Skip to main content

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ & 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΡΩΜΗ! ΑΠΟ 445,00

Μουσεία Βατικανού, κατακόμβες ,  Φλωρεντία ,  Καστέλι Ρομάνο  

Aναχωρήσεις: 23 , 24   Φεβρουαρίου ‘17   &  22  Μαρτίου  ’17                        

ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ 5ημ.  

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ  (ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Η ξενάγησή μας στην «Αιώνια Πόλη» θ’ αρχίσει με το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος.Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη  στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να  ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς  χάρτες, τις αίθουσες  που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται  από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε μια από τις κατακόμβες της Ρώμης, που ήταν τα κοιμητήρια των πρώτων χριστιανών. Με την διάδοση του χριστιανισμού στη Ρώμη αυτές επεκτάθηκαν, σκάβοντας σήραγγες σε περισσότερα επίπεδα για χιλιόμετρα, μέχρι να σχηματίσουν ένα ιστό δαιδαλώδη που  είναι μοναδικός στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

3η μέρα: ΡΩΜΗ - (ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην περιήγησή μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΡΩΜΗ (Ελεύθερη μέρα  -  Βραδινή ξενάγηση  )

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Ανηφορίστε μέχρι το λόφο του Παλατίνο, την αριστοκρατική συνοικία της αρχαίας Ρώμης. Κάντε μια ευχή στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τη διασημότερη κρήνη της πόλης και γνωρίστε τη φημισμένη Βία Βένετο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καφέ. Ευκαιρία για ψώνια σε μία από τις γνωστές αγορές του κόσμου. Ακολουθεί νυχτερινή τρίωρη ξενάγηση για να γνωρίσετε τη μαγεία της φωτισμένης Ρώμης το βράδυ. Ακολουθεί δείπνο σε  τοπικό εστιατόριο σε μπουφέ.   Διανυκτέρευση. 

5ημέρα: ΡΩΜΗ ( Castel Romano & outlet ) -  ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Αναχώρηση για  το Castel Romano, 25 χλμ. νότια της Ρώμης. Πρόκειται για ένα από τα παγκοσμίως γνωστά outlet villages που στεγάζεται σε ένα ρωμαϊκό κάστρο και στα μεσαιωνικά δρομάκια του θα βρείτε όλες τις φίρμες σε μεγάλες εκπτώσεις. Μεταφορά στο αεροδρόμιο  και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

                                                          Ηotel  Albani                  Hotel  Savoy

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                 445                                  495 

Τιμή σε μονόκλινο                                 525                                  595 

Φόροι αεροδρομίων                             150                                  150

Επιβάρυνση   50€  το άτομο  για  την αναχώρηση στις 22 Μαρτίου

στις ανωτέρω αναγραφόμενες τιμές .

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα με την ΑegeanAirlines ή  Αlitalia.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός  για τα Μουσεία Βατικανού.
  • Έμπειρος τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός.
  • Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε  μπουφέ.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων .
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Είσοδος στο Βατικανό -  υποχρεωτικά τα ακουστικά - (περίπου 26 € το άτομο) 
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο,
  • Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείων. ( 6€ το άτομο τη βραδιά ) 
  • Check point (15 €).

. Σημείωση : Ξεναγήσεις και  εκδρομές, ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.