Skip to main content

Παναμάς, Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο | 26.10.2023 Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ από 1599

Αναχώρηση: 26/10

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη του Παναμά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ: ξενάγηση

Ξεκινάμε σήμερα τη γνωριμία μας με την πόλη, για να δούμε όλα όσα έχει να μας προσφέρει η πρωτεύουσα του Παναμά. Θα δούμε τα ερείπια του Παλιού Παναμά (Panama Viejo), στις παρυφές της σύγχρονης πόλης, τον πρώτο οικισμό που δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα στην περιοχή.

Συνεχίζουμε στο κέντρο της Παλιάς Πόλης (Casco Antigua): θα επισκεφτούμε το μοντέρνο τμήμα της πόλης με τους ουρανοξύστες που το skyline θυμίζει Μανχάταν και το αποικιακό της τμήμα, όπου θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανο-αποικιακής τεχνοτροπίας και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τη Γαλλική Πλατεία και άλλα αξιοθέατα.

Θα φτάσουμε επίσης σημείο θέασης του Μιραφλόρες, ιδανικό για να παρατηρήσουμε την κίνηση των πλοίων στη Διώρυγα του Παναμά. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ: επίσκεψη στους ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΕΜΠΕΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των Ιθαγενών Εμπερά. Θα δούμε από κοντά τις χειροτεχνίες τους, θα μας διδάξουν τις γνώσεις τους για τα βότανα και τα φυτά της περιοχής, θα απολαύσουμε τη μουσική και τους χορούς τους, που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το σώμα σας, όπως κάνουν οι ίδιοι, με φυτικά χρώματα - μια τεχνική γνωστή ως Jagua.

Στην κοινότητα των Εμπερά φτάνουμε με τα παραδοσιακά κανό που οδηγούν οι ιθαγενείς διασχίζοντας τον ποταμό Τσάγρες. Για τους πιο θαρραλέους, προτείνουμε μια διαφορετική εξερεύνηση όπου θα περπατήσουμε μέσα στην ζούγκλα στην κοίτη ενός μικρού ποταμού για να καταλήξουμε σε μια πανέμορφη λίμνη στην οποία μπορούμε να βουτήξουμε και παράλληλα να θαυμάσουμε τους καταρράκτες.

Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ – Νησιά ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ

Μετάβαση στο αεροδρόμιο της πόλης και επιβίβαση στην πτήση για τα μαγικά νησιά Μπόκας ντελ Τόρο στην Καραϊβική!

Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο αποτελείται από 6 νησιά καλυμμένα με τροπικά δάση. Από την πρώτη στιγμή νοιώθουμε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Όλα μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, αφού πρόκειται για ένα μέρος γνήσιο, μη τουριστικοποιημένο, έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Εδώ δεν θα συναντήσουμε τις πολλές ανέσεις που έχουμε συνηθίσει, μα μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε έρθει γι’ αυτό: έχουμε έρθει για ένα ταξίδι στο παρελθόν, βιώνοντας μια αυθεντική νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νωχελική, άλλων εποχών, περατζάδα των ντόπιων στον κεντρικό, με έντονο χρώμα Καραϊβικής, δρόμο του Μπόκας Ίσλα, τα μικρά τοπικά μπαράκια με ρυθμούς reggae και θαλασσινή αύρα, αλλά και τα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Εικόνες που όλο και περισσότερο σπανίζουν στα ταξίδια μας.

Το ίδια τα νησιά είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένας προορισμός μοναδικού φυσικού κάλλους. Ένας νησιωτικός τόπος με τεράστιες παραλίες με άσπρη άμμο, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, δημιουργώντας τοπία ειδυλλιακά. Τα τυρκουάζ νερά του Bocas del Toro και οι δαντελωτές ακτές του, φιλοξενούν ένα οικοσύστημα με παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους και σπάνια θαλάσσια ζωή και είναι ιδανικές για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, για καταδύσεις ή απλά για κολύμπι στα δροσερά νερά της περιοχής.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μπορείτε να χαρείτε τη βραδινή σας βόλτα στο νησί, και να τιμήσετε δεόντως τα μικρά, γραφικά εστιατόρια που σερβίρουν γεύσεις Καραϊβικής και κάθε λογής ψαρολιχουδιές.. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ: εκδρομή με βάρκα

