Skip to main content

Σενεγάλη-Γκάμπια - μια νύχτα στην έρημο κάτω από τα αστέρια | 2023 από 1599€

25/2, 15/3, 7/4, 28/4, 3/6, 2/7, 28/7, 29/8, 20/9, 22/10, 23/11

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ   ΣΑΦΑΡΙ, ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ, ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΞΩΤΙΚΟ/ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!

 

Περιλαμβάνει:

  • Την εμπειρία της διαμονή στην έρημο της Σενεγάλης, μια νύχτα κάτω από τα αστέρια. Οι σκηνές μας έχουν ιδιωτικό μπάνιο.
  • Επίσκεψη σε αυθεντικά χωριά της Σενεγάλης:  Τζοάλ Φαντγιούτ, Φαντιάλ, Νταγκάνε
  • Διαμονή στο Σάλι με την εξωτική του παραλία.
  • Το Ντακάρ με το Νησί Γκορέ και τις τυπικές αφρικανικές αγορές του.
  • Σαφάρι στο Πάρκο Μπάντια.
  • Βαρκάδα στο εθνικό πάρκο «Langue deBarbarie» με το ειδυλλιακό περιβάλλον, που περιλαμβάνει πλούσια δάση και χρυσούς αμμόλοφους.
  • Πλεύση με πιρόγα στον ποταμό Σαλούμ.
  • Βόλτα με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά στη λίμνη Λακ Ρέτμπα με το μοναδικό ροζ χρώμα.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΤΑΚΑΡ

Συγκέντρωση στo αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ντακάρ.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΝΤΑΚΑΡ – ΣΑΛΙ (ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ)

Πρωινή άφιξη στο Ντακάρ και οδική αναχώρηση για το πανέμορφο Σάλι, που αποτελεί το κύριο παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην παραλία Mbour, όπου θα δούμε τους ψαράδες να επιστρέφουν με τις βάρκες φορτωμένες με τη «συγκομιδή» της ημέρας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΙ – ΠΑΡΚΟ ΜΠΑΝΤΙΑ, ΣΑΦΑΡΙ – ΣΑΛΙ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Πάρκο Μπάντια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σαφάρι και να δούμε διάφορα είδη ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως αντιλόπες, γαζέλες, μαϊμούδες, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, κροκόδειλους, ζέβρες, νεροβούβαλους, στρουθοκαμήλους κ.ά., καθώς και πολλά είδη πουλιών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΙ – ΤΖΟΑΛ ΦΑΤΖΟΥΤ – ΦΑΝΤΙΑΛ – ΝΤΑΓΚΑΝΕ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το Σάλι και ξεκινάμε για την επίσκεψή μας σε χωριά της περιοχής. Στην πρώτη μας στάση ερχόμαστε στο χωριό Τζοάλ Φατζούτ (Joal Fadjouth), χτισμένο πάνω σε ένα ολόκληρο νησί από… κοχύλια! Τα κοχύλια αφθονούν σ’ αυτή την πλευρά του Δέλτα που σχηματίζει ο ποταμός Σαλούμ και το χωριό χτίστηκε σιγά-σιγά πάνω σε μια έκταση από κοχύλια, φιλοξενώντας σήμερα περίπου 5.000 κατοίκους. Τα κοχύλια τα βλέπουμε παντού: στους δρόμους, ως μέρος της τοιχοποίας των σπιτιών, κυριολεκτικά παντού. Στο χωριό αξίζει να δούμε επίσης το κοιμητήριο του Τζοάλ Φατζούτ, διασχίζοντας μια γέφυρα 200 μέτρων, όπου αναπαύονται δίπλα-δίπλα χριστιανοί και μουσουλμάνοι.

Καθοδόν για τον επόμενο σταθμό μας θα κάνουμε στάση στο Φαντιάλ για να δούμε το μεγαλύτερο δέντρο μπαομπάμπ στη Σενεγάλη, και στη συνέχεια φτάνουμε στο Νταγκάνε (Ndagane). Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα βρούμε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες εδώ: trekking, ιππασία, ψάρεμα με κανό και πολλά ακόμα! Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΓΚΑΝΕ – ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ ή ΜΠΑΝΤΖΟΥΛ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΠΙΑ)

Διπλή η δυνατότητα σήμερα για την εξέλιξη της ημέρας. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να αναχωρήσουν για την Μπαντζούλ, στη γειτονική Γκάμπια: μετά τις απαραίτητες συνοριακές διατυπώσεις, επιβιβαζόμαστε σε φέρυ που θα μας οδηγήσει μέχρι την Μπαντζούλ. Με την άφιξή μας θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και κατόπιν θα γνωρίσουμε την πόλη με ξενάγηση στην Μπαντζούλ και στα περίχωρα. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Γκάμπια (Η εκδρομή και διαμονή στην Γκάμπια είναι προαιρετική).

