Skip to main content

Ουγκάντα Σαφάρι στο "Μαργαριτάρι της Αφρικής" 24/12/2021 απο 3490,00

Σε πέντε μοναδικά πάρκα της χώρας  Πάρκο Καταρρακτών Μέρτσισον, Πάρκο Κιμπάλε, Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ, Πάρκο Μπουίντι, Πάρκο Λίμνης Μπούρο  -  Χριστουγεννα μαζι με Πρωτοχρονια 11 μερες

Ένα ταξίδι στα βήματα των μεγάλων εξερευνητών της Αφρικής!!!

Ουγκάντα

Οι μεγάλες σαβάνες και τα τεράστια τροπικά δάση, οι χιονισμένες και σχεδόν μονίμως σκεπασμένες από ομίχλη και σύννεφα βουνοκορφές της οροσειράς Ρουβενζόρι - τα περίφημα "Βουνά του Φεγγαριού" - η μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής και δεύτερη στον κόσμο, πηγή ενός εκ των δύο παραποτάμων του Νείλου, η Βικτώρια, οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του Νείλου, το δυτικό τμήμα της Μεγάλης Ρηξιγενούς Κοιλάδας, η παρθένα φύση, η τεράστια ποικιλία της πανίδας που συναντά κανείς στα πολυάριθμα Εθνικά Πάρκα - ελέφαντες, λιοντάρια, βουβάλια, λεοπαρδάλεις, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, ρινόκεροι, ύαινες, ιπποπόταμοι, κροκόδειλοι, χιμπατζήδες, γορίλες, πίθηκοι κλπ. - αλλά και η φήμη ως "η πιο φιλική χώρα της Αφρικής" με παράδοση στην φιλοξενία, καθιστούν το ταξίδι στην Ουγκάντα εμπειρία ζωής!

 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα - Εντέμπε

Συνάντηση στο αεροδρόμιο το βράδυ της προηγούμενης μέρας και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Εντέμπε (Entebbe), μια πόλη της Κεντρικής Ουγκάντας, της "Γη των Γκάντα". Η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της αφρικανικής ηπείρου, στη ζώνη των πηγών του Νείλου και το νότιο τμήμα της διασχίζεται από τον Ισημερινό. Το Έντεμπε είναι κτισμένο στην βόρεια ακτή της Λίμνης Βικτώρια, της μεγαλύτερης λίμνης της Αφρικής. Η πόλη έγινε το διοικητικό και εμπορικό κέντρο των Βρετανών το 1893 και υπήρξε η έδρα της αποικιακής κυβέρνησης μέχρι την ανεξαρτησία της χώρας το 1962. Εδώ βρίσκεται σήμερα το γραφείο και η κατοικία του προέδρου της χώρας. Άφιξη στο Εντέμπε, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

2η μέρα: Εντέμπε - Καταφύγιο Ζίβα (Λευκός Ρινόκερος) - Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Μέρτσισον

Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Καταφύγιο Ζίβα (Ziwa Sanctuary), το μοναδικό μέρος στην Ουγκάντα όπου μπορεί κανείς να δει τον λευκό ρινόκερο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Εθνικό Πάρκο των Καταρρακτών Μέρτσισον (Murchison Falls), ένα από τα πιο όμορφα Εθνικά Πάρκα της χώρας με μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Εδώ βρίσκεται το πιο στενό σημείο της ροής του Νείλου στην πορεία του από τη Λίμνη Βικτώρια μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα - ένα στενό φαράγγι, μετά από το οποίο ο ποταμός δημιουργεί μια θεαματική υδατόπτωση άνω των 40 μέτρων: τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Μέρτσισον. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε την κορυφή των καταρρακτών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση. 

 

3η μέρα: Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Μέρτσισον, Βαρκάδα στον Νείλο

Πρωινό ξύπνημα για αναζήτηση άγριων ζώων στο πανέμορφο αυτό Εθνικό Πάρκο, όπου πιθανότατα θα δούμε ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, ιπποπόταμους, κροκόδειλους, αντιλόπες, βουβάλια και ίσως λεοπαρδάλεις.Το απόγευμα θα κάνουμε μια εκπληκτική βαρκάδα μέχρι τη βάση των καταρρακτών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε και να φωτογραφήσετε εκπληκτικά είδη πουλιών. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση. 

 

4η μέρα: Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Μέρτσισον - Ρήγμα Ανατολικής Αφρικής - Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε (Kibale National Park). Η διαδρομή μας γίνεται μέσω του δυτικού βραχίονα της κοιλάδας του Ρήγματος της Ανατολικής Αφρικής και θα μας δώσει την ευκαιρία για μια εκπληκτική θέα στα περίφημα "Βουνά του Φεγγαριού"! Το Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε είναι ένα από τα πιο σημαντικά και πιο εντυπωσιακά πάρκα της Αφρικής. Εδώ ζουν 13 είδη πρωτευόντων, όπως χιμπατζήδες, μπαμπουίνοι, πίθηκοι διαφόρων χρωμάτων κλπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση. 

 

5η μέρα: Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε, Σαφάρι Χιμπατζήδων - Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ

Με το σημερινό μας σαφάρι θα αναζητήσουμε άγρια ζώα, όπως λεοπαρδάλεις, κροκόδειλους, ιπποπόταμους, πιθήκους και κυρίως χιμπατζήδες στο φυσικό τους περιβάλλον. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ (Queen Elizabeth National Park), ένα από τα ομορφότερα πάρκα της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση. 

