Skip to main content

Ουαλία και Κορνουάλη, δύο από τις ομορφότερες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, πτήσεις με KLM | Ιούλιος 2024 Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ από 1599

Αναχωρήσεις: 17/07, 22/07

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ (πανοραμική περιήγηση) – ΤΣΕΣΤΕΡ (περιήγηση) – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για το Μάντσεστερ. Η πόλη πρωτοχτίστηκε από τους Κέλτες, και αργότερα οι Ρωμαίοι έκτισαν το πρώτο οχυρό, στο οποίο έδωσαν το όνομα Μαμούκιο, απ’ όπου προέρχεται και η ονομασία της πόλης. Παρόλο που τον 14ο αιώνα ήταν κωμόπολη, γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη τα χρόνια της βιομηχανικής επανάστασης κι αργότερα έγινε το μεγαλύτερο κέντρο εμπορίου βαμβακιού, παγκοσμίως.

Με την άφιξή μας στο Μάντσεστερ ξεκινάμε πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, κατά την οποία θα δούμε μεταξύ άλλων εξωτερικά το διάσημο Ολντ Τράφορντ, έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για το Τσέστερ. Άφιξη στην πανέμορφη πόλη και περιήγηση, για να γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Θα περπατήσουμε στα άψογα διατηρημένα μεσαιωνικά αστικά τείχη και θα δούμε από κοντά την αγορά και τα περίφημα Ρόουζ με τις απομιμήσεις μεσαιωνικών προσόψεων, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα, τον Καθεδρικό Ναό και το ρολόι του Τσέστερ στην Ανατολική Πύλη, αφιερωμένο στην 60ή επέτειο της βασίλισσας Βικτωρίας.

Επιστροφή στο Μάντσεστερ, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ – ΚΑΣΤΡΑ ΚΕΡΝΑΡΦΟΝ & ΠΟΡΤΜΕΪΡΙΟΝ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΝΟΟΥΝΤΟΝΙΑ – ΚΑΡΝΤΙΦ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, το Κάρντιφ. Καθ’ οδόν θα κάνουμε μια πρώτη στάση στο κάστρο Κέρναρφον (Caernarfon), ένα πανέμορφο κι επιβλητικό μεσαιωνικό Κάστρο με πλούσια ιστορία, καθώς ήταν το επίκεντρο πολλών πολέμων. Χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την κατασκευή του, που διήρκησε περίπου 2 αιώνες! Από το 1969 ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Επόμενος σταθμός το δεύτερο κάστρο της ημέρας, το κουκλίστικο Πορτμέιριον (Portmeirion), το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Βόρειας Ουαλίας! Σχεδιάστηκε και κτίστηκε το 1975 σε ιταλικό στυλ και είναι ευρέως γνωστό, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Μέσα από μια γραφική κι εκπληκτική διαδρομή φτάνουμε στο Εθνικό Πάρκο Σνοουντόνια, που πήρε το όνομά του από το ψηλότερο βουνό της Ουαλίας Σνόουντον (Snowdon). Το πάρκο ιδρύθηκε το 1951 και καταλαμβάνει έκταση 2.140 τ.χλμ. Σε αντίθεση με άλλα πάρκα άλλων χωρών, το Πάρκο είναι και δημόσιας αλλά και ιδιωτικής εκμετάλλευσης. Θα επισκεφτούμε την άγρια και ταυτόχρονα ήρεμη φύση που μας προσφέρει ο Εθνικός Δρυμός. Στάση για καφέ στο Μπέτζελερτ, ένα μικρό ορεινό χωριό με γραφικά πέτρινα εξοχικά, διάσημο από τον συγκινητικό μύθο του πρίγκηπα Llewelyn και του πιστού του σκύλου Gelert.

Διασχίζουμε τη συναρπαστική ουαλική ενδοχώρα με τα εντυπωσιακά βουνά στον βορρά, ψαροχώρια σε ακτές με απόκρημνα βράχια και αμμουδερές παραλίες, λόφους και κοιλάδες στολισμένες με κάστρα. Θα επιλέξουμε τη «ραχοκοκαλιά της Ουαλίας», έναν επαρχιακό δρόμο για να περάσουμε μέσα από την καρδιά του Εθνικού Πάρκου Μπρέκον Μπίκονς, με τις απόκρημνες κι εντυπωσιακές πλαγιές από ψαμμίτη, μοναδικούς καταρράκτες και σπηλιές. Φτάνουμε στον προορισμό μας για σήμερα, την πρωτεύουσα της Ουαλίας, το ιστορικό Κάρντιφ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΡΝΤΙΦ (περιήγηση) – ΚΟΤΣΓΟΥΟΛΝΤΣ – ΚΑΣΤΛ ΚΟΜΠ – ΜΠΑΘ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ

Γνωρίζουμε σήμερα την ουαλική πρωτεύουσα μέσα από μια περιήγηση που θα μας συστήσει τα πιο εμβληματικά σημεία της. Ανάμεσα σε αυτά δεν μπορεί φυσικά να λείπει το κάστρο της πόλης, κτίσμα του 11ου αιώνα δια χειρός Νορμανδών (πάνω σε ερείπια ρωμαϊκού φρουρίου).

Συνεχίζουμε για την περιοχή Κότσγουολντς (Cotswolds), για την οποία οι Βρετανοί περηφανεύονται πως διαθέτει τα ωραιότερα χωριά της Αγγλίας. Για του λόγου το αληθές, ερχόμαστε στο Καστλ Κομπ (Castle Combe), «το ωραιότερο χωριό της Αγγλίας», όπως θα δείτε να αναφέρεται συχνά από τους Βρετανούς – και μάλλον δεν έχουν άδικο. Με το χαρακτηριστικό μελί χρώμα της τοπικής πέτρας, τα σπίτια του Καστλ Κομπ είναι έξοχο δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και θα απασχολήσουν αρκετά τη φωτογραφική μας μηχανή, στη διάρκεια της βόλτας μας στο χωριό.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην υπέροχη πόλη του Μπαθ που ήταν ήδη ιαματικό λουτρό στα ρωμαϊκά χρόνια. Θα επισκεφθούμε τα Ρωμαϊκά Λουτρά στην καρδιά της πόλης, τα οποία περιλαμβάνονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Αποτελούνται από τα εντυπωσιακά σωζόμενα ερείπια ενός από τους μεγαλύτερους θρησκευτικούς χώρους με ιαματικά λουτρά του αρχαίου κόσμου. Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά από τόσους αιώνες, το φυσικό ζεστό νερό εξακολουθεί να ρέει.

Μετά τη βόλτα μας στο Μπαθ συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, το Μπρίστολ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΠΡΙΣΤΟΛ (περιήγηση) – ΕΞΕΤΕΡ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με περιήγηση στο Μπρίστολ. Το Μπρίστολ είναι μια πόλη στη νοτιοδυτική Αγγλία με πλούσια ναυτική ιστορία. Το πρώην λιμάνι του, το Χάρμπουρσαϊντ, στο κέντρο της πόλης αποτελεί σήμερα έναν πολιτιστικό κόμβο. Οι αποθήκες του λιμανιού, που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα, αποτελούνται σήμερα από εστιατόρια, καταστήματα και πολιτιστικά ιδρύματα, όπως η γκαλερί σύγχρονης τέχνης «The Arnolfini».

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον επόμενο σταθμό μας, το Έξετερ. Θα επισκεφθούμε τον όμορφο και διαφορετικό καθεδρικό ναό με τις φανταστικές αψίδες του. Ο Καθεδρικός Ναός του Έξετερ είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο όμορφους της Αγγλίας. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και κοσμεί το Έξετερ για σχεδόν χίλια χρόνια. Οι επιβλητικοί του πύργοι χρονολογούνται από τις αρχές του 12ου αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΕΞΕΤΕΡ – ΚΑΣΤΡΟ ΤΙΝΤΑΓΚΕΛ – ΣΑΙΝΤ ΟΣΤΕΛ – EDEN PROJECT – ΠΛΥΜΟΥΘ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για τα ενδότερα της Κορνουάλης! Πρώτος μας σταθμός το Κάστρο Τιντάγκελ, το ερειπωμένο σήμερα μεσαιωνικό οχυρό που ο θρύλος θέλει να αποτελεί μέρος της κληρονομιάς του θρυλικού Βασιλιά Αρθούρου! Η τοποθεσία και μόνο αρκεί για να εξιτάρει τον επισκέπτη, με το κάστρο να αγναντεύει τη θάλασσα πάνω από τα κοφτερά βράχια. Οι πρόσφατες ανακαλύψεις στο Τιντάγκελ έχουν εξάψει τις συζητήσεις στους αρχαιολογικούς (και όχι μόνο) κύκλους της Βρετανίας, με το πάντα γοητευτικό θέμα του Αρθούρου και των Ιπποτών του να επιστρέφει στο προσκήνιο… Το σίγουρο είναι πως το Τιντάγκελ είναι άκρως εντυπωσιακό και η επίσκεψη εδώ θα μας αφήσει τις καλύτερες εικόνες!

Συνεχίζουμε και επισκεπτόμαστε το Σαιντ Όστελ (St Austell). Το πιο σπουδαίο αξιοθέατο της περιοχής, και αυτό που αποτελεί πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες, είναι το Eden Project, ίσως το δημοφιλέστερο αξιοθέατο στην Κορνουάλη.