Για όσους ταξιδιώτες δεν επιθυμούν να επισκεφθούν την Γκάμπια, παρέχεται επίσης η δυνατότητα να αναχωρήσουμε από την Νταγκάνε με προορισμό την Τουμπακούτα, από όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί και το γειτονικό χωριό Σίπο, κοντά στον ποταμό Σαλούμ, ή το ιερό δέντρο στο χωριό Μισσιρά. Για όσους ταξιδιώτες επιλέξουν αυτή την εκδρομή, η διανυκτέρευση γίνεται στην Τουμπακούτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ – ΒΑΡΚΑΔΑ ΜΕ ΠΙΡΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΑΛΟΥΜ

Όσοι ταξιδιώτες επέλεξαν την προηγούμενη ημέρα την εκδρομή στη Γκάμπια, επιστρέφουν σήμερα στη Σενεγάλη και την Τουμπακούτα. Εδώ, αφού το γκρουπ ενώνεται ξανά, ξεκινάμε για τον ποταμό Σαλούμ όπου θα επιβιβαστούμε στις πιρόγες για μια πλωτή βόλτα στο ποτάμι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε σε κάποιο από τα μικρά νησάκια με την πυκνή βλάστηση: θα θαυμάσουμε εκατοντάδες πουλιά, θα δούμε μαϊμούδες, γαζέλες, κροκόδειλους, ερωδιούς, πελαργούς. Η περιοχή είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς και προστατεύεται από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Τουμπακούτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΜΠΑΚΟΥΤΑ – ΛΟΜΠΟΥΛ/ΕΡΗΜΟΣ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ (μια νύχτα κάτω από τα αστέρια) – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΧΩΡΙΑ – ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΚΑΜΗΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΜΟΛΟΦΟΥΣ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τη σαβάνα της Σενεγάλης και θα δούμε πολλά χωριά της υπαίθρου. Είχατε ποτέ την εμπειρία να κάνετε μια βόλτα με καμήλα σε μια πραγματική έρημο και όχι απλά στις παρυφές μιας πόλης της βόρειας Αφρικής; Με το ταξίδι αυτό θα τη ζήσετε! Θα δούμε χωριά της περιοχής καθοδόν για το Λομπούλ, θα κάνουμε βόλτα στην κορυφή των αμμόλοφων και θα ρεμβάσουμε τη θέα από τις ακτές του Ατλαντικού. Θα περάσουμε τη νύχτα σε άνετες σκηνές και θα νιώσουμε σαν νομάδες παρατηρώντας το φεγγάρι ή τα αστέρια. Δείπνο και στη συνέχεια κατασκήνωση φωτιάς με τραγούδι και χορό. Αυτό το δείπνο δεν θα είναι συνηθισμένο. Έχουμε οργανώσει κάτι διαφορετικό που θα θυμάστε. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΕΡΗΜΟΣ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ – ΣΕΝ ΛΟΥΙ (ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ LANGUE DE BARBARIE) – ΒΑΡΚΑΔΑ ΜΕ ΠΙΡΟΓΕΣ – επιστροφη των ψαραδων.

Συνεχίζουμε με προορισμό μας το Langue de Barbarie, ένα πλούσιο και ευαίσθητο οικοσύστημα, ένας συνδυασμός από αιωνόβια δάση, ποτάμια και αμμόλοφους. Πρόκειται επίσης για ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια πουλιών στον κόσμο και ως εκ τούτου (αν είμαστε τυχεροί) θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μεγάλη ποικιλία από προστατευόμενα είδη τους κατά τη διάρκεια της βόλτας μας με τις πιρόγες. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Σαιντ Λούι για να είμαστε στην ώρα μας ώστε να δούμε την επιστροφή των ψαράδων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Σεν Λούι. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝ ΛΟΥΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΜΑΞΑ)

Σήμερα θα γνωρίσουμε το Σεν Λούι, την παλιά πρωτεύουσα της χώρας, ένα ζωντανό μουσείο της αποικιοκρατίας και ταυτόχρονα η πόλη των εθνικών πάρκων. Μια ιδιότυπη ξενάγηση με άμαξα στην νωχελική πόλη του βορρά της Σενεγάλης στα σύνορα με τη Μαυριτανία. θα περάσουμε την περίφημη γέφυρα Φέιντερμπ -το σήμα κατατεθέν της πόλης- και θα δούμε πολλά κτίρια αποικιακού ρυθμού που φανερώνουν την παρουσία των Γάλλων στη χώρα, όπως την Καθολική εκκλησία, το παλιό Κυβερνείο και το χαρακτηριστικό ξενοδοχείο «Post», στο οποίο κατέλυαν τα πληρώματα των αεροπλάνων με την αλληλογραφία πριν διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Για όσους ταξιδιώτες το επιθυμούν υπάρχει η δυνατό­τητα προαιρετικής εκδρομής στο Εθνικό Πάρκο Ντζουντζ: ένας καταπληκτικός υδροβιότοπος 16.000 ε­κταρίων, που απλώνεται γύρω από μία τεράστια λίμνη που περιβάλλεται από δεκάδες μικρότερες λίμνες και έλη. Το Εθνικό Πάρκο Ντζουντζ αποτελεί ένα ολοζώ­ντανο όσο και εύθραυστο καταφύγιο για περίπου ενά­μισι εκατομμύριο πτηνά, ανάμεσα τους ο λευκός πελε­κάνος, ο αφρικανικός τσικνιάς και ο κορμοράνος (κό­στος εκδρομής δεν συμπεριλαμβάνεται)

