Skip to main content

Εξερευνώντας τον Παναμά: Από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό Ταξίδι 10 ημερών Καλοκαίρι 2023 από 1795

Αναχωρήσεις: 23/05, 17/07, 05/09, 20/11

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Πόλη Παναμά
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη του Παναμά. Ο Παναμάς είναι διάσημος για την Διώρυγά του που ενώνει δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, αλλά καθώς συνδέει την Βόρεια με την Νότια Αμερική «ενώνει» και τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία λαών και πολιτισμών. Εμείς θα φτάσουμε το απόγευμα στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης και μέσω μια «θεαματικής» διαδρομής θα κατευθυνθούμε στην εξαίρετα διαμορφωμένη προκυμαία της πόλης όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας για άμεση εγκατάσταση στα δωμάτια, βραδινό φαγητό και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Πόλη Παναμά (Ξενάγηση πόλης και Διώρυγας)
Στη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της «Τριπλής» Πόλης. Θα ξεκινήσουμε από την Cinta Costiera, μια καταπράσινη περιοχή που αγκαλιάζει τις ακτές της στον Ειρηνικό ενώ παράλληλα «κοσμείται» με πανύψηλους γυάλινους πύργους! Μην ξεχνάτε πως η πόλη του Παναμά ως οικονομικό και εμπορικό κέντρο είναι έδρα πολλών μεγάλων εταιριών!
Στην άκρη της εντυπωσιακής ακτογραμμής στέκει η παλιά Πόλη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστική κληρονομιάς της UNESCO. H αποικιακή αρχιτεκτονική της με έντονη γαλλική φινέτσα σίγουρα συναρπάζει. Εμείς θα την περπατήσουμε και θα απολαύσουμε τον υπέροχο Καθεδρικό Ναό της, το Θέατρο, τις εκκλησίες La Merced & San Felipe Neri, ενώ θα θαυμάσουμε το χρυσοποίκιλτο τέμπλο του Σαν Χοσέ! Δεν θα χορταίνετε να φωτογραφίζετε τους μικρούς δρόμους, τις κλειστές πλατείες και τα γραφικά σοκάκια. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο της παλιάς πόλης και στη συνέχεια αναχωρούμε για την επίσκεψη στην Διώρυγα.
Στην περιοχή του Miraflores Locks βρίσκεται το κέντρο επισκεπτών της Διώρυγας. Προσεγγίζοντας θα δούμε ανοιχτά στον Ειρηνικό πληθώρα πλοίων διαφόρων διαστάσεων που περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στο κανάλι, ενώ οι όχθες του καναλιού διατρέχονται από τον σιδηρόδρομο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια που ξεφορτώνονται και φορτώνονται σε πλοία που περιμένουν στην πλευρά του Ατλαντικού. Στο Μουσείο του κέντρου θα μάθουμε για την ιστορία της διάνοιξης, θα δούμε τον εξοπλισμό των εργατών και θα μιλήσουμε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Αργότερα στον εξώστη, θα απολαύσουμε με τα μάτια μας την είσοδο των διερχόμενων πλοίων στις δεξαμενές καθώς αυτές γεμίζουν και αδειάζουν για να ισορροπήσουν την υψομετρική διαφορά των δύο ωκεανών! Μια μέρα γεμάτη πληροφορίες, γνώσεις αλλά και θεαματικές διελεύσεις!

 

