Skip to main content

Κένυα & Ζανζιβάρη 11 ημέρες Αύγουστος 2023 από 3250 τελική τιμή με φόρους!

Ναϊρόμπι, Σαφάρι στο εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα, Στόουν Τάουν, Ζανζιβάρη

11 ημέρες με 3.250 € ΤΕΛΙΚΗ τιμή

Εγγυημένη καλοκαιρινή αναχώρηση στις 4 Αυγούστου 2023

 

 

Τιμές και Παροχές

 

ΤΕΛΙΚΗ Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Αναχώρηση: 4/ΑΥΓ

Τιμή ανά ενήλικα σε δίκλινο

*SPECIAL PRICE*

Επιβάρυνση

μονόκλινου

Comfort & Superior

3.250 €

490 €

*Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων

 

Special Price - Ειδική τιμή ισχύει για κράτηση έως τις 31 Μαΐου 2023 και για περιορισμένο αριθμό συμμετοχής. Μετά την ημερομηνία, η τιμή του πακέτου ανεβαίνει +150 € ανά άτομο.

 

Τα ξενοδοχεία μας

Περιοχή

Ξενοδοχεία superior κατηγορίας

Διανυκτερεύσεις

Διατροφή

Ναϊρόμπι

Ibis Styles Nairobi

1+1

Πρωινό

Εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα

Siana Springs Tented Camp

2

Πλήρη διατροφή

Στόουν Τάουν, Ζανζιβάρη

Beyt Al Salaam Hotel

2

Πρωινό

Παραλία, Ζανζιβάρη

AHG Dream’s Bay Boutique

4

Ημιδιατροφή

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
  • Μία αποσκευή και μία χειραποσκευή ανά άτομο
  • Διαμονή και διατροφή σε ξενοδοχεία, όπως αναφέρεται παραπάνω
  • Μεταφορές από το αεροδρόμιο στο Ναϊρόμπι & τη Ζανζιβάρη, μετ’ επιστροφής
  • Πλήρες πρόγραμμα σαφάρι του Εθνικού Πάρκου Μασάι Μάρα με τοπικό Αγγλόφωνο ξεναγό (ranger)
  • Περιήγηση του Ναϊρόμπι και Ξενάγηση του Stone Town
  • Εκδρομή στο Prison Island και επίσκεψη σε Spice Garden
  • Εκδρομή στο πάρκο Jozani
  • Αγγλόφωνος ξεναγός στη Ζανζιβάρη
  • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτική ατομική ασφάλεια
  • Βίζα Κένυας (50 €/ άτομο) & Τανζανίας (50 €/ άτομο)
  • ΦΠΑ

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Προαιρετικές εκδρομές/ Προσωπικά έξοδα/ Φιλοδωρήματα σε οδηγούς και ξεναγούς
  • Τοπικοί φόροι για τη Ζανζιβάρη, 1 USD την ημέρα το άτομο, πληρωτέο από τον πελάτη κατευθείαν στο ξενοδοχείο
  • Εσωτερικό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη/ Ηράκλειο – Αθήνα μετ’ επιστροφής, ενδεικτικό κόστος 150 € ανά άτομο

 

Αεροπορικό δρομολόγιο

Αριθμός πτήσης

Δρομολόγιο

Ώρες πτήσεων

ET765

Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα

0245 0735

ET813

Αντίς Αμπέμπα  –  Ναϊρόμπι  

1020 1300

KQ490

Ναϊρόμπι –  Ζανζιβάρη

0800 0920

ET812

Ζανζιβάρη  –  Αντίς Αμπέμπα

1700 1945

ET764

Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα

         2330 0430 (+1)

 

Σημείωση: Οι ώρες είναι τοπικές. Τα δρομολόγια των εσωτερικών πτήσεων ενδέχεται να αλλάξουν

 

Καθημερινό πρόγραμμα

 

1η Ημέρα: Αθήνα - Ναϊρόμπι

Πτήση για το Ναϊρόμπι μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Κένυας, διατυπώσεις εισόδου, παραλαβή αποσκευών και συνάντηση στο χώρο των αφίξεων με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε με μία πανοραμική περιήγηση των βασικών αξιοθέατων του Ναϊρόμπι.

 

2η Ημέρα: Ναϊρόμπι – Μασάι Μάρα

Πρωινό. Κατά τις 07.30 το πρωί θα σας συναντήσει ο τοπικός μας ξεναγός. Οδική μεταφορά στο Εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα, όπου θα φτάσουμε το μεσημέρι για να πάρετε το γεύμα σας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, πριν επισκεφθούμε το παραδοσιακό χωριό της περίφημης φυλής Μασάι Μάρα για να γνωρίσετε από κοντά τους διάσημους πολεμιστές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Μασάι Μάρα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το σαφάρι άγριας ζωής, ακολουθώντας τα χνάρια των μεγάλων θηραμάτων και θηρευτών. Αναγνωρίστε και φωτογραφίστε τα διάσημα big 5 της Αφρικής με την πληθώρα πανίδας, όπως τα λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, βουβάλια, ελέφαντες, ιπποπόταμοι. Ο Αύγουστος αποτελεί την ιδανική περίοδο για να βιώσετε και να μαγευτείτε από τη μεγαλύτερη μετανάστευση χερσαίων ζώων στον πλανήτη, τη μεγάλη μετανάστευση των γκνου. Επιστροφή στο lodge. Η μέρα περιλαμβάνει μεσημεριανό γεύμα, και δείπνο.

