Skip to main content

Πράσινο Ακρωτήριο - Cabo Verde, Ταξίδι στο Μελωδικό Αρχιπέλαγος, στην Καραϊβική της Αφρικής | 30.11.23 Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ από 2229

Αναχώρηση: 30/11

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ (ΝΗΣΙ ΣΑΛ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τα Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, στα δυτικά της Αφρικής, και το νησί Σαλ. Είναι το νησί με 350 ημέρες ηλιοφάνεια τον χρόνο, με τις λευκές αμμουδιές και τις αλμυρές λίμνες που του χάρισαν κάποτε και το όνομά του. Άφιξη στο Σαλ και μεταφορά στην παραθαλάσσια Σάντα Μάρτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ (ΝΗΣΙ ΣΑΛ) – πτήση για νησί ΣΑΟ ΒΙΣΕΝΤΕ – ΜΙΝΤΕΛΟ

Το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του νησιού από όπου θα πετάξουμε για τα δυτικά της νησιωτικής χώρας και το νησί Σάο Βισέντε. Το νησί ανακαλύφθηκε από Πορτογάλους θαλασσοπόρους το 1462, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βικεντίου, προς τιμή του οποίου πήρε το όνομά του. Το Μιντέλο είναι η πόλη με τα πιο έντονα σημάδια της πορτογαλικής παρουσίας στην περιοχή. Πατρίδα της Σεζάρια Εβόρα και πολλών άλλων λιγότερο διεθνώς γνωστών μουσικών, το Μιντέλο αποτελεί την αδιαμφισβήτητη πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, μια πόλη με χρωματιστά σπίτια και νοσταλγική ατμόσφαιρα, σπίτια με έντονα χρώματα και αρχιτεκτονική που μαγνητίζει το βλέμμα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Στη συνέχεια της ημέρας θα γνωρίσουμε το Μιντέλο: την ιδιαίτερη ψαραγορά του καθώς και την αγορά φρούτων και λαχανικών, αλλά και την υπαίθρια αγορά στην Πλατεία ντε Εστρέλα. Θα περάσουμε από την Εθνική Βιβλιοθήκη, θα επισκεφθούμε το Πολιτιστικό Κέντρο του Μιντέλο ενώ δεν θα παραλείψουμε να περάσουμε από την Ρούα ντα Λισμπόα, τον δρόμο με τα πολλά μπαρ και εστιατόρια, τον εμπορικό δρόμο Ρούα ντα Πράια, τον Πύργο της Μπελέμ και την Πλατεία που φέρει το όνομα του Αμίλκαρ Καμπράλ, μίας εμβληματικής μορφής στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της χώρας. Θα επισκεφθούμε επίσης ένα τοπικό εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων, ενώ αν είμαστε τυχεροί ίσως ζήσουμε και ένα αυτοσχέδιο πάρτι αυτοσχεδιασμών από τους μουσικούς του νησιού, για τους οποίους φημίζεται το Σαλ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Μιντέλο.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΝΤΕΛΟ: Περιήγηση στο νησί Σάο Βισέντε

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την περιήγησή μας στο νησί του Σάο Βισέντε. Θα περάσουμε τα χωριά Καλιάου και Μπαΐα ντας Γκάτας (μια φυσική πισίνα που θεωρείται από τις ασφαλέστερες ακτές στο Πράσινο Ακρωτήρι), το ψαροχώρρι Σαλαμάνσα και θα φτάσουμε μέχρι την κορυφή του Μόντε Βέρδε, το υψηλότερο σημείο στο νησί από όπου, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα μπορέσουμε να δούμε μέχρι τα νησιά Σάο Αντάο, Σάο Νικολάου και Σάντα Λουτσία. Επιστροφή στο Μιντέλο, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΝΤΕΛΟ – Μετάβαση με πλοίο στο νησί ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΑΟ: Περιήγηση στο δυτικό Σάντο Αντάο – ΠΟΡΤΟ ΝΟΒΟ

Νωρίς το πρωί μεταβαίνουμε στο λιμάνι από όπου θα αναχωρήσουμε ακτοπλοϊκώς για το γειτονικό νησί του Σάντο Αντάο, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Πράσινου Ακρωτηρίου, το δυτικότερο της χώρας αλλά και το πιο… πράσινο απ’ όλα! Το Σάο Αντάο είναι ένας θησαυρός καλά κρυμμένος στα βάθη του Ατλαντικού. Απότομες κατάφυτες πλαγιές πετάγονται μέσα από τη θάλασσα και χάνονται στα σύννεφα, ενώ μικρά ψαροχώρια είναι σφηνωμένα στην άκρη του γκρεμού ή στη σκιά ενός ηφαιστειογενούς βράχου. Οι κάτοικοι του νησιού αυτού κατόρθωσαν να δαμάσουν τη γη και παράγουν μπανάνες, καφέ, καλαμπόκι, και ζαχαροκάλαμο, από το οποίο φτιάχνουν το τοπικό ρούμι.

