Skip to main content

ΟΜΑΝ ΠΑΣΧΑ 2022! από 1290€

ΟΑΣΗ ΣΑΛΑΛΑ – ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Σαλαλά, Μάσκατ, Κάστρα της ερήμου, Κασάμπ

8 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 21 -28 /24/2022

(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

… σχεδιασμένο από τους πιο έμπειρους διοργανωτές της αγοράς!

ΔΩΡΟ κρουαζιέρα στον κόλπο του Μάσκατ

  • Επίσκεψη στην περιοχή απ’ όπου οι Μάγοι προμηθεύτηκαν το λιβάνι στην πορεία τους προς την Βηθλεέμ
  • Θα απολαύσουμε τις πανέμορφες παραλίες γύρω από την όαση του Σαλαλά
  • Σαφάρι με τζιπ στην έρημο και στον αρχαιολογικό χώρο της χαμένης πολιτείας Ουμπάρ
  • Επίσκεψη στο Φαράγγι Ντάουκα με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δένδρων Boswellia sacra, απ’ όπου προέρχεται το λιβάνι
  • Επίσκεψη στα κάστρα της Νίζβα, της Μπάχλα και του Ζαμπρίν
  • Ξενάγηση στο μουσείο Μπέιτ Αλ Ζουμπάιρ στο Μάσκατ κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην παλιά και καινούρια πόλη
  • Ολοήμερη κρουαζιέρα (με έξτρα γεύμα) με παραδοσιακό σκάφος στα πανέμορφα φιορδς του Μουσαντάμ, με στάση για κολύμπι στο Telegraph Island
  • Αεροπορικές πτήσεις προς Σαλαλά και Κασάμπ για να αποφεύγονται οι πολύωρες, κουραστικές και ανούσιες διαδρομές
  • Προπληρωμένες είσοδοι στα αξιοθέατα για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές και καθυστερήσεις
  • ΕΜΠΕΙΡΟΣ αρχηγός συνοδός του γραφείου μας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Σαλαλά

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σαλαλά μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2η: Σαλαλά

Άφιξη νωρίς το πρωί στα βάθη της αραβικής χερσονήσου και την πανέμορφη όαση του Σαλαλά στη νοτιοδυτική γωνιά του Ομάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για να πάρουμε ένα πλούσιο πρωινό (προσφορά της εταιρείας μας). Έτοιμοι να αρχίσουμε την εξερεύνηση του ανατολικού και δυτικού Σαλαλά. Περνάμε από τη Βασιλική Φάρμα και συνεχίζουμε για τα όρη Γκάρα, εκεί που λέγεται πως βρισκόταν το Παλάτι της κραταιής Βασίλισσας του Σαβά η οποία ήλεγχε το εμπόριο του λιβανιού! Επόμενη στάση μας το Μιρμπάτ όπου βρίσκεται ο τάφος του Μπιν Αλί και το χωριό Τάκα με την πανέμορφη παραλία. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε τα δένδρα που παράγουν το ξακουστό λιβάνι. Μεταξύ των ιστοριών που θα ακούσουμε είναι και αυτή των «Μάγων» με τα Δώρα που προμηθεύτηκαν αυτό το πανάκριβο και μοναδικό προϊόν πολυτελείας της εποχής εκείνης και ξεκίνησαν να το πάνε δώρο στον νεογέννητο βασιλιά στη Βηθλεέμ, ακολουθώντας τη λαμπρή πορεία ενός αστεριού. Λίγο πιο κάτω μας περιμένει η απόκρημνη ακτή Μουγκσαϊλ. Η τοπογραφία με τα βράχια κυριολεκτικά να ξεφυτρώνουν μέσα από το νερό καθώς και οι «τρύπες» που πετούν με πίεση το ορμητικό νερό της θάλασσας.

Ημέρα 3η: Σαλαλά (Η χαμένη πόλη Ουμπάρ στην έρημο)

Η σημερινή μέρα αποτελεί ένα θαυμάσιο οδοιπορικό στην έρημο Αλ Νέτζ. Με τζιπ 4Χ4 προσεγγίζουμε την χαμένη πολιτεία Ουμπάρ, που είχε τη φήμη του πιο αφιλόξενου μέρους του πλανήτη μια που η ίδια η έρημος Ραμπ Αλι Καλί «κατάπιε» την ίδια την πόλη και που ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ονομάστηκε «Ατλαντίδα της Ερήμου»!

Στη συνέχεια μας περιμένει η μαγεία των απάτητων αμμόλοφων του Empty Quarter. Η μέρα μας θα κλείσει με το Wadi Dawka, και αυτό υπό την αιγίδα της UNESCO, μια που πρόκειται για το μέρος που φύονται τα περισσότερα άγρια δένδρα Boswellia sacra, που παράγουν το…λιβάνι!

