Skip to main content

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΜΑΪΑΜΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΜΑΪΑΜΙ BEACH 10 μέρες

(Key West- Ακρωτήριο Κανάβεραλ - Κρουαζιέρα στις Μπαχάμες) 8 διαν/σεις 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

Δύο διάσημες και δημοφιλείς μεγαλουπόλεις στις Ανατολικές Ακτές των ΗΠΑ. Η Μέκκα του σύγχρονου καπιταλισμού η μοναδική Νέα Υόρκη σε συνδυασμό με το ανέμελο πάντα καλοκαιρινό και ενίοτε Τροπικό Μαϊάμι. Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να ζήσουν έντονα, τη ζωή σ αυτές τις δύο Αμερικάνικες μεγαλουπόλεις, επισκεπτόμενοι, μουσεία, μνημεία, αξιοθέατα, ατελείωτα επόνυμα ψώνια, γευστικές απολαύσεις, νυκτερινή ζωή και άλλα πολλά. Το Μαϊάμι προσφέρει επίσης χαλαρωτικές και θαλάσσιες απολαύσεις, όπως μπάνιο σε παραλίες, εκδρομές στα Keyes, κρουαζιέρα στις Μπαχάμες και άλλα παρόμοια. 

Αναχωρήσεις : 06, 20/7, 01, 06,09,17,24,31/8, 02,16,29/9

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

1η μέρα:      Αθήνα – Νέα Υόρκη, πτήση.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νέα Υόρκη. Άφιξη στη Νέα Υόρκη, υποδοχή από τους συνεργάτες μας και μεταφορά σε κεντρικό ξενοδοχείο (όπως το Novotel, το Excelsior και το Double Tree Metropolitan Hilton) στην καρδιά του Μανχάταν. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:      Νέα Υόρκη, ξενάγηση.

Αναχώρηση με τον αρχηγό και ξεναγό σας για μία πλούσια και εκτεταμένη περιήγηση στην πόλη ο οποίος θα σας βάλει στο κλίμα και το πνεύμα της μεγαλούπολης. Θα περάσουμε από την Τάϊμς Σκουέαρ στο Μπρόντγουεϊ, το Λίνκολν Σέντερ, θα επισκεφθούμε το Ροκεφέλερ σέντερ, θα περάσουμε από το Σέντραλ Παρκ, το Σόχο, το Γκρήνουιτς Βίλατζ, την Τσάϊνα Τάουν και το Χάρλεμ όπου θα δούμε και τον Καθεδρικό Ναό του Σέντ Πάτρικ, θα περάσουμε από την Γουόλ Στριτ και θα καταλήξουμε στην αποβάθρα του Μπάτερι Παρκ για τις απαραίτητες φωτογραφίες με φόντο το Άγαλμα της ελευθερίας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να περάσουν με το φέρρυ στο νησάκι Λίμπερτι για επισκεφθούν το έμβλημα της Αμερικής, το Άγαλμα της Ελευθερίας, σήμα κατατεθέν της πόλης που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού, στον ελεύθερο χρόνο τους (λόγω του συνωστισμού, των μέτρων ασφαλείας και της μεγάλης αναμονής και καθυστέρησης η επίσκεψη στο Νησί δεν την περιλαμβάνουμε πλέον στην ξενάγηση μας).

3η μέρα:      Νέα Υόρκη , μέρα ελεύθερη.

Ολόκληρη η μέρα και η Νέα Υόρκη στη διάθεσή σας. Είναι πραγματικά δύσκολο να απαριθμήσει κανείς τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η μεγαλούπολη σε ότι φανταστείτε. Μπορείτε να ξεχυθείτε στα κολοσσιαία πολυκαταστήματα της Φιφθ 'Αβενιου και τα καταστήματα στους γύρο δρόμους ή ακόμη να ξεχυθείτε για ψώνια ή επισκέψεις στα διάσημα μουσεία. Προτείνουμε τα δείτε το American Museum of Natural History, το Guggenheim Museum και το Μmuseum of Modern Art. Αν επίσης ο καιρός είναι καλός – σας συνιστούμε μία πτήση με ελικόπτερο πάνω από την απέραντη πόλη, μία αξέχαστη εμπειρία και για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία παράσταση στο Μπρόντγουεϊ. Εισιτήρια για τις παραστάσεις μπορείτε να αναζητήσετε έγκαιρα πριν ακόμη από την αναχώρηση σας και από την Αθήνα μέσω Internet. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : Νέα Υόρκη, μέρα ελεύθερη, προαιρετική εκδρομή στη Φιλαδέλφεια - Ατλάντικ Σίτι.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Μέρα ελεύθερη. Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο περίφημο “Ατλάντικ Σίτυ”. Μία όμορφη διαδρομή 2½ ωρών περνά από την ιστορική πόλη της Φιλαδέλφειας όπου σταματάμε για μία 2ωρη επίσκεψη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χαριτωμένο αυτό θέρετρο με την εντυπωσιακή νυχτερινή ζωή. Φωτισμένα Καζίνο, Clubs, εστιατόρια, όλα συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Μετά από τη διαμονή 3 - 4 ωρών στο Ατλάντικ Σίτυ, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Επιστροφή στη Νέα Υόρκη αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση

5η μέρα: Νέα Υόρκη – Μαϊάμι, πτήση,

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι που βρίσκεται στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ, της πολιτείας του ονείρου για τους περισσότερους Αμερικανούς, γιατί βρίσκεται στις ηλιόλουστες Νότιες Ακτές. Το Μαϊάμι, χτισμένο σε μια περιοχή με τροπικό κλίμα και βλάστηση και προικισμένο με μεγάλες αμμουδιές, βρίσκεται ακριβώς στις εκβολές του ομώνυμου ποταμού, στον κόλπο Mπίσκεϊν του Ατλαντικού ωκεανού. Η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας ήταν κάποτε ένα ψαροχώρι στην άκρη μιας άγριας φύσης. Σήμερα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και πιο πολυτελείς

λουτροπόλεις του κόσμου και η μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική πηγή της είναι ο εξαιρετικά αναπτυγμένος τουρισμός. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία Intercontinental 4*, Fontainebleau 4* & Loews Miami Beach Hotel 5*, στο South Beach Miami, την καλύτερη περιοχή της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΜΑΪΑΜΙ BEACH, ξενάγηση,

Εκτεταμένη 4ωρη ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποία θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα, τις ξακουστές παραλίες και τα Inn Spots της εκπληκτικής αυτής πόλης, όπως την κεντρική αγορά, Downtown Miami, το South Beach, to Brickell, το Coconut Grove, Coral Gables, τη κουβανική συνοικία Little Havana κα θα δούμε και περιοχές γνωστών αστέρων όπως της Madonna, του Stalone, την περιοχή Βισκάγια, το Watson Island, την πλατεία Καρταγένα, το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για τη θαυμάσια αγορά της (καταστήματα ΜAYFAIR και BAYSIDE). Για το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα με δείπνο στα κανάλια της πόλης ή διασκέδαση στην περιοχή ART DECO. Διανυκτέρευση.

7η μέρα:        ΜΑΪΑΜΙ BEACH – Μέρα ελεύθερη. (Florida Keys, KEY WEST, ολοήμερη εκδρομή)

Μέρα ελεύθερη για να απολαύσετε τις εκπληκτικές εμπειρίες που σας προσφέρει το ανεπανάληπτο Μαϊάμι και τα περίχωρα του. Εκτός από άπειρες βόλτες στα γιγαντιαία εμπορικά κέντρα και shopping Malls, μπορείτε να επισκεφθείτε τα Everglades – τους βάλτους – με την μοναδική πανίδα και χλωρίδα και να περιηγηθείτε μα τα ειδικά ελικοφόρα πλοιάρια, που «πλανάρουν» στην επιφάνεια του νερού, να επισκεφθείτε το Florida Aquarium – από ωραιότερα του κόσμου, να κάνετε κρουαζιέρα στον κόλπο κ.α. πολλά. Εμείς πάντως σας συνιστούμε την ολοήμερη εκδρομή στο Νοτιότερο άκρο της χερσονήσου στα