Το λιμάνι Πόρτο Νόβο (Porto Novo) όπου θα αποβιβαστούμε βρίσκεται στην άνυδρη πλευρά του νησιού, όμως καθώς θα φθάσουμε στην κορυφή θα δούμε την κατάφυτη δυτική πλευρά του. Σήμερα θα εξερευνήσουμε αυτό το πανέμορφο τμήμα του Σάντο Αντάο, μια περιοχή μάλλον άγνωστη και σίγουρα ανεξερεύνητη από τους επισκέπτες του νησιού. Θα επισκεφθούμε το Ριμπέιρα ντα Κρουζ, το Άλτο Μίρα και το Τσα ντε Μόρτε, μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Πόρτο Νόβο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ ΝΟΒΟ: Περιήγηση στο βόρειο Σάντο Αντάο – ΠΟΝΤΑ ΝΤΟ ΣΟΛ

Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς το βόρειο τμήμα του νησιού, διασχίζοντας μια διαδρομή εξαιρετικά… φωτογενή! Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που ενώνει το Πόρτο Νόβο με την καλδέρα Κόβα, στο βορειοανατολικό Σάντο Αντάο. Αφού θαυμάσουμε την πραγματικά συγκλονιστική θέα που δικαιολογεί πλήρως το όνομα «Πράσινο Ακρωτήρι», με τις απότομες κατάφυτες πλαγιές, θα συνεχίσουμε προς το παραθαλάσσιο Πόντα ντο Σολ. Μια ωραία διαδρομή μέσω Ντελγαδίμ και Ριβέιρα ντα Τόρε θα μας φέρει μέχρι το όμορφο ψαροχώρι στο βορειοανατολικότερο άκρο του νησιού, που θα μας φιλοξενήσει για τις επόμενες δύο νύχτες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΝΤΑ ΝΤΟ ΣΟΛ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΑΟΥΛ – ΠΟΝΤΑ ΝΤΟ ΣΟΛ

Σήμερα θα έρθουμε στην καταπράσινη κοιλάδα του Παούλ όπου θα δούμε τις καλλιέργειες στις αναβαθμίδες, άπειρα τροπικά φυτά και θα περπατήσουμε, ανάλογα με τη διάθεσή μας, στην κοιλάδα απολαμβάνοντας εξαιρετική θέα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Πόντα ντο Σολ. Δείπνο με συνοδεία ζωντανής μουσικής και διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΝΤΑ ΝΤΟ ΣΟΛ – με φέρι στο ΜΙΝΤΕΛΟ – πτήση για νησί ΣΑΛ – ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο λιμάνι για να πάρουμε το πλοίο προς το Μιντέλο και το νησί Σάο Βισέντε, από όπου θα πετάξουμε για το νησί Σαλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Σάντα Μαρία, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ: Περιήγηση στο νησί Σαλ

Οι πρώτοι εξερευνητές που βρέθηκαν στο νησί, το ονόμασαν «Γιάνα», που στα ισπανικά θα πει «επίπεδη». Αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του, και όχι άδικα, όπως θα διαπιστώσουμε και εμείς στην περιοχή Τέρρα Μπόα, μια τεράστια ερημική έκταση από αφρικανική άμμο. Στη συνέχεια όμως ανακαλύφθηκαν αλμυρές λίμνες στο εσωτερικό του, όπως η Πέδρα Λούμε, και η εικόνα που είχε ο τότε κόσμος για το νησί άλλαξε. Στη σημερινή μας περιήγηση θα δούμε πολλά θαυμαστά στο νησί Σαλ, απολαμβάνοντας παράλληλα ελεύθερο χρόνο το απόγευμα για χαλαρές βόλτες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ – Πτήση Επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/11/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2229€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2229 € 690 €
  Twin Room 2229 € 690 €
  Triple Room 2229 € 690 €
  Single Room 2729 € 690 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσων σταθμών
  • Ξενοδοχεία 2*, 3*, 4* τοπικής κατηγοριοποίησης με τοπικό χρώμα και απλές ανέσεις και σχετικά απλά δωμάτια. Η τουριστική υποδομή, εκτός του νησιού Σαλ, είναι χαμηλή κι επομένως δεν αναζητούμε πολυτέλεια: πρόκειται για απλά, παραδοσιακά ξενοδοχεία.
  • Ημιδιατροφή (εκτός της πρώτης ημέρας)
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: +690 €
  • Βίζα εισόδου. Εκδίδεται και πληρώνεται κατά την άφιξή σας στη χώρα με κόστος 25 €

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

30/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

07:05

08:55

LX 8100

30/11/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΝΗΣΙ ΣΑΛ

12:55

17:25

LX 8101

08/12/2023

ΝΗΣΙ ΣΑΛ – ΖΥΡΙΧΗ

08:50

16:40

LX 1842

08/12/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:20