Το project επικεντρώνεται σε ένα σύμπλεγμα από τεράστιους, φουτουριστικούς θόλους: οι θόλοι αυτοί αποτελούν θερμοκήπια (μήκους 240 και ύψους έως και 55 μέτρων). Ο ένας από αυτούς προσομοιώνει το κλίμα τροπικού δάσους και περιέχει δέντρα και φυτά από περιοχές της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και της Αυστραλίας. Σε έναν δεύτερο θόλο συναντάμε τον «μεσογειακού κλίματος» θόλο με φυτά από τη νότια Αφρική, την Καλιφόρνια και φυσικά τη μεσογειακή Ευρώπη.

Μετά την επίσκεψή μας στο εντυπωσιακό Eden Project συνεχίζουμε για το Πλύμουθ στην καρδιά της Κορνουάλης. Πόλη γνωστή για το πανεπιστήμιό της, το Πλύμουθ έχει και ιστορία που χρονολογείται ήδη από την εποχή της ρωμαϊκής κατάκτησης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΛΥΜΟΥΘ – ΣΑΙΝΤ ΑΪΒΣ – ΣΑΙΝΤ ΜΑΪΚΛ ΜΑΟΥΝΤ (Κορνουάλη) – ΠΛΥΜΟΥΘ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ξεκινάμε για περαιτέρω εξερεύνηση της Κορνουάλης, κινούμενοι ακόμη πιο δυτικά. Πάμε να δούμε τις όμορφες παραλίες στο ψαροχώρι του Σαιντ Άιβς, καθώς και τον μοναδικό φάρο που ενέπνευσε μια σειρά από καλλιτέχνες.

Θα συνεχίσουμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη στο Σαιντ Μάικλ Μάουντ (St. Michael’s Mount), ένα νησί που στέφεται από μια μεσαιωνική εκκλησία και το κάστρο του. Επιστροφή στο Πλύμουθ και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΠΛΥΜΟΥΘ – ΝΤΟΡΣΕΤ (Jurassic Coast και Μπόρνμουθ) – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Η σημερινή διαδρομή μάς αποκαλύπτει ένα από τα ομορφότερα τμήματα της Κορνουάλης και ολόκληρης της Βρετανίας. Από το Πλύμουθ φτάνουμε στη λεγόμενη ακτή Jurassic Coast, μία εντυπωσιακά γραφική διαδρομή που δίκαια συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (από το 2001). Πέρα από τη φυσική ομορφιά, το τοπίο αποτελεί μνημείο ανυπολόγιστης γεωλογικής αξίας, καθώς τρεις γεωλογικές περίοδοι, η Τριασική, η Ιουρασική και η Κρητιδική (του Μεσοζωικού Αιώνα) έχουν αφήσει τα ίχνη τους στα πετρώματα και τη διαμόρφωση του εδάφους, με τον επισκέπτη έτσι να βρίσκεται ενώπιον μιας Ιστορίας 250 εκατομμυρίων ετών!

Φτάνουμε στην πανέμορφη πόλη του Μπόρνμουθ, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στη νότια ακτή της Αγγλίας. Συνεχίζουμε για το Σαουθάμπτον, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πόλη έχει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα, με πλούσια ναυτική κληρονομιά και έμφαση στα θαλάσσια σπορ. Το Σαουθάμπτον είναι επίσης το σημαντικότερο λιμάνι για τα κρουαζιερόπλοια και ήταν μία από τις 4 υποψήφιες τοποθεσίες για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Πόλης του Ηνωμένου Βασιλείου το 2025. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΣΟΛΣΜΠΕΡΙ – ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ (πτήση επιστροφής)

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, επισκεπτόμαστε τον Αγγλικανικό Καθεδρικό Ναό του Σόλσμπερι, ο οποίος είναι επισήμως γνωστός ως ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας, και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αντιπροσωπευτικά δείγματα πρώιμης αγγλικής γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Στη συνέχεια μας περιμένει ένα από τα highlights του ταξιδιού μας, ο περιτριγυρισμένος από μυστήριο αρχαίος πέτρινος κύκλος του Στόουνχεντζ! Πρόκειται για ένα καταπληκτικό επίτευγμα της μηχανικής και το πιο σημαντικό προϊστορικό μέρος στην Αγγλία, το οποίο πέρα από την αρχαιολογική σημασία του είχε και πιθανώς αστρονομικό ρόλο.

Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον για την πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση. 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 470 €
  Twin Room 1599 € 470 €
  Triple Room 1599 € 470 €
  Single Room 2099 € 470 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1649€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1649 € 470 €
  Twin Room 1649 € 470 €
  Triple Room 1649 € 470 €
  Single Room 2149 € 470 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά  εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 3* sup, με πρωινό.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Είσοδοι στους αναφερόμενους αρχαιολογικούς & επισκεπτόμενους χώρους.
  • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 470€

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

17/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:30

KL 1031

17/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

10:05

10:25

KL 1072

24/07/2024

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:35

KL 1957

24/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:10 +1

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1952

22/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:30

KL 1031

22/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

10:05

10:25

KL 1072

29/07/2024

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:35

KL 1957

29/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:10

01:10 +1