Skip to main content

ΝΑΜΙΜΠΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΧΙΜΠΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023 από 3290

12 ΗΜΕΡΕΣ/ 10 ΝΥΧΤΕΣ

5/2 | 19/3 | 9/4

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Βίντχοκ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Βίντχοκ, την πρωτεύουσα της Ναμίμπια, την πιο αρχέγονη χώρα της αφρικανικής ηπείρου που γεωλογικά ανήκει στη …Νότια Αμερική! Από αυτή αποσπάστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, όταν η Πανγαία ήταν η μοναδική ήπειρος του πλανήτη μας και επικολλήθηκε στην Αφρικανική Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής μας ξενάγησης θα περιηγηθούμε στην πόλη με τα παλιά γερμανικά μέγαρα και θα απολαύσουμε τον κεντρικό της πεζόδρομο με τα όμορφα καταστήματα και τους μικροπωλητές και θα φωτογραφήσουμε τους δώδεκα αληθινούς μετεωρίτες στην πλατεία Δικαστηρίου.

  

Ημέρα 2η: Βίντχοκ -  Εθνικό Πάρκο Ετόσα

Σήμερα αφήνουμε την πρωτεύουσα και κατευθυνόμαστε προ το βορρά της χώρας. Πρώτη μας στάση η πολύχρωμη αγορά της Οκαχάντζα με τοπικά χειροτεχνήματα και ντόπιους μικροπωλητές. Μετά αφήνοντας πίσω μας τις δυτικές παρυφές της ερήμου Καλαχάρι που αποτελεί και το ανατολικό σύνορο με την Μποτσουάνα κατευθυνόμαστε στο Εθνικό πάρκο Ετόσα, ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα ολόκληρης της Αφρικής.  

 

Ημέρα 3η: Εθνικό Πάρκο Ετόσα

Ολόκληρη η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Πάρκο Ετόσα, ένας από τους σημαντικότερους τόπους συνάθροισης άγριων ζώων της Νοτίου Αφρικής. Ελέφαντες, ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες διαφόρων ειδών, ζέβρες αλλά και λιοντάρια αποτελούν συνηθισμένο θέαμα για τους επισκέπτες του πάρκου. Κορυφαίο σημείο ο αλμυρός νερόλακκος σχεδόν 130 χλμ. μήκος και 70 πλάτος που αποτελεί τόπο συνάθροισης των άγριων ζώων σε αναζήτηση νερού. Μια μέρα εντυπωσιακή, γεμάτη συγκινήσεις και πολλές πολλές φωτογραφίες.

 

Ημέρα 4η: Εθνικό Πάρκο Ετόσα - Χίμπα - Νταμάραλαντ

Η περιοχή που θα διασχίσουμε σήμερα αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για την ημινομαδική φυλή των Χίμπα, που ζουν ακόμη σύμφωνα με τις πατροπαράδοτες κληρονομημένες τους συνήθειες, ανέγγιχτοι από το πέρασμα του χρόνου και ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Γυναίκες και άνδρες, λυγερόκορμοι και το ίδιο εντυπωσιακοί. Κυκλοφορούν ημίγυμνοι, με κατσικίσια δέρματα τυλιγμένα γύρω από τη μέση τους και περίτεχνες κομμώσεις. Ιδιαίτερα φιλάρεσκοι στολίζουν το περήφανο κορμί τους με καλαίσθητες συνθέσεις χαντρών, κογχυλιών, δερμάτων, χαλκού, σιδήρου κι ελεφαντόδοντο. Εμείς θα επισκεφθούμε ένα από τα χωριά τους, θα φωτογραφηθούμε μαζί τους και θα μάθουμε για τις συνήθειες τους. Τελικός μας προορισμός σήμερα η περιοχή της Νταμάραλαντ.

 

Ημέρα 5η: Νταμάραλαντ

Η Νταμάραλαντ δεν είναι τίποτε άλλο από ατέλειωτα τοπία λάβας! 280 εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής ιστορίας ξετυλίγονται μπροστά μας σε ένα τοπίο απόκοσμο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο πάνω στη γη. Κομμάτια γρανίτη εναλλάσσονται με απολιθωμένα δέντρα και ακακίες στις ξερές όχθες των χειμάρρων. Βραχογραφίες που υποδηλώνουν την παρουσία ανθρώπων στο αφιλόξενο τοπίο και το φυτό Βελβίτσια, υπερ- αιωνόβιο και αινιγματικό θα μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Ένα είναι σίγουρο, η σημερινή μέρα θα χαραχτεί ανεξίτηλα στο νου σας! Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που η περιοχή αποτελεί μνημείο της UNESCO.

