Skip to main content

Ταξίδι στην παραμυθένια Αυθεντική Αγγλία των μάγων και των ιπποτών, Pure England | 27.07.2024 Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ από 1399

Αναχώρηση: 27/07

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΙΝΤΣ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΙΟΡΚ

Συνάντηση για την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Λιντς. Η πόλη βρίσκεται στο Δυτικό Γιόρκσαϊρ και αποτελεί σημαντικό οικονομικό κέντρο. Άφιξη και αναχώρηση για το ιστορικό Γιορκ, μία από τις πιο παλιές πόλεις της χώρας.
Η θέση της πόλης, τόσο λόγω της συμβολής των ποταμών που τη διασχίζουν όσο και το ότι βρίσκεται στο ενδιάμεσο της απόστασης μεταξύ Λονδίνου και Εδιμβούργου, την έκανε γρήγορα σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο.
Η ιστορία του Γιορκ ξεκινά από την απόβαση των Ρωμαίων στα Βρετανικά Νησιά. Το 71 μ.Χ. ο Ρωμαίος διοικητής του Λονδίνου Κουίντος Πετίλλιος Κεριάλης έστειλε την 9η Λεγεώνα να εισβάλει στην περιοχή της κελτικής φυλής των Βριγάντων, οι οποίοι κυριαρχούσαν την περίοδο εκείνη. Οι Ρωμαίοι εξεδίωξαν τους Βρίγαντες και έχτισαν στη συμβολή των δύο ποταμών ένα οχυρό. Σταδιακά γύρω από αυτό αναπτύχθηκε μια μικρή πόλη, η οποία με την πάροδο των αιώνων εξελίχτηκε στην πόλη που γνωρίζουμε σήμερα.
Κατά την ολοήμερη ξενάγησή μας θα γνωρίσουμε μερικά από τα πιο σπουδαία αξιοθέατά της, όπως τον Καθεδρικό Ναό, τον Πύργο του Κλίφορντ, τον σπουδαίο Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Επιστροφή στο Λιντς για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΟΡΘ ΓΙΟΡΚΣΑΪΡ ΜΟΟΡΣ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Νορθ Γιορκ Μοορς, το εκπληκτικό εθνικό πάρκο της χώρας, στο βορειοανατολικό Γιορκσάιρ. Εκεί συναντά κανείς μία από τις μεγαλύτερες εκτάσεις ελικοειδούς ερείκης στον κόσμο. Χαρακτηρίστηκε Εθνικό Πάρκο το 1952 και έκτοτε συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών.
Θα γνωρίσουμε επίσης το Γουίτμπι, μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη, διάσημη για το Αβαείο της και για τον Καπετάνιο Τζέιμς Κουκ, τον ατρόμητο εξερευνητή και θαλασσοπόρο, που κατάφερε μεταξύ άλλων να χαρτογραφήσει την ανατολική ακτή της Αυστραλίας ανοίγοντας το δρόμο για τις Βρετανικές αποικίες στη περιοχή περίπου δυο δεκαετίες αργότερα.
Αργά το βράδυ επιστροφή στη βάση μας για ξεκούραση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Νωρίς το πρωί αφήνουμε το ξενοδοχείο μας και κατευθυνόμαστε προς το Λίβερπουλ, μία από τις πιο γνωστές πόλεις της χώρας μαζί με το Μάντσεστερ, το οποίο θα επισκεφτούμε στη συνέχεια. Ιδρύθηκε με απόφαση του βασιλιά Ιωάννη το 1207, αλλά μέχρι τα μέσα του 16ου αιώνα ο πληθυσμός του δεν ξεπερνούσε τους 500 κατοίκους. Απέκτησε τον τίτλο της πόλης μόλις το 1880 και σε αυτό καθοριστική σημασία έπαιξε το λιμάνι του. Εδώ βρίσκεται ο πρώτος σιδηροδρομικός σταθμός του κόσμου, που κατασκευάστηκε στη γραμμή Λίβερπουλ – Μάντσεστερ το 1830. Όπως και το Μάντσεστερ είναι διάσημο για την ομώνυμη ποδοσφαιρική του ομάδα.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μάντσεστερ όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΝΓΚΟΛΕΝ – ΤΣΕΣΤΕΡ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Λανγκολέν μέσω του εντυπωσιακού Horseshoe Pass για μια βόλτα με τον ατμοκίνητο σιδηρόδρομο προς το Κάρογκ. Θα διανύσουμε 10 μίλια ένδοξου ουαλικού τοπίου κατά μήκος των ακτών του ποταμού Ντι. Το Λανγκολέν οφείλει το όνομά του στο ουαλικό llan, που σημαίνει θρησκευτικός προορισμός και τον μοναχό Saint Collen, που ίδρυσε μια εκκλησία στην περιοχή.
Το απόγευμα θα απολαύσουμε εκδρομή με πλοίο στο διάσημο Υδραγωγείο Pontcysyllte. Θα γνωρίσουμε επίσης το Τσέστερ, με τα μοναδικά μεσαιωνικά κτίρια, μια από τις καλύτερα διατηρημένες περιτοιχισμένες πόλεις της χώρας. Εκτός από ένα μικρό τμήμα των τειχών, το μεγαλύτερο μέρος είναι κυριολεκτικά άθικτο.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μάντσεστερ για διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΝΓΟΥΕΪ – ΛΑΝΤΟΥΝΤΝΟ

