Skip to main content

Μαδαγασκάρη & NOMADS 2018 από 2200.00

Ανταναναρίβο, Νόσυ Μπε, Φαράγγι Red Tsingy, Ζόφρε, Εθνικό Πάρκο Όρους Άμπερ, Ντιέγκο Σουαρέζ, Σμαραγδένια Θάλασσα, Ιερή Λίμνη, Ιερή Σπηλιά, Εθνικό Πάρκο Ανκαράνα/Μεγάλο και Μικρό Τσίνγκι, Φυτείες Κακάο και Μπαχαρικών, Μοροντάβα, Λεωφόρος των Μπαομπάμπ

15 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Ανταναναρίβο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο,με ενδιάμεσο σταθμό. Η Μαδαγασκάρη δεν έχει ηφαιστειακή καταγωγή - χρωστάει την ύπαρξή της ως νησί στην αποκόλλησή της από την ηπειρωτική Αφρική πριν από 165 εκατομμύρια χρόνια, λόγω μετακίνησης των τεκτονικών πλακών της γης.

2η μέρα: Ανταναναρίβο
Άφιξη στην Ανταναναρίβο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ανταναναρίβο - Νόσυ Μπε
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Νόσυ Μπε (Nosy-Be, "Μεγάλο Νησί"), ένα ηφαιστειακής προέλευσης τροπικό νησί, που βρίσκεται κοντά στην βορειοδυτική ακτή της Μαδαγασκάρης και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της, χάρη στις κατάλευκες αμμουδιές του, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά του και τους κοραλλιογενείς του υφάλους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  Νόσυ Μπε - Μαχαμασίνα - Φαράγγι Red Tsingy - Ζόφρε
Από το λιμάνι του νησιού, το Hell-Ville, θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο και στη συνέχεια, ύστερα από μια θαυμάσια οδική διαδρομή, θα φθάσουμε στο χωριό Μαχαμασίνα.Μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο θα αναχωρήσουμε για το Φαράγγι RedTsingy - ένα από τα μοναδικά και εκπληκτικά αξιοθέατα της Μαδαγασκάρης, γεμάτο με σχηματισμούς κόκκινου λατερίτη. Μεταφορά στο χωριό Ζόφρε. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ζόφρε - Εθνικό Πάρκο του Όρους Άμπερ - Ντιέγκο Σουαρέζ/Αντσιρανάνα, Ξενάγηση
Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο του Όρους Άμπερ, που διατηρεί μεγάλη βιοποικιλότητα - είναι ένα τεράστιο τροπικό δάσος με ενδημική πανίδα και χλωρίδα, πολλούς καταρράκτες και ηφαιστειακές λίμνες. Συνεχίζουμε για το Ντιέγκο Σουαρέζ/Αντσιρανάνα, μια πόλη του απώτατου  βορρά της χώρας. Γεύμα και απογευματινή ξενάγηση στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ντιέγκο Σουαρέζ - Σμαραγδένια Θάλασσα - Δέντρα Μπαομπάμπ - Ντιέγκο Σουαρέζ
Πρωινή αναχώρηση για περιήγηση και κολύμβηση στη Σμαραγδένια Θάλασσα, μέσα σε ένα τοπίο πραγματικά ονειρικό. Φανταστείτε μια τεράστια λιμνοθάλασσα στον Ινδικό, με λευκή άμμο και τυρκουάζ νερά, μέσα στην οποία υπάρχουν νησιά - ή μάλλον νησίδες - με φοίνικες, που συμπληρώνουν τον μαγευτικό αυτό καμβά. Ακολουθεί γεύμα Μαλαγάσι (φρέσκα ψάρια στη σχάρα, αστακός, ρύζι). Στη συνέχεια θα περάσουμε από τρεις υπέροχες παραλίες - Bay Sakalava, Bay Dune, Bay Pigeon - και θα δούμε τα παράξενα δέντρα Μπαομπάμπ, που μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα ανάποδα και τα κλαδιά τους σαν οι ρίζες τους. Θυμηθείτε τον "Μικρό Πρίγκιπα". Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ντιέγκο Σουαρέζ - Ιερή Λίμνη Ανιβοράνου - Ιερή σπηλιά - Ανκαράνα
Σήμερα θα επισκεφθούμε την ιερή λίμνη Ανιβοράβου (ή Ανταγκνάβο). Στη λίμνη αυτή ζουν πολλοί κροκόδειλοι που, σύμφωνα με τον μύθο, ήταν κάποτε άνθρωποι. Καθώς λέγεται, πριν πολλά χρόνια ένας ταξιδιώτης που περνούσε από το χωριό, ζήτησε νερό να ξεδιψάσει, αλλά οι ντόπιοι αρνήθηκαν, εκτός από μία γυναίκα. Το ίδιο βράδυ έβρεξε τόσο πολύ, που το χωριό μετατράπηκε σε λίμνη και οι άνθρωποι σε κροκοδείλους - όλοι, εκτός από τη γυναίκα με το μωρό της, που την είχε ειδοποιήσει να φύγει όταν εκείνο θα άρχιζε να κλαίει. Μετά το γεύμα μας συνεχίζουμε προς μία από τις Ιερές Σπηλιές της Μαδαγασκάρης - ορισμένες σπηλιές θεωρούνται από τις τοπικές κοινότητες ως περιοχές πνευματικής σημασίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Εθνικό πάρκο Ανκαράνα, Μεγάλο και Μικρό Τσίνγκι
Τα Τσίνγκι είναι ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο της Μαδαγασκάρης. Σήμερα θα θαυμάσουμε τα απότομα ασβεστολιθικά βράχια, που από ψηλά μοιάζουν με χιλιάδες βελόνες και είναι τόσο απότομα και δυσπρόσιτα, που μεγάλες περιοχές του πάρκου δεν έχουν εξερευνηθεί ως τώρα. Θα  δούμε τους παράξενους αυτούς γεωλογικούς σχηματισμούς και θα περπατήσουμε μέσα στα φαράγγια. Το πάρκο χωρίζεται σε δύο περιοχές - το Μεγάλο Τσίνγκι και το Μικρό Τσίνγκι - και τα δύο είναι πανέμορφα και η θέα τους εξαιρετική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Ανκαράνα - Φυτείες Κακάο και Μπαχαρικών - Νόσυ Μπε
Σήμερα θα επισκεφθούμε μία περιοχή με φυτείες κακάο και μπαχαρικών. Γεύμα και επιβίβαση σε ταχύπλοο για το Νόσυ Μπε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Νόσυ Μπε
Ελεύθερη μέρα στο νησί για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη θάλασσα και τον καυτό ήλιο του Ινδικού. Και ίσως ανακαλύψετε κι εκείνο το "μαγαζί του Νόσι Μπε, που πήρε το μαχαίρι δυο σελίνια…", καθώς μας τα λέει ο ποιητής στον "Σταυρό του Νότου".  