Ημέρα 4η: Σαλαλά –  Μάσκατ – Κασάμπ

Πτήση τα ξημερώματα για το Κασάμπ, την πόλη που χτίστηκε από τους Πορτογάλους τον 17ο αιώνα για να χρησιμοποιηθεί ως σημείο ανεφοδιασμού για τα πλοία τους που έπλεαν στην περιοχή. Σήμερα θα απολαύσουμε την υπέροχη κρουαζιέρα στα διάσημα φιόρδ του Μουσαντάμ όπως ονομάζονται οι θαλάσσιοι δίαυλοι που συνθέτουν τα παγκοσμίως φημισμένα στενά του Ορμούζ. Η υπέροχη γαλάζια θάλασσα, το καταπληκτικό άγριο τοπίο της ερήμου -εδώ που τα επιβλητικά αραβικά βουνά καταλήγουν στην ένωση της θάλασσας της Αραβίας με τον Περσικό κόλπο- σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αραβική φιλοξενία στο τυπικό πλοιάριο Ντάου θα κάνουν τη σημερινή μέρα πραγματικά μοναδική. Η κρουαζιέρα περιλαμβάνει και ένα εξαίσιο παραδοσιακό γεύμα με τοπικές λιχουδιές!

Ημέρα 5η: Κασάμπ – Μάσκατ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε αεροπορικώς για το Μάσκατ, την πρωτεύουσα του Ομάν. Γνωστή από τις αρχές του 1ου αιώνα ως σημαντικό εμπορικό λιμάνι, το Μάσκατ αποτέλεσε πόλο έλξης μεγάλων ναυτικών δυνάμεων στο Παρελθόν. Κατακτήθηκε από τους Πέρσες και ηγεμονεύθηκε από την Πορτογαλική Αυτοκρατορία. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της πόλης με πρώτο σταθμό το Μεγάλο τζαμί με την υπέροχη αρχιτεκτονική και τον μοναδικό διάκοσμο. Στη συνέχεια μας περιμένει το μουσείο το οποίο φέρει το όνομα του Σουλτάνου Αλ Ζουμπαϊρ και φιλοξενεί τα πιο σημαντικά κειμήλια της μεσαιωνικής και σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το παλιό Μάσκατ, εδώ που κυριαρχούν τα φρούρια Τζαλάλι και Μιρανί καθώς και το παλάτι Αλ Αλάμ το οποίο θα δούμε εξωτερικά και αποτελεί την κατοικία του Σουλτάνου Καμπούζ. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 6η: Μάσκατ (Κάστρα της ερήμου)

Η σημερινή μέρα θα μας φέρει σε επαφή με το παραδοσιακό και ιστορικό Ομάν. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στη Νίζβα, η οποία αποτελεί μία ζωντανή πόλη στην οποία κυριαρχεί το κάστρο του 17ου αιώνα και τα θαυμάσια σουκ με πολλά χρυσά και αργυρά έργα τέχνης. Στη συνέχεια μας περιμένει η παλιά πρωτεύουσα Τζαμπρίν, έδρα των Σουλτάνων της δυναστείας Γαρούμπα ενώ η μέρα μας θα τελειώσει με την ιστορική πόλη της Μπάχλα, διάσημη για το περίφημο κάστρο της το οποίο και θα φωτογραφήσουμε εξωτερικά καθώς και την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική, λόγος για τον οποίο η Unesco την ενέταξε στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ημέρα 7η: Μάσκατ ( κρουαζιέρα στο κόλπο του Ομάν)

Πρωινό ελεύθερο για να χαρούμε με πιο χαλαρούς ρυθμούς τη πρωτεύουσα του Ομάν. Προτείνουμε μια επίσκεψη στο πανέμορφο νέο κτίριο της όπερας ή μια βόλτα στο σουκ Μούτραχ της παλιάς πόλης με τα πολυάριθμα μικρά καταστήματα που πωλούν μεθυστικά αρώματα, χρυσαφικά και υπέροχα υφαντά. Νωρίς το απόγευμα θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με μία θαυμάσια κρουαζιέρα στον κόλπο του Ομάν με παραδοσιακό πλεούμενο «ντόου».

Ημέρα 8η: Μάσκατ – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Ντόχα

QR 204

13.30

17.50

Ντόχα – Σαλαλά

QR1130

00.55

04.00

Μάσκατ - Ντόχα

QR1149

05.15

05.55

Ντόχα - Αθήνα

QR 203

07.35

12.20

 

ΤΙΜΕΣ

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/σεις

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΟΜΑΝ

ΟΑΣΗ ΣΑΛΑΛΑ - ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

 

8 ημέρες

Ημιδ/φή

21/4

4*, 4*sup

1.290

+550

+830

 

(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων  – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Qatar Airways/ Oman Air
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 4*sup
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ποτά/αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Αχθοφορικά
  • Βίζα εισόδου στο Ομάν
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα και χωρίς σφραγίδα ΙΣΡΑΗΛ.

Μια πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων διαβατηρίου χωρίς γυαλιά οράσεως, που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας 15 τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.