Γιορτές Αιθιοπίας, Φυλές του Νότου!!! 05/01/15 16&19 ημερες απο 3190,00
Αντίς Αμπέμπα, Λαλιμπέλα,Aξούμ, Γκοντάρ, Λίμνη Τάνα,
Νότια Αιθιοπία,Λίμνη Λαγκάνο, Κοιλάδα του Όμο
Η Αιθιοπία, η άλλοτε Αβησσυνία, βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα της Αφρικανικής Ηπείρου, το γνωστό και ως Κέρας της Αφρικής. Χώρα θρυλική, με αρχαιότατη ιστορία και αξιόλογο πολιτισμό: από τη θρυλική βασίλισσα του Σαββά, το μύθο της κρυμμένης Κιβωτού, τις λαξεμένες εκκλησίες της Λαλιμπέλα και μέχρι σήμερα, η γη της Αιθιοπίας έχει μία μακραίωνη και αδιάκοπη ιστορία, γεμάτη μύθους, θρύλους και παραδόσεις. Μετά την ανεύρεση το 1974 στην έρημο της Ανατολικής Αιθιοπίας του ηλικίας 3,5 εκατομμυρίων ετών σκελετού, γνωστού ως "Λούση", αλλά και των μετέπειτα αρχαιότερών της ακόμα ευρημάτων, η χώρα θεωρείται ο τόπος στον οποίο εμφανίσθηκε για πρώτη φορά ο άνθρωπος. Ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε μια χώρα απρόσμενων συνδυασμών και εκπλήξεων, σ΄ έναν τόπο με ξεχωριστή φυσική ομορφιά και με έναν λαό που τον σκλαβώνει από την πρώτη στιγμή με την αγάπη του, την ευγένειά του, την καλοσύνη του και την αξιοπρέπειά του.
Αυτό το ταξίδι μας στην Αιθιοπία είναι ένα οδοιπορικό στην ιστορία μιας πανάρχαιας αυτοκρατορίας και ισοδυναμεί με μια ανακάλυψη του πιο ιδιαίτερου και ανεξερεύνητου κομματιού της Χριστιανοσύνης, τα Θεοφάνεια, που είναι η σημαντικότερη ημέρα του χρόνου για τη Αιθιοπία.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα, που το όνομά της στην τοπική διάλεκτο σημαίνει "Νέο Λουλούδι". Χτισμένη σε υψόμετρο 2.450 μέτρων, είναι μια σχετικά πρόσφατη πόλη. Δημιουργήθηκε το 1896, όταν η σύζυγος του αυτοκράτορα Μενελίκ Β' του ζήτησε να κτίσει ένα θερινό παλάτι στους πρόποδες του όρους Εντότο. Σύντομα ο αυτοκρατορικός οικισμός, χάρις στο ήπιο κλίμα της περιοχής, επεκτάθηκε και έγινε τελικά η πρωτεύουσα της χώρας.