Ημέρα 3η: Πόλη Παναμά - Αρχιπέλαγος Μπόκα Ντελ Τόρο
Σήμερα με σύντομη πτήση πετάμε για την Καραϊβική, για τα βορειοδυτικά της χώρας στο αρχιπέλαγος Μπόκα Ντελ Τόρο. Τελικός μας προορισμός το νησί Κολόν, ένα από τα 6 καταπράσινα τροπικά νησιά του αρχιπελάγους. Και φυσικά δεν θα αφήσουμε ούτε στιγμή να πάει χαμένη. Με την άφιξή μας λοιπόν ξεκινάμε για την ακτή των Δελφινιών μια περιοχή που ο βυθός της σφύζει από ζωή! Θα δούμε φιλικά Δελφίνια να πηδούν, να κολυμπούν και να παίζουν σε ζευγάρια ή μικρές ομάδες.
Προς το μεσημέρι το σκάφος μας κατευθύνεται στο Coral Cay, όπου σε τοπικό εστιατόριο θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας με εκλεκτά πιάτα της Καραϊβικής. Η περιοχή προσφέρεται για κολύμπι με αναπνευστήρα (snorkeling) για να χαρούμε το πολύχρωμο βυθό. Στη συνέχεια μας περιμένει η παραλία Red Frog, στο νησί Isla Bestimento, που πήρε το όνομά της από τα χαριτωμένα κόκκινα βατραχάκια που θα δούμε κατά τη διάρκεια της πεζοπορικής μας διαδρομής μέχρι την παραλία, ενώ πιθηκάκια και εξωτικά πουλιά θα μας συντροφεύουν ανεβασμένα στα μαγνκρόβια φυτά. Η ηρεμία του τοπίου και η απεραντοσύνη του ωκεανού είναι η καλύτερη εικόνα για να κλείσουμε την σημερινή μας μέρα. Το απόγευμα καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας που σίγουρα απέχει πολύ από αυτά των ανεπτυγμένων τουριστικών προορισμών. Για αυτό όμως βρισκόμαστε εδώ. Για να βιώσουμε την αυθεντική, νοσταλγική ατμόσφαιρα της Καραϊβικής, να δούμε τους ντόπιους και να γευτούμε μαζί τους το ποτό μας την ώρα του δειλινού σε κάποιο από τα τοπικά μπαράκια με ρυθμούς reggae.

 

Ημέρα 4η: Αρχιπέλαγος Μπόκα Ντελ Τόρο
Πρωινή αναχώρηση για το νησί Pajaros, είκοσι λεπτά περίπου από το Ιsla Colon. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα μνημείο της φύσης, για έναν οικολογικό παράδεισο που στεφανώνεται υποθαλάσσια από κοραλλιογενείς υφάλους ενώ στις φυλλωσιές του συγκεντρώνονται μεγάλοι αριθμοί ενδημικών αλλά και αποδημητικών πουλιών. Εκεί βρίσκει καταφύγιο και το τροπικό πουλί Rabijunco Piquirojo. Επόμενος σταθμός το Bocas del Drago! Ένας μικρός κόλπος με τουρκουάζ νερά και υπέροχη παραλία με λευκή ψιλή άμμο. Κολυμπήστε, ξαπλώστε στον ήλιο ή βουτήξτε να εξερευνήστε τους κοραλλιογενείς κήπους! Το μεσημέρι γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και αμέσως μετά αναχώρηση για την παραλία με τους αστερίες! Καθώς θα περπατάμε μέσα στο ζεστά νερά της ακτής, θα δούμε τους δεκάδες γιγάντιους αστερίες με το έντονο πορτοκαλί χρώμα!!! Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ακόμα μια νύχτα γεμάτη μουσική, χορό και θάλασσα!

 

Ημέρα 5η: Αρχιπέλαγος Μπόκα Ντελ Τόρο - Πόλη του Παναμά
Μετά από ένα απολαυστικό διήμερο στις ακτές της Καραϊβικής επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Πόλη του Παναμά. Μην ξεχάσετε να τραβήξετε μία φωτογραφία από ψηλά. Η θέα καθώς το αεροπλάνο μας αποχαιρετά το αρχιπέλαγος είναι μαγευτική.
Το απόγευμα περπατήστε στην όμορφα διαμορφωμένη παραλία της πρωτεύουσας, επισκεφθείτε κάποιο από τα πολλά εμπορικά κέντρα με καλές τιμές ή απλά περιπλανηθείτε στα σοκάκια της παλιά πόλης. Α, και φυσικά το βράδυ απολαύστε το ποτό σας στο Casco Viejo.

 

Ημέρα 6η: Πάναμα Σίτυ (Ινδιάνοι Εμπερά)
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες. Εκεί θα συναντήσουμε μια κοινότητα ιθαγενών Εμπερά. Ο συνολικός πληθυσμός των ιθαγενών δεν ξεπερνά τις 50.000. Κάτι λιγότερο από τους μισούς μένουν στον Παναμά ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στο έδαφος της Κολομβίας. Εξαίρετοι γνώστες των φαρμακευτικών φυτών, στολίζουν το δέρμα τους με περίτεχνα γραμμικά τατουάζ για διακοσμητικούς αλλά και θεραπευτικούς λόγους, ενώ οι γυναίκες Εμπερά επιδίδονται στην καλαθοπλεχτική χρησιμοποιώντας καλάμια που φύονται στα τροπικά δάση των περιοχών που διαμένουν. Εμείς θα τους γνωρίσουμε, θα μάθουμε για την κουλτούρα τους και θα απολαύσουμε ένα τοπικό γεύμα. Λίγο περπάτημα στη ζούγκλα μέχρι την κοίτη ενός μικρού ποταμού που σχηματίζει μια γραφική λίμνη από τα νερά του καταρράκτη σίγουρα θα μας αναζωογονήσει! Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην Πόλη του Παναμά.

