Skip to main content

Αιθιοπία, Ιστορικός Βορράς - Πολιτιστικός Νότος και οι Φυλές της Κοιλάδας του Όμο | 5.11.2023 Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ από 2790

Αναχώρηση: 5/11

 

 

ΗΜΕΡΑ 0: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Προσοχή! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας γίνεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας από την ημερομηνία αναχώρησης!

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ: ξενάγηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην Αντίς Αμπέμπα, τη «διπλωματική πρωτεύουσα της Αφρικής». Θα δούμε το πολύ ενδιαφέρον Εθνικό Μουσείο και το Εθνολογικό Μουσείο (πρώην ανάκτορο του Χαϊλέ Σελασιέ), ενώ θα επισκεφτούμε και το βουνό Εντότο, όπου θα δούμε την εκκλησία Εντότο Μαριάμ και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στην πόλη από εκεί ψηλά.

Θα επισκεφτούμε την αγορά Μερκάτο, τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Αφρικής για να κάνουμε τα ψώνια μας στην αιθιοπική πρωτεύουσα. Θα δοκιμάσουμε τον περίφημο καφέ της Αιθιοπίας και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – πτήση για ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ (1η ξενάγηση)

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας με προορισμό τη Λαλιμπέλα. Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Δυναστείας των Ζαγκουέ είναι τώρα ένα χωριό, όπου τα πλίνθινα κυκλικά σπίτια με την αχυροσκεπή (τουκούλ) κουρνιάζουν το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στις απόκρημνες πλαγιές. Εδώ πριν από 800 χρόνια γεννήθηκε αυτό που πολλοί αποκαλούν «το όγδοο θαύμα του κόσμου»: έντεκα πελώριες μονολιθικές εκκλησίες λαξεμένες στο ρόδινο τόφφο (μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα), που παρά τον όγκο τους περνούν με την πρώτη ματιά απαρατήρητες. Δημιούργημα του βασιλιά Λαλιμπέλα, συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολυδαίδαλο δίκτυο από στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες στην πέτρα.

Σήμερα λοιπόν θα ανακαλύψουμε τους θησαυρούς της Λαλιμπέλα, επισκεπτόμενοι τις έντεκα μονολιθικές εκκλησίες (σκαλισμένες σε ένα και μόνο βράχο) της Λαλιμπέλα, με αποκορύφωμα την πιο όμορφη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ (2η ξενάγηση) – παραδοσιακή τελετή καφέ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε οδικώς με προορισμό την Εκκλησία Γεμρεχάνα Κρεστός (Yemrehana Krestos), που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα έξω από την πόλη, επάνω σε λόφο μέσα σε ένα φυσικό σπήλαιο. Πρόκειται για μια πανέμορφη εκκλησία, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση. Εδώ υπάρχουν επίσης ταριχευμένα σώματα προσκυνητών που έφτασαν εδώ αιώνες πριν.

Επιστροφή στη Λαλιμπέλα και συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην πόλη, με επίσκεψη στις εκκλησίες του νοτιοανατολικού τμήματος της Λαλιμπέλα: Άγιος Μερκούριος, Άγιος Εμμανουήλ, Άγιοι Γαβριήλ και Ραφαήλ.

Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία: θα παρακολουθήσουμε την παραδοσιακή τελετή καφέ στο σπίτι μιας οικογένειας που ζει στη Λαλιμπέλα. Στην Αιθιοπία, μια πρόσκληση για καφέ είναι ολόκληρο γεγονός, καθώς είναι ένδειξη φιλίας και σεβασμού, αλλά και ένα εξαιρετικό δείγμα φιλοξενίας. Η τελετουργία της προετοιμασίας και της απόλαυσης του καφέ είναι κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής των κατοίκων της χώρας και δεν πραγματοποιείται με βιασύνη! Εμείς θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία από κοντά και θα γευτούμε τον υπέροχο αυτόν καφέ που φτιάχτηκε μόνο για εμάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ – πτήση για ΓΚΟΝΤΑΡ: ξενάγηση

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας με προορισμό την Γκοντάρ, πρώην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας. Η πόλη είναι γνωστή για τα μεσαιωνικά κάστρα και τις εκκλησίες της, κι εμείς θα τη γνωρίσουμε μέσα από ξενάγηση.

Η κομψή πόλη της Γκοντάρ, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας κατά το 17ο αι., βρίσκεται σε υψόμετρο 2.300μ. και ιδρύθηκε το 1635 από τον αυτοκράτορα Φασιλίντα. Έργο του Φασιλίντα είναι η Παναγία της Σιών στο Αξούμ, ενώ έργο του εγγονού του, του Ιγιάσου του Μεγάλου, είναι ο Ναός Nτέμπρε Mπιρχάν Σελασιέ, «το φως της Αγίας Τριάδας», τον οποίο θα επισκεφτούμε κατά την ξενάγησή μας, μαζί με το πορτογαλικής τεχνοτροπίας Κάστρο του Φασιλίντα, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι μάλιστα ο ναός με την πιο εντυπωσιακή, όσο και διάσημη, ζωγραφισμένη οροφή.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Γκοντάρ.

