Skip to main content

Μαυριτανία - Περιπέτεια στη Σαχάρα και στις ακτές του Ατλαντικού | Χριστούγεννα 2021 απο 1390,00

Καλώς ήλθατε σε ένα πραγματικά σπάνιο ταξίδι, ένα ταξίδι-αποκάλυψη σε μία από τις λιγότερο «ταξιδεμένες» χώρες του κόσμου, την Μαυριτανία! Ένας προορισμός για ταξιδιώτες με την απόλυτη έννοια της λέξης, απαιτητικό αλλά και γενναιόδωρο σε εικόνες και εμπειρίες.  25/12/2021

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Καταλύματα πολύ βασικών ανέσεων από τα καλύτερα διαθέσιμα, εκτός του ξενοδοχείου της πρωτεύουσας που είναι 4*. 
  • Ημιδιατροφή στη Νουακσότ, πλήρη διατροφή στο υπόλοιπο ταξίδι.
  • Επίσκεψη στην Τσινγκουετί, πόλη-στολίδι στην έρημο της Σαχάρα, ιερή πόλη και μνημείο της UNESCO.
  • Διαδρομές στο κέντρο της μαυριτανικές επικράτειας, ανάμεσα σε βουνά, φαράγγια και οάσεις.
  • Επίσκεψη στο Ρισάτ, το περίφημο «Μάτι της Αφρικής», ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο στη Σαχάρα, ορατό και από το διάστημα!
  • Επίσκεψη στην Ουαντάνε με τα απομεινάρια της παλιάς πόλης.
  • Ερχόμαστε σε οάσεις στη Σαχάρα, παλιούς σταθμούς καραβανιών, όπως την όαση Μερίθ και την όαση Τεργκίτ.
  • Διασχίζουμε το πέρασμα Τιβουζάρ, στη Λευκή Κοιλάδα.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Νουακσότ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τη Μαυριτανία. Μια μοναδική, άγρια χώρα με εντυπωσιακές ερήμους, ιστορικές πόλεις κρυμμένες στην άμμο, οάσεις και νομάδες – όλα αντηχούν τον τρόπο ζωής του παρελθόντος και διατηρούν τις αρχέγονες παραδόσεις της Σαχάρας. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, τη Νουακσότ. Ένα μικρό ψαροχώρι των 200 κατοίκων μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1950, με ελάχιστη σημασία για τη γαλλική αποικία της Δυτικής Αφρικής, σήμερα αποτελεί μια σύγχρονη μεγαλούπολη με ένα κράμα αφρικανικών και ευρωπαϊκών επιρροών, η οποία διεκδικεί επάξια τον τίτλο της μεγαλύτερης πόλης στη Σαχάρα! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Νουακτσόκ – Ατάρ – Τσινγκουετί

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για την πόλη Ατάρ, που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Μαυριτανικής επικράτειας. Μια πανέμορφη περιοχή με βουνά, φαράγγια και οάσεις μέσα στην έρημο! Στη συνέχεια, και διασχίζοντας την έρημο, κατευθυνόμαστε στην πόλη Τσινγκουετί. Ένα στολίδι μέσα στην έρημο, που από το 1996 έχει ενταχθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Πρόκειται για μια πόλη που ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα (1261 μ.Χ.) και γνώρισε μεγάλη ακμή ως σταθμός καραβανιών.

Κάποια περίοδο, μάλιστα, έφτασε να δέχεται μέχρι και 30.000 καμήλες σε μία μέρα! Γρήγορα αναπτύχθηκε και ως πόλη των γραμμάτων, με θεολογικές σχολές, πανεπιστήμια και πολλά μεγάλα τζαμιά. Θεωρείται η 7η ιερή πόλη του Ισλάμ και σημείο συνάντησης των προσκυνητών της Δυτικής Αφρικής πριν από την αναχώρησή τους για το προσκύνημα στη Μέκκα. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Τσινγκουετί (ξενάγηση)

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στο μεσαιωνικό Τσινγκουετί: θα ανακαλύψουμε την παλιά πόλη περπατώντας στα στενά σοκάκια της, χαμένοι σε έναν λαβύρινθο που περικλείει μυστικά και εικόνες του παρελθόντος. Τα σπίτια με τις εσωτερικές τους αυλές και τις ξύλινες πόρτες από αρχαία δέντρα ακακίας στηρίζουν το ένα το άλλο, τα τζαμιά με τους μιναρέδες τους στέκουν σαν ορόσημα διάσπαρτα στην πόλη, την υπαίθρια αγορά και την παρακείμενη όαση.

Θα επισκεφθούμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης, όπως το παλιό Τζαμί της Παρασκευής (Friday Mosque) και το πρώην φρούριο της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων. Στην παλιά συνοικία της πόλης δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε και μία από τις πέντε σημαντικές βιβλιοθήκες με μοναδικούς θησαυρούς: σπανιότατα χειρόγραφα χιλιάδων ετών, γραμμένα σε δέρμα γαζέλας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Τσινγκουετί – Όαση Τινισέρ – Ρισάτ – Αγουεϊδίρ – Ουαντάνε

Πρωινή αναχώρηση για το Ουαντάνε. Η διαδρομή θα μας χαρίσει δυνατές συγκινήσεις: τη γραφική όαση Τινισέρ (Tenewchert), η οποία ξεπροβάλει μέσα από τα βράχια· το Ρισάτ (Richat), μια γεωλογική δομή γνωστή και ως «το μάτι της Σαχάρας» ή «το μπλε μάτι της Αφρικής», ένα εξέχον γεωλογικό χαρακτηριστικό στην περιοχή της Σαχάρας· και, τέλος, τον παλιό πορτογαλικό χώρο του Αγουεϊδίρ (Agoueidir).