Προαιρετικά μπορείτε να απολαύσετε το εθνικό πάρκο από ψηλά με τη μοναδική εμπειρία του αερόστατου.

 

4η Ημέρα: Μασάι Μάρα - Ναϊρόμπι

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για τελευταίες εικόνες από την μαγική Αφρικανική ενδοχώρα, πριν επιστρέψουμε οδικώς πίσω στο Ναϊρόμπι. Στη διαδρομή θα σταματήσουμε στο Giraffe centre, κέντρο προστασίας άγριας ζωής, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε από κοντά και να ταΐσετε τους ευγενείς γίγαντες. Άφιξη στην πόλη και χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε τις πολύβουες υπαίθριες αγορές της πρωτεύουσας της Κένυα.

 

5η Ημέρα: Ναϊρόμπι, πτήση για Ζανζιβάρη, ξενάγηση πόλης

Πρόγευμα, τσεκ ουτ από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση για το Stone Town, την πρωτεύουσα της εξωτικής Ζανζιβάρης. Διατυπώσεις εισόδου, παραλαβή αποσκευών και συνάντηση με τον τοπικό μας συνεργάτη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί μία walking tour της πρωτεύουσας του νησιού με την πλούσια ιστορία, τα κτίρια διαφορετικών αρχιτεκτονικών και πολιτιστικών επιρροών, τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα σκαλιστά μπαλκόνια.  Στην περιήγησή μας θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό, την αγορά σκλάβων, το παλάτι του Σουλτάνου, το παλιό Αραβικό φρούριο, την αγορά φρούτων και λαχανικών, το πάρκο Φοροντάνι, το σπίτι του Freddy Mercury των Queens και θα διασχίσουμε τα στενά σοκάκια διάσημα για τις περίτεχνες ξυλόγλυπτες πόρτες, μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το απόγευμα ελεύθερο να κινηθείτε στην τοπική αγορά και να απολαύσετε υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

 

6η Ημέρα: Stone town, επίσκεψη του Prison Island και κήπο μπαχαρικών

Πρωινό και επίσκεψη του Prison Island, το νησί που χρησιμοποιήθηκε ως νησί καραντίνας και φυλακή σκλάβων. Σήμερα αποτελεί έναν κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό, μόλις 30 λεπτά με πλοίο μακριά από το Stone Town. Χαρείτε στιγμές χαλάρωσης, μπάνιου και ηλιοθεραπείας, περιηγηθείτε το νησί και ταΐσετε τις γιγάντιες χελώνες Αλντάμπρα. Αν είστε προσεχτικοί και τυχεροί μπορείτε να δείτε τα Duikers, ένα ασυνήθιστο είδος αντιλόπης. Μετά την επιστροφή σας στο Stone Town θα επισκεφθούμε ένα κήπο μπαχαρικών για να γνωρίσετε από κοντά τον θαυμάσιο αυτό κόσμο του μοσχοκάρυδου, του γαρύφαλλου, του κάρδαμου, της κανέλας, του πιπεριού.   

 

7η Ημέρα: Stone town – Παραλία Ζανζιβάρη

Πρωινό και οδική μεταφορά στο θέρετρο που θα φιλοξενήσεις για τις επόμενες μέρες. Τσεκ ιν και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε βουτιές στα ζεστά νερά του Ινδικού ωκεανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η Ημέρα: Ζανζιβάρη, εθνικό πάρκο Jozani

Πρωινό και ξεκινάμε για την επίσκεψη του εθνικού πάρκου Jozani, το οποίο φημίζεται για το ενδημικό είδος πιθήκων Κολόμπους. Θα θαυμάσουμε εντυπωσιακά δέντρα και φυρά, καθώς θα ανακαλύπτουμε το μαγικό κόσμο της μακρόβιας βλάστησης του νησιού, διασχίζοντας το ξύλινο μονοπάτι. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη του κέντρο πεταλούδας της Ζανζιβάρης, όπου θα δούμε από κοντά διαφορετικά είδη και θα μάθουμε για τον ιδιαίτερο κύκλο ζωής τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

8-9η Ημέρα: Ζανζιβάρη

Χαρείτε τις δύο ελεύθερες μέρες σας στις εγκαταστάσεις και την ακτή του ξενοδοχείου σας. Επίσης σας προτείνουμε διάφορες εναλλακτικές δραστηριότητες και ημερήσιες εκδρομές, όπως την κρουαζιέρα στη μαγευτική ατόλη του νησιού Mnemba ή το καταπληκτικό Ocean safari, για να δείτε από κοντά φάλαινες, δελφίνια και να απολαύσετε υπέροχα πολύχρωμα κοράλλια. Δείπνο καθημερινά.

 

10-11η Ημέρα: Ζανζιβάρη, πτήση επιστροφή στην Αθήνα 

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για τελευταίες αγορές ή βουτιές. Νωρίς το απόγευμα θα μεταφερθείτε στο αεροδρόμιο, για να επιβιβαστείτε στη πτήση μέσω σταθμού πίσω στην Αθήνα, όπου θα φτάσετε τα ξημερώματα της 11ης μέρας. 

 

 

Γενικές Σημειώσεις

 

  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε οποιαδήποτε χώρα ταξιδεύετε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζεστε διαβατήριο με ισχύ πέραν των έξι (6) μηνών από τη μέρα που ταξιδεύετε. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να γίνεται άμεση ανανέωση του διαβατηρίου σας! 
  • Τα  Ελληνικά διαβατήρια χρειάζονται τουριστική βίζα για την Κένυα και την Τανζανία
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο
  • Απαιτείται εμβόλιο κίτρινου πυρετού, εάν έχει προηγηθεί ταξίδι σε ενδημική περιοχή τον τελευταίο χρόνο
  • Το συγκεκριμένο ταξίδι εκτελείται υπό την συνοδεία των έμπειρων Αγγλόφωνων τοπικών συνεργατών
  • Σε περίπτωση 2 ή 3 ατόμων με 1 παιδί, εάν επιθυμείτε εξτρά κλίνη, υπάρχει επιπλέον χρέωση με βάση το ξενοδοχείο.
  • Όλες οι εκδρομές εναπόκεινται πάντοτε στους συνεργάτες μας. Πιθανόν να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές λόγω καιρικών συνθηκών κτλ. για τις οποίες δεν φέρει καμία ευθύνη η εταιρεία μας. Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
  • Με την κράτησή σας σημαίνει ότι έχετε ελέγξει, μελετήσει τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία που σας προτείνουμε και συμφωνείτε να προχωρήσουμε στην κράτησή τους
  • Η κράτησή σας θεωρείται έγκυρη εφόσον μας στείλετε αντίγραφο των διαβατηρίων σας, υπογράψετε την σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού και καταβληθεί προκαταβολή το 40% του ποσού.
  • Η εταιρία έχει το δικαίωμα να σας προσφέρει άλλο ξενοδοχείο από αυτό που αναγράφεται, της ίδιας κατηγορίας και ωφελημάτων με την τιμή που έχετε πληρώσει. Σε περίπτωση μιας τέτοιας αλλαγής η εταιρία μας θα σας ενημερώσει 15 μέρες πριν από την αναχώρηση σας.
  • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης
  • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις
  • Παραλαβή δωματίων: 15.00 & Παράδοση δωματίων: 11.00
  • Υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης του δωματίου και του είδους διατροφής με την αντίστοιχη επιβάρυνση. Οι τιμές των φόρων αεροδρομίων είναι βασισμένες στην τρέχουσα τιμή πετρελαίου
  • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου
  • Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την επιβεβαίωση της κράτησης θα υπάρξουν ακυρωτικά με βάση τα συμβόλαια και τους όρους της κάθε υπηρεσίας
  • Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων/ τοπικών φόρων, η εταιρεία φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τελικής τιμής
  • Ενημερωθείτε για το τρέχον υγειονομικό πρωτόκολλο

 

Κρατήσεις & Πληρωμές

Για την οριστική προκράτηση, απαιτείται προκαταβολή 40% της τελικής τιμής, μαζί με τα διαβατήρια ή ταυτότητες των ταξιδιωτών και την υπογραφή της ταξιδιωτικής σύμβασης. Η εξόφληση του πακέτου θα πρέπει να γίνει 30 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 

Πολιτική ακυρωτικών

Σας ενημερώνουμε για την πολιτική ακυρωτικών των προμηθευτών του πακέτου (αερ. εταιρεία, ξενοδοχεία, τοπικές υπηρεσίες)

Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 46 ημέρες πριν την αναχώρηση – 150 € ανά άτομο

Σε περίπτωση ακύρωσης 31-45 ημέρες πριν την αναχώρηση – 40% της συνολικής τιμής

Σε περίπτωση ακύρωσης 16-30 ημέρες πριν την αναχώρηση – 80% της συνολικής τιμής

Σε περίπτωση ακύρωσης 0-15 ημέρες πριν την αναχώρηση – 100% της συνολικής τιμής

Τα παραπάνω δεν ισχύουν για επιλογή ξενοδοχείου με non-refundable προσφορά, όπου ισχύουν ακυρωτικά από την ημ/νία κράτησης