Skip to main content

Πράσινο Ακρωτήριο Μάιος - Νοέμβριος 2018 από 1699,00

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις 24/5, 22/6, 22/7, 31/8, 22/10, 22/11

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ - ΠΡΑΪΑ (ΝΗΣΙ ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ)
Συγκέντρωση στo αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για την πρωτεύουσα των νησιών του Πράσινου Ακρωτηρίου, την Πραΐα, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού Σαντιάγκο και είναι η μεγαλύτερη πόλη του. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΪΑ
Το Σαντιάγο είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου σε έκταση και πληθυσμό. Το νησί ήταν ακατοίκητο όταν ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους στις αρχές της δεκαετίας του 1460, οι οποίοι το 1495 το κατέστησαν τμήμα της Αυτοκρατορίας τους. Οι Πορτογάλοι ίδρυσαν εκεί την Ριμπέιρα Γκράντε, τη σημερινή Σιντάντ Βέλια, την πρώτη αποικιακή ευρωπαϊκή πόλη στους τροπικούς. Στο λιμάνι της κάποτε έδεναν τα πειρατικά ιστιοφόρα του Φράνσις Ντρέικ. Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα που καταργήθηκε η δουλεία υπήρξε διαμετακομιστικός σταθμός για το αφρικανικό δουλεμπόριο. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων τη Δημοτική Αγορά και την παλιά πόλη, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε νησί περνώντας από την Pedra Badejo, μια πόλη 9.500 κατοίκων στην ανατολική ακτή, το χωριό Σάο Χόρχε δος Οργκάος (São Jorge dos Orgãos) και την Ασσομάδα, μια εμπορική πόλη με 12.000 κατοίκους, καταλήγοντας στο Ταρραφάλ την παραθαλάσσια πόλη στο βόρειο άκρο του νησιού.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πραία. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΪΑ - ΜΙΝΤΕΛΟ (ΝΗΣΙ ΣΑΟ ΒΙΤΣΕΝΤΕ)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιντέλο που βρίσκεται στο νησί Σάο Βιτσέντε, το οποίο ανακαλύφθηκε από Πορτογάλους θαλασσοπόρους το 1462, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βικεντίου. Το Μιντέλο είναι η πόλη με τα πιο έντονα σημάδια της πορτογαλικής παρουσίας στην περιοχή. Πατρίδα της Σεζάρια Εβόρα και πολλών άλλων λιγότερο διεθνώς γνωστών μουσικών, το Μιντέλο αποτελεί την αδιαμφισβήτητη πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί βόλτα στην πόλη με τα χρωματιστά σπίτια και τη νοσταλγική ατμόσφαιρα. Τα σπίτια με τα έντονα χρώματα και την πορτογαλική αρχιτεκτονική μαγνητίζουν το βλέμμα του επισκέπτη. Τα πολλά μπαρ, καφέ, και εστιατόρια κατακλύζονται από κόσμο και μουσική.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Και να θυμάστε: η νύχτα στο Μιντέλο είναι μεγάλη. Η πόλη έχει διατηρήσει τα ατμοσφαιρικά, μποέμικα καφέ και τα μπαράκια, την αποικιακού στυλ περατζάδα της παραλιακής και έναν παράδεισο για τους καλοφαγάδες: δεκάδες εστιατόρια σερβίρουν αστακούς και φρέσκιες λιχουδιές από τα βάθη της θάλασσας.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΟ ΒΙΤΣΕΝΤΕ - ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΑΟ
Μεταφορά στο λιμάνι του Μιντέλο και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό το νησί Σάντο Αντάο, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Πράσινου Ακρωτηρίου, το πιο δυτικό από τα νησιά του συμπλέγματος και το πιο πράσινο από όλα. Το λιμάνι Πόρτο Νόβο (Porto Novo) όπου θα αποβιβαστούμε βρίσκεται στην άνυδρη πλευρά του νησιού, όμως καθώς θα φθάσουμε στην κορυφή θα δούμε την κατάφυτη δυτική πλευρά του. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε από τον κρατήρα Cova στην κοιλάδα Vale do Paúl και στο χωριό Βίλα ντας Πόμπας (Vila das Pombas). Άφιξη στη Ριμπέιρα Γκράντε και χρόνος ελεύθερος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΑΟ - ΣΑΟ ΒΙΤΣΕΝΤΕ
Το Σάο Αντάο είναι ένας θησαυρός καλά κρυμμένος στα βάθη του Ατλαντικού. Απότομες κατάφυτες πλαγιές πετάγονται μέσα από τη θάλασσα και χάνονται στα σύννεφα, ενώ μικρά ψαροχώρια είναι σφηνωμένα στην άκρη του γκρεμού ή στη σκιά ενός ηφαιστειογενούς βράχου. Οι κάτοικοι του νησιού αυτού κατόρθωσαν να δαμάσουν τη γη και παράγουν μπανάνες, καφέ, καλαμπόκι, και ζαχαροκάλαμο, από το οποίο φτιάχνουν το τοπικό ρούμι. Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το ψαροχώρι Φονταΐνας (Fontainhas) με τα πολύχρωμα σπίτια, καθώς και τα χωριά Cha d’ Igreja και Cruzinha da Garca. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο λιμάνι Πόρτο Νόβο, απ΄ όπου με το πλοίο θα επιστρέψουμε στο Μιντέλο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΟ ΒΙΤΣΕΝΤΕ - ΝΗΣΙ ΣΑΛ
