Skip to main content

Πάσχα 2020 στην Ιστορική Αιθιοπία από 1390,00

Αντίς Αμπέμπα, Αξούμ, Λαλιμπέλα, Γκοντάρ Μπαχάρ Νταρ, Λίμνη Τάνα

9  ΗΜΕΡΕΣ

17  –  24  Απριλίου  2020

Ημέρα 1η: Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη τα ξημερώματα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και εγκατάσταση.

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγηση της πόλης, η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει το Εθνικό μουσείο με τα προϊστορικά ευρήματα και τα λαογραφικά εκθέματα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γαβριήλ, τα κτίρια του Πανεπιστημίου και φυσικά τις κεντρικές οδικές αρτηρίες με τα διοικητικά μέγαρα. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Αφρικής, το δαιδαλώδες «Μερκάτο». Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την ανάβασή μας στο όρος Εντότο όπου θα δούμε το Παλάτι του Μενελίκγ και φυσικά την πανοραμική εικόνα της Αιθιοπικής πρωτεύουσας.

Ημέρα 2η: Αντίς Αμπέμπα – Μπαχάρ Νταρ (αεροπορικώς)

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπαχάρ Νταρ στις όχθες της λίμνης Τάνα. Το απόγευμα εξόρμηση στο Μπλε Νείλο και στους καταρράκτες Τισισάτ. Η ποσότητα των νερών του ποταμού ανάλογα με την εποχή μπορεί να αυξομειώνεται όμως η δραματικότητα του τοπίου και η γραφικότητα των χωριών που είναι χτισμένα στις όχθες του μας αποζημιώνουν.

Ημέρα 3η: Μπαχάρ Νταρ (Λίμνη Τάνα)

Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για το καταπράσινο Μπαχάρ Νταρ. Χτισμένο στις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης της χώρας, Τάνα, είναι μία ευχάριστη πόλη με καλοσχεδιασμένους δρόμους και έντονη εμπορική κίνηση. Αφού γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης θα απολαύσουμε μια όμορφη βαρκάδα στα νερά της λίμνης. Τελικός προορισμός η χερσόνησος. Μετά την αποβίβασή μας, μια μικρή διαδρομή μέσα στην καταπράσινη φύση της περιοχής, θα μας φέρει στα ζωγραφιστά μοναστήρια της λίμνης. Χτισμένα κυκλικά με σπάνιες αγιογραφίες θα μας μεταφέρουν στα πρώτα χριστιανικά χρόνια και οι τοπικοί ιερείς θα μας μυήσουν στο τελετουργικό της αιθιοπικής εκκλησίας. Μετά την επίσκεψη, επιστροφή με σκάφος στο Μπαχάρ Νταρ και στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 Ημέρα 4η: Μπαχάρ Νταρ – Γκοντάρ (173 χλμ)

Σήμερα αναχωρούμε οδικώς για τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας το Γκοντάρ, πόλη που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Φασιλίδα. Στην σημερινή μας ξενάγηση επισκεπτόμαστε το καλοδιατηρημένο κάστρο του Φασιλίδα με τις αίθουσες υποδοχής, τη βιβλιοθήκη και τα βοηθητικά κτίρια. Μια επίσκεψη που θα μας θυμίσει περισσότερο την μεσαιωνική Ευρώπη παρά ένα μικρό χωριό της Αφρικής. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία Ντεμπρέ πεχράν Σελασιέ με τον εκπληκτικό διάκοσμο και την οροφή στην οποία αναπαρίστανται εκατοντάδες πρόσωπα αγγέλων με διαφορετική έκφραση. Είναι βέβαιο πως το Γκοντάρ θα σας ενθουσιάσει!

Ημέρα 5η: Γκοντάρ – Αξούμ (αεροπορικώς)

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ιστορικό Αξούμ, έδρα του περίφημου Βασιλείου της Αξωμής που για έντεκα αιώνες αποτέλεσε έδρα ισχυρότατων βασιλέων που επέκτειναν τα εδάφη τους μέχρι την ασιατική ήπειρο. Η ολοήμερη ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από τους περίφημους οβελίσκους που στέκονται εκεί για 2.000 χρόνια, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων επεστράφη στην Αιθιοπία από τους Ιταλούς μόλις λίγα χρόνια πριν. Το αποκορύφωμα όμως θα είναι η επίσκεψη στην εκκλησία της Παρθένου όπου φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης η οποία αποτελεί ύψιστο σκεύος του Μονοφυσιτικού Χριστιανισμού. Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψη στο παλάτι της Βασίλισσας του Σαβά.