Florida Keys. Στο Key West και τα Florida Keys - όπως τα ονομάζουν οι Αμερικανοί, στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Φλόριδας και της Βορειοαμερικανικής Ηπείρου, βρίσκεται και το σπίτι του Χέμιγκουέϊ! Η εκδρομή ξεκινά νωρίς το πρωί με προορισμό το Key West. Στις 3 ½ ώρες όμως που διαρκεί η διαδρομή μας από το Μαϊάμι μέχρι το νοτιότερο άκρο, θα μείνετε εκστατικοί από την ομορφιά του τοπίου, τα χρώματα του Ωκεανού και τις χρυσαφένιες ακτές που θυμίζουν τροπικά νησιά της Καραϊβικής. Θα διασχίσετε 42 γέφυρες που συνδέουν 32 νησάκια, με τουρκουάζ νερά και τροπική βλάστηση. Θα περάσουμε από το Εθνικό Πάρκο John Pennekamp State Park, το μοναδικό υποθαλάσσιο Πάρκο στις ΗΠΑ με 55 είδη κοραλλιών και χιλιάδες τροπικά ψάρια. Ένας παράδεισος για όσους ασχολούνται με τις υποβρύχιες δραστηριότητες. Στο παρελθόν, το Key West πρωτοκατοικήθηκε από πειρατές που «έγδυναν» τα πλοία που είχαν πέσει στις ξέρες τις περιοχής. Εδώ επίσης έζησε και ο Ερνεστς Χέμινγκουέϊ με το σπίτι του να είναι σήμερα ένα από τα αξιοθέατα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο πόλη και τα αξιοθέατα στο Key West. Επιστροφή αργά το απόγευμαa στο ξενοδοχείο μας στο Miami Beach. Διανυκτέρευση.

8η μέρα:         ΜΑΪΑΜΙ BEACH – Μέρα ελεύθερη.

Προαιρετικές δυνατότητες :

Ολοήμερη ή 2ήμερη κρουαζιέρα στις Bahamas ή εκδρομή στο ακρωτήριο Κανάβεραλ – Kennedy Space Center.

Άλλη μια δυνατότητα είναι η μονοήμερη ή 2ήμερη κρουαζιέρα στις Μπαχάμες. Το πλοίο αναχωρεί καθημερινά στις 7 το πρωί (εκτός από την Τετάρτη) για νησί Grand Bahama island, και επιστρέφει το βράδυ στις 10.μμ. Το κόστος ξεκινά από $ 115 με τους φόρους για την μονοήμερη και $ 130 για την 2ήμερη, ανάλογα με την καμπίνα, την διαθεσιμότητα και την εταιρεία κρουαζιέρας.

Η ολοήμερη εκδρομή στο Διαστημικό Κέντρο Κέννεντυ που βρίσκεται στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ περιλαμβάνει την μεταφορά στην περιοχή που επέλεξε ο πρόεδρος Τρούμαν, ως πεδίο πυραυλικών δοκιμών και έκτοτε στην περιοχή αυτή δημιουργήθηκε το πιο ανεπτυγμένο κέντρο διαστημικών εκτοξεύσεων στον κόσμο. Εδώ κατασκευάζονται τα διαστημικά οχήματα, δοκιμάζονται και μπαίνουν σε τροχιά δορυφόροι κ.α. Είναι η μεγαλύτερη βάση εκτόξευσης επανδρωμένων και μη διαστημοπλοίων στις ΗΠΑ. Οι εκτοξεύσεις των πυραύλων γίνονται από εδώ όχι μόνο γιατί είναι εύκολος ο έλεγχος της περιοχής, που είναι εντελώς πεδινή, αλλά και διότι στα ανατολικά της απλώνεται ο Ατλαντικός ωκεανός. Επιπλέον βρίσκεται σε ιδανικό σημείο πολύ κοντά στον Ισημερινό. Στο κέντρο θα δείτε και το μουσείο με παρουσιάσεις και εκθέματα του διαστήματος, πώς συναρμολογούνται και εκτοξεύονται τα διαστημικά λεωφορεία, από την εκπαίδευση των αστροναυτών και άλλα πολλά.

9η & 10η μέρα μέρα: ΜΑΙΑΜΙ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΑΘΗΝΑ, πτήση.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό στη Νέα Υόρκη ή σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη μέρα:

 

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο:  

Αναχωρήσεις 2012

06 & 20/7

01/8

6/8

9, 17 & 24/8

02, 16,29/9 

Σε δίκλινο

€ 1.745.-

€1.799.-

€ 1.878.-

€ 1.899.-

€ 1.799.-

Επιβάρυνση Μονόκλινο

€ 520.

520.-

€ 520.-

€ 520.-

€ 520.-

3ο άτομο έκπτωση σε τρίκλινο

€ 150.-

€ 150.-

€ 150.-

€ 150.-

€ 150.-

Παιδικό 2-12 ετών έκπτωση σε τρίκλινο με 2 γονείς

€ 250.-

€ 250.-

€ 250.-

€ 250.-

€ 250.-

Φόροι αεροδρομίου κλπ. (περίπου)

690

690

690

690

690

*Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στο συγκεκριμένο ταξίδι της Αμερικής πάνω από 40 μέρες και την κερδίστε έκπτωση € 100 . κατ άτομο. Στις ανωτέρω τιμές έχει ήδη συνυπολογιστεί η έκπτωση !