Βρισκόμαστε στην Καραϊβική, τον πρώτο λόγο λοιπόν έχει εδώ η θάλασσα, οι χρυσές παραλίες και οι εντυπωσιακοί κοραλλιογενείς σχηματισμοί. Ξεκινάμε λοιπόν για μια εκδρομή με πλοιάριο στις παραλίες των Μπόκας ντελ Τόρο. Σχεδόν σε ολόκληρη η διαδρομή μας πλέουμε σε προστατευόμενα νερά πίσω από τους κοραλλιογενείς υφάλους, έτσι ώστε το ταξίδι μας να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο από τα κύματα και να μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και όταν πνέουν μέτριοι άνεμοι. Ξεκινήσαμε πρωί λοιπόν και ερχόμαστε πρώτα κοντά στο νησί Κριστόμπαλ και βλέπουμε τα δελφίνια να παίζουν και να κολυμπούν δίπλα μας στο Coral Key.

Περνάμε από μαγκρόβια δάση που φυτρώνουν μέσα στη θάλασσα, προστατεύουν το οικοσύστημα και προσφέρουν καταφύγιο στους χαριτωμένους βραδύποδες που θα δούμε κρεμασμένους στα κλαδιά. Αργότερα με το πλοιάριο πάμε στο νησί Μπαστιμέντος, όπου για να φτάσουμε στην παραλία Red Frog, μία από τις ωραιότερες των νησιών, πρέπει να διασχίσουμε ένα ειδυλλιακό μονοπάτι μέσα στην τροπική βλάστηση, το οποίο και θα διασχίσουμε πεζοί. Στο νησί αυτό ίσως δούμε και τον σπάνιο (όσο και δηλητηριώδη!) κόκκινο βάτραχο! Μετά το μπάνιο μας, όποιος επιθυμεί μπορεί να συμπληρώσει την υπέροχη βόλτα του με εξωτικά κοκτέιλ από το πανέμορφο beach bar που βρίσκεται πάνω στην παραλία.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας το μαγιό σας, μια αλλαξιά ρούχα και φυσικά καπέλο και αντηλιακό!

 

6η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ: 2η εκδρομή με βάρκα

Στη σημερινή μας εξόρμηση ξεκινάμε από το εξωτικό νησί των Πουλιών (Isla de los Pájaros), ένα μικροσκοπικό, ακατοίκητο νησάκι που, όπως φανερώνει το όνομά του, προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε εκατοντάδες πουλιά, κυρίως γλάρους. Ανάμεσά τους και ο τροπικός κοκκινόραμφος γλάρος, που περνάει σχεδόν ολόκληρο το χρόνο στον ωκεανό, και έρχεται στο νησί κατά την περίοδο της αναπαραγωγής.

Συνεχίζουμε την εκδρομή μας στο νησί Κολόν όπου θα πάμε σε μία πιο γνωστές παραλίες την Boca del Drago. Εδώ θα έχουμε χρόνο είτε να απολαύσουμε το μπάνιο και τη θάλασσα είτε να περπατησουμε και να χαζέψουμε τα παραδοσιακά εστιατόρια και στα στέκια με τοπική χειροτεχνία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

Πρωινό ελεύθερο (check-out στις 11:00) για να συλλέξουμε και τις τελευταίες σταγόνες από τον παράδεισο… Κατόπιν μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Πόλη του Παναμά.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο (check-out στις 11:00) για τα τελευταία μας ψώνια στον Παναμά, πριν επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

9η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/10/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 920 €
  Twin Room 1599 € 920 €
  Triple Room 1599 € 920 €
  Single Room 2149 € 920 €

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Ξενοδοχείο 4* sup. στην Πόλη του Παναμά.
  • Στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο γραφικό ξενοδοχείο 3* βασικών ανέσεων, με πρωινό. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η τουριστική υποδομή στα νησιά αυτά είναι απλή, χωρίς πολυτέλεια και ανέσεις.
  • Πρωινό καθημερινά και επίσης ένα δείπνο στην Πόλη του Παναμά, ένα γεύμα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην Πόλη του Παναμά, ένα  γεύμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στους Ινδιάνους Εμπερά. Στα νησάκια Μπόκας Ντελ Τόρο περιλαμβάνει πρωινό, οι επιλογές για δείπνο είναι πολλές σε γραφικά εστιατόρια με χρώμα Καραϊβικής δίπλα στη θάλασσα, με σχετικά χαμηλό κόστος.  
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 920€.
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF 1033

26/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:55

AF 474

26/10/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

13:45

17:40

KL 758

02/11/2023

ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:45

10:50 +1

KL 1575

03/11/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35