Skip to main content

Νάξος Πάσχα 2023 από 395

 Διάρκεια: 4 ημέρες

Αναχώρηση: 14/04/2023

 

Άγιος Προκόπιος – Αγία Άννα – Γλινάδο – Βίβλος – Σαγκρί – Φιλώτι – Απείρανθος – Δαμαλάς – Δαμαριώνα – Χαλκί – Μέλανες – Κάστρο Νάξου

 

Πρόγραμμα εκδρομής

 

1η μέρα Μεγάλη Παρασκευή: Αθήνα – Νάξος – Άγιος Προκόπιος – Αγία Άννα

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί κατευθυνόμενοι προς το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους προς Νάξο. Άφιξη στο μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Πρώτος μας σταθμός ο Άγιος Προκόπιος σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από τη χώρα της Νάξου. Αποτελεί μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας με λευκή άμμο, σε απάνεμη τοποθεσία, στην άκρη της οποίας βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου. Ακολούθως θα οδηγηθούμε στην παραλία της Αγίας Άννας. Είναι η συνέχεια του Αγίου Προκοπίου και είναι και αυτή μία από τις διάσημες παραλίες του νησιού. Χαρακτηριστικό της η ψιλή άμμος και τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Μετέπειτα θα οδηγηθούμε στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα μεταβούμε στη φημισμένη εκκλησία της Παντάνασσας για το προσκύνημα του επιταφίου. Εν συνεχεία, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την περιφορά του και να πραγματοποιήσουμε μια βόλτα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διαμονής. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα Μεγάλο Σάββατο: Γλινάδο – Βίβλος – Σαγκρί – Φιλώτι – Απείρανθος

Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για την υπέροχη περιήγησή μας. Περνώντας από πανέμορφα χωριουδάκια όπως το Γλινάδο, γνωστό και ως «μπαλκόνι της Νάξου» με τα γραφικά σοκάκια, τα σπίτια με την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τις όμορφες εκκλησίες, τη Βίβλο, με τον επιβλητικό Ναό της Παναγίας Τριποδιώτισσας και τους γραφικούς ανεμόμυλους σήμα κατατεθέν του χωριού, το Σαγκρί χτισμένο επάνω σε ένα μικρό λόφο, γνωστό για την αρχιτεκτονική του, τα βυζαντινά μοναστήρια και τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Δήμητρας, θα οδηγηθούμε στο Φιλώτι. Πρόκειται για ένα ημιορεινό χωριό, έναν πανέμορφο  οικισμό στην ενδοχώρα της Νάξου. Τα πλακόστρωτα σοκάκια και οι καμάρες συνθέτουν το συναρπαστικό ψηφιδωτό του χωριού, όπου η κυκλαδίτικη παράδοση παραμένει ολοζώντανη και συναντάται σε κάθε γωνιά. Ακολούθως θα συναντήσουμε την παραδοσιακή και πετρόχτιστη Απείρανθο.  Αποτελεί το πνευματικό κέντρο του νησιού και διαθέτει πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική παράδοση. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο διαμονής μας και χρόνος στη διάθεσή σας για ξεκούραση μέχρι την ώρα που θα συγκεντρωθούμε προκειμένου να μεταβούμε στη Χώρα για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Το βράδυ όλοι μαζί θα απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα Κυριακή του Πάσχα: Δαμαλάς – Δαμαριώνας – Χαλκί – Πορτάρα

Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά!