Πρωινή περιήγηση στο νησί, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων την περίφημη παραλία Baia Das Gatas και το Monte Verde, το Πράσινο Βουνό, το ψηλότερο του νησιού (750 m), απ΄ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το νησί Σαλ, ένα από τα λίγα πεδινά νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου. Η κατάλευκη τροπική παραλία της Σάντα Μαρία με τα σμαραγδένια νερά αποτελεί ένα σημαντικό οικοσύστημα, καθώς εδώ έρχονται να επωάσουν τα αβγά τους εκατοντάδες θαλάσσιες χελώνες, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα σημεία στον κόσμο για windsurfing και kite surfing. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΗΣΙ ΣΑΛ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μετά από την περιήγησή μας στη Σάντα Μαρία, θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Μουρντέιρα που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Θα επισκεφθούμε το ψαροχώρι Παλμέιρα, κοντά στο οποίο βρίσκεται το εμπορικό λιμάνι καθώς και το ακρωτήριο Μπουρακόνα, διάσημο για τις φυσικές του λίμνες, όπου θα δούμε και το περίφημο "μάτι της θάλασσας", το "μαγικό μάτι". Στη συνέχεια θα περάσουμε από την εύφορη ζώνη Μπόα Τέρρα, θα σταματήσουμε στο Εσπάργκος, την πρωτεύουσα και το εμπορικό κέντρο του νησιού και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στις αλυκές Πέδρα ντε Λούμε, όπου το τοπίο μοιάζει σεληνιακό, με κοφτερούς βράχους, κρατήρες και φυσικές κοιλότητες γεμάτες αλμυρό νερό με τόσο υψηλή περιεκτικότητα άλατος που σχηματίζουν κρούστα ικανή να αντέξει το βάρος μας, όπως θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και εμείς. Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ /ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/5/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1699€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1699 € 647 €
  Twin Room 1699 € 647 €
  Triple Room 1699 € 647 €
  Single Room 1989 € 647 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/6/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1699€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1699 € 647 €
  Twin Room 1699 € 647 €
  Triple Room 1699 € 647 €
  Single Room 1989 € 647 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/7/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1699€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1699 € 647 €
  Twin Room 1699 € 647 €
  Triple Room 1699 € 647 €
  Single Room 1989 € 647 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  31/8/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1699€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1699 € 647 €
  Twin Room 1699 € 647 €
  Triple Room 1699 € 647 €
  Single Room 1989 € 647 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/10/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1699€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1699 € 647 €
  Twin Room 1699 € 647 €
  Triple Room 1699 € 647 €
  Single Room 1989 € 647 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/11/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1699€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1699 € 647 €
  Twin Room 1699 € 647 €
  Triple Room 1699 € 647 €
  Single Room 1989 € 647 €


 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •       Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσων σταθμών
  •       Ξενοδοχεία 3*, 4*,
  •       Ημιδιατροφή (εκτός της πρώτης ημέρας λόγω της άφιξης στο Σαντιάγκο αργά το βράδυ)
  •       Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  •       Τοπικός ξεναγός
  •       Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  •       Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •       Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. ( 647 € )
  •       Βίζα εισόδου. Εκδίδεται και πληρώνεται κατά την άφιξή σας στη χώρα με κόστος 25 €