Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2016 ΖΑΚΥΝΘΟΣ! ΑΠΟ 145,00

Αναχωρήσεις:29/04/2016....Διάρκεια: 4 ημέρες

 …το Φιόρο του Λεβάντε 

Κυλλήνη – Μουσείο Αγίου Διονυσίου – Γαλάζιες Σπηλιές – Ναυάγιο – Βασιλικός – Μαχαιράδος – Αγία Μαύρα - Μπόχαλη

& με Ι.Χ. 3διαν/σεις:  

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα M. Παρασκευή: Αθήνα – Κυλλήνη – Ζάκυνθος – Μουσείο Αγίου Διονυσίου

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Κυλλήνη με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Επιβίβαση στο πλοίο για Ζάκυνθο. Άφιξη στο νησί  και η πρώτη γνωριμία μας με την πόλη έχει να κάνει με την επίσκεψη μας στο μουσείο του Αγ. Διονυσίου αλλά και με περίπατο στη Στράτα Μαρίνα, στην περίφημη Ρούγα και στο εμπορικό κέντρο με τις γραφικές καμάρες και την πλακόστρωτη κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου. Το μεσημέρι θα είμαστε στο κέντρο της Ζακύνθου για την παρακολούθηση της λιτανείας του Εσταυρωμένου, που διασχίζει το κέντρο της πόλης και καταλήγει στην Πλατεία Σολωμού.  Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και η συγκίνηση διαπερνά κάθε ψυχή καθώς η πένθιμη λιτανεία αρχίζει υπό τους ήχους της φιλαρμονικής. Μαζί με τον Εσταυρωμένο λιτανεύεται και η περίφημη εικόνα της “Mater Dolorosa”, δηλαδή της Παναγίας του Πάθους. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Ακολουθεί νηστίσιμο δείπνο. Προτείνουμε νωρίς ξεκούραση γιατί ο επιτάφιος στη πόλη βγαίνει στις 04:00 τα ξημερώματα, όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου και στη συνέχεια το τελετουργικό με το σπάσιμο των πήλινων κανατιών και ταυτόχρονα να παρακολουθήσουμε την πρώτη Ανάσταση στο νησί που μένει ξάγρυπνο όλη νύχτα και που θα είναι μια εκπληκτική εμπειρία αφού η Ζάκυνθος είναι το μοναδικό νησί που η Σταύρωση και η Ανάσταση γίνονται ταυτόχρονα!!!

2η ημέρα  Μ. Σάββατο: Γύρος νησιού

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για το γύρο του νησιού. Αναχώρηση για το χωριό του Αγ. Νικολάου και τις Γαλάζιες σπηλιές και θα συνεχίσουμε για να συναντήσουμε την χιλιοφωτογραφημένη παραλία του Ναυαγίου. Στάση για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Συνεχίζοντας την ημέρα μας διερχόμαστε από το χωριό Μαχαιράδο όπου και θα επισκεφτούμε την εκκλησιά της Αγίας Μαύρας. Κατευθυνόμαστε νότια του νησιού στο Κερί με την υπέροχη λίμνη όπου μπορούμε να γευματίσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα συγκεντρωθούμε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου μας για το μοίρασμα των λαμπάδων, ενώ όλοι μαζί θα ξεκινήσουμε για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας στην πλατεία του Αγ. Μάρκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και πολλές Πασχαλινές νοστιμιές και διασκέδαση με έμπειρο DJ.

3η ημέρα  Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλινό Γλέντι  - Ζάκυνθος

Χριστός Ανέστη!!! Η μέρα μας ξεκινάει ξεκούραστα στο ξενοδοχείο μας. Πασχαλινό γεύμα με πρωταγωνιστή τον παραδοσιακό οβελία και διάφορα παραδοσιακά εδέσματα. Κατά την διάρκεια ψησίματος των αρνιών απολαμβάνουμε το ουζάκι με παραδοσιακούς μεζέδες. Στη συνέχεια γεύμα και χορό με ζωντανή μουσική και καντάδες. Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στην πόλη της Ζακύνθου όπου θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας στην πλατεία.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα: Μπόχαλη – Κυλλήνη – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Μπόχαλη, την ομορφότερη γειτονιά της πόλης της Ζακύνθου, κάτω από το Ενετικό κάστρο όπου θα περιηγηθούμε στα μικρά και ήσυχα δρομάκια με τα παλιά σπίτια, θα απολαύσετε το πανόραμα προς το λιμάνι, το Αργάσι και τον κόλπο του Λαγανά. Στενά με σπίτια παλιά και καφέ με συνοδεία την απίστευτη θέα. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο κέντρο της πόλης έχοντας χρόνο για μια τελευταία βόλτα αλλά και για ψώνια. Επιβίβαση στο καράβι για Κυλλήνη και άφιξη νωρίς το βράδυ στην Αθηνά με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο με πούλμαν  :

2κλινο

1κλινο

3ο άτομο

1ο παιδί

έως 12 ετών

2ο παιδί

έως 12 ετών

€ 229

€ 298

€ 199

€ 115

€ 157

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο επιλογής, Matilda4* ,  στο Βασιλικό
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Αναστάσιμο δείπνο με μουσική DJ & το Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Ζάκυνθο
  • Αναστάσιμη λαμπάδα

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  •  Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο με Ι.Χ. 3διαν/σεις:

2κλινο

1κλινο

3ο άτομο

1ο παιδί

έως 12 ετών

2ο παιδί

έως 12 ετών

€ 145

€ 219

€ 125

ΔΩΡΕΑΝ

€ 95 

 

 

 

Εορταστικές παροχές του ξενοδοχείου

Ποτό και γλυκό καλωσορίσματος

Μεγάλη Παρασκευή: Μπουφέ δείπνο με νηστίσιμα

Μεγάλο Σάββατο: Πρωινό σε μπουφέ με νηστίσιμα και αρτύσιμα είδη. Στα δωμάτια τοποθετούνται λαμπάδες και καλαθάκια με κουλουράκια, σοκολάτες και Πασχαλιάτικα αυγά.

Κυριακή Πάσχα: Πρωινό σε μπουφέ. Στη συνέχεια, μπουφέ με ούζο και μεζέδες (αυγά, τυριά, γαρδουμπάκια). Κατά τη διάρκεια ψησίματος των αρνιών (καιρού επιτρέποντος) θα ξεκινήσει το Πασχαλιάτικο γλέντι με ζωντανή μουσική και καντάδες. Στη συνέχεια, πλούσιο Πασχαλινό γεύμα σε μπουφέ και χορός μέχρι αργά το απόγευμα.

Δευτέρα του Πάσχα: Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