11η μέρα: Νόσυ Μπε - Ανταναναρίβο
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Ανταναναρίβο. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12η μέρα: Ανταναναρίβο - Μοροντάβα, Λεωφόρος των Μπαομπάμπ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μοροντάβα. Εδώ θα δούμε την περίφημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ - τον πιο όμορφο δρόμο της Μαδαγασκάρης - στον οποίο θα μεταβούμε λίγο πριν τη δύση του ήλιου, όταν το τοπίο γίνεται πραγματικά εκπληκτικό!

13η μέρα: Μοροντάβα - Ανταναναρίβο
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής την Ανταναναρίβο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

14η μέρα: Ανταναναρίβο - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα


Το πρόγραμμα της Βορειοδυτικής Μαδαγασκάρης μπορεί

να συνδεθεί με το κλασικό μας πρόγραμμα της Νοτιοανατολικής:

Ανταταναρίβο, Τουλεάρ, Εθνικό Πάρκο Ίσαλο, Αμπαλαβάο, Φιανταραντσόα, Αμποσίστρα, Αντσιράμπε, Περινέ, Πανγκαλάνες, Ταματάβε

Δυνατότητα επέκτασης 3 Διανυκτερεύσεων σε

Σεϋχέλλες, Ρεϋνιόν ή Μαυρίκιο

Τιμή κατ’ άτομο

15 μέρες

Δίκλινο

Διαφορά

Μονόκλινου

Αναχώρηση κάθε Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο

2850

 

Χωρίς επέκταση Μοροντάβα

2200

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό (Ethiopian)
  • Όλες οι εσωτερικές πτήσεις
  • Ξενοδοχεία 3*+, 4* και παραδοσιακά καταλύματα στη βόρεια Μαδαγασκάρη, η υποδομή της οποίας δεν είναι αναπτυγμένη
  • Ημιδιατροφή  
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός (για συμμετοχή άνω των 15 ατόμων) 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται
Φόρος αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: € 550

Σημειώσεις

  • Το παραπάνω πρόγραμμα έχει υπολογιστεί για ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων και έτσι μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, με κράτηση 2 μήνες πριν την αναχώρηση
  • Οι μετακινήσεις στη βόρεια Μαδαγασκάρη πραγματοποιούνται με τζιπ 4x4