Skip to main content

Πανόραμα Kένυας Γιορτές 2018, Άνοιξη 2019 από 1880,00

Σαφάρι, Ναϊρόμπι, Μομπάσα

11 μέρες
Αναχωρήσεις: 24/12 - 18/1 - 8/2 - 1, 22/3 -  26/4 - 10/5

1η μέρα: Αθήνα - Ναϊρόμπι
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι.

2η μέρα: Ναϊρόμπι, Ξενάγηση
Άφιξη στο Ναϊρόμπι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι θα γνωρίσουμε τα αξιοθέατα της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το Δημαρχείο, το Μαυσωλείο του ιδρυτή και πατέρα του έθνους Γιόμο Κενυάτα, τον Καθεδρικό ναό κ.ά. και θα θαυμάσουμε τη θέα της γύρω περιοχής από έναν λόφο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

3η μέρα: Ναϊρόμπι - Mασάι Mάρα, Σαφάρι
Στη συνέχεια του ταξιδιού μας οι εικόνες αλλάζουν δραματικά. Εδώ δεν υπάρχουν ιστορικά μνημεία ούτε αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Εδώ βασιλεύει η φύση σε όλο της το μεγαλείο. Στους απέραντους εθνικούς δρυμούς της χώρας, έχετε να θαυμάσετε σπάνια είδη ζώων και πουλιών. Αναχωρούμε σήμερα το πρωί για την καρδιά της Μαύρης Ηπείρου και το πάρκο Mασάι Mάρα, όπου κατοικούν οι ομώνυμοι "αριστοκράτες των άγριων φυλών". Ψηλοί, λεπτοί, όμορφοι, με κορμιά που λικνίζονται στο αργό περπάτημα, μας περιμένουν για να τους γνωρίσουμε. Άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ. Στη συνέχεια θα βγούμε για ένα φωτογραφικό σαφάρι στο πάρκο, όπου θα έχουμε την πρώτη δυνατή γεύση από την αφρικάνικη φύση.

4η μέρα: Mασάι Mάρα, Σαφάρι
Νοτιοδυτικά της χώρας, στη συνέχεια των μεγάλων πεδιάδων του πάρκου Σερενγκέτι της Τανζανίας, το Mασάι Mάρα είναι ίσως το τελευταίο μέρος της Αφρικής όπου μπορεί κανείς να βρει την ίδια αφθονία άγριων ζώων που συνάντησαν οι πρώτοι εξερευνητές αυτών των περιοχών. O ποταμός Mάρα, από τους μεγαλύτερους της Kένυας, διασχίζει το πάρκο από βορρά προς νότο και οι ιπποπόταμοι εδώ αφθονούν. Στις πεδιάδες ζουν ζέβρες, αντιλόπες, γατόπαρδοι, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια κλπ. Στις δύο εξορμήσεις που έχουμε σήμερα, πολύ πρωινό και απογευματινό σαφάρι, στρέψτε το βλέμμα σας σε όποια κατεύθυνση θέλετε. Βλάστηση, έδαφος, ορίζοντες, ουρανός. H ματιά σας διέσχισε ήδη χιλιάδες …θέματα, που περιμένουν κάποιον να τα απαθανατίσει με "αστρική" ταχύτητα στον φακό του.

5η μέρα: Mασάι Mάρα - Λίμνη Nαϊβάσα, Σαφάρι
Πρωινή οδική αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Ναϊβάσα. Εδώ κλέβουν την παράσταση τα σπάνια είδη πουλιών και ζώων - αν είμαστε τυχεροί, θα καταφέρουμε να δούμε ακόμα και μαύρους ρινόκερους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο λοτζ. Το απόγευμα μπορείτε προαιρετικά να πραγματοποιήσετε μία βαρκάδα στο CrescentIslandWildlifeSanctuary, στην κοιλάδα Ριφτ, για να θαυμάσετε και να φωτογραφήσετε καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αμέτρητα είδη πουλιών και ακόμη και λεοπαρδάλεις.

