Skip to main content

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ 28η Οκτωβρίου 2019 από 2690,00

ΕΡΗΜΟΣ ΤΑΜΑΝΡΑΣΕΤ

26 Οκτωβρίου
14 ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Οράν
Πετάμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την δυναμική αλγερινή μητρόπολη Οράν στα δυτικά της χώρας. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να κάνετε μια πρώτη βόλτα στην οικονομική πρωτεύουσα της Αλγερίας που αποκτά ταχύτατα διεθνές προφίλ.

Ημέρα 2η: Οράν - Τλεμσέν
Το πρωί θα εξορμήσουμε στα δυτικά του Οράν όπου ορθώνεται η τειχογύριστη πόλη Τλεμσέν, άλλοτε πρωτεύουσα της μαροκινής δυναστείας των Αλμοαδών, που αποτέλεσε το ανάχωμα της Οθωμανικής προέλασης στη Βόρεια Αφρική. Θα επισκεφθούμε τα τείχη, θα δούμε το μεγάλο τζαμί, τα πολύβουα παζάρια και θα επιστρέψουμε στο Οράν για μια πανοραμική περιήγηση της πόλης.

Ημέρα 3η: Οράν - Αλγέρι
Αναχωρούμε οδικώς για το Αλγέρι μία από τις ωραιότερες πρωτεύουσες της Αφρικανικής ηπείρου. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 4η: Αλγέρι
Η μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της «Λευκής Πόλης». Στα φιδίσια σοκάκια του λαβύρινθου της Κάσμπα του Αλγερίου, με τις πιπεράτες οσμές των μπαχαρικών. Θα αναζητήσουμε τα παλιά οθωμανικά σπίτια με τα προεξέχοντα μπαλκόνια. Απόλαυση είναι και η παραλιακή διαδρομή, με τα λευκά μεσογειακά κτίσματα που χάρισαν τον χαρακτηρισμό «Λευκή Πόλη» στο Αλγέρι. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε κάποιο από τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα, που σήμερα στεγάζουν μουσεία, ενώ από τους τόπους λατρείας του Αλγερίου ξεχωρίζουν το τζαμί Κετσαρουά, το Τζαμί Καμπίρ και το Τζεντίντ. Θα περπατήσουμε μέχρι το άγαλμα του Αμπντελκαντέρ και θα καταλήξουμε στην πλατεία Γκραντ Ποστ απ’ όπου ξεκινάει η οδός Ντιντούς Μουράτ με τα φινετσάτα καταστήματα.

Ημέρα 5η: Αλγέρι
Σήμερα θα πάμε στην αρχαία Τιπάσα για να ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τις αρχαίες πόλεις της Νουμιδίας. Θα περιηγηθούμε στο χώρο με το θέατρο και το αμφιθέατρο, θα θαυμάσουμε τη θέα προς τις ακτές της Μεσογείου και θα συνεχίσουμε λίγο πιο κάτω στο Τσερτσέλ όπου ο Ιούβας Β’ -ο ελληνοτραφής βασιλιάς της Νουμιδίας που είχε παντρευτεί την κόρη της Κλεοπάτρας της Αιγύπτου-, είχε χτίσει την πρωτεύουσά του. Θα επισκεφθούμε το μουσείο που φιλοξενεί τα αγάλματα που στόλιζαν το ανάκτορό του και θα ανηφορήσουμε στο ύψωμα όπου βρίσκεται ο εντυπωσιακός κωνικός τάφος του Μαυριτανού βασιλιά. Θα επιστρέψουμε στο Αλγέρι κάνοντας μια στάση στην Παναγία της Αφρικής που δεσπόζει στους δυτικούς λόφους του Αλγερίου.

