Skip to main content

ΑΧΑΐΑ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ 25η Μαρτίου 2024 από 127€

Αναχωρήσεις: 24 - 25/03  ή 23-25/03 - 2 ή 3 ημέρες

Porto Rio Hotel 4*

 

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙO Συγκρότημα που απλώνεται σε μία καταπράσινη έκταση 35 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα στο Ρίο Αχαΐας, μόλις 15 λεπτά από την Πάτρα. Αποτελείται από ένα επιβλητικό τριώροφο κτήριο και πλήθος από bungalows μέσα στους κήπους.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 120 δωμάτια και σουίτες, όλα εξοπλισμένα με κλιματισμό, επίπεδη τηλεόραση, mini bar ή mini ψυγείο, safe, στεγνωτήρα μαλλιών, wifi, ηχομονωτικά παράθυρα, μπαλκόνι ή βεράντα με θέα στη θάλασσα (πλευρικά) ή στον κήπο και το Παναχαϊκό όρος.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει κεντρικό εστιατόριο, κεντρικό μπαρ στα πανέμορφα σαλόνια του, Bridge room, δωρεάν Wi-Fi σε δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, δωρεάν υπαίθριο πάρκινγκ. Για τους καλοκαιρινούς μήνες 2 εξωτερικές πισίνες με θαλασσινό νερό, ομπρέλες και ξαπλώστρες σε πισίνες και παραλία, Pool bar. Το πρωϊνό μπορεί να σερβιριστεί στο δωμάτιο σας με επιπλέον χρέωση.

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ

Γήπεδο τένις με φωτισμό, Spa & Health Club με θεραπείες σώματος, τζακούζι, hamam και όργανα γυμναστικής.

 

 

25η Μαρτίου στο Porto Rio Hotel

  • Πλούσιοι μπουφέδες πρωί & βράδυ με μοναδικές γεύσεις καθημερινά
  • Υπηρεσίες Spa στους πελάτες μας (κατόπιν ραντεβού)
  • ΠΡΟΣΦΟΡΑ ½ ώρα Jacuzzi & ½ ώρα Sauna ή Hammam από 40,00 € στα 20,00 €

Στις υπόλοιπες υπηρεσίες έκπτωση 20% στις τιμές τιμοκαταλόγου

Για πληροφορίες και ραντεβού Spa, τηλ. επικοινωνίας : 2610 994429

 

 

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!!

 

ΑΧΑΐΑ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

 

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

25ης Μαρτίου στην Αγία Λαύρα

εκεί που υψώθηκε το Λάβαρο της Επανάστασης του 1821

 

ΜΟΝΗ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ (ΆΧΡΑΝΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ) - ΑΙΓΙΟ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ - ΑΝΩ ΧΩΡΑ - ΕΛΑΤΟΥ

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Άχραντα Πάθη του Κυρίου) - το πανέμορφο Αίγιο - Porto Rio

Αναχώρηση στις 07:50 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για επίσκεψη στη σταυροπηγιακή Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Από απόσταση θα δούμε το ασκηταριό του Οσίου Λεοντίου στον απόκρημνο βράχο όπου τον 15ο αι. με τη συνδρομή των αυτοκρατόρων θείων του Παλαιολόγων, ο Όσιος ίδρυσε το “Παλαιομονάστηρο”. Στη σημερινή Μονή του 1775, θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε το καύχημα και πνευματικό θησαυρό της Μονής, τα “Άχραντα Πάθη του Χριστού” δηλαδή τεμάχια από το Τίμιο Ξύλο, το ακάνθινο Στεφάνι, την Χλαμύδα, τον Κάλαμο, τον Σπόγγο, τα καρφιά, δώρο των Παλαιολόγων στον Όσιο Λεόντιο, τα οποία σώζονται άθικτα μέχρι σήμερα σε υστεροβυζαντινό κιβώτιο. Ακόμα θα δούμε το κρυφό σχολειό που λειτουργούσε στα χρόνια της τουρκοκρατίας, αλλά και τον “Ιερεμία”, το τεράστιο βαγένι (βαρέλι κρασιού) στον ειδικό χώρο. Συνεχίζουμε για υπέροχο περίπατο στο Αίγιο αρχίζοντας από τα “Υψηλά Αλώνια” με την πανοραμική θέα και θα κατηφορίσουμε προς τον Καθεδρικό Ναό της Φανερωμένης και το “Παναγιωτοπουλέϊκο” ένα από τα σπουδαιότερα αρχοντικά της Πελοποννήσου. Θα περάσουμε από την αγορά και θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Νωρίς το απόγευμα άφιξη και εγκατάσταση στο PORTO RIO HOTEL 4* στο Ρίο Πατρών, σε δωμάτια με πλευρική θέα θάλασσα. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