 

5η ημέρα: ΓΚΟΝΤΑΡ – ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ: βαρκάδα στη ΛΙΜΝΗ ΤΑΝΑ

Αναχωρούμε το πρωί από την Γκοντάρ με προορισμό το Μπαχίρ Νταρ, μία κωμόπολη στο νότιο άκρο της Λίμνης Τάνα, κοντά στις πηγές του Γαλάζιου Νείλου, απολαμβάνοντας όμορφη θέα καθοδόν.

Με την άφιξή μας θα απολαύσουμε μια υπέροχη βαρκάδα στη Λίμνη Τάνα. Μια και το υψόμετρο εδώ δεν ξεπερνά τα 1.800 μ., το τοπίο γύρω από τη λίμνη συνδυάζει στοιχεία της ορεινής και της τροπικής Αφρικής: ευκάλυπτοι, ακακίες, μπαομπάμπ, φοινικόδεντρα και κάθε λογής λουλούδια.

Η Λίμνη Τάνα είναι η μεγαλύτερη της Αιθιοπίας (3.600 τετρ. χλμ.), έχει 37 νησιά, σε 20 από τα οποία υπάρχουν μοναστήρια κτισμένα από το 13ο έως το 16ο αι. Κατά τη διάρκεια της βαρκάδας μας στα νερά της Τάνα θα δούμε μερικά από τα περίφημα μοναστήρια, που βρίσκονται στα διάσπαρτα νησιά της (Αζούα Μαριάμ, Ούρα Κιντάν Μιχρέτ), τα οποία είναι διάσημα για τις πολύχρωμες τοιχογραφίες τους και τις συλλογές χειρογράφων.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Μπαχίρ Νταρ.

 

6η ημέρα: ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ – πτήση για ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΛΙΜΝΗ ΑΒΑΣΣΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για τον Νότο. Θα κάνουμε μια στάση στην περιοχή της Λίμνης Ζιουάι (Ziway) με την πλούσια ορνιθοπανίδα, την πληθώρα ειδών τροπικών πουλιών και το πανέμορφο φυσικό τοπίο. Θα περάσουμε από τη Λίμνη Λανγκάνο (Langano), κατά μήκος της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος, και θα συνεχίσουμε για την Αβάσσα (Awassa), στη νότια πλευρά της χώρας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στις όχθες της υπέροχης λίμνης. Με φόντο τα βουνά της περιοχής, σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Αιθιοπίας, η Αβάσσα αποτελεί και σημαντικό υδροβιότοπο της χώρας εξαιτίας του μεγάλου πληθυσμού ενδημικών πτηνών αλλά και… ιπποπόταμων που φιλοξενεί. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΑΒΑΣΣΑ – ΟΡΟΣ ΤΣΕΝΤΣΑ με τη Φυλή ΝΤΟΡΖΕ – ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ

Αφού επισκεφτούμε την περίφημη ιχθυαγορά της Λίμνης Αβάσσα, συνεχίζουμε νοτιότερα στην ενδοχώρα της Αιθιοπίας. Καθοδόν, περνάμε από την επικράτεια της φυλής Ουαλάιτα και φτάνουμε στα υψίπεδα πάνω από την Άρμπα Μιντς, όπου απλώνεται η περιοχή της φυλής των Ντόρζε, γνωστοί για τα κυψελωτά σπίτια και την παραδοσιακή επαγγελματική τους ύφανση. Πρόκειται για αγροτική κοινωνία, μάλιστα αποτρέπουν τη διάβρωση του εδάφους φτιάχνοντας πεζούλες στα βουνά, ενώ γύρω από τις καλύβες τους καλλιεργούν μικρό κήπο με λαχανικά, καρυκεύματα και καπνό.

Στο χωριό Τσέντσα θα επισκεφτούμε την πολύχρωμη τοπική αγορά, πριν συνεχίσουμε για την Άρμπα Μιντς, μια πόλη στα δυτικά της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Το ποιητικό όνομα της πόλης («Σαράντα Πηγές») οφείλεται στις άφθονες πηγές που ξεπηδούν μέσα στα φυλλώματα του δάσους της περιοχής, που είναι περίφημη για τα άγρια ζώα της, τα ενδημικά πουλιά και τη φυσική ομορφιά του τοπίου της. Η Άρμπα Μιντς είναι επίσης γνωστή για τα ιχθυοτροφεία και τα φρούτα της: μάνγκο, μπανάνες, πορτοκάλια, μήλα και ανανάδες.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας στην Άρμπα Μιντς. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ – ΚΟΝΣΟ – ΤΟΥΡΜΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Τούρμι. Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στην περιοχή Κόνσο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στα όρια της οποίας ζει η ομώνυμη φυλή.

Οι Κόνσο ζουν σε οχυρωμένα χωριά. Φημίζονται για τα υφάσματα που φτιάχνουν, για τα λατρευτικά τους ξόανα, τα wakas, αλλά και για τις αγροτικές τους παραδόσεις. Θα επισκεφθούμε το μουσείο τους με τη μεγάλη συλλογή wakas.

Συνεχίζουμε για το Τούρμι, χωριό της φυλής Χαμέρ, από τις πιο γνωστές της Κοιλάδας Όμο. Τακτοποίηση στο lodge στο Τούρμι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΤΟΥΡΜΙ – ΧΩΡΙΑ ΦΥΛΗΣ ΝΤΕΣΑΝΕΚ ΚΑΙ ΧΑΜΕΡ – ΤΟΥΡΜΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το χωριό Ομοράτε (γνωστό και ως Κελέμ), κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Εδώ θα γνωρίσουμε τη φυλή Ντεσανέκ, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε μία μεγάλη έκταση κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Όμο. Φυλή αγροτική, η οποία για χρόνια ζούσε νομαδική ζωή. Ωστόσο, το άφθονο νερό και το γόνιμο έδαφος της τωρινής τοποθεσίας, άλλαξε τα δεδομένα, με τη φυλή Ντεσανέκ να ασχολείται ολοένα και περισσότερο με την αλιεία και την κτηνοτροφία.

Επιστροφή στο Τούρμι και επίσκεψη στην τοπική αγορά, πριν αναχωρήσουμε για το χωριό των Χαμέρ, στην εύφορη κοιλάδα Όμο. Είναι ίσως οι πιο γνωστοί από τις φυλές της περιοχής, κυρίως χάρη στις πανέμορφες γυναίκες της φυλής αυτής, που ντύνονται με δέρματα ζωών και φτιάχνουν μια περίτεχνη κόμμωση από… λάσπη.

Επιστροφή στο lodge στο Τούρμι. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΤΟΥΡΜΙ – ΧΩΡΙΑ ΦΥΛΗΣ ΚΑΡΟ – ΤΟΥΡΜΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τα χωριά της φυλής Κάρο. Ο Όμο, ο πιο μεγάλος ποταμός της Νότιας Αιθιοπίας πηγάζει από το οροπέδιο Σεουάν, έχει μήκος 760 χλμ. και χύνεται στη Λίμνη Τουρκάνα, μία από τις λίμνες της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Χιλιάδες χρόνια πριν, από τις όχθες του πέρασαν οι πρώτοι άνθρωποι πολλών και διαφορετικών εθνών, αφήνοντας τα χνάρια των πολιτισμών τους. Ολόκληρη η λεκάνη του ποταμού έχει εξαιρετικό γεωλογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού σε αυτήν ανακαλύφθηκαν απολιθώματα ανθρωποειδών και εργαλεία, που χρονολογούνται 2.500.000 εκατομμύρια χρόνια πριν, αναδεικνύοντας την περιοχή σε Τόπο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως ανακηρύχθηκε από την UNESCO το 1980.

Άφιξη στο χωριό Μουρουλέ, όπου ζει η φυλή Κάρο. Οι Κάρο είναι μια φιλική, όμορφη και πολιτισμένη φυλή με περίπου 600 μέλη που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Περίφημοι για τις κομμώσεις και τα ζωγραφισμένα τους σώματα, που τα βάφουν με άσπρη κιμωλία, κίτρινο ορυκτό χρώμα από τα βράχια, οξείδια σιδήρου και άνθρακα, οι Κάρο πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο εξαγνίζουν το σώμα τους και απελευθερώνουν το πνεύμα.

Δεν θα παραλείψουμε επίσκεψη στο χωριό Ντιμέκα και στην τοπική αγορά, μία από τις πιο πολύχρωμες αγορές στο νότιο τμήμα της κοιλάδας Όμο, στην οποία έρχονται και συναντώνται φυλές όπως οι Χαμέρ, οι Μπένα και οι Κάρο. Επιστροφή στο lodge στο Τούρμι. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΤΟΥΡΜΙ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΓΚΟ – ΦΥΛΕΣ ΜΟΥΡΣΙ – ΤΖΙΝΚΑ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο του ποταμού Μάγκο (παραπόταμος του Όμο). Στην απέραντη σαβάνα του ζουν κοπάδια από βούβαλους, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ζέβρες και ακόμη 50 είδη θηλαστικών και πουλιών.