Ημέρα 6η: Αλγέρι - Σετίφ - Κωνσταντίνη
Νωρίς το πρωί αφήνουμε τις ακτές της Μεσογείου και ανηφορίζουμε στα βουνά τις Καμπυλίας που αποτελούν την ανατολική απόληξη του Άτλαντα. Από ‘δω ένας άλλος κόσμος μάς περιμένει. Πρώτα θα σταθούμε στην κατά τα άλλα ασήμαντη πόλη Σετίφ που έχει το προνόμιο να φιλοξενεί στο μικρό μουσείο τα ωραιότερα ψηφιδωτά του αρχαίου κόσμου. Στη συνέχεια μας περιμένουν οι επιβλητικές αρχαιότητες της Τζεμίλα. Ανάμεσα στα βουνά της ανατολικής Αλγερίας ορθώνονται τα μεγαλοπρεπή ερείπια του αρχαίου Κουικούλ, με το καλοδιατηρημένο θέατρο, τον ναό του Σεβήρου, τους λιθόστρωτους δρόμους, το βαπτιστήριο κ.ά. Αργά το απόγευμα καταλήγουμε στην Κωνσταντίνη, την πιο θεαματική πόλη της Αλγερίας όπου θα μείνουμε δύο βράδια.

Ημέρα 7η: Κωνσταντίνη
Χτισμένη σ’ ένα ύψωμα σαν φυσικό οχυρό με κατακόρυφες γρανιτένιες πλαγιές που ατενίζουν το χάος, η Κωνσταντίνη αφήνει άφωνο τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Στην πλούσια ξενάγηση θ’ ανηφορίσουμε με το πούλμαν στην αντικρινή όχθη του φαραγγιού στο Μνημείο των Πεσόντων. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς την κρεμαστή γέφυρα Σίντι Μσιντ, θα περπατήσουμε κατά μήκος του φαραγγιού του ποταμού Ρυμέλ και θα εισχωρήσουμε στο νότιο κομμάτι της παλιάς πόλης. Θα κατεβούμε τις εσωτερικές σκάλες του παλιού ανελκυστήρα και θα βρεθούμε πάνω από το στενότερο σημείο του φαραγγιού στην πασαρέλα Μελά Σλιμανέ. Θα θαυμάσουμε τη θέα πάνω από τη γέφυρα Σίντι Ρασίντ προς το τζαμί του Φαραγγιού, ενώ το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στο αρχαιολογικό μουσείο, στο επιβλητικό τζαμί Αμπντελκαντέρ και θα επισκεφθούμε την περιοχή των καταρρακτών του ποταμού Ρυμέλ. Το μεσημέρι κάντε μια στάση στα δύο μικροσκοπικά ταβερνάκια κοντά στην πλατεία και δοκιμάστε την σπεσιαλιτέ της Κωνσταντίνης. Ψητό κεφαλάκι αρνίσιο σε φούρνο με ξύλα!! Μπον Απετί!

Ημέρα 8η: Κωνσταντίνη - Μπίσκρα
Δύο από τα κορυφαία αξιοθέατα της Αλγερίας μάς περιμένουν σήμερα. Πρώτα θα επισκεφθούμε στο Μεντρασέν το απρόσμενο μαυσωλείο του Μαυριτανού βασιλιά Μισίψα του 200 π.Χ. Ένας γιγάντιος κώνος με 59 μέτρα διάμετρο και 20 ύψος, που θυμίζει τις φαραωνικές πυραμίδες και προδίδει τον πλούτο και τη δύναμη των ελάχιστα γνωστών σε μας βερβέρικων βασιλείων της Νουμιδίας στη Βόρεια Αφρική. Στη συνέχεια μας περιμένουν οι αρχαιότητες του Τιμγκάντ που θαρρείς πως βγήκε ανέπαφο από τη γη 1.900 χρόνια μετά το χτίσιμο από τον Τραϊανό. Όμως δεν τελειώσαμε. Μετά το μεσημέρι εισχωρούμε στους ορεινούς όγκους του Ορές όπου μας περιμένει το απίστευτο θέαμα του φαραγγιού Αμπιόντ και του παλιού χωριού Ρούφι που βρίσκεται γαντζωμένο στις βραχώδεις πλαγιές. Θα κάνουμε συχνές στάσεις για φωτογραφίες ακολουθώντας την Οδό των Καραβανιών και θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στην αρχή της Σαχάρας, στην πόλη Μπίσκρα.