Αναχωρώντας από το ξενοδοχείο διαμονής μας στη διαδρομή θα συναντήσουμε το ημιορεινό χωριό Δαμαλάς, ένα από τα πιο μικρά χωριά του νησιού, με βασικό χαρακτηριστικό του την ησυχία και απόλυτη ηρεμία και ακολούθως τον παραδοσιακό οικισμό του Δαμαριώνα. Χτισμένος στους πρόποδες του βουνού Ράχη, σε μία κατάφυτη περιοχή, έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής του. Μετέπειτα θα συνεχίσουμε για το Χαλκί, ένα ιδιαίτερα όμορφο χωριό με νεοκλασσικά σπίτια και πολλή βλάστηση. Τα αρχοντικά με τα κεραμίδια, τα κλασσικά μπαλκόνια με τα ωραία κάγκελα και τις ιδιαίτερες πλακόστρωτες αυλές, τα γραφικά δρομάκια, οι πλατείες και τα μικρά συμπαθητικά καταπράσινα περιβολάκια, συνθέτουν το τοπίο ενός πανέμορφου πίνακα. Αξιοσημείωτος είναι ο επιβλητικός πύργος Μπαρότσι-Γρατσία ο οποίος κτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα και με τον οποίο συνδέονται πολλοί θρύλοι και παραδόσεις για ωραίες αρχοντοπούλες, μεγάλους έρωτες και συναρπαστικές περιπέτειες. Ακολούθως θα απολαύσουμε το παραδοσιακό πασχαλινό μας γεύμα. Εν συνεχεία πορεία προς την πιο επιβλητική μαρμάρινη «Πόρτα» των Κυκλάδων, γνωστή ως «Πορτάρα» σήμα κατατεθέν του νησιού. Επιστροφή προς το ξενοδοχείο διαμονής μας. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για ξεκούραση αλλά και για μια όμορφη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση. 

 

4η μέρα Δευτέρα του Πάσχα: Μέλανες – Κάστρο Νάξου – Λιμάνι – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε έχοντας ως προορισμό μας το χωριό Μέλανες, έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς του νησιού. Χτισμένες αμφιθεατρικά στην πλαγιά μιας λαγκάδας με πλούσια βλάστηση, οι Μέλανες, απέχουν περίπου 8 χιλιόμετρα από τη Χώρα και είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά της Νάξου. Το πράσινο των δέντρων και οι παλιοί νερόμυλοι μαγνητίζουν το βλέμμα… Στην κοντινή τοποθεσία Φλεριό, θα συναντήσουμε έναν από τους διάσημους κούρους της Νάξου, τον Κούρο των Μελάνων. Το άγαλμα, μισοτελειωμένο κείτεται στο έδαφος, ακριβώς όπως το άφησαν οι τεχνίτες της περιοχής. Το μήκος του ξεπερνά τα 5 μέτρα και χρονολογείται περίπου στον 7ο αιώνα π.Χ. Εν συνεχεία θα επιστρέψουμε στην πόλη προκειμένου να επισκεφθούμε το πανέμορφο Κάστρο της Νάξου. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της Χώρας της Νάξου και χτίστηκε εκεί προκειμένου να είναι μακριά από τη θάλασσα, για λόγους προστασίας. Τα στενά δρομάκια, τα αρχοντικά σπίτια με τις εσωτερικές αυλές γεμάτες λουλούδια και με οικόσημα στα παράθυρα και η υπέροχη αρχιτεκτονική, συναρπάζουν κάθε επισκέπτη! Χρόνος στη διάθεσή σας μέχρι την ώρα αναχώρησης προς το λιμάνι προκειμένου να επιβιβαστούμε στο πλοίο έχοντας ως τελικό μας προορισμό την Αθήνα. 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο :      

           

Αναχώρηση

2κλινο

3ο άτομο

Επιβάρυνση 1κλινου

4ημ.

14/04

€ 395

€ 339

€ + 70

 

  

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – Μεταφορές με τα πολυτελή μας πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Naxos Holidays 3*
  • Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο διαμονής
  • Αναστάσιμο δείπνο το Μεγάλο Σάββατο
  • Πασχαλινό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα σε επιλεγμένη παραδοσιακή ταβέρνα
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας 

 

Δεν  περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Τα ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
  • Ο φόρος διαμονής 1,50 ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση πληρωτέος επί τόπου 

 

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις, εφόσον το απαιτούν και το επιτρέπουν οι συνθήκες, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής. 

 

Με πούλμαν από την Αθήνα σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής, με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή της, την αποφυγή της ταλαιπωρίας μεταφοράς των αποσκευών και πλουσιότερου προγράμματος !