Skip to main content

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΑΝΔΡΟ 4 ημέρες από 330

 Αναχώρηση: 2/6

 

1η ημέρα: Αθήνα - Ραφήνα – Άνδρος – Μπατσί - Χώρα

Συγκέντρωση στην Αθήνα και αναχώρηση οδικώς για το λιμάνι της Ραφήνας, από όπου θα σαλπάρουμε για την «καπετάνισσα» Άνδρο. Φτάνουμε στο Γαύριο, το λιμάνι του νησιού, από όπου αναχωρούμε οδικώς για το γραφικό Μπατσί, για πολλούς το πιο όμορφο χωριό της Άνδρου. Θα κάνουμε στάση για καφέ απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα, και συνεχίζουμε για την Χώρα της Άνδρου. Οικισμός παραδοσιακός, με υπέροχα καπετανόσπιτα και παλιά αρχοντικά, η Χώρα απλώνεται μέχρι την άκρη μιας πετρώδου χερσονήσου, προς τον φάρο και την πλατεία του Αφανούς Ναύτη με την καμάρα και το μεσαιωνικό κάστρο. Στα highlights είναι ακόμα η Καΐρειος Βιβλιοθήκη, το Ίδρυμα Κυδωνιέως και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή. Αξίζει ωστόσο να περπατήσει κανείς τα σοκάκια στη Χώρα και να παρατηρεί τα παλιά αρχοντικά, όπως θα κάνουμε και εμείς, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας Paradise Art Hotel 3*, στη Χώρα, για τακτοποίηση στα πολυτελή του δωμάτια. Το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

 

2η ημέρα: Μονή Παναχράντου - Χωριά Κορθίου – Στραπουργιές

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό στη Μονή Παναχράντου, το πιο σημαντικό προσκύνημα της Άνδρου. Γαντζωμένη στις βραχοπλαγιές του βουνού, ανάμεσα σε απρόσιτα ασκηταριά και σπηλιές, το μοναστήρι είναι ένα αληθινό φρούριο, με εξαιρετικά κειμήλια όπως η κάρα του Αγίου Παντελεήμονος και η εικόνα της Παναγίας, έργο (κατά μία εκδοχή) του Ευαγγελιστή Λουκά. Σειρά στο πρόγραμμά μας έχει το νότιο τμήμα της Άνδρου για να δούμε το Κόρθι και το επίνειό του, Όρμο Κορθίου, όπου και θα κάνουμε στάση για περίπατο. Πολύ κοντά στον Όρμο, αλλά με εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση για τους πολλούς, είναι και η ίσως πιο διάσημη παραλία στην Άνδρο, της Γριάς το Πήδημα. Επιστρέφοντας προς τη Χώρα θα κάνουμε μία στάση στο χωριό Στραπουργιές, έναν αγροτικό οικισμό πνιγμένο στο πράσινο. Σημείο αναφοράς στο χωριό είναι ο λεγόμενος Πύργος του Αθηναίου, μια εντυπωσιακή έπαυλη, δυσανάλογα ίσως μεγάλη για τα δεδομένα του χωριού, που για πολλά χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένη και πρόσφατα αγοράστηκε με σκοπό να ανακαινιστεί. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο χωριό, πριν επιστρέψουμε στη Χώρα το απόγευμα. Το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

 

3η ημέρα: Εκδρομή στην Τήνο

Μπουφέ-πρόγευμα και ελεύθερη ημέρα στη Χώρα. Προαιρετικά, για όσους το επιθυμούν (και καιρού επιτρέποντος), παρέχεται η δυνατότητα ημερήσιας εκδρομής στη γειτονική Τήνο, για προσκύνημα στην Παναγία αλλά και για εξερεύνηση στο νησί πραγματοποιώντας τον γύρο της Τήνου. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στη Χώρα και το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

 

4η ημέρα: Αποικία - Μένητες – Μονή Αγίας Μαρίνας – Γαύριο – Ραφήνα – Αθήνα

Μπουφέ-πρόγευμα και αναχώρηση για το χωριό Αποικία, το πράσινο χωριό με τα πολλά τρεχούμενα νερά, όπου θα δούμε και την περίφημη πηγή Σάριζα και το εμφιαλωτήριο νερού, πριν συνεχίσουμε για το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, καστρομονάστηρο του 14ου αι. Θα επισκεφθούμε επίσης το γειτονικό χωριό Μένητες (ή Μαίνητες), με την χαρακτηριστική κρήνη, ένα από τα σύμβολα του νησιού, με τις λιονταροκεφαλές που προσφέρουν δροσερό τρεχούμενο νερό καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για άνετο και περίπατο και καφέ. Πριν φτάσουμε στο λιμάνι του Γαυρίου, προβλέπεται στάση στην παραλία Άγιος Πέτρος (φαγητό προαιρετικά), πριν μεταβούμε στο Γαύριο για τον απόπλου μας για Ραφήνα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αθήνα για την ολοκλήρωση του ταξιδιού μας.

 

GOLDEN STAR FERRIES:

2/6 ΡΑΦΗΝΑ – ΑΝΔΡΟΣ 07:50

5/6 ΑΝΔΡΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ 16:30

 

Τιµή κατ’άτοµο, 2-5/6, µε πούλµαν, 4 μέρες

Δίκλινο

330

3ο άτοµο

299

3ο άτοµο έως 12 ετών

280

Μονόκλινο

425

Περιλαμβάνονται: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής με το GOLDEN STAR FERRIES • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ξενοδοχείο PARADISE ART HOTEL 3* Sup στην Χώρα της Άνδρου • Μπουφέ πρωϊνό στο ξενοδοχείο και ένα κυρίως φαγητό σε κοντινό εστιατόριο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών • Αρχηγός /Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης 1,5 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων