Skip to main content

Νάξος 5 ημέρες Καλοκαίρι 2023 από 335

ΧΩΡΑ – ΧΑΛΚΙ – ΦΙΛΩΤΙ – ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Αναχωρήσεις: 5/7, 21/7 & 25/8

 

1η Ημέρα:  ΡΑΦΗΝΑ – ΝΑΞΟΣ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί 06:00 στo Σύνταγμα και μεταφορά στο λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο, αναχώρηση στις 08:05 και άφιξη στη Νάξο στις 13:35. Επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Το απόγευμα σας προτείνουμε μία βόλτα στη γραφική Χώρα για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα:  ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση περίπου στις 10:30 για τη θρυλική παραλία του Αγίου Προκοπίου, μία από τις διασημότερες παραλίες της Νάξου. Η ατέλειωτη χρυσή αμμουδιά της φιλοξενεί δάσος με κέδρους που χαρίζουν φυσική σκιά στους επισκέπτες της και διακόπτεται από το γραφικό λιμανάκι των ψαράδικων της περιοχής. Σε μεγάλο μέρος της υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες μπροστά από Beach Bars και ταβέρνες.  Αναχώρηση για το ξενοδοχείο στις 17:30. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ή Ελεύθερη ημέρα.

Ξεκινάμε κατά τις 09.15 από το λιμάνι της Νάξου. Πρώτη στάση στον ναό της Δήμητρας, αναστηλωμένο αρχαίο ναό 6ου αι. π.Χ. (Είσοδος 4€ το άτομο). Αξίζει η επίσκεψη στο μουσείο με τα ευρήματα της περιοχής. Συνεχίζουμε με τον Δαμάλα, μικρό χωριό στην καρδιά της κοιλάδας της Τραγαίας με τους ελαιώνες, όπου θα επισκεφτούμε το παραδοσιακό λιοτρίβι και κεραμοποιείο. Εκεί ο Μανώλης θα σας εντυπωσιάσει με τη δεξιοτεχνία του και θα δείτε το σφούνι και την κούπα της δικαιοσύνης. Επομένη στάση το Χαλκί, γνωστό ως το χωριό με τα νεοκλασικά.  Εκεί θα επισκεφτούμε τον Αποστακτήρα κίτρου και αφού περιηγηθούμε στον χώρο, μπορείτε να δοκιμάσετε το ΠΟΠ προϊόν της Νάξου «Κίτρον Νάξου». Έπειτα θα επισκεφτούμε την Παναγία Δροσιανή, παλαιότερη εκκλησία των Βαλκάνιων 4-6ος αιώνας μ.Χ., όπου θα σας εντυπωσιάσουν οι υπέροχες τοιχογραφίες και η αρχιτεκτονική. Η επόμενη στάση είναι στην Απείρανθο, το μαρμάρινο χωριό όπου θα γίνει στάση για φαγητό. Δοκιμάστε τοπικές συνταγές όπως το ρόστο. Κατόπιν θα συνεχίσουμε στο βορειότερο τμήμα του νησιού και θα καταλήξουμε στον Απόλλωνα, παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο για καφέ και μπάνιο στην όμορφη παραλία. Τελευταία στάση ο εντυπωσιακός Κούρος του Απόλλωνα, άγαλμα 10,5 μ. εγκαταλειμμένο στο αρχαίο λατομείο 6ου αιώνα μ.Χ. Επιστροφή από τις βόρειες ακτές του νησιού απολαμβάνοντας θέα στο Αιγαίο και στις Βόρειες Κυκλάδες. 