 

Ημέρα 7η: Πάναμα Σίτυ (Εθνικό Πάρκο Soberania, Τροπικό Δάσος Γκαμπόα)
Σήμερα λοιπόν θα αισθανθείτε δέος από την εμπειρία στην πράσινη ζούγκλα της Γακμπόα, στο Εθνικό Πάρκο Σομπεράνιο στον κεντρικό Παναμά. Φτάνοντας, με ειδικό τελεφερίκ θα ανέβουμε 100 μέτρα πάνω από τις σκιερές φυλλωσιές του τροπικού δάσους, διαπερνώντας κυριολεκτικά την πυκνή βλάστηση. Οι αποχρώσεις του πράσινου που λούζονται κυριολεκτικά από τις ακτίνες του ήλιου και «διακόπτονται» αυθάδικα από το κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί των τροπικών ανθών θα σας ζαλίζουν. Πολύχρωμα πουλιά, πεταλούδες, τεμπέλικα Σλοθ και νευρικές μαϊμούδες σκίζουν με τις φωνές τους την ηρεμία του δάσους! Φτάνοντας στην κορυφή σκαρφαλώστε στον πύργο παρατηρητήριο για να δείτε σε ένα πανόραμα 360 μοιρών τον Παναμά απ’ άκρη σ’ άκρη. Μια εμπειρία που θα θυμάστε για μια ζωή!

 

Ημέρα 8η: Πάναμα Σίτυ (Νησιά των Μαργαριταριών Ειρηνικός)
Πώς θα μπορούσαμε να φύγουμε από τον τροπικό παράδεισο του Παναμά χωρίς να επισκεφθούμε τα Νησιά των Μαργαριταριών στον Ειρηνικό! Πρόκειται για ένα αρχιπέλαγος 40 μίλια ανοιχτά από τον κόλπο του Παναμά στην Ειρηνικό. Τα νησιά υπήρξαν καταφύγιο πειρατών μια που εκεί συνέλεγαν και μέτραγαν τα μαργαριτάρια που αλίευαν λίγο πριν τα φορτώσουν στα πλοία για να τα στείλουν στην Ευρώπη. Το νησί Cantadora (της Καταμέτρησης δηλαδή, όπως είναι το όνομά του σε ελεύθερη μετάφραση) είναι ο σημερινός μας προορισμός. Πρόκειται για ένα μαγικό μέρος. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί διάσημοι από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου έχουν αγοράσει ιδιωτικές παραθεριστικές κατοικίες ακριβώς εδώ. Μέχρι και το Αμερικάνικο CBS το διάλεξε για την επιτυχημένη σειρά του «Survivor» Κοκτέιλ υποδοχής, κολύμπι στα τουρκουάζ νερά, μεσημεριανό φαγητό και ναι είστε σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ειρηνικού!

 

Ημέρα 9η: Πάναμα Σίτυ - Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Σήμερα απολαύστε νωχελικά το πρωινό σας. Κάντε τα τελευταία σας ψώνια και ετοιμάστε βαλίτσες. Ένα ξεχωριστό ταξίδι στον Παναμά τελειώνει! Λίγο μετά το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Ημέρα 10η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

 

 

23/05, 17/07, 05/09, 20/11 σε Δίκλινο

1.795€

23/05, 17/07, 05/09, 20/11 Μονόκλινο

2.385€

Φόροι

895€

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με KLM.
  • Διαμονή: Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία: LAS AMERICAS GOLDEN TOWER 4* SUP στο Πάναμα Σίτυ & 3* παραδοσιακό ξενοδοχείο στο Μπόκας Ντελ Τόρο.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά (1 δείπνο και 7 γεύματα - σετ μενού) .
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγός: Τοπικό έμπειρο ξεναγό για όλο το ταξίδι.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Και ειδικές άδειες όπου απαιτείται .
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: KLM

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Άμστερνταμ
Άμστερνταμ – Πάναμα Σίτυ
06:00
12:55
08:30
16:45
9η μέρα Πάναμα Σίτυ – Άμστερνταμ
Άμστερνταμ – Αθήνα
18:50
20:55
12:15
01:10*