2η-3η ΗΜΕΡΑ:ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα, μεταφορά σε ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια ανταπόκριση με την πρώτη πρωινή πτήση για Λαλιμπέλα. Δύο ημέρες αφιερωμένες σε επισκέψεις των περίφημων λαξευτών εκκλησιών της Λαλιμπέλα με αποκορύφωμα την πιο όμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της μεσαιωνικής δυναστείας των Ζαγκουέ είναι τώρα ένα χωριό, όπου τα πλίνθινα κυκλικά σπίτια με την αχυροσκεπή (τουκούλ) κουρνιάζουν το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στις απόκρημνες πλαγιές. Εδώ πριν από 800 χρόνια γεννήθηκε αυτό που πολλοί αποκαλούν "το όγδοο θαύμα του κόσμου": έντεκα πελώριες μονολιθικές εκκλησίες λαξεμένες στον ρόδινο τόφφο (μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα), που παρά τον όγκο τους περνούν με την πρώτη ματιά απαρατήρητες. Δημιούργημα του βασιλιά Λαλιμπέλα, συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολυδαίδαλο δίκτυο από στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες στην πέτρα.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σύμφωνα με το ημερολόγιο της Κοπτικής Εκκλησίας, τα Χριστούγεννα (Ganna στην τοπική γλώσσα) γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου. Πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας καταφθάνουν στη Λαλιμπέλα. Σ’ αυτόν τον ξεχασμένο από την εξέλιξη τόπο βρίσκονται έντεκα "αγγελοχτισμένες" – σύμφωνα με την παράδοση – εκκλησίες, όλες λαξευμένες στο βράχο. Σ’ αυτές συγκεντρώνονται οι πιστοί την παραμονή των Χριστουγέννων φορώντας όλοι λευκά βαμβακερά ρούχα. Ακολουθεί ολονυχτία υπό το φως των κεριών και το επόμενο πρωί οι ιερείς ψέλνουν τη λειτουργία των Χριστουγέννων και κοινωνούν τους πιστούς. Την ίδια μέρα γίνονται πολλοί γάμοι, γιατί οι Αιθίοπες θεωρούν ιδιαίτερα ευλογημένο τον γάμο που τελείται την ημέρα της γέννησης του Χριστού. Ακολουθούν χοροί και τραγούδια, καθώς και το εορταστικό γεύμα, που αποτελείται από injera (το χαρακτηριστικό υγρό ψωμί της Αιθιοπικής κουζίνας που μοιάζει με πίτα) και dorowat (πικάντικο ψητό κοτόπουλο).
4η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ - ΑΞΟΥΜ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Aξούμ, την αρχαία λαμπρή πρωτεύουσα. Στις ημέρες της δόξας της, κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες, η Αξουμιτική Αυτοκρατορία εκτεινόταν από το Σουδάν μέχρι την Υεμένη και θεωρείτο ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα βασίλεια του τότε γνωστού κόσμου. Από το σταυροδρόμι αυτό της Αφρικής και της Ασίας, περνούσαν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, οι εμπορικοί δρόμοι που συνέδεαν την Αφρική με την Αραβία, την Περσία, την Ινδία και την Κεϋλάνη. Σήμερα η παλιά πρωτεύουσα Αξούμ είναι μια ήσυχη κωμόπολη, που δεν θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν της. Ωστόσο αποτελεί την ιερή πόλη των Χριστιανών Αιθιόπων, επειδή πιστεύουν ότι εκεί φυλάσσεται ένα από τα πιο πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια: η Κιβωτός της Διαθήκης, το χρυσό κουτί με τις Δέκα Εντολές, όπως τις παρέδωσε ο Θεός στο Μωυσή στο όρος Σινά, σκαλισμένες σε δύο μαρμάρινες πλάκες. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το παρεκκλήσι, που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός μοναστηριακού συγκροτήματος, κοντά στον παλαιό ναό της Παναγίας της Σιών, όπου σύμφωνα με την παράδοση φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης. Επίσης θα επισκεφθούμε τα ερείπια του παλατιού της Βασίλισσας του Σαββά (της Βασίλισσας Μακέντα για τους Αιθίοπες), τους τάφους των βασιλιάδων Καλέμπ και Γκεμπρ Μεσκέλ, καθώς και τους περίφημους "οβελίσκους", τις μονολιθικές στήλες που στέκονται εκεί για τουλάχιστον 2.000 χρόνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ: ΑΞΟΥΜ - ΓΚΟΝΤΑΡ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Γκοντάρ (h: 2.300 m). Η κομψή πόλη, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας κατά τον 17ο αι., ιδρύθηκε το 1635 από τον αυτοκράτορα Φασιλίντα. Έργο του Φασιλίντα είναι η Παναγία της Σιών στο Αξούμ, ενώ έργο του εγγονού του, του Ιγιάσου του Μεγάλου, είναι ο ναός Nτέμπρε Mπιρχάν Σελασιέ, "το φως της Αγίας Τριάδας", τον οποίο θα επισκεφθούμε κατά την απογευματινή μας ξενάγηση, μαζί με το πορτογαλικής τεχνοτροπίας κάστρο του Φασιλίντα, που έχει ενταχθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΝΤΑΡ - ΜΠΑΧΑΡ ΝΤΑΡ (ΛΙΜΝΗ ΤΑΝΑ)
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε οδικώς για Μπάχαρ Nταρ, μία κωμόπολη στο νότιο άκρο της λίμνης Τάνα, κοντά στις πηγές του Γαλάζιου Νείλου. Καθώς το υψόμετρο εδώ δεν ξεπερνά τα 1.800 m, το τοπίο γύρω από τη λίμνη συνδυάζει στοιχεία της ορεινής και της τροπικής Αφρικής: ευκάλυπτοι, ακακίες, μπαομπάμπ, φοινικόδεντρα και κάθε λογής λουλούδια. Η λίμνη Τάνα είναι η μεγαλύτερη της Αιθιοπίας (3.600 km2), έχει 37 νησιά, σε 20 από τα οποία υπάρχουν μοναστήρια κτισμένα από το 13ο έως το 16ο αι. Άφιξη και απογευματινή βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη για να επισκεφθούμε μερικά από τα περίφημα μοναστήρια που βρίσκονται στα διάσπαρτα νησιά της (Αζούα Μαριάμ, Ούρα Κιντάν Μιχρέτ), τα οποία είναι διάσημα για τις πολύχρωμες τοιχογραφίες τους και τις συλλογές χειρογράφων. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στις όχθες της λίμνης.
7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΧΑΡ ΝΤΑΡ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΛΙΜΝΗ ΛΑΓΚΑΝΟ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Η Αντίς Αμπέμπα είναι μια πόλη αντιθέσεων. Στενά χωμάτινα δρομάκια τέμνονται από μεγάλες ασφαλτοστρωμένες λεωφόρους, χαμηλά σπίτια περικυκλώνουν πολυώροφα κτίρια, ξύλινες παράγκες βρίσκονται δίπλα σε πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ ζωήλατα κάρα και πολυτελή αυτοκίνητα κινούνται στους δρόμους της. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, το Αρχαιολογικό Μουσείο και την αγορά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικά για την περιοχή των λιμνών Ζιουάι (Ziway) και Λανγκάνο (Langano), που βρίσκονται κατά μήκος της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος και αποτελούν υδροβιότοπους για πληθώρα ειδών τροπικών πουλιών. Άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ. Διανυκτέρευση.
8η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΛΑΓΚΑΝΟ - ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Άρμπα Μιντς, μια πόλη στα δυτικά της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Το ποιητικό όνομα της πόλης ("Σαράντα Πηγές") οφείλεται στις άφθονες πηγές που ξεπηδούν μέσα στα φυλλώματα του δάσους της περιοχής, που είναι περίφημη για τα άγρια ζώα της, τα ενδημικά πουλιά και τη φυσική ομορφιά του τοπίου της. Το Άρμπα Μιντς είναι επίσης γνωστό για τα ιχθυοτροφεία και τα φρούτα του: μάγκο, μπανάνες, πορτοκάλια, μήλα και ανανάδες. Άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ. Το απόγευμα θα διαπλεύσουμε τη λίμνη Τσάμο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες λίμνες της κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος (551 km2). Ορδές από κίτρινα γοργοφτέρουγα πουλιά, πολύχρωμες αλκυόνες, πελεκάνοι, πελαργοί, ερωδιοί και κορμοράνοι βουτούν στο νερό για να βρουν την τροφή τους, ενώ μαύροι και άσπροι ψαραετοί με διαπεραστικές κραυγές χιμούν από τα δέντρα για ν’ αρπάξουν ψάρια που κολυμπούν στα τυρκουάζ λαμπερά νερά της λίμνης μαζί με τους ιπποπόταμους και τους τεράστιους κροκοδείλους του Νείλου, που φθάνουν σε μήκος μέχρι και 7 μέτρα. Επιστροφή στο λοτζ. Διανυκτέρευση.
9η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ - ΦΥΛΕΣ ΚΟΝΣΟ, ΜΠΕΝΑ & ΤΣΑΜΑΚΟ - ΤΖΙΝΚΑ
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη νότια περιοχή της κοιλάδας Όμο, έναν τόπο απομονωμένο και ξεχασμένο από την εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα έχουμε μια πρώτη επαφή με τις φυλές της κοιλάδας, τις Κόνσο, Μπένα και Τσαμάκο, κάθε μια με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Άφιξη στην Τζίνκα, μία εμπορική πόλη στους κάμπους Τάμα, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Μάγκο. Τακτοποίηση στο λοτζ. Διανυκτέρευση.
10η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΙΝΚΑ - ΜΑΓΚΟ, ΦΥΛΕΣ ΜΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΡ - ΤΟΥΡΜΙ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο του ποταμού Μάγκο (παραπόταμος του Όμο). Στην απέραντη σαβάνα του ζουν κοπάδια από βούβαλους, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ζέβρες και 50 ακόμη είδη θηλαστικών και πουλιών. Εκεί κατοικεί η φυλή των βοσκών Μούρσι, γνωστή για τις γυναίκες τους, οι οποίες, αφαιρώντας τα δόντια της κάτω γνάθου, τοποθετούν τεράστιους πήλινους δίσκους στα σχισμένα τους χείλη. Κύρια ασχολία των Μούρσι είναι η κτηνοτροφία. Την περίοδο των βροχών μετακινούνται στη στέπα Τάμα και την περίοδο της ξηρασίας εγκαθίστανται στους λόφους του Εθνικού Πάρκου Μάγκο. Κάποιοι από αυτούς όμως, καλλιεργούν τη γη όταν τα νερά του ποταμού Όμο υποχωρούν και συλλέγουν μέλι από γιγαντιαίες κυψέλες, που συναντάμε πολύ συχνά μέσα στο πάρκο. Οι Μούρσι τρέφονται με γάλα και αίμα αγελάδων, ασκούν τον σαμανισμό και θεωρούν ότι η αρμονία της φύσης ακολουθεί την αρμονία της κοινωνίας. Ιδιαίτερα κοινωνικοί, λατρεύουν τις δημόσιες συζητήσεις, είναι καβγατζήδες και συνήθως περνούν την ώρα τους παλεύοντας με ραβδιά. Σήμερα θα γνωρίσουμε επίσης τους Χάμερ. Οι πανέμορφες γυναίκες της φυλής αυτής, ντυμένες με δέρματα ζωών και έχοντας μια περίτεχνη κόμμωση από… λάσπη, θα μας υποδεχθούν και θα μας καλωσορίσουν στην περιοχή τους. Συνεχίζουμε για το Τούρμι. Τακτοποίηση στο λοτζ. Διανυκτέρευση.
11η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡΜΙ -ΜΟΥΡΟΥΛΕ, ΦΥΛΗ ΚΑΡΟ - ΤΟΥΡΜΙ
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Μουρούλε. Ο Όμο, ο πιο μεγάλος ποταμός της Νότιας Αιθιοπίας, πηγάζει από το οροπέδιο Σεουάν, έχει μήκος 760 km και χύνεται στη λίμνη Τουρκάνα, μία από τις λίμνες της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Χιλιάδες χρόνια πριν, από τις όχθες του περάσανε οι πρώτοι άνθρωποι πολλών και διαφορετικών εθνών, αφήνοντας τα χνάρια των πολιτισμών τους. Ολόκληρη η λεκάνη του ποταμού έχει εξαιρετικό γεωλογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού σε αυτήν ανακαλύφθηκαν απολιθώματα ανθρωποειδών και εργαλεία, που χρονολογούνται 2.500.000 εκατομμύρια χρόνια πριν, αναδεικνύοντας την περιοχή σε τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως ανακηρύχθηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ το 1980. Το ταξίδι μας συνεχίζεται για το χωριό Μουρούλε, όπου ζούν οι Κάρο, μια φιλική, όμορφη και πολιτισμένη φυλή με 600 περίπου μέλη που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Περίφημοι για τις κομμώσεις και τα ζωγραφισμένα τους σώματα, που τα βάφουν με άσπρη κιμωλία, κίτρινο ορυκτό χρώμα από τα βράχια, οξείδια σιδήρου και άνθρακα, οι Κάρο πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο εξαγνίζουν το σώμα τους και απελευθερώνουν το πνεύμα. Επιστροφή στο λοτζ στο Τούρμι. Διανυκτέρευση.