  • Το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο με μίνιμουμ συμμετοχή 15 άτομα. Για μικρότερη συμμετοχή το γραφείο επιφυλάσσεται να αλλάξει τη τιμή πώλησης ή να ακυρώσει την εκδρομή.

Περιλαμβάνονται :

- Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Νέα Υόρκη – Μαϊάμι - Νέα Υόρκη – Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

-  Διαμονή σε επιλεγμένα, ξενοδοχεία 4* στο Μανχάτταν και στις καλύτερες περιοχές του Μαϊάμι.’Ήτοι: 4 διανυ/σεις στη Νέα Υόρκη & 4 διαν/σεις στο Μαϊάμι Beach (South ή City).

- Αμερικάνικο μπουφέ πρωινό καθημερινά σε όλα τα ξενοδοχεία. 

- Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων και εκδρομών όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Όλες οι μεταφορές, η υποδοχή, οι οδικές διαδρομές και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.

- Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις ξεναγήσεις, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο.

- Έμπειρος, ειδικός αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας, με γνώσεις των Η.Π.Α. για την διεκπεραίωση όλων των ξεναγήσεων και του προγράμματος..

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ασφάλεια ατυχήματος.

- Βοήθεια τοπικών συνεργατών και αντιπροσώπων μας.

- Χάρτες και τουριστικά έντυπα τα οποία θα σας διανεμηθούν με την άφιξή σας στις ΗΠΑ, από τους τοπικούς συνεργάτες μας.

- Φιλοδωρήματα € 35 κατ άτομο (υποχρεωτικά) στους οδηγούς.

- Αχθοφορικά μίας αποσκευής κατ άτομο στα ξενοδοχεία.

- Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται :

- Οι φόροι αεροδρομίων (ως ανωτέρω).

- Οι είσοδοι στα αξιοθέατα και μουσεία όπου και όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.

- Άλλα γεύματα πλην του πρωινού.

- Ποτά και αναψυκτικά.

- άλλα έξοδα προσωπικής φύσεως.

 

ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ :

  • Το διαβατήριό σας πρέπει να είναι σε ισχύ. Η παραμονή σας στις ΗΠΑ είναι με διάρκεια μέχρι 3 μήνες ή μέχρι τη λήξη του διαβατηρίου σας. Φροντίστε το διαβατήριο σας να έχει ισχύ πάνω από 3 μήνες.ό Από την 1/1/2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήριό νέου τύπου με το Chip! Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο, και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας πρέπει να ρωτήσουν την αντίστοιχη πρεσβεία για το αν χρειάζονται βίζα η όχι.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριο σας έχει ισάριθμες με τις χώρες που θα επισκεφτείτε κενές σελίδες.
  • Οι Έλληνες υπήκοοι δεν χρειάζονται βίζα για τον Καναδά και τις Η.Π.Α.
  • Για τις Η.Π.Α. χρειάζεται όμως η συμπλήρωση μίας ειδικής αίτησης εισόδου στις Η.Π.Α. (ESTA Form) η οποία συμπληρώνεται στο διαδίκτυο, με κόστος 14$ πληρωτέο με την πιστωτική σας κάρτα. Με τη λήψη της έγκρισης αυτής είναι δυνατή η είσοδος στις Η.Π.Α. Αν δεν έχετε ήδη VISA για τις Η.Π.Α. ή δεν έχετε συμπληρώσει την απαραίτητη αυτή διαδικτυακή   αίτηση, φροντίστε το έγκαιρα !

Αποσκευές: Για την βόρεια Αμερική δικαιούστε ΜΙΑ (1) αποσκευή 23 kgs. Κατ άτομο μόνο και μία χειραποσκευή. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας ακόμη μία αποσκευή 23kgs. Καταβάλλοντας € 50 ή $ 50 αντίστοιχα. Όλες οι αποσκευές σας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ κατά την παράδοση στην αεροπορική εταιρεία, προκειμένου – αν χρειαστεί – να είναι εφικτός ο έλεγχος τους. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες σε πτήσεις εσωτερικού των Η.Π.Α, απαιτούν την πληρωμή $ 50-70 ανά αποσκευή.