Skip to main content

Αιθιοπία, Ιστορική Διαδρομή και Φυλές Κοιλάδας Όμο Χριστούγεννα 2019 - Μάιος 2020 από 3290,00

Αναχωρήσεις : 21/12, 22/2, 21/3, 11/4, 25/4, 9/5, 23/5

18, 20 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: Αθήνα– Αντίς Αμπέμπα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: Αντίς Αμπέμπα – Λαλιμπέλα (πτήση)

 Πρωινό και πτήση για την Λαλιμπέλα. Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Δυναστείας των Ζαγκουέ είναι τώρα ένα χωριό, όπου τα πλίνθινα κυκλικά σπίτια με την αχυροσκεπή (τουκούλ) κουρνιάζουν το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στις απόκρημνες πλαγιές. Εδώ πριν από 800 χρόνια γεννήθηκε αυτό που πολλοί αποκαλούν «το όγδοο θαύμα του κόσμου»: έντεκα πελώριες μονολιθικές εκκλησίες λαξεμένες στο ρόδινο τόφφο (μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα), που παρά τον όγκο τους περνούν με την πρώτη ματιά απαρατήρητες. Δημιούργημα του βασιλιά Λαλιμπέλα, συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολυδαίδαλο δίκτυο από στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες στην πέτρα.

Σήμερα λοιπόν θα ανακαλύψουμε τους θησαυρούς της Λαλιμπέλα, επισκεπτόμενοι τις έντεκα μονολιθικές εκκλησίες (σκαλισμένες σε ένα και μόνο βράχο) της Λαλιμπέλα, με αποκορύφωμα την πιο όμορφη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: Λαλιμπέλα (εκδρομή στο Βουνό Ασετέν – τελετή καφέ)

 Σήμερα προσεγγίζουμε το βουνό Ασετέν για να επισκεφθούμε τον ναό Asheten Maryam, έναν υπέροχο μονολιθικό ναό του 13ου αιώνα, που εκτός των άλλων μας παρέχει και ωραία πανοραμική θέα στη Λαλιμπέλα. Το απόγευμα θα πάρουμε μέρος σε τελετή καφέ, ένα σημαντικό στοιχείο της αιθιοπικής κουλτούρας: η χώρα άλλωστε θεωρείται από πολλούς πως παράγει τον καλύτερο καφέ στον κόσμο! Δείπνο και διανυκτέρευση στη Λαλιμπέλα.

 4η ημέρα: Λαλιμπέλα – Αξούμ (πτήση, ξενάγηση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Aξούμ, την αρχαία λαμπρή πρωτεύουσα. Στις ημέρες της δόξας της, κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες, η Αξουμιτική Αυτοκρατορία εκτεινόταν από το Σουδάν μέχρι την Υεμένη και θεωρούνταν ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα βασίλεια του τότε γνωστού κόσμου. Από το σταυροδρόμι αυτό της Αφρικής και της Ασίας, περνούσαν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας οι εμπορικοί δρόμοι που συνέδεαν την Αφρική με την Αραβία, την Περσία, την Ινδία και την Κεϋλάνη. Σήμερα η παλιά πρωτεύουσα Αξούμ είναι μια ήσυχη κωμόπολη, που δεν θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν της. Ωστόσο αποτελεί την ιερή πόλη των χριστιανών Αιθιόπων, επειδή πιστεύουν ότι εκεί φυλάσσεται ένα από τα πιο πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια: η Κιβωτός της Διαθήκης, το χρυσό κουτί με τις Δέκα Εντολές, όπως τις παρέδωσε ο Θεός στο Μωυσή στο όρος Σινά, σκαλισμένες σε δύο μαρμάρινες πλάκες. Η ημέρα μας περιλαμβάνει εκτεταμένη ξενάγηση στην πόλη, όπου θα δούμε τους οβελίσκους, το αρχαιολογικό μουσείο, το Ανάκτορο και τα Λουτρά της Βασίλισσας του Σαβά. Μεταφορά και τακτοποίησης στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: Αξούμ – Όρη Σιμιέν (Ντεμπάρκ)

 Αναχωρούμε οδικώς για τα Όρη Σιμιέν, απολαμβάνοντας στη διαδρομή ορισμένα από τα πιο όμορφα τοπία στη χώρα, όπως στο φαράγγι του ποταμού Τεκέζε και στο Λιμαλίμο. Άφιξη στο Ντεμπάρκ, μεταφορά και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 6η ημέρα: Όρη Σιμιέν – Γκοντάρ