Ημέρα 6η: Αξούμ – Λαλιμπέλα (αεροπορικώς)

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λαλιμπέλα που αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του ταξιδιού μας. Την έχουν ονομάσει «Πέτρα της Αφρικής» και «Νέα Ιερουσαλήμ» και δεν έχουν άδικο μια που στα υψίπεδα της περιοχής βρίσκονται 11 λαξευμένες υπόσκαφες εκκλησίες! Επίσης οι εκκλησίες της Λαλιμπέλα ανήκουν στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εμείς σήμερα θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με την εντυπωσιακή εκκλησία της παρθένου Τζενέτ – Μαριάμ. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε γειτονιές και σπίτια γνωρίζοντας από κοντά τον καθημερινό τρόπο ζωής των Αιθιόπων και να απολαύσουμε σε κάποιο από τα σπίτια του χωριού τον παραδοσιακό αιθιοπικό καφέ!

Ημέρα 7η: Λαλιμπέλα

Μετά το πρωινό ακολουθεί ολοήμερη ξενάγηση στις υπέροχες μονολιθικές εκκλησίες της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το απαράμιλλο ύφος. Λαξεμένες σε συμπαγείς υπόγειους βράχους με ξεχωριστή αγιογραφία και διάκοσμο αποτελούν τον κύριο Προσκυνηματικό χώρο των Αιθιόπων που ταξιδεύουν από τα πέρατα της επικράτειας για να τις θαυμάσουν. Συνδέονται μεταξύ τους με στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες σε πέτρα. Μια μέρα τόσο εντυπωσιακή που θα σας γυρίσει αιώνες πίσω στα χρόνια του Ιησού. Δεν είναι τόσο η αρχιτεκτονική όσο το θρησκευτικό συναίσθημα ενός λαού που χάρη στην πίστη του επιβιώνει σχεδόν απομονωμένος στην ανατολική πλευρά της Αφρικής! Τοιχογραφίες, παλιά χειρόγραφα, σείστρα και τελετουργικές ομπρέλες συμπληρώνουν το χριστιανικό καλειδοσκόπιο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Λαλιμπέλα - Αντίς Αμπέμπα - Αθήνα

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το ιστορικό μοναστήρι Ναακούτο Λααμπ, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό της Λαλιμπέλα. Το μεσημέρι αναχωρούμε αεροπορικώς για την Αντίς Αμπέμπα. Το απόγευμα στην πρωτεύουσα θα το εκμεταλλευθούμε για να αγοράσουμε μοναδικά σουβενίρ όπως αιθιοπικούς σταυρούς (ξύλινους ή μεταλλικούς), εξαιρετικά ψάθινα καλάθια και φυσικά αιθιοπικό καφέ. Απόψε θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε το βραδινό μας φαγητό σε κέντρο της πρωτεύουσας με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Μετά το φαγητό μεταφορά στο αεροδρόμιο και βραδινή πτήση της Ethiopian Airlines απευθείας για την Αθήνα.

Ημέρα 9η: Άφιξη στην Αθήνα

Τα ξημερώματα άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

Ταξίδι

 

Διατροφή

 

Αναχώρηση

 

Διαμονή

 

Δίκλινο

 

Μονόκλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

9 ημέρες

 

 

HΒ Ημιδιατροφή

 

 

 

17/4

 

 

 

5*, 3*

 

 

 

1.390

 

 

 

+450

 

 

 

+690


προσφέρει:

  •    Αεροπορικές πτήσεις (οικονομική θέση) με την Ethiopian Airlines
  •    Τέσσερις (4) εσωτερικές πτήσεις για άνετη μετακίνηση και χωρίς χάσιμο χρόνου σε πολύωρες και αδιάφορες κουραστικές διαδρομές
  •    Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* στην Αντίς Αμπέμπα και απλά τουριστικά καταλύματα 3* στην επαρχία της χώρας
  •    Ημιδιατροφή καθημερινά
  •    Ξεναγήσεις, μεταφορές, εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  •    Τέλη εισόδων στα διάφορα αξιοθέατα
  •    Φιλοδωρήματα
  •    Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  •    Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
  •    Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Βίζα εισόδου στη χώρα (50 USD) που εκδίδεται με την άφιξη στη χώρα (απαιτούνται 2 φωτογραφίες)
  •     Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  •      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΠΤΗΣΕΙΣ

  • 17/4             Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα               00.20                         07.70
  • 24/4              Αντίς Αμπέμπα - Αθήνα                23.45                         03.45*