Στη συνέχεια, φτάνουμε στο Ουαντάνε, μια μικρή πόλη χαμένη στην απεραντοσύνη της Μαυριτανικής ερήμου. Ιδρύθηκε από τους Βέρβερους τον 12ο αιώνα και αποτελούσε σημαντικό παλαιότερο σταθμό στον δρόμο των καραβανιών που μετέφεραν χουρμάδες, χρυσό, σκλάβους και αλάτι σε πλάκες από τα ορυχεία του Idjil. Με την ανακάλυψη των θαλάσσιων οδών, η πόλη έπεσε σε παρακμή και, γύρω στον 16ο αιώνα η δύναμή της άρχιζε να ξεθωριάζει, χωρίς όμως να χάσει τη μυστηριακή της ατμόσφαιρα.

Θα δούμε τα καλοδιατηρημένα απομεινάρια της παλιάς πόλης, χαρακτηρισμένης ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, και θα περιπλανηθούμε στα ατμοσφαιρικά σοκάκια της. Έξω από την παλιά πόλη ένας νέος οικισμός έχει αρχίσει να δημιουργείται. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Ουαντάνε – Βραχογραφίες – Χωριό Αζούγκι – Ατάρ

Αναχώρηση με προορισμό μας την Ατάρ. Στη διαδρομή θα σταματήσουμε στον αρχαιολογικό χώρο Agrour Amogjar για να θαυμάσουμε τις προϊστορικές βραχογραφίες ηλικίας 5.000 ετών! Άφιξη στην Ατάρ. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το χωριό Αζούγκι (Azoughi), με την πανέμορφη όασή του, και τα ερείπια της παλιάς πόλης από την εποχή της αυτοκρατορίας των Αλμοραβιδών, τον 11ο αιώνα. Επιστροφή στην Ατάρ, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

6η ημέρα: Ατάρ – Πέρασμα Τιβουζάρ – Λευκή Κοιλάδα – Όαση Μερίθ – Όαση Τεργκίτ – Ατάρ

Πρωινό και αναχωρούμε, διασχίζοντας το εντυπωσιακό Πέρασμα Τιβουζάρ (Tivoujar), για τη Λευκή Κοιλάδα (White Valley). Πήρε το όνομά της από την αντανάκλαση των ηλιακών ακτίνων στην ψιλή άμμο που έρχεται σε αντίθεση με τους σκουρόχρωμους βράχους που την περιβάλλουν. Συνεχίζουμε για την όαση Μερίθ και την όαση Τεργκίτ με τις θερμές πηγές, την πιο όμορφη της Μαυριτανίας. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την πυκνή βλάστηση και να κάνουμε μπάνιο στις θερμές πηγές. Επιστροφή στην Ατάρ. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Ατάρ – Νουακσότ

Αναχώρηση με προορισμό μας τη Νουακσότ. Άφιξη το απόγευμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Νουακσότ (ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στην ευρύτερη περιοχή της Σαχάρας. Το όνομά της στα βερβερικά σημαίνει «τόπος των ανέμων» και αυτό το αντιλαμβάνεται αμέσως ο επισκέπτης: η πόλη μαστιγώνεται από ανεμοθύελλες για πάνω από έξι μήνες στη διάρκεια του έτους Γρήγορα, μετατράπηκε στο οικονομικό και διοικητικό κέντρο της χώρας: σε αυτό βοήθησε το πανέμορφο λιμάνι Port de Pêche.

Στα αβαθή νερά του συγκεντρώνονται πολύχρωμες παραδοσιακές ξυλόβαρκες, δημιουργώντας ένα μοναδικό μωσαϊκό. Όλη η παράδοση της αλιείας της χώρας βρίσκεται εδώ και μαζί οι πιο πολύβουες ψαραγορές της Αφρικής, με τους ψαράδες να διαλαλούν την πραμάτεια τους. Την ίδια στιγμή, στις υπαίθριες αγορές, γυναίκες με πολύχρωμες ενδυμασίες παζαρεύουν με μανία για τα καθημερινά ψώνια, ενώ οι νομάδες που περιπλανώνται φέρνουν έναν αέρα εξωτισμού στην ατμόσφαιρα της πόλης.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

 

9η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/12/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1390€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1390 € 790 €
  Twin Room 1390 € 790 €
  Triple Room 1390 € 790 €
  Single Room 1690 € 790 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Καταλύματα πολύ βασικών ανέσεων, εκτός του ξενοδοχείου της πρωτεύουσας που είναι 4*. Συνιστάται να έχετε μαζί σας υπνόσακο.  
  • Ημιδιατροφή στη Νουακσότ, πλήρη διατροφή στο υπόλοιπο ταξίδι.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.  
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων (790 €).

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1846

25/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

09:25

12:00

ΤΚ 581

25/12/2021

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΝΟΥΑΚΣΟΤ

13:05

17:15

ΤΚ 581

01/01/2022

ΝΟΥΚΑΣΟΤ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

18:25

06:55

ΤΚ 1845

02/01/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

08:10

08:35