Skip to main content

Μεσσηνία - Μάνη Καθαρά Δευτέρα & 25η Μαρτίου 2024 από 219€

 Αναχωρήσεις: 16 - 18 Μαρτίου  & 23 - 25 Μαρτίου

ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΛΙΜΕΝΙ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ - ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ Αναπαράσταση Ορκωμοσίας Αγωνιστών του 1821 στην Αρεόπολη

 

Αναπαράσταση της Ορκωμοσίας Αγωνιστών του 1821 στην Αρεόπολη & ο Γάμος του Κουτρούλη!

Μοναδικό πρόγραμμα, ιστορικής αναβίωσης αλλά και Αποκριάτικου εθιμικού ξεφαντώματος!

 

“Του Κουτρούλη ο Γάμος”.

Ο ιππότης μας και πάλι μας ο οδηγεί σε ένα ξέφρενο τριήμερο της Αποκριάς. Ας γλεντήσουμε για το γάμο του μιάς που τόσο το έχουμε ανάγκη, Κόσμος πολύς θα φτάσει για ακόμα μια φορά στη Μεθώνη και θέλει να γλεντήσει, στο Γιάννη μας να ευχηθεί, τη νύφη να γνωρίσει!

Μία ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να πάνε στον πιο γνωστό γάμο της Πελοποννήσου!!!

 

 

Pharae Palace Hotel 4*

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένο, δεσπόζει δίπλα στη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης και επάνω στην κεντρική παραλιακή οδό Ναυαρίνου. Αποτελεί ιδανική επιλογή διαμονής στην πόλη της Καλαμάτας, ανεξάρτητα από την εποχή, αφού λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσφέροντας παροχές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με κύριο μέλημα την απόλυτη ικανοποίηση των επισκεπτών του.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ: Διαθέτει 79 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες, όλα πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένα, καλαίσθητα διακοσμημένα και εξοπλισμένα με αυτόνομο κλιματισμό - θέρμανση, 32 ιντσών LCD TV καλωδιακής/δορυφορικής λήψης με συνδρομητικά κανάλια ΟΤΕ & NOVA με πλούσια ποικιλία σε σπορ χωρίς χρέωση, βραστήρα νερού με εξοπλισμό για Παρασκευή καφέ/τσαγιού, mini bar, ηλεκτρονικό χρηματοκιβώτιο, στεγνωτήρα μαλλιών, δωρεάν γρήγορο ασύρματο Internet, κ.α.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Ακόμα διαθέτει εστιατόριο με εκλεκτές γεύσεις και μπουφέ, αλλά και Roof Garden Loft Lounge Restaurant, στον 5ο όροφο με πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα, για γαστρονομικά ταξίδια στις πλούσιες γεύσεις της Μεσσηνίας, με κοσμοπολίτικες επιλογές και signature cocktails που αφυπνίζουν τις αισθήσεις! Στο ισόγειο θα βρείτε το  Nouveau Street Bar, στην καρδιά της οδού Ναυαρίνου για να απολαύστε τον καφέ, το ποτό ή το cocktail σας συνοδεύοντας με ένα γευστικό snack ή ένα απολαυστικό γλυκό. Επίσης υπάρχει game zone για video gaming σε μεγάλες οθόνες, αλλά και γυμναστήριο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, δωρεάν Wi-Fi σε όλα τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΜΑΝΗ & ο Γάμος του Κουτρούλη!

ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΛΙΜΕΝΙ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ - ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ Αναπαράσταση Ορκωμοσίας Αγωνιστών του 1821 στην Αρεόπολη

 

1η μέρα: Αθήνα - Αρχαία Μεσσήνη - Καλαμάτα

Αναχώρηση 07:50 από Αθήνα μέσω του αυτοκινητοδρόμου της κεντρικής Πελοποννήσου, με προορισμό την Αρχαία Μεσσήνη για ξενάγηση από επίσημο ξεναγό σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς και εξαιρετικά διατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους (έξοδα ατομικά), που συνδυάζει άψογα τη μεγαλοπρέπεια με την ομορφιά του φυσικού τοπίου. Ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και συνεχίζουμε για την πόλη της Καλαμάτας όπου χρόνος για γεύμα και μετά περιήγηση στην πόλη. Εκτός των άλλων θα θαυμάσουμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το Πάρκο Σιδηροδρόμων κ.α. Αργότερα εγκατάσταση στο κεντρικό, πρόσφατα ανακαινισμένο PHARAE PALACE 4*. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