2η μέρα: Ορεινή Ναυπακτία - Ναύπακτος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου κατευθυνόμαστε στην Ορεινή Ναυπακτία με την υπέροχη φύση. Καθ’οδόν θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Βαρνάκοβας, τη δεύτερη αρχαιότερη της χώρας μας, μετά το Μικρό Μετέωρο (έτος ίδρυσης 1077 μ.Χ.). Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας συναντάμε το αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό Ελατού, που μέχρι το 1928 είχε σλάβικο όνομα, το οποίο το πήρε κατά την επιδρομή και εγκατάσταση των Σλάβων στην περιοχή και ονομαζόταν Ελετσού, που σημαίνει ευήλιο. Το σημερινό της όνομα το οφείλει στο πυκνό ελατόδασος που την περιβάλει. Περίπατος και καφεδάκι. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε την Άνω Χώρα όπου χρόνος για παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής. Αργότερα θα επισκεφθούμε την γραφική καστρούπολη της Ναυπάκτου, ίσως το πιο ρομαντικό λιμάνι της χώρας μας, που το κυκλώνουν τα ενετικά τείχη - απολήξεις του Κάστρου και που όλοι το ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Περίπατος και χρόνος για καφέ. Επιστρέφουμε στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

 

3η μέρα: Καλάβρυτα - Αγία Λαύρα (Αναπαράσταση ορκωμοσίας οπλαρχηγών) - Αθήνα

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Αναχωρούμε από το φιλόξενο Porto Rio για ανάβαση στα Καλάβρυτα μέχρι την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, το λίκνο της εθνικής μας παλιγγενεσίας, που σύμφωνα με τις διηγήσεις αποτέλεσε ορόσημο για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Χωρίς καμία αμφιβολία ο πολυτιμότερος Εθνικός θησαυρός που βρίσκεται στο μοναστήρι είναι το Λάβαρο της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821. Πρόκειται για επίμηκες ορθογώνιο και πάνω εικονίζεται η Κοίμησις της Θεοτόκου, ουσιαστικά η πρώτη σημαία του Ελληνικού Έθνους, που ύψωσε ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός και όρκισε τους οπλαρχηγούς. Εκεί, μπροστά στο εκκλησάκι της Αγίας Λαύρας που ξεκίνησε η Εθνική μας Παλιγγενεσία, θα παρακολουθήσουμε την επετειακή αναβίωση της ορκωμοσίας των Αγωνιστών, όπως έγινε πριν από 203 χρόνια! Μετά, μετάβαση στον Τόπο Θυσίας και στα Καλάβρυτα, το κοσμοπολίτικο ορεινό μας θέρετρο με την υπέροχη πλατεία, τα πολλά καφέ και τις παραδοσιακές ταβέρνες. Χρόνος για γεύμα και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση και τις καλύτερες αναμνήσεις!

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 2ήμερης εκδρομής:

  1. Αθήνα - Μονή Π.Ταξιαρχών - Αίγιο - Porto Rio - δείπνο
  2. Αγία Λαύρα (αναπαράσταση) - Καλάβρυτα - Αθήνα

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο PORTO RIO HOTEL 4* στο Ρίο Πάτρας
  • Μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Τιμή κατ’άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή

PORTO RIO HOTEL 4*

25η Μαρτίου

2 μέρες

24 - 25 Μαρτίου

3 μέρες

23 - 25 Μαρτίου

Δίκλινο Standard 1ου ορόφου

127

189

Δίκλινο Comfort πλευρική θέα θάλασσα

135

199

Δίκλινο Suite πλευρική θέα θάλασσα

160

245

3ο άτομο *

112

160

3ο άτομο 2 ως 12 ετών *

65

90

4ο άτομο 2 ως 12 ετών **

100

140

Μονόκλινο Standard 1ου ορόφου

150

240

Μονόκλινο Comfort πλευρική θέα θάλασσα

160

260

* 3ο άτομο: Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο   

** 2 πρόσθετες κλίνες σε δίκλινο δωμάτιο / η διαμονή του 2ου παιδιού περιορίζει αισθητά τον χώρο του δωματίου και γίνεται δεκτή μόνο με την αποδοχή του γονέα.

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 7 το δωμάτιο / διανυκτέρευση.

 

 

Τιμή  ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση, με δικό σας μέσον Ι.Χ.

(χωρίς μεταφορές / εκδρομές) με ημιδιατροφή

PORTO RIO HOTEL 4*

25η Μαρτίου

22 - 25 Μαρτίου

Ελάχιστος αριθμός διαν/σεων

1 νύχτα

Δίκλινο Standard 1ου ορόφου

115

Δίκλινο Comfort πλευρική θέα θάλασσα

127

Δίκλινο Suite πλευρική θέα θάλασσα

185

3ο άτομο *

38

3ο άτομο 2 ως 12 ετών *

Δωρεάν

4ο άτομο 2 ως 12 ετών **

25

Μονόκλινο Standard 1ου ορόφου

90

Μονόκλινο Comfort πλευρική θέα θάλασσα

100

* 3ο άτομο: Πρόσθετη κλίνη σε δίκλινο    

** 2 πρόσθετες κλίνες σε δίκλινο δωμάτιο / η διαμονή του 2ου παιδιού περιορίζει αισθητά τον χώρο του δωματίου και γίνεται δεκτή μόνο με την αποδοχή του γονέα.

** Η χρέωση για 2 ενήλικες και 2 παιδιά ως 12 ετών σε Suite, αφορά δωμάτιο δύο χώρων με προσθήκη 2 πρόσθετων κλινών στο σαλόνι.

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής: € 7 το δωμάτιο / διανυκτέρευση.