Σήμερα εξερευνούμε τα όρη Σιμιέν και το Εθνικό Πάρκο Σιμιέν, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον καταρράκτη Τζινμπάρ. Το απόγευμα φτάνουμε οδικώς στο Γκοντάρ, σε υψόμετρο 2.300 μ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 7η ημέρα: Γκοντάρ (ξενάγηση)

 Η κομψή πόλη του Γκοντάρ, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας κατά το 17ο αι., ιδρύθηκε το 1635 από τον αυτοκράτορα Φασιλίντα. Έργο του Φασιλίντα είναι η Παναγία της Σιών στο Αξούμ, ενώ έργο του εγγονού του, του Ιγιάσου του Μεγάλου, είναι ο Ναός Nτέμπρε Mπιρχάν Σελασιέ, «το φως της Αγίας Τριάδας», τον οποίο θα επισκεφτούμε κατά την εμπεριστατωμένη μας ξενάγηση, μαζί με το πορτογαλικής τεχνοτροπίας Κάστρο του Φασιλίντα, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 8η ημέρα: Γκοντάρ – Μπαχίρ Νταρ

 Νωρίς το πρωί αναχωρούμε οδικώς για Μπαχίρ Nταρ, μία κωμόπολη στο νότιο άκρο της λίμνης Τάνα, κοντά στις πηγές του Γαλάζιου Νείλου. Μια και το υψόμετρο εδώ δεν ξεπερνά τα 1.800 μ., το τοπίο γύρω από τη λίμνη συνδυάζει στοιχεία της ορεινής και της τροπικής Αφρικής: ευκάλυπτοι, ακακίες, μπαομπάμπ, φοινικόδεντρα και κάθε λογής λουλούδια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα δούμε τους καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου! Δείπνο και διανυκτέρευση.

 9η ημέρα: Μπαχίρ Νταρ – λίμνη Τάνα – Λανγκάνο

 Το πρωί θα κάνουμε βαρκάδα στη λίμνη Τάνα, τη μεγαλύτερη της Αιθιοπίας (3.600 τ.χλμ.), για να δούμε μερικά από τα περίφημα μοναστήρια, που βρίσκονται στα διάσπαρτα νησιά της (Αζούα Μαριάμ, Ούρα Κιντάν Μιχρέτ), τα οποία είναι διάσημα για τις πολύχρωμες τοιχογραφίες τους και τις συλλογές χειρογράφων. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη και οδική αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Ζιουάι (Ziway) και Λανγκάνο (Langano), που βρίσκονται κατά μήκος της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος και αποτελούν υδροβιότοπους για πληθώρα ειδών τροπικών πουλιών. Άφιξη και τακτοποίηση σε lodge στη Λίμνη Λαγκάνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 10η ημέρα: Λανγκάνο – Φυλή Ντόρζε – Άρμπα Μιντς

 Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση προς το νότο. Καθοδόν, περνάμε από την επικράτεια της φυλής Ουαλάιτα και φτάνουμε στην Άρμπα Μιντς, μια πόλη στα δυτικά της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Το ποιητικό όνομα της πόλης («Σαράντα Πηγές») οφείλεται στις άφθονες πηγές που ξεπηδούν μέσα στα φυλλώματα του δάσους της περιοχής, που είναι περίφημη για τα άγρια ζώα της, τα ενδημικά πουλιά και τη φυσική ομορφιά του τοπίου της. Η Άρμπα Μιντς είναι επίσης γνωστή για τα ιχθυοτροφεία και τα φρούτα της: μάνγκο, μπανάνες, πορτοκάλια, μήλα και ανανάδες. Στα υψίπεδα πάνω από την Άρμπα Μιντς απλώνεται η περιοχή της φυλής των Ντόρζε, γνωστοί για τα κυψελωτά σπίτια και την παραδοσιακή επαγγελματική τους ύφανση. Και αυτή είναι αγροτική κοινωνία, μάλιστα αποτρέπουν τη διάβρωση του εδάφους φτιάχνοντας πεζούλες στα βουνά, ενώ γύρω από τις καλύβες τους καλλιεργούν μικρό κήπο με λαχανικά, καρυκεύματα και καπνό.

Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 11η ημέρα: Άρμπα Μιντς – Βέυτο (φυλή Τσεμάι) – Ερμπόρε – Τζίνκα

 Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη νότια περιοχή της κοιλάδας Όμο, έναν τόπο απομονωμένο και ξεχασμένο από την εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα έχουμε μια πρώτη επαφή με τις φυλές της κοιλάδας, όπως τη φυλή Τσεμάι που θα δούμε στο χωριό Ουέιτο (Weyt’o). Μέσω της κοιλάδας του Ουέιτο θα φτάσουμε στο χωριό Ερμπόρε, από όπου θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι την Τζίνκα, μια εμπορική πόλη στους κάμπους Τάμα, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Μάγκο. Τακτοποίηση στο lodge. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 12η ημέρα: Τζίνκα – Εθνικό Πάρκο Μάγκο (φυλή Μούρσι) – Τούρμι

 Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο του ποταμού Μάγκο (παραπόταμος του Όμο). Στην απέραντη σαβάνα του ζουν κοπάδια από βούβαλους, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ζέβρες και ακόμη 50 είδη θηλαστικών και πουλιών.

Εκεί κατοικεί η Φυλή των Βοσκών Μούρσι, γνωστή για τις γυναίκες τους, οι οποίες, αφαιρώντας τα δόντια της κάτω γνάθου, τοποθετούν τεράστιους πήλινους δίσκους στα σχισμένα τους χείλη. Κύρια ασχολία των Μούρσι είναι η κτηνοτροφία. Την περίοδο των βροχών μετακινούνται στη Στέπα Τάμα και την περίοδο της ξηρασίας εγκαθίστανται στους λόφους του Εθνικού Πάρκου Μάγκο. Κάποιοι από αυτούς όμως, καλλιεργούν τη γη όταν τα νερά του ποταμού Όμο υποχωρούν και συλλέγουν μέλι από γιγαντιαίες κυψέλες, που συναντάμε πολύ συχνά μέσα στο πάρκο. Οι Μούρσι τρέφονται με γάλα και αίμα αγελάδων, ασκούν το σαμανισμό και θεωρούν ότι η αρμονία της φύσης ακολουθεί την αρμονία της κοινωνίας. Ιδιαίτερα κοινωνικοί, λατρεύουν τις δημόσιες συζητήσεις, είναι καβγατζήδες και συνήθως περνούν την ώρα τους παλεύοντας με ραβδιά. Αναχώρηση με προορισμό το Τούρμι, μέσω της πόλης Ντιμέκα και του Κι Αφάρ. Στη Ντιμέκα πραγματοποιούνται ίσως οι πιο πολύχρωμες αγορές της Αιθιοπίας, αγορές στις οποίες έρχονται και συναντώνται φυλές όπως οι Χαμέρ, οι Μπένα και οι Κάρο. Οι Χαμέρ είναι ίσως οι πιο γνωστοί από αυτές, κυρίως χάρη στις πανέμορφες γυναίκες της φυλής αυτής, που ντύνονται με δέρματα ζωών και φτιάχνουν μια περίτεχνη κόμμωση από… λάσπη. Τακτοποίηση στο lodge στο Τούρμι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 13η ημέρα: Τούρμι – Κάρο – Τούρμι

 Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το χωριό Κανγκατάν. Από εδώ θα διασχίζουμε τον Όμο, τον πιο μεγάλο ποταμός της Νότιας Αιθιοπίας: πηγάζει από το οροπέδιο Σεουάν, έχει μήκος 760 χλμ. και χύνεται στη Λίμνη Τουρκάνα, μία από τις λίμνες της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Χιλιάδες χρόνια πριν, από τις όχθες του πέρασαν οι πρώτοι άνθρωποι πολλών και διαφορετικών εθνών, αφήνοντας τα χνάρια των πολιτισμών τους. Ολόκληρη η λεκάνη του ποταμού έχει εξαιρετικό γεωλογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού σε αυτήν ανακαλύφθηκαν απολιθώματα ανθρωποειδών και εργαλεία, που χρονολογούνται 2.500.000 εκατομμύρια χρόνια πριν, αναδεικνύοντας την περιοχή σε Τόπο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως ανακηρύχθηκε από την UNESCO το 1980. Το ταξίδι μας συνεχίζεται προς τα χωριά της φυλής Κάρο και ειδικά το Κόρτσο (Korcho), που εκτός των άλλων απολαμβάνει και όμορφη θέα στον ποταμό. Οι Κάρο είναι μια φιλική, όμορφη και πολιτισμένη φυλή με περίπου 600 μέλη που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Περίφημοι για τις κομμώσεις και τα ζωγραφισμένα τους σώματα, που τα βάφουν με άσπρη κιμωλία, κίτρινο ορυκτό χρώμα από τα βράχια, οξείδια σιδήρου και άνθρακα, οι Κάρο πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο εξαγνίζουν το σώμα τους και απελευθερώνουν το πνεύμα. Επιστροφή στο lodge στο Τούρμι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 14η ημέρα: Τούρμι – Άρμπα Μιντς