Ημέρα 9η: Μπίσκρα - Γκαρντάϊα
Διασχίζουμε τα αμμώδη τοπία της Βόρειας Σαχάρας όπου ορθώνονται οι απειλητικοί όγκοι της Ανατολικής Θάλασσας της Άμμου του τρομερού Ανατολικού Εργκ που φτάνει μέχρι τα τυνησιακά σύνορα. Περνάμε από παλιές οάσεις που σήμερα φιλοξενούν θεριεμένες πετρελαϊκές πόλεις σαν την Ουάργκλα, ενώ το απόγευμα φτάνουμε στην Γκαρντάϊα όπου αρχίζει να διακρίνεται η σιλουέτα του μιναρέ και η όψη της όασης σκιαγραφείται ολοένα και πιο υπερβατική, σουρεαλιστική, ντυμένη στην ωχρορόδινη παλέτα του δειλινού.

Ημέρα 10η: Γκαρντάϊα
Βουβό, γυμνό και μυστήριο το Μζαμπ. Μια κοιλάδα, που οφείλει την ονομασία της στους Μοζαβίτες, μια πουριτανική ισλαμική αίρεση που αποσπάστηκε από το κύριο ρεύμα τον 11ο αιώνα. Αφιερώνουμε όλη την ημέρα στην εξερεύνηση της «πεντάπολης» τα πέντε χωριά που αναπτύχθηκαν στην ίδια περιοχή ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Στο κέντρο αυτού του μικρόκοσμου βρίσκεται η Γκαρντάϊα. Γύρω της ξεπετάγονται το Μπενί Ισγκέν, η Μέλικα, το Ατέφ και η Μπουνούρα. Χτισμένα πάνω σε χαμηλούς λόφους, το καθένα φέρει το δικό του διακριτικό μιναρέ, χτισμένο με την τεχνοτροπία των Ιμπαντιδών. Δεν είναι τυχαίο πως η UNESCO ανακήρυξε κληρονομιά της ανθρωπότητας την πεντάπολη της Γκαρντάϊα και πως για τους πολεοδόμους όλου του κόσμου αποτελεί σημείο αναφοράς. Η εκτενής ολοήμερη ξενάγηση θα μας φέρει σε όλα τα αξιοθέατα της κοιλάδας ακόμη και στα παζάρια της περιοχής πριν καταλήξουμε στη δροσιά του φοινικόδασους.

Ημέρα 11η: Γκαρντάϊα - Ταμανρασέτ
Το πέρασμα της Νότιας Σαχάρας!!! Σήμερα θα κάνουμε το μεγάλο άλμα που θα μας φέρει στις εσχατιές της Αλγερίας. Πετάμε πάνω από τα πέτρινα βασαλτικά τοπία που εναλλάσσονται με τις απέραντες εκτάσεις της σαχαριάνης απεραντοσύνης. Αργά το απόγευμα προσγειωνόμαστε στη νοτιότερη πόλη της Σαχάρας, την πόλη των θρύλων, την πρωτεύουσα των «γαλάζιων ανθρώπων» -των Τουαρέγκ- στα 1.400 μέτρα υψόμετρο και 2.000 χιλιόμετρα από την ακτή της Μεσογείου!! Καλωσορίσατε στην Ταμανρασέτ....

Ημέρα 12η: Ταμανρασέτ
Ολοήμερη ξενάγηση μέσα και γύρω απ’ την Ταμανρασέτ. Θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά με κοσμήματα και χειροτεχνία από τους λαούς της ερήμου, θα εξερευνήσουμε την αγορά του «Νίγηρα» όπου συναλλάσσονται οι μαύροι της Δυτικής Αφρικής ενώ θα περάσουμε χρόνο στο καμηλοπάζαρο της Ταμανρασέτ. Το απόγευμα θα εξορμήσουμε στην όαση του Τιτ όπου το νερό αναβλύζει σαν θαύμα μέσα από την άμμο, χαρίζοντας ζωή και πράσινο στους ανθρώπους και τα πουλιά της όασης. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μερικές απ’ τις προϊστορικές βραχογραφίες της Σαχάρας που έχουν κάνει την Αλγερία διάσημη.