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΝ ΛΟΥΙ – ΡΟΖ ΛΙΜΝΗ – ΒΟΛΤΑ ΜΕ 4x4 – ΝΤΑΚΑΡ

Πρωινή αναχώρηση για τη Λακ Ρέτμπα ή Ροζ Λίμνη, που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αμμόλοφους και αφρικανική βλάστηση. Είναι περίφημη για το ροζ χρώμα που παίρνει από το φως του ήλιου, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών στο νερό. Η περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστή, αφού ο τερματισμός του Ράλι Παρίσι - Ντακάρ γινόταν μέχρι πρόσφατα εδώ. Βόλτα με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα γύρω από τη λίμνη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ντόπιους να μαζεύουν αλάτι μέσα από αυτήν. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα και την πιο διάσημη πόλη της Σενεγάλης, το Ντακάρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΚΑΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΝΗΣΙ ΓΚΟΡΕ

Πρωινή αναχώρηση για το νησί Γκορέ, την διαβόητη αφετηρία του εμπορίου των σκλάβων κατά την εποχή που ακολούθησε την ανακάλυψη της Νέας Ηπείρου, της Αμερικής. Μνημείο σήμερα της Ανθρωπότητας, μα κυρίως μνημείο μνήμης μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας.

Από εδώ οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί και κυρίως οι Άγγλοι δουλέμποροι μετέφεραν καραβάνια ιθαγενών στην Αμερική και τους πωλούσαν σε μεγαλοϊδιοκτήτες για να τους εκμεταλλευτούν στις φυτείες καφέ, ζάχαρης, βαμβακιού καθώς και στα ορυχεία. Από τις αρχές του 16ου έως το τέλος του 19ου αι. πολλά εκατομμύρια Αφρικανών πέρασαν τον ωκεανό κάτω από άθλιες συνθήκες και έγιναν το καύσιμο που έδωσε κίνηση στο παραγωγικό σύστημα. Στο νησί Γκορέ αρκετές από τις επιβλητικές επαύλεις των δουλεμπόρων έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στο κοινό. Θα επισκεφτούμε το «Σπίτι των Σκλάβων», όπου συνωστίζονταν οι σκλάβοι πριν πάρουν το σκληρό δρόμο για το Νέο Κόσμο και το Μουσείο Ιστορίας της Σενεγάλης, που στεγάζεται στο κτίριο των πρώην φυλακών. Το 1978 το Νησί Γκορέ χαρακτηρίστηκε Τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ντακάρ για να γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Σενεγάλης. Το Ντακάρ, που θεωρείται από πολλούς «το Παρίσι της Δυτικής Αφρικής», ήταν μέχρι το 1957 μια ασήμαντη κωμόπολη, η οποία αναπτύχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά την ανεξαρτησία της χώρας και την ανακήρυξή του σε πρωτεύουσα. Κατά τη σημερινή περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα κτίρια της διοίκησης με το Προεδρικό Μέγαρο και τις τοπικές αγορές, όπου θα ανακαλύψουμε την καθημερινότητα της αφρικάνικης ζωής.

Διανυκτέρευση στο Ντακάρ.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν στην Αθήνα.

 

 

ΤΙΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/2/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 920 €
  Twin Room 1599 € 920 €
  Triple Room 1599 € 920 €
  Single Room 2199 € 920 €

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΠΙΑ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ  :  150 €

 

ΤΙΜΕΣ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1799 € 920 €
  Twin Room 1799 € 920 €
  Triple Room 1799 € 920 €
  Single Room 2399 € 920 €

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΠΙΑ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ  :  150 €

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΤΚ 1846

1η ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:05

22:30

ΤΚ 501

2η ημέρα

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΝΤΑΚΑΡ

01:05

 05:30 

ΤΚ 502

12η ημέρα

ΝΤΑΚΑΡ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

07:00

16:50

ΤΚ 1845

12η ημέρα

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

18:50

20:15

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* sup. και 4* (από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Εκτός από την πρωτεύουσα Ντακάρ και το τουριστικό θέρετρο Σάλι, στην υπόλοιπη χώρα η τουριστική υποδομή δεν είναι αναπτυγμένη).
  • Μια διανυκτέρευση σε άνετες σκηνές στην έρημο με προσωπικό μπάνιο
  • Ημιδιατροφή καθημερινά 
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι, βαρκάδες, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα άξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 920

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ

  • Για την είσοδο στην ΓΚΑΜΠΙΑ απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κίτρινου πυρετού.
  • Για την είσοδο στη ΣΕΝΕΓΑΛΗ συνιστάται να έχει γίνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού, χωρίς να είναι απαραίτητο.  Όμως, αν το ταξιδιώτης ταξιδέψει από την Γκάμπια στη Σενεγάλη, τότε καθίσταται υποχρεωτικό.