Εκεί κατοικεί η Φυλή των Βοσκών Μούρσι, γνωστή για τις γυναίκες τους, οι οποίες, αφαιρώντας τα δόντια της κάτω γνάθου, τοποθετούν τεράστιους πήλινους δίσκους στα σχισμένα τους χείλη. Κύρια ασχολία των Μούρσι είναι η κτηνοτροφία. Την περίοδο των βροχών μετακινούνται στη Στέπα Τάμα και την περίοδο της ξηρασίας εγκαθίστανται στους λόφους του Εθνικού Πάρκου Μάγκο. Κάποιοι από αυτούς όμως, καλλιεργούν τη γη όταν τα νερά του ποταμού Όμο υποχωρούν και συλλέγουν μέλι από γιγαντιαίες κυψέλες, που συναντάμε πολύ συχνά μέσα στο πάρκο. Οι Μούρσι τρέφονται με γάλα και αίμα αγελάδων, ασκούν το σαμανισμό και θεωρούν ότι η αρμονία της φύσης ακολουθεί την αρμονία της κοινωνίας. Ιδιαίτερα κοινωνικοί, λατρεύουν τις δημόσιες συζητήσεις, είναι καβγατζήδες και συνήθως περνούν την ώρα τους παλεύοντας με ραβδιά.

Συνεχίζουμε για την Τζίνκα, μια εμπορική πόλη στους κάμπους Τάμα, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Μάγκο. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: TZINKA – ΚΙ ΑΦΑΡ – ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την Άρμπα Μιντς μέσω του Κι Αφάρ. Στο Κι Αφάρ θα δούμε τις φυλές Μπένα και Τσεμάι να πωλούν και να αγοράζουν αγαθά στην τοπική αγορά. Άλλη μία υπέροχη αγορά, γεμάτη χρώματα και αρώματα.

Άφιξη στην Άρμπα Μιντς και τακτοποίηση στο lodge. Το απόγευμα μη χάσετε το μαγευτικό θέαμα του ήλιου καθώς χάνεται πίσω από την πανέμορφη Λίμνη Τσάμο. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ – Βαρκάδα στη λίμνη ΤΣΑΜΟ – πτήση για ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – πτήση επιστροφής

Το πρωί κάνουμε βαρκάδα στη Λίμνη Τσάμο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες λίμνες της κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος (551 τετρ. χλμ.). Ορδές από κίτρινα γοργοφτέρουγα πουλιά, πολύχρωμες αλκυόνες, μεγάλοι άσπροι πελεκάνοι, πελαργοί, ερωδιοί και κορμοράνοι βουτούν στο νερό για να βρουν την τροφή τους, ενώ μαύροι και άσπροι ψαραετοί με διαπεραστικές κραυγές χιμούν από τα δέντρα για να αρπάξουν ψάρια που κολυμπούν στα τιρκουάζ λαμπερά νερά της λίμνης μαζί με τους ιπποπόταμους και τους τεράστιους κροκοδείλους του Νείλου, που φτάνουν σε μήκος μέχρι 7 μέτρα.

Στη συνέχεια θα πάρουμε την πτήση με προορισμό την Αντίς Αμπέμπα. Το βράδυ θα απολαύσουμε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην απευθείας πτήση της επιστροφής.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 05.01.2024 ΜΕ ΤΑ ΑΙΘΙΟΠΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ (ΤΙΜ ΚΑΤ)

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/11/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2790 € 820 €
  Twin Room 2790 € 820 €
  Triple Room 2790 € 820 €
  Single Room 3340 € 820 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Στην Αντίς Αμπέμπα ξενοδοχείο 5*, στις υπόλοιπες πόλεις ό,τι καλύτερο υπάρχει από ξενοδοχείο ή lodge. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαμονή είναι βασικών προδιαγραφών, λόγω έλλειψης τουριστικής υποδομής.
  • Ημιδιατροφή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Βαρκάδα στις λίμνες Τάνα και Τσάμο
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά.
  • Η έκδοση βίζας για την Αιθιοπία. Απαιτούνται:
    • Διαβατήριο με 6μηνη ισχύ, για όλο το διάστημα που θα βρίσκεστε στη χώρα
    • Συμπληρωμένη αίτηση βίζας Αιθιοπίας
    • Έγχρωμη σκαναρισμένη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου σε μορφή JPEG, JPG, PNG μέχρι 2MB
    • Έγχρωμο αντίγραφο διαβατηρίου σας σε μορφή JPEG, JPG, PNG,PDF μέχρι 2MB

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων 820€ 

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από –  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΤ 765

05/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

01:05

06:55

ΕΤ 764

17/11/2023

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:00

03:00 (+1)