Ημέρα 13η: Ταμανρασέτ
Ολοήμερη εξόρμηση με τζιπ στα βραχώδη τοπία του Ασεκρέμ που στεφανώνουν τον ορίζοντα της Ταμανρασέτ. Εδώ θα ανακαλύψουμε τις κρυμμένες λίμνες του Ιμλαλαουέν που χαρίζουν ζωή σε ανθρώπους και ζώα της ερήμου, θα φωτογραφήσουμε τα απότομα βουνά του οροπεδίου και θα χαθούμε ανάμεσα στα ονειρικά τοπία των μυτερών κορυφών ατενίζοντας την έρημο από τα 2.700 μέτρα από την εξέδρα της σκήτης του ιεραπόστολου της Σαχάρας, του πατέρα Φουκώ.

Ημέρα 14η: Ταμανρασέτ – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Το πρωί πετάμε για το Αλγέρι απ’ όπου το απόγευμα παίρνουμε την διεθνή πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Η σειρά εκτέλεσης μπορεί να αλλάξει και ορισμένα από τα σημεία διανυκτέρευσης να είναι διαφορετικά από τα αναφερόμενα προκειμένου να συμπέσουν με τα μεταβαλλόμενα δρομολόγια των εσωτερικών πτήσεων. 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

26/10


Αθήνα – Κων/πολη


10.25


11.50


26/10


Κων/ολη – Οράν


12.50

15.05


8/11


Αλγέρι – Κων/πολη


11.15


16.45


8/11

Κων/πολη – Αθήνα

19.40

20.10

 

 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι Είσοδοι

 

14 ημέρες

HΒ Ημιδ/φή

26/10

3*, 4*, 5*

2.690

+680

+690

                                                                                                                                                                    

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Turkish Airlines: Αθήνα – Οράν & Αλγέρι – Αθήνα (μέσω ενδιάμεσου σταθμού)
  • Εισιτήρια εσωτερικών πτήσεων στην Αλγερία με την Air Algerie
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών (5*, 4*, 3*) λόγω του χαρακτήρα του ταξιδιού
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΖΑΣ Ø Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα και χωρίς σφραγίδα ΙΣΡΑΗΛ.
  • Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες, που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Όπως αναφέραμε στην αρχή, η Αλγερία είναι μια συναρπαστική χώρα που μελλοντικά θα αποτελέσει έναν από τους κύριους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου. Σήμερα όμως η τουριστική υποδομή της χώρας παραμένει ακόμη στο βρεφικό στάδιο ανάπτυξης. Με εξαίρεση το Αλγέρι, το Οράν και την Κωνσταντίνη, σε κανένα άλλο μέρος δεν υπάρχουν ικανοποιητικά ξενοδοχεία. Γενικά τα ξενοδοχεία, το σέρβις, η διατροφή και τα μεταφορικά μέσα δεν είναι στο αποδεκτό διεθνές επίπεδο. Κατά συνέπεια θα πρέπει να επιδείξετε το απαραίτητο ταξιδιωτικό πνεύμα για τη διεκπεραίωση του ταξιδιού. Σημειώστε πως τα ξενοδοχεία στην επαρχία ενώ έχουν αρκετές από τις αναμενόμενες ανέσεις, δεν έχουν αχθοφόρους. Είναι απαραίτητο να έχετε μικρή αποσκευή ώστε να είστε σε θέση να την μεταφέρετε μόνοι σας σε σημεία που μεσολαβούν σκαλοπάτια ή εξωτερικοί περίβολοι.