 

6η μέρα: Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ, Σαφάρι, Βαρκάδα στο κανάλι Καζίνγκα

Πρωινό ξύπνημα για μία ακόμη αναζήτηση άγριας ζωής στο Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Αναζητούμε ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, αντιλόπες, κροκόδειλους, νεροβούβαλους, εξωτικά πουλιά κλπ., ενώ με την απογευματινή μας βαρκάδα στο περίφημο κανάλι Καζίνγκα (Kazinga Channel) θα δούμε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ιπποποτάμων στον κόσμο. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση. 

 

7η μέρα: Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ - Ισάσα, Λιοντάρια που σκαρφαλώνουν σε δένδρα - Εθνικό Πάρκο Μπουίντι

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για νότιο τμήμα του Εθνικού Πάρκου της Βασίλισσας Ελισάβετ, που ονομάζεται Ισάσα (Ishasha), όπου φθάνοντας θα αναζητήσουμε τα μοναδικά στον κόσμο λιοντάρια που σκαρφαλώνουν σε δένδρα (tree-climbing lions). Συνεχίζουμε για το Εθνικό Πάρκο Μπουίντι (Bwindi Impenetrable Forest), μια "αδιαπέραστη" ζούγκλα με πολλά είδη πιθήκων και ένα από τα δύο μέρη του κόσμου όπου μπορεί να δει κανείς ορεσίβιους γορίλες! Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση. 

 

8η μέρα: Εθνικό Πάρκο Μπουίντι, Ορεσίβιοι Γορίλες, Χωριό Πυγμαίων

Πρωινή αναχώρηση για αναζήτηση του ορεσίβιου γορίλλα. Θα έχουμε στη διάθεσή μας μία ώρα με αυτά τα υπέροχα πλάσματα και θα παρατηρήσουμε τις συνήθειές τους, τον τρόπο που κινούνται, που επικοινωνούν, που τρέφονται και που συμπεριφέρονται. Μία συγκλονιστική εμπειρία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας!!! Οι εμπειρίες της σημερινής μέρας όμως συνεχίζονται, καθώς το απόγευμα θα επισκεφθούμε ένα χωριό Πυγμαίων για να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής και τα έθιμα αυτών των ανθρώπων του δάσους! 

 

9η μέρα: Εθνικό Πάρκο Μπουίντι - Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μπούρο

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο της λίμνης Μπούρο (Mburo),  ένα ακόμη πάρκο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Μαζί με 13 ακόμα λίμνες της περιοχής, η λίμνη Μπούρο αποτελεί τμήμα ενός υγροβιότοπου μήκους 50 χιλιομέτρων. Πέντε από αυτές τις λίμνες βρίσκονται εντός των συνόρων του πάρκου. Η κύρια βλάστηση είναι σαβάνα, αλλά το πάρκο καλύπτεται όλο και περισσότερο από δασικές εκτάσεις λόγω της απουσίας ελεφάντων. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

10η μέρα: Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μπούρο - Καμπάλα - Εντέμπε 

Στο Εθνικό Πάρκο της λίμνης Μπούρο ζουν περίπου 350 είδη πουλιών, ιμπάλα, ζέβρες, λεοπαρδάλεις, αντιλόπες, ιπποπόταμοι, νεροβούβαλοι κλπ. Το πρωί θα έχουμε περιπατητικό σαφάρι και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της χώρας, την Καμπάλα. Άφιξη και περιήγηση στην αφρικανική μεγαλούπολη, που είναι κτισμένη πάνω σε λόφους. Συνεχίζουμε για το Εντέμπε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

11η μέρα: Εντέμπε - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη μετά τα μεσάνυχτα.  

 

Τιμή κατ' άτομο

11 μέρες

Δίκλινο

 

3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

Αναχώρηση

24/12

3.490 €

3.150 €

4.400

 Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά: € 840 

Πτήσεις

24/12/21*

ET 761

ΑΘΗΝΑ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

00:45 - 06:35

24/12/21

ET 334

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΕΝΤΕΜΠΕ

11:45 - 13:50

03/01/22

ET 335

ΕΝΤΕΜΠΕ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

15:00 - 17:05

03/01/22

ET 760

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΘΗΝΑ

   23:00 - 03:00+1**

*H συνάντηση στο αεροδρόμιο γίνεται το βράδυ της προηγούμενης μέρας (23/12/21)

** Η επιστροφή στην Αθήνα γίνεται τα χαράματα της 12ης μέρας (04/01/22)

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Ξενοδοχεία 4* και lodges
  • Πλήρης διατροφή στα lodges 
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο στο Εντέμπε
  • Μεταφορές ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ειδική άδεια στα πάρκα που επισκεπτόμαστε
  • Σαφάρι με οχήματα 4x4 με ανοιγόμενη οροφή για καλύτερη θέαση
  • Βαρκάδα στον Νείλο
  • Βαρκάδα στο κανάλι Καζίνγκα
  • Επίσκεψη σε χωριό Πυγμαίων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός συνοδός

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά: € 840
  • Βίζα: H βίζα κοστίζει 50 USD και πληρώνεται κατά την είσοδό σας στην χώρα
  • Προσωπικά έξοδα ή δραστηριότητες, που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα

Για να προχωρήσετε σε κράτηση απαιτούνται:

  • Φωτοτυπία Ελληνικού διαβατηρίου με εξάμηνη ισχύ
  • Υποχρεωτικό εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού*
  • Προκαταβολή 1,000 €
  • Αποδοχή των Όρων Σύμβασης

 

Σημαντικές σημειώσεις

Πληροφορίες βίζας και εμβολίου Κίτρινου Πυρετού

Η κυβέρνηση της Ουγκάντας έχει ανακοινώσει από τον Ιούλιο του 2016 την εισαγωγή της ηλεκτρονικής βίζας, για την έκδοση της οποίας θα χρειαστούμε σκαναρισμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και μία πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, καθώς και πιστοποιητικό εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού*