Skip to main content

Θησαυροί της Μεσσηνίας & Ανθός Μάνης 25η Μαρτίου 2024 από 219€

Αναχώρηση: 23 - 25 Μαρτίου - 3 μέρες

ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΛΙΜΕΝΙ - ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΕΣΤΩΡΟΣ - ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ

 

Pharae Palace Hotel 4*

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένο, δεσπόζει δίπλα στη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης και επάνω στην κεντρική παραλιακή οδό Ναυαρίνου. Αποτελεί ιδανική επιλογή διαμονής στην πόλη της Καλαμάτας, ανεξάρτητα από την εποχή, αφού λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσφέροντας παροχές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με κύριο μέλημα την απόλυτη ικανοποίηση των επισκεπτών του.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 79 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες, όλα πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένα, καλαίσθητα διακοσμημένα και εξοπλισμένα με αυτόνομο κλιματισμό - θέρμανση, 32 ιντσών LCD TV καλωδιακής/δορυφορικής λήψης με συνδρομητικά κανάλια ΟΤΕ & NOVA με πλούσια ποικιλία σε σπορ χωρίς χρέωση, βραστήρα νερού με εξοπλισμό για Παρασκευή καφέ/τσαγιού, mini bar, ηλεκτρονικό χρηματοκιβώτιο, στεγνωτήρα μαλλιών, δωρεάν γρήγορο ασύρματο Internet, κ.α.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει εστιατόριο με εκλεκτές γεύσεις και μπουφέ, αλλά και Roof Garden Loft Lounge Restaurant, στον 5ο όροφο με πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα, για γαστρονομικά ταξίδια στις πλούσιες γεύσεις της Μεσσηνίας, με κοσμοπολίτικες επιλογές και signature cocktails που αφυπνίζουν τις αισθήσεις! Στο ισόγειο θα βρείτε το  Nouveau Street Bar, στην καρδιά της οδού Ναυαρίνου για να απολαύστε τον καφέ, το ποτό ή το cocktail σας συνοδεύοντας με ένα γευστικό snack ή ένα απολαυστικό γλυκό. Επίσης υπάρχει game zone για video gaming σε μεγάλες οθόνες, αλλά και γυμναστήριο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, δωρεάν Wi-Fi σε όλα τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους.

 

Θησαυροί της Μεσσηνίας & Ανθός Μάνης

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΩΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ

ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΛΙΜΕΝΙ - ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΕΣΤΩΡΟΣ - ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ

 

1η μέρα: Αθήνα - Αρχαία Μεσσήνη - Καλαμάτα - Συλλογή Ενδυμασιών Βικτώριας Καρέλια

Αναχώρηση 07:50 από Αθήνα μέσω του αυτοκινητοδρόμου της κεντρικής Πελοποννήσου, με προορισμό την Αρχαία Μεσσήνη για ξενάγηση από επίσημο ξεναγό σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς και εξαιρετικά διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους (έξοδα ατομικά), που συνδυάζει άψογα τη μεγαλοπρέπεια με την ομορφιά του φυσικού τοπίου. Ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και συνεχίζουμε για την πόλη της Καλαμάτας όπου χρόνος για γεύμα και μετά περιήγηση στην πόλη. Εκτός των άλλων θα προσκυνήσουμε στην Μητρόπολη της Υπαπαντής, θα θαυμάσουμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το Πάρκο Σιδηροδρόμων. Μία κορυφαία ξενάγηση θα έχουμε και στο Μουσείο Ενδυμασιών Βικτώριας Καρέλια (έξοδα ατομικά), μία από τις πληρέστερες συλλογές ελληνικών τοπικών ενδυμασιών σε πανελλήνιο επίπεδο που φιλοξενείται σε ένα βιωματικό εκθεσιακό χώρο, με ευρηματική θεματική παρουσίαση και σύγχρονο μοντέλο ξενάγησης. Αργότερα εγκατάσταση στο κεντρικό, πρόσφατα ανακαινισμένο PHARAE PALACE 4*. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Χώρα (Ανάκτορο Νέστωρος) & Γύρος Πυλίας (Πύλος - Μεθώνη - Φοινικούντα - Πεταλίδι)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Χώρα, όπου βρίσκεται το Ανάκτορο του Νέστωρος του σοφού βασιλιά. Είναι το καλύτερα διατηρημένο της Μυκηναϊκής περιόδου και έκρυβε στις αίθουσες του ανεκτίμητο αρχαιολογικό θησαυρό. Επίσκεψη (έξοδα ατομικά) και στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Πύλο, αμφιθεατρικά χτισμένη στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναβαρίνου, όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία. Περιήγηση στο καλοδιατηρημένο κάστρο (έξοδα ατομικά) με την πανοραμική θέα προς το νησάκι Σφακτηρία και στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων. Μετά θα βρεθούμε στο κάστρο της Μεθώνης (έξοδα ατομικά), ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα και χαρακτηριστικό παράδειγμα καστροπολιτείας με φυσικό λιμάνι, το οποίο κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους αποτελούσε σταθμό των εμπορικών πλοίων. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε νότια προς την γαλήνια Φοινικούντα για τον γύρο της Πυλίας. Η διαδρομή είναι υπέροχη και οι εναλλαγές των εικόνων εντυπωσιακές, όπως αυτές της Κορώνης που θα την δούμε από ψηλά, αλλά και άκρως ειδυλλιακές όπως αυτές από το ψαροχώρι Πεταλίδι που θα είναι ο τελευταίος μας σταθμός πριν επιστρέψουμε στην Καλαμάτα. Το βράδυ δείπνο.

 

3η μέρα: Λιμένι - Αρεόπολη - Αθήνα

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή στην “Έξω Μάνη”, διασχίζοντας και πάλι τοπία μοναδικά με πλήθος εναλλαγών και αρκετά πυργόσπιτα που όσο πλησιάζουμε τα όρια της Λακωνίας πληθαίνουν. Διερχόμαστε την Καρδαμύλη, το Οίτυλο και στάση στο Λιμένι όπου χρόνος για παραθαλάσσια βολτούλα καφέ. Έχει χαρακτηριστεί ως μία λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό που αξίζει να επισκεφθεί κανείς έστω μια φορά στη ζωή του! Αργότερα φθάνουμε στην Αρεόπολη, την αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων, όπου θα περπατήσουμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο μέχρι τον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πλατεία 17ης Μαρτίου. Από εδώ ξεκίνησε πριν από 203 χρόνια η επανάσταση του 1821! Εδώ κοντά είναι και ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος “της Μηλιάς” που λέγεται ότι είναι ο παλαιότερος της Πελοποννήσου (περίπου 200 ετών). Χρόνος για γεύμα και μέσω Σπάρτης, επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και αναμνήσεις μοναδικές!

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο κεντρικό, πρόσφατα ανακαινισμένο PHARAE PALACE 4* στην Καλαμάτα
  • Μπουφέ πρωϊνό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

PHARAE PALACE 4*

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

3 μέρες

23 - 25 Μαρτίου

Δίκλινο

219

3ο άτομο

170

Μονόκλινο

293

     

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 7 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.

 

 

Τιμή  ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση, με δικό σας μέσον Ι.Χ.

(χωρίς μεταφορές / εκδρομές) με ημιδιατροφή

PHARAE PALACE 4*

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Ελάχιστος αριθμός διαν/σεων

2

Δίκλινο

127

3ο άτομο

39

Μονόκλινο

105

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής € 7 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.