12η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡΜΙ - ΦΥΛΗ ΕΡΜΠΟΡΕ - ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ
Σήμερα, κατά τη διάρκεια της επιστροφής μας προς την Άρμπα Μιντς, θα γνωρίσουμε τους περήφανους, φιλικούς και κομψούς Έρμπορε, που ανήκουν στην εθνική ομάδα Μποράνα και είναι περίφημοι για τα εκπληκτικά στολίδια τους, όπως τα περιδέραια με χάντρες αλουμινίου. Άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ. Διανυκτέρευση.
13η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ - ΦΥΛΗ ΝΤΟΡΖΕ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠEΜΠΑ
Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε έναν καταυλισμό της φυλής Ντόρζε (Dorze), γνωστή για τα κυψελωτά σπίτια και την παραδοσιακή επαγγελματική τους ύφανση. Και αυτή είναι αγροτική κοινωνία, μάλιστα αποτρέπουν την διάβρωση του εδάφους φτιάχνοντας πεζούλες στα βουνά, ενώ γύρω από τις καλύβες τους καλλιεργούν μικρό κήπο με λαχανικά, καρυκεύματα και καπνό. Συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Τίγια, που από το 1980 βρίσκεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Μετά την επίσκεψή μας αναχωρούμε για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
14η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ, ΤΙΜΚΑΤ
Σήμερα θα παρακολουθήσουμε τους εορτασμούς των Θεοφανείων (Τίμκατ) και θα γίνουμε κοινωνοί της θρησκευτικής κατάνυξης που κατακλύζει τους πιστούς, μια και πρόκειται για τη σημαντικότερη θρησκευτική εορτή του Χριστιανισμού στην Αιθιοπία. Η γιορτή αυτή αφορά το αντίγραφο της Κιβωτού της Διαθήκης, που ονομάζεται ταμπότ. Μόνο οι ιερείς επιτρέπεται να το αντικρύσουν. Κεντημένα βελούδινα υφάσματα το φυλάσσουν από ασεβή βλέμματα. Η τριήμερη εορτή του Τίμκατ επικεντρώνεται στην περιφορά των ταμπότ. Έτσι, οι ιερείς και διάκονοι τα βγάζουν από τις εκκλησίες και τα μεταφέρουν με λιτανεία, κοντά σε ποτάμια, λίμνες ή δεξαμενές. Το ταμπότ κάθε ναού μεταφέρεται στο κεφάλι του γηραιότερου ιερέα, πάντοτε καλυμμένο. Μοναχοί και ιερείς λιτανεύουν μεγάλους ασημένιους σταυρούς, σείουν κύμβαλα και θυμιατά. Οι κεντητές μεταξωτές ομπρέλες, υπό τις οποίες βαδίζουν οι ιερείς με τα έξοχα ράσα τους, συμβολίζουν το σύμπαν. Το θέαμα καθηλώνει. Οι πολύχρωμες κεντητές ομπρέλες των ιερέων μοιάζουν με κινούμενα εξωτικά λουλούδια. Οι πιστοί με τα μακριά λευκά πανωφόρια και σαρίκια τους, φαντάζουν σαν σμήνος πουλιά. Ένα πανδαιμόνιο από κύμβαλα, εκστατικές κραυγές και ψαλμωδίες συνθέτει την ακουστική υπόκρουση.