 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την επιστροφή στο Άρμπα Μιντς, διαμέσου Κι Αφάρ και Κόνσο. Στο Κι Αφάρ έρχονται οι Μπένα και οι Τσεμάι για να πουλήσουν τα αγαθά τους, ενώ θα δούμε και τη φυλή Κόνσο, γνωστή για τα λατρευτικά τους ξόανα, τα wakas, αλλά και για τις αγροτικές τους παραδόσεις. Θα δούμε από κοντά χωριό των Κόνσο και θα επισκεφθούμε το μουσείο τους με τη μεγάλη συλλογή wakas. Συνεχίζουμε για το Άρμπα Μιντς. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 15η ημέρα: Άρμπα Μιντς – Αντίς Αμπέμπα (πτήση)

 Το πρωί θα διαπλεύσουμε τη Λίμνη Τσάμο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες λίμνες της κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος (551 τετρ. χλμ.). Ορδές από κίτρινα γοργοφτέρουγα πουλιά, πολύχρωμες αλκυόνες, μεγάλοι άσπροι πελεκάνοι, πελαργοί, ερωδιοί και κορμοράνοι βουτούν στο νερό για να βρουν την τροφή τους, ενώ μαύροι και άσπροι ψαραετοί με διαπεραστικές κραυγές χιμούν από τα δέντρα για να αρπάξουν ψάρια που κολυμπούν στα τιρκουάζ λαμπερά νερά της λίμνης μαζί με τους ιπποπόταμους και τους τεράστιους κροκοδείλους του Νείλου, που φτάνουν σε μήκος μέχρι 7 μέτρα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 16η ημέρα: Αντίς Αμπέμπα (ξενάγηση)

 Ξεναγούμαστε στην ιστορική αυτή πρωτεύουσα, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας, με τον εντυπωσιακό διάκοσμο, το Εθνικό Μουσείο και το Εθνολογικό Μουσείο. Διανυκτέρευση.

 17η ημέρα: Αντίς Αμπέμπα – Πτήση επιστροφής

 Βόλτα στην Αντίς Αμπέμπα. Αφού απολαύσουμε το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας,  όπου θα απολαύσουμε παραδοσιακούς χορούς από διάφορες φυλές, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 18η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑΡ

17η ημέρα: Αντίς Αμπέμπα – Ντίρε Ντάουα (πτήση) – Χαράρ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Ντίρε Ντάουα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Χαράρ, το κέντρο του Ισλαμισμού της Αιθιοπίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η Χαράρ είναι μία περιτοιχισμένη πόλη, που χτίστηκε από Άραβες το 12ο αι. Μέσα στα τείχη της υπάρχουν περισσότερα από 99 τζαμιά και έως το 1887 η είσοδος για τους επισκέπτες ήταν απαγορευμένη. Υπήρξε πάντοτε σπουδαίο εμπορικό κέντρο και παγκοσμίως γνωστό για την εξαιρετική ποιότητα καφέ που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή. Ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπό, έχοντας εγκαταλείψει οριστικά την ποίηση, προτίμησε αυτήν τη μακρινή πόλη ως τόπο της εξορίας του. Εγκαταστάθηκε στο Χαράρ το 1880, ασχολήθηκε με το εμπόριο και έζησε εκεί ως το τέλος της ζωής του. Το σπίτι του, το οποίο θα επισκεφτούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, είναι μια ωραία παλιά ξύλινη κατοικία μέσα σε μια μεγάλη πέτρινη αυλή. Θα δούμε επίσης την πρώην κατοικία του Haile Selassie, τα τζαμιά, τα σπίτια και την πολύβουη αγορά της πόλης. Το βράδυ μας περιμένει μία έκπληξη: θα δούμε τον Hyena man, τον άνθρωπο που ταΐζει κοπάδια υαινών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: Χαράρ – Ντίρε Ντάουα (ξενάγηση) – Αντίς Αμπέμπα (πτήση)