 

2η μέρα: Σπήλαια Δυρού - Αρεόπολη (αναπαράσταση ορκωμοσίας 1821) - Λιμένι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή στην “Έξω Μάνη”, διασχίζοντας τοπία ειδυλλιακά, με πλήθος εναλλαγών και αρκετά πυργόσπιτα που όσο πλησιάζουμε τα όρια της Λακωνίας πληθαίνουν. Διερχόμαστε την Καρδαμύλη, το Οίτυλο, το Λιμένι και φθάνουμε στην Αρεόπολη, την αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων, όπου θα περπατήσουμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο μέχρι τον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πλατεία 17ης Μαρτίου. Από εδώ ξεκίνησε πριν από 203 χρόνια η επανάσταση του 1821! Εδώ κοντά είναι και ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος “της Μηλιάς” που λέγεται ότι είναι ο παλαιότερος της Πελοποννήσου (περίπου 200 ετών). Θα δούμε τα δρώμενα της αναπαράστασης της Ορκωμοσίας των Μανιάτικων οικογενειών μπροστά στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την παρέλαση των σχολείων αλλά και έφιππων με παραδοσιακές Μανιάτικες φορεσιές και στρατιωτικών τμημάτων. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε για τα σπήλαια του Δυρού ή “Βλυχάδας” (έξοδα ατομικά) όπου η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία. Κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ, αποκριάτικο γλέντι-ξεφάντωμα με δείπνο μασκέ, μουσική από DJ, χορό ως αργά!

 

3η μέρα: Πύλος - Μεθώνη - Καρναβαλική παρέλαση “Ο Γάμος του Κουτρούλη” - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Πύλο, που είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναβαρίνου, όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία. Περιήγηση στο καλοδιατηρημένο κάστρο (έξοδα ατομικά) με την πανοραμική θέα προς το νησάκι Σφακτηρία. Χρόνος για καφέ και συνεχίζουμε για Μεθώνη και το κάστρο της, ένα από τα πιο  χαρακτηριστικά οχυρωματικά κτίσματα της εποχής του μεσαίωνα. Εδώ νωρίς το μεσημέρι αρχίζει η παρέλαση των αρμάτων μαζί με όλα τα ..συμπεθέρια αναβιώνοντας το έθιμο του “Γάμου του Κουτρούλη” που ολοκληρώνεται στην κεντρική πλατεία με δωρεάν φασολάδα, ταραμά, λαγάνες και άφθονο κρασί! Μετά τα κούλουμα, επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και αναμνήσεις μοναδικές!

 

 

 

Συνοπτικό πρόγραμμα 25ης Μαρτίου

  1. Αθήνα - Αρχαία Μεσσήνη - Καλαμάτα
  2. Γύρος Πυλίας (Πεταλίδι-Φοινικούντα-Μεθώνη-Πύλος)
  3. Λιμένι - Αρεόπολη - Αθήνα (μέσω Σπάρτης)

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο κεντρικό, πρόσφατα ανακαινισμένο PHARAE PALACE 4* στην Καλαμάτα
  • Μπουφέ πρωϊνό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Διασκέδαση - Αποκριάτικο γλέντι με DJ στο δείπνο της Κυριακής της Αποκριάς.
  • Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική με καλύψεις Covid-19 στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά

Αποκριάτικο γλέντι με D.J. την Κυριακή της Αποκριάς

PHARAE PALACE 4*

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

3 μέρες

16 - 18 Μαρτίου

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

3 μέρες

23 - 25 Μαρτίου

Δίκλινο

225

219

Μονόκλινο

298

293

       

Δεν περιλαμβάνεται: O φόρος διαμονής € 7 ανά δωμάτιο / διανυκτέρευση.

 

 

Τιμή  ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση, με δικό σας μέσον Ι.Χ.

(χωρίς μεταφορές / εκδρομές) με ημιδιατροφή, Αποκριάτικο γλέντι με D.J. την Κυριακή της Αποκριάς

PHARAE PALACE 4*

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

& 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Ελάχιστος αριθμός διαν/σεων

2

Δίκλινο

127

Μονόκλινο

105

Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής € 7 το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.