15η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ, ΤΙΜΚΑΤ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Το πρωί θα παρακολουθήσουμε τις συνεχιζόμενες εκδηλώσεις των Θεοφανίων (Τίμκατ). Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με Αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς και αργά το βράδυ θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
16η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
***Super ΤΙΜΗ*** |
|
Για τις 11 πρώτες συμμετοχές |
|
Άτομο σε Δίκλινο |
Επιβάρυνση Μονόκλινου |
3.190 € |
+ 600 € |
Για τις επόμενες συμμετοχές |
|
3.290 € |
+ 600 € |
ΠεριλαμβaνΟΝΤΑΙ
- Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
- Στην Αντίς Αμπέμπα ξενοδοχείο 5*, στις υπόλοιπες πόλεις ότι καλύτερο υπάρχει από ξενοδοχείο ή Lodge. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαμονή είναι πολύ βασική, λόγω έλλειψης τουριστικής υποδομής
- Ημιδιατροφή
- Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
- Τοπικός ξεναγός
- Έλληνας αρχηγός
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Φόροι αεροδρομίων 590.00euro, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων (590 €)
- Βίζα 17 €: Η έκδοση βίζας σε κατόχους Ελληνικών διαβατηρίων γίνεται με την άφιξή σας στην Αντίς Αμπέμπα. Απαιτείται 6μηνη ισχύ του διαβατηρίου σας για όλο το διάστημα που θα βρίσκεστε στη χώρα μαζί με 2 φωτ/φίες.
- Αεροπορικά εισιτήρια Αντίς Αμπέμπα-Ντίρε Ντάουα-Αντίς Αμπέμπα
- Ξενοδοχείο βασικών ανέσεων στη Χαράρ με δείπνο
- Ξενοδοχείο 5* κατά την επιστροφή στην Αντίς Αμπέμπα
Η επεκταση Περιλαμβaνει
1η-15η ΗΜΕΡΑ: όπως περιγράφεται αναλυτικά παραπάνω
Την 15η ΗΜΕΡΑ: Διανυκτέρευση στην Αντίς Αμπέμπα
16η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ - ΧΑΡΑΡ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Αντίς Αμπέμπα για Ντίρε Ντάουα. Η πόλη βρίσκεται στην ανατολική Αιθιοπία, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Η Ελληνική παροικία είχε έντονη συμμετοχή στην ιστορία της και συνέβαλε στην οικονομική της ανάπτυξη. Βόλτα στην πόλη και επίσκεψη της ελληνικής εκκλησίας της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Χαράρ, το κέντρο του Ισλαμισμού της Αιθιοπίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας περιμένει μία έκπληξη: θα δούμε τον Hyenaman, τον άνθρωπο που ταΐζει κοπάδια υαινών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
17η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΑΡ - ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ
Το Χαράρ είναι μία περιτοιχισμένη πόλη, που κτίστηκε από Άραβες τον 12ο αι. Μέσα στα τείχη της υπάρχουν περισσότερα από 99 τζαμιά και έως το 1887 η είσοδος για τους επισκέπτες ήταν απαγορευμένη. Υπήρξε πάντοτε σπουδαίο εμπορικό κέντρο και παγκοσμίως γνωστό για την εξαιρετική ποιότητα καφέπου παράγεται στην ευρύτερη περιοχή. Ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπώ, έχοντας εγκαταλείψει οριστικά την ποίηση,προτίμησε αυτή τη μακρινή πόλη σαν τόπο της εξορίας του. Εγκαταστάθηκε στο Χαράρ το 1880, ασχολήθηκε με το εμπόριο και έζησε εκεί ως το τέλος της ζωής του. Το σπίτι του, το οποίο θα επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, είναι μια ωραία παλιά ξύλινη κατοικία μέσα σε μια μεγάλη πέτρινη αυλή. Θα δούμε επίσης τηνπρώην κατοικία του HaileSelassie, τα τζαμιά, τα σπίτια και την πολύβουη αγορά της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε το αεροδρόμιο στη Ντίρε Ντάουα απ΄ όπου θα πετάξουμε πίσω στην Αντίς Αμπέμπα.
18η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ
Ημέρα ελεύθερη στην Αντίς Αμπέμπα για βόλτες, επισκέψεις και αγορές. Αργά το βράδυ θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
19η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ |
+ 650 € κατ’ άτομο στο δίκλινο Επιβάρυνση Μονόκλινου + 90 € |