 

Ημέρα 6η: Νταμάραλαντ – Κέιπ Κρος Σβάκοπμουντ

Λίγες χώρες πραγματικά προσφέρουν τέτοιες εναλλαγές στο τοπίο τους. Σήμερα κατευθυνόμενοι νότια θα περάσουμε από την περιοχή του Κέιπ Κρος, στις αφιλόξενες ακτές του Ατλαντικού. Εκεί που εκατοντάδες πλοία τσακίστηκαν, εκεί που η θάλασσα παλεύει με την άμμο της ερήμου, εκεί που οι ουλές της γης χάσκουν ακόμα ανοιχτές από τα εγκαταλελειμμένα αδαμαντωρυχεία! Σήμερα χιλιάδες φώκιες λιάζονται στις ακτές που κάποτε ανακάλυπταν οι ευρωπαίοι θαλασσοπόροι. Το απόγευμα θα μας βρει στο Σβάκοπμουντ μια παραθαλάσσια λουτρόπολη με ωραίες εξοχικές κατοικίες.

 

Ημέρα 7η: Σβάκοπμουντ (Βάλβις Μπέι)

Η σημερινή μας μέρα περιλαμβάνει κρουαζιέρα με καταμαράν ανοιχτά του Βάλβις Μπέι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε αποικίες από αναρίθμητες γουνοφόρες φώκιες και δελφίνια και να απολαύσουμε ένα θαυμάσιο γεύμα θαλασσινών εν πλω!

Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην πόλη ή για μία προαιρετική αεροπορική βόλτα πάνω από την έρημο κατά μήκος των ακτών.

 

Ημέρα 8η: Σβάκοπμουντ  – Σοσουλβέι

Μια ακόμα συγκλονιστική εμπειρία του ταξιδιού μας, η διαδρομή προς το Σοσουλβέϊ.

Θα διανύσουμε μία από τις πιο συναρπαστικές διαδρομές που έχει να επιδείξει η χώρα, μέσα από το Εθνικό Πάρκο Νάουκλουφτ – Ναμίμπ. Τραχιά, με κοιλάδες και ξερούς χειμάρρους, πετρώδεις εκτάσεις και απίστευτους γεωλογικούς σχηματισμούς! Η μέρα μας θα κλείσει θεαματικά απολαμβάνοντας το υπερθέαμα του ηλιοβασιλέματος που προσδίδει το μοναδικό ερυθρό χρώμα στους διασημότερους αμμόλοφους του πλανήτη.

 

Ημέρα 9η: Σοσουλβέι

Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην παλαιότερη έρημο του πλανήτη!!! Εμείς με την ανατολή θα βρισκόμαστε στην είσοδο του Πάρκου, θα απολαύσουμε περπάτημα στους κοκκινωπούς αμμόλοφους και θα φωτογραφήσουμε τις σιλουέτες των «νεκρών» δέντρων της περιοχής.

 

Ημέρα 10η: Σοσουλβέι - Βίντχοκ

Είναι σίγουρο πως όλοι θα εύχονται το ταξίδι να μην τελειώσει! Σήμερα όμως αφήνουμε την χρυσοκόκκινη άμμο και μέσω μια διαδρομής που περνάει από την λίμνη Ονόμπ και το ομώνυμο φράγμα καταλήγουμε το απόγευμα στην πρωτεύουσα Βίντχοκ.

 

Ημέρα 11η: Βίντχοκ -  Αθήνα

Το πρωί χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην πλατεία τω μετεωριτών, να φωτογραφήσετε τα αποικιακά κτίρια και να κάνετε τα τελευταία σας ψώνια. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Ημέρα 12η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Βίζα

Είσοδοι

Ναμίμπια

 

 

12 ημέρες

Ημιδ/φή

5/2, 19/3, 9/4

4*&

Λοτζ

3.290

+ 790

+990

  

Το ταξίδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Ethiopian Airlines
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και τα καλύτερα διαθέσιμα λοτζ
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Φιλοδωρήματα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία, Εθνικά Πάρκα)
  • Τοπικούς ξεναγούς, οδηγούς και φυσιοδίφες, όπου υπάρχουν
  • Έξοδα βίζας και ειδικών αδειών για τις χώρες όπου απαιτείται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγός/συνοδός σε όλο το ταξίδι
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη τουλάχιστον ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
  • Τέσσερις πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες διαστάσεων διαβατηρίου, που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας τριάντα (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού. 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

  • Προαιρετικό το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού και η αγωγή για ελονοσία. Οι ταμπλέτες διάρροιας ίσως σας φανούν χρήσιμες στην πορεία του ταξιδιού.
  • Το ταξίδι είναι από τη φύση του πρωτοποριακό. Μερικές από τις επισκεπτόμενες χώρες μόλις πρόσφατα άρχισαν να ανοίγονται στον οργανωμένο τουρισμό ενώ άλλες έχουν αναπτύξει μία υποτυπώδη τουριστική υποδομή στα πλαίσια ενός συντηρητικού «οικο-τουρισμού». Ως εκ τούτου, παρακαλείσθε όπως επιδείξετε την μέγιστη ταξιδιωτική σας κατανόηση.