Skip to main content

Μαυριτανία Μάρτιος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020 από 1350,00

Αναχωρήσεις : 12/3, 12/11, 3/12

9 ΗΜΕΡΕΣ

 1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΟΥΑΚΣΟΤ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, τη Νουακσότ. Το όνομά της στα Βερβερικά σημαίνει «τόπος των ανέμων» και αυτό το αντιλαμβάνεται αμέσως ο επισκέπτης. Ένα μικρό ψαροχώρι των 200 κατοίκων μέχρι και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, σήμερα είναι μία σύγχρονη αφρικανική πόλη με ένα κράμα αφρικανικών και ευρωπαϊκών επιρροών! Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΥΑΚΣΟΤ – ΑΤΑΡ

 

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την πόλη Ατάρ, που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Μαυριτανικής επικράτειας. Μία πανέμορφη περιοχή με βουνά, φαράγγια και οάσεις μέσα στην έρημο! Μέσα από μια διαφορετική διαδρομή θα φτάσουμε το απόγευμα με ενδιαφέρουσες στάσεις σε χωριά. Διανυκτέρευση στο Ατάρ.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΤΑΡ – ΟΥΑΝΤΑΝΕ

 

Πρωινή αναχώρηση για μια μικρή πόλη χαμένη στην απεραντοσύνη της Μαυριτανικής ερήμου. Παλαιότερος σταθμός στο δρόμο των καραβανιών μεταφοράς αλατιού σε πλάκες από τα ορυχεία  του Idjil. Εδώ θα δούμε τα καλοδιατηρημένα απομεινάρια της παλιάς πόλης, χαρακτηρισμένη σαν παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την  Ουνέσκο. Έξω από αυτήν ένας νέος οικισμός έχει αρχίσει να δημιουργείται. Η διαδρομή θα μας χαρίσει ακομα πιο δυνατές συγκινήσεις: κοντά στο Ουαντάνε θα δούμε το Richat, μια γεωλογική δομή γνωστή και ως «το μάτι της Σαχάρας ή το μπλε μάτι της Αφρικής», ένα εξέχον γεωλογικό χαρακτηριστικό στην περιοχή της Σαχάρας

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΑΝΤΑΝΕ – ΤΣΙΝΓΚΟΥΕΤΙ

 

Αναχώρηση από το Ουαντάνε και μεταφορά στην πόλη Τσινγκουετί (Chinguetti). Άφιξη στην πόλη, ένα στολίδι μέσα στην έρημο, που από το 1996 έχει ενταχθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Πρόκειται για μια πόλη που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα (1261 μ.Χ.) και γνώρισε μεγάλη ακμή ως σταθμός καραβανιών. Κάποια περίοδο μάλιστα έφτασε να δέχεται μέχρι και 30.000 καμήλες σε μια ημέρα! Γρήγορα αναπτύχθηκε και ως πόλη των γραμμάτων, με θεολογικές σχολές, πανεπιστήμια και πολλά μεγάλα τζαμιά. Θεωρείται η 7η ιερή πόλη του Ισλάμ και σημείο συνάντησης των προσκυνητών της Δυτικής Αφρικής πριν την αναχώρησή τους για το προσκύνημα στη Μέκκα. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΝΓΚΟΥΕΤΙ

 

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Τσινγκουετί: θα ανακαλύψουμε την παλιά πόλη περπατώντας στα στενά σοκάκια της, χαμένοι σε έναν λαβύρινθο που περικλείει μυστικά και εικόνες του παρελθόντος. Τα σπίτια με τις εσωτερικές τους αυλές στηρίζουν το ένα το άλλο, τα τζαμιά με τους μιναρέδες τους στέκουν σαν ορόσημα διάσπαρτα στην πόλη. Θα επισκεφθούμε μία από τις δεκάδες βιβλιοθήκες με μοναδικούς θησαυρούς: σπανιότατα χειρόγραφα χιλιάδων ετών, γραμμένα σε δέρμα γαζέλας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΝΓΚΟΥΕΤΙ – ΟΑΣΗ ΜΕΡΙΘ – ΟΑΣΗ ΤΕΡΓΚΙΤ – ΑΤΑΡ

 

Πρωινή αναχώρηση για την όαση Μερίθ (Mheirith) και κατόπιν στην όαση Τεργκίτ με τις θερμές πηγές, την πιο όμορφη της Μαυριτανίας. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε την πυκνή βλάστηση και μπάνιο στις θερμές πηγές. Στη συνέχεια φτάνουμε στο Ατάρ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΤΑΡ – ΝΟΥΑΚΣΟΤ

 

Αναχώρηση με προορισμό μας τη Νουακσότ. Άφιξη το απόγευμα στη μαυριτανική πρωτεύουσα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΥΑΚΣΟΤ (Ξενάγηση) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Πρωινό στη Νουακσότ και περιήγηση της πρωτεύουσας της Μαυριτανίας, η οποία είναι και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στην ευρύτερη περιοχή της Σαχάρας. Το όνομά της στα Βερβερικά σημαίνει "τόπος των ανέμων" και αυτό το αντιλαμβάνεται αμέσως ο επισκέπτης. Ένα μικρό ψαροχώρι των 200 κατοίκων μέχρι και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, σήμερα είναι μία σύγχρονη αφρικανική πόλη με ένα κράμα αφρικανικών και ευρωπαϊκών επιρροών! Θα περιηγηθούμε στα δρομάκια της πόλης, θα επισκεφθούμε τα κυριότερα αξιοθέατά της αλλά και τις υπαίθριες αγορές της. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/3/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1350€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι
- Double Room 1350 € 790 €
  Twin Room 1350 € 790 €
  Triple Room 1350 € 790 €
  Single Room 1680 € 790 €

 

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1350€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι
- Double Room 1350 € 790 €
  Twin Room 1350 € 790 €
  Triple Room 1350 € 790 €
  Single Room 1680 € 790 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  3/12/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1350€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι
- Double Room 1350 € 790 €
  Twin Room 1350 € 790 €
  Triple Room 1350 € 790 €
  Single Room 1680 € 790 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Καταλύματα πολύ βασικών ανέσεων, εκτός του ξενοδοχείου της πρωτεύουσας που είναι 4*. Συνιστάται να έχετε μαζί σας υπνόσακο.  
  • Ημιδιατροφή στη Νουακσότ, πλήρη διατροφή στο υπόλοιπο ταξίδι.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.  
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων (790 €).