 

4η Ημέρα:  ΝΑΞΟΣ – Ελεύθερη ημέρα

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και κολύμπι σε μία από τις πολλές και πανέμορφες παραλίες του νησιού αλλά και για να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της Χώρας και την Πορτάρα. Μπορούμε να επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, τις Ουρσουλίνες, να περπατήσουμε στο Κάστρο της Χώρας και να ανέβουμε έως την κορυφή, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα. Από την κορυφή του Κάστρου μπορούμε να δούμε όλο το κέντρο της Χώρας αλλά και την Πάρο. Στη συνέχεια μπορούμε να επισκεφτούμε τα τοπικά εργοστάσια καραμέλας, τα οποία παρασκευάζουν εκείνη τη στιγμή χειροποίητες καραμέλες με τοπικά προϊόντα Νάξου (π. χ κίτρο) αλλά και τα παραδοσιακά μαγαζιά ώστε να προμηθευτούμε Γραβιέρα Νάξου και άλλα τοπικά εδέσματα. Μετά την ολοκλήρωση της βόλτας μπορούμε να κατηφορίσουμε προς την παραλία του Αγίου Γεωργίου ώστε να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 

 

5η Ημέρα: ΝΑΞΟΣ ( Ελεύθερος χρόνος ) - ΡΑΦΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας, check out στις 11:00. Ελεύθερη μέρα για τις τελευταίες βόλτες στη Χώρα ή απολαύσετε το μπάνιο σας στη βραβευμένη με “Γαλάζια Σημαία” και σε απόσταση αναπνοής από τη Χώρα, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια αναχώρηση περίπου στις 13:20 για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο, αναχώρηση στις 14:30 και άφιξη στη Ραφήνα στις 20:20. Μεταφορά στο Σύνταγμα.

 

TIMEΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ME ΠΡΩΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 5/7

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

 

3ος ΕΝΗΛΙΚΑΣ

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

 

ΜΟΝ/ΝΟ

MARE NAXIA

 335 €

265 €

169 €

445 €

 

TIMEΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ME ΠΡΩΙΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 21/7 & 25/8

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

 

3ος ΕΝΗΛΙΚΑΣ

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

 

ΜΟΝ/ΝΟ

MARE NAXIA

355 €

285 €

169 €

485 €

 

           Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται:

 

  • Μεταφορά προς και από το λιμάνι της Ραφήνας.
  • Μεταφορά από το λιμάνι της Νάξου στο ξενοδοχείο και αντίστροφα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση με FAST FERRIES.
  • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο ( σύνολο 4 ).
  • Μεταφορά προς και από την παραλία του Αγίου Προκοπίoυ.
  • Εκδρομή μισής ημέρας - Γύρος Νησιού - με ξεναγό.
  • Aσφάλεια Αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη ( Αριθμός Συμβολαίου: 113276 )
  • Φ.Π.Α

 

           Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Οι φόροι διαμονής στο ξενοδοχείο 0,50 € ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση ( πληρώνονται από τον πελάτη στο ξενοδοχείο )
  • Στην περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί την συμμετοχή του στον Γύρο του Νησιού αφαιρείται από όλες τις παραπάνω τιμές 20 € για κάθε ενήλικα & 10 € για κάθε παιδί.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η σειρά των εκδρομών μπορεί να αλλάξει. Σχετική ενημέρωση θα δίνεται με την αποστολή του ενημερωτικού της εκδρομής 2-3 ημέρες πριν την κάθε  αναχώρηση.

                       

 

 

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ FAST FERRIES:

Με τα F/B ΕKATERINI P.  η  F/B THEOLOGOS P.

 

5/7  ΡΑΦΗΝΑ ( 08:05 ) – ΝΑΞΟΣ ( 13:35 )

9/7  ΝΑΞΟΣ ( 15:30 ) – ΡΑΦΗΝΑ ( 19:20 )

 

21/7  ΡΑΦΗΝΑ ( 08:05 ) – ΝΑΞΟΣ ( 13:35 )

25/7  ΝΑΞΟΣ ( 14:30 ) – ΡΑΦΗΝΑ ( 20:20 )

 

25/8  ΡΑΦΗΝΑ ( 08:05 ) – ΝΑΞΟΣ ( 13:35 )

29/8  ΝΑΞΟΣ ( 14:30 ) – ΡΑΦΗΝΑ ( 20:20 )