6η μέρα: Nαϊβάσα - Αμποσέλι, Σαφάρι
Συνεχίζουμε σήμερα οδικώς για το Εθνικό Πάρκο Αμποσέλι, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Τανζανία, στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Αφρικής, του Κιλιμάντζαρο. Άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ. Η ονομασία Αμποσέλι προέρχεται από μια λέξη των Μασάι, που σημαίνει "αλμυρή σκόνη". Η περιοχή αυτή είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Αφρική για να δει κανείς από κοντά μεγάλα κοπάδια ελεφάντων.

7η μέρα: Αμποσέλι - Εθνικό Πάρκο Τσάβο, Σαφάρι
Σήμερα θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Τσάβο (Tsavo West). Άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ. Με έκταση 9.065 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Κένυας με τεράστια ποικιλία τοπίων - βάλτοι, φυσικές πηγές, βραχώδεις κορυφές. Εδώ θα αναζητήσουμε ελέφαντες με κόκκινο δέρμα, ρινόκερους, ιπποπόταμους, λιοντάρια, τσίταχ, λεοπαρδάλεις, βούβαλους, καθώς και μεγάλη ποικιλία σε είδη φυτών και πτηνών.

8η μέρα: Εθνικό Πάρκο Τσάβο - Mομπάσα
Πρωινή αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Mομπάσα, που βρίσκεται στις ακτές του Ινδικού. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στις πιο όμορφες παραλίες της Aνατολικής Aφρικής, με το υπέροχο τροπικό τους περιβάλλον.

9η μέρα: Mομπάσα, Ελεύθερη μέρα
Ημέρα ελεύθερη. H πόλη είναι γεμάτη ομορφιές. Eδώ συναντώνται και μπερδεύονται όλες οι φυλές, οι κουλτούρες και οι θρησκείες της Kένυας. Οι τουρίστες γευματίζουν σε μικρά εστιατόρια, πίνουν τον καφέ τους σε γραφικά καφενεία ή απολαμβάνουν το δείπνο τους με λαχταριστούς αστακούς, φρεσκότατους ψαρομεζέδες και τροπικούς χυμούς από φρέσκα φρούτα. Αν όλα αυτά δεν σας συγκινούν, τότε αποφασίστε μια επίσκεψη στο οχυρό Jesus, που είναι κτισμένο το 1593 από τους Πορτογάλους σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο και σήμερα θεωρείται ιστορικό μνημείο.

10η μέρα: Mομπάσα - Nαϊρόμπι - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και σύντομη πτήση για Ναϊρόμπι, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

11η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Τιμή κατ’ άτομο

11 μέρες

Δίκλινο

Διαφορά

Μονόκλινου

24/12, 18/1, 8/2, 1/3, 22/3, * 26/4, 10/5

* Για κράτηση έως 30/12

1880

+ 350

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*+ και lodgeστα σαφάρι
  • Πλήρης διατροφή στα Εθνικά Πάρκα (5 πρωινά, 5 γεύματα, 5 δείπνα)
  • Ημιδιατροφή στο Ναϊρόμπι και στη Μομπάσα (πρωινό, δείπνο)
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Σαφάρι στο Πάρκο Mασάι Mάρα, στη λίμνη Nαϊβάσα, στο Πάρκο Τσάβο και στο Αμποσέλι, με έμπειρους τοπικούς συνοδούς
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων: € 650
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, τοπικοί φόροι και βίζα εισόδου στη Kένυα: € 95 (πληρώνονται τοπικά)

Σημειώσεις

  • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
  • Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την είσοδό σας στην Kένυα

 

Eνδεικτικές πτήσεις με Qatar

QR 204 Αθήνα 17.55 - Ντόχα 23.25

QR1345 Ντόχα 02.30 - Ναϊρόμπι 08.30

QR1342 Ναϊρόμπι 00.30 - Ντόχα 06.45

QR 203  Ντόχα 08.05 - Αθήνα 12.30