 Πρωινή αναχώρηση για την Ντίρε Ντάουα. Η πόλη βρίσκεται στην Ανατολική Αιθιοπία, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Η ελληνική παροικία είχε έντονη συμμετοχή στην ιστορία της και συνέβαλε στην οικονομική της ανάπτυξη. Βόλτα στην πόλη και επίσκεψη της ελληνικής Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο απ’ όπου θα πετάξουμε πίσω στην Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

19η ημέρα: Αντίς Αμπέμπα (ημέρα ελεύθερη) – Πτήση επιστροφής

 Ημέρα ελεύθερη στην Αντίς Αμπέμπα. Το βράδυ μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 20η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3290€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Doudle Room 3290 € 790 €
  TWIN 3290 € 790 €
  Triple Room 3290 € 790 €
  Single Room 4080 € 790 €

Extras

+ Kόστος επέκτασης σε δίκλινο  :  700 €

+ Kόστος επέκτασης σε μονόκλινο  :  880 €

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/2/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3290€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Doudle Room 3290 € 790 €
  TWIN 3290 € 790 €
  Triple Room 3290 € 790 €
  Single Room 4080 € 790 €

Extras

+ Kόστος επέκτασης σε δίκλινο  :  700 €

+ Kόστος επέκτασης σε μονόκλινο  :  880 €

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/3/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3290€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Doudle Room 3290 € 790 €
  TWIN 3290 € 790 €
  Triple Room 3290 € 790 €
  Single Room 4080 € 790 €

Extras

+ Kόστος επέκτασης σε δίκλινο  :  700 €

+ Kόστος επέκτασης σε μονόκλινο  :  880 €

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/4/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3290€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Doudle Room 3290 € 790 €
  TWIN 3290 € 790 €
  Triple Room 3290 € 790 €
  Single Room 4080 € 790 €

Extras

+ Kόστος επέκτασης σε δίκλινο  :  700 €

+ Kόστος επέκτασης σε μονόκλινο  :  880 €

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/4/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3290€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Doudle Room 3290 € 790 €
  TWIN 3290 € 790 €
  Triple Room 3290 € 790 €
  Single Room 4080 € 790 €

Extras

+ Kόστος επέκτασης σε δίκλινο  :  700 €

+ Kόστος επέκτασης σε μονόκλινο  :  880 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  9/5/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3290€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Doudle Room 3290 € 790 €
  TWIN 3290 € 790 €
  Triple Room 3290 € 790 €
  Single Room 4080 € 790 €

Extras

+ Kόστος επέκτασης σε δίκλινο  :  700 €

+ Kόστος επέκτασης σε μονόκλινο  :  880 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/5/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3290€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Doudle Room 3290 € 790 €
  TWIN 3290 € 790 €
  Triple Room 3290 € 790 €
  Single Room 4080 € 790 €

Extras

+ Kόστος επέκτασης σε δίκλινο  :  700 €

+ Kόστος επέκτασης σε μονόκλινο  :  880 €

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΤ 761

21/12/2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

22:20

05:20

ΕΤ 120

22/12/2019

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ

11:40

12:40

ΕΤ 122

24/12/2019

ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ – ΑΞΟΥΜ

11:00

11:40

ΕΤ 145

29/12/2019

ΜΠΑΧΑΡ ΝΤΑΡ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

13:30

14:30

ΕΤ 134

04/01/2020

ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

13:15

14:20

ΕΤ 760

06/01/2020

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:45

03:45

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Στην Αντίς Αμπέμπα ξενοδοχείο 5*, στις υπόλοιπες πόλεις ότι καλύτερο υπάρχει από ξενοδοχείο ή lodge. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαμονή είναι βασικών προδιαγραφών, λόγω έλλειψης τουριστικής υποδομής.
  • Ημιδιατροφή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Βαρκάδα στη λίμνη Τάνα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Για την επιλογή Ντίρε Ντάουα-Χαράρ περιλαμβάνονται επιπλέον:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αντίς Αμπέμπα-Ντίρε Ντάουα-Αντίς Αμπέμπα.
  • Ξενοδοχείο βασικών ανέσεων στη Χαράρ με δείπνο.

 Δεν περιλαμβάνονται

  •   Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων € 790
  • Βίζα 45€ (ή 52$): Η έκδοση βίζας σε κατόχους Ελληνικών διαβατηρίων γίνεται με την άφιξή σας στην Αντίς Αμπέμπα. Απαιτείται 6μηνη ισχύ του διαβατηρίου σας για όλο το διάστημα που θα βρίσκεστε στη χώρα.

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑΡ

Ατομο σε δίκλινο: + 700 €

Επιβάρυνση μονόκλινου: + 180 €