Ταξιδεύουμε κατά μήκος της ακτής της Βόρειας Ουαλίας για να επισκεφτούμε το Κόνγουεϊ με το υπέροχο κάστρο του 13ου αιώνα και τις παραδοσιακές συνοικίες. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται το Plas Mawr, ένα από τα αρχοντικά της Ελισάβετ, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το «Μικρότερο σπίτι στη Βρετανία».
Στη συνέχεια ταξιδεύουμε στο Λαντούντνο, φημισμένο παραθαλάσσιο θέρετρο που διατηρεί μεγάλο μέρος της βικτοριανής γοητείας του, όπου μεταξύ άλλων θα απολαύσουμε φρέσκα ντόπια προϊόντα και θαλασσινά σε τοπικό εστιατόριο.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΪΚ ΝΤΙΣΤΡΙΚΤ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη λίμνη Γουίντερμερ, που βρίσκεται στο Λέικ Ντίστρικτ, μια από τις πιο ονειρικές περιοχές της Αγγλίας, διάσημο για τη φυσική ομορφιά του. Φαράγγια, λίμνες και δάση θυμίζουν κάτι από αλπικό τοπίο. Θα γνωρίσουμε την περιοχή απολαμβάνοντας την κρουαζιέρα μας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Νιούκαστλ. Το Νιούκαστλ είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, παραποτάμια και λιμένας στον ποταμό Τάιν. Αν έχουμε χρόνο θα επισκεφτούμε και το περίφημο Τοίχος του Ανδριανού.
Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΑΛΝΓΟΥΪΚ

Το σημερινό πρόγραμμά μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως βουτιά στο παρελθόν αλλά και στον κόσμο της φαντασίας. Το Άλνγουϊκ έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του αγαπημένου μάγου μικρών και μεγάλων Χάρι Πότερ. Πρόκειται για μία πόλη με ιστορία αιώνων, διάσημη ως μία πόλη αρχόντων. Άκμασε ως γεωργικό κέντρο, ενώ μέχρι και σήμερα διατηρεί τον παραδοσιακό της χαρακτήρα σχεδόν ακέραιο, παρά την ανάπτυξη που έχει γνωρίσει. Μεταξύ των κήπων του Άλνγουικ υπάρχει και ο περίφημος Δηλητηριώδης Κήπος, όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο επικίνδυνα και θανατηφόρα φυτά στον κόσμο!
Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΤΟΥΡΧΑΜ – ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Τελευταία μέρα στη χώρα και μεταξύ άλλων θα γνωρίσουμε τον διάσημο Άγγελο του Βορρά, ένα μοναδικό γλυπτό που ολοκληρώθηκε το 1998. Θεωρείται το μεγαλύτερο γλυπτό αγγέλου στον κόσμο και λόγω της θέσης του πιστεύεται ότι το βλέπουν πάνω από 33 εκ. άνθρωποι τον χρόνο. Με ύψος που φτάνει τα 20μ. είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από ατσάλι για να αντέχει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Επόμενος σταθμός η πόλη Ντούρχαμ με τον διάσημο Καθεδρικό Ναό της. Θα ακολουθήσει μια σύντομη ξενάγηση στο κέντρο της παλιάς πόλης και στη συνέχεια αναχώρηση για το Νιούκαστλ, όπου μας περιμένει η πτήση της επιστροφής μας.
Επιστρέφουμε λοιπόν σπίτι μας και πριν καν προλάβουμε να ξεκουραστούμε ετοιμάζουμε ήδη βαλίτσες για νέους προορισμούς και νέες περιπέτειες.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση. 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1399€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1399 € 520 €
  Twin Room 1399 € 520 €
  Triple Room 1399 € 520 €
  Single Room 2049 € 520 €

Extras

+ ΠΑΚΕΤΟ ΕΙΣΟΔΩΝ :  80 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* και 3* σε όλα τα μέρη που θα επισκεφτούμε. Πιο συγκεκριμένα: δυο (2) διανυκτερεύσεις στο Λιντς, τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μάντσεστερ και δυο (2) διανυκτερεύσεις στο Νιούκαστλ.
  • Πρωινό σε όλο το πρόγραμμα.
  • Βόλτα με ατμοκίνητο σιδηρόδρομο στο Λανγκολέν και εκδρομή με πλοίο στο υδραγωγείο Pontcysyllte.
  • Είσοδος στο κάστρο Άλνγουικ.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €520.
  • Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα, εκτός από αυτά που αναγράφονται στα περιλαμβανόμενα.

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1952

27/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:15

KL 1019

27/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΛΙΝΤΣ

09:25

09:35

KL 960

03/08/2024

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

19:45

KL 1957

03/08/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:25