Skip to main content

ΝΑΜΙΜΠΙΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΦΥΛΗ ΧΙΜΠΑ Μάρτιος & Απρίλιος 2018 από 3980,00

ΑΝΑΧ. 11 Μαρτίου, 3 Απριλίου
14 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Βίντχουκ/Windhoek
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Βίντχουκ, την πρωτεύουσα της Ναμίμπια (πρώην Νοτιοδυτική Αφρική), που υπήρξε στο παρελθόν γερμανική αποικία.

2η μέρα: Βίντχουκ
Άφιξη στο Βίντχουκ και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την αλλόκοτη αυτή πόλη, μίγμα αφρικάνικης και γερμανικής αρχιτεκτονικής.

3η μέρα: Βίντχουκ - Okahandja - Okonjima - Ετόσα
Πρωινή αναχώρηση για την Okahandja, όπου θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά με ξυλόγλυπτα. Συνεχίζουμε για την Okonjima και το ίδρυμα Africat, όπου θα ενημερωθούμε για το πρόγραμμα προστασίας για τις απειλούμενες μεγάλες γάτες της Αφρικής (λιοντάρια, γατόπαρδους, λεοπαρδάλεις). Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο νότιο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Etosha, από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα σε άγρια ζωή πάρκα στην Αφρική, με περισσότερα από 140 είδη θηλαστικών και 340 είδη πτηνών.

4η μέρα: Εθνικό Πάρκο Ετόσα
Ολοήμερο φωτογραφικό σαφάρι σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία παρουσίας άγριων ζώων στον πλανήτη. Θα μπούμε στον θαυμαστό κόσμο της άγριας Αφρικής, θα συναντήσουμε ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, γατόπαρδους, ζέβρες και πολλά άλλα ζώα, που βλέπουμε μόνο σε ντοκιμαντέρ - ακόμα και τους σπανιότατους λευκούς και μαύρους ρινόκερους.

5η μέρα: Ετόσα - Kaokoland
Πρωινή αναχώρηση για το Kaokoland στη βόρεια Ναμίμπια. Θα διασχίσουμε τις απέραντες Αφρικανικές σαβάνες και πιθανόν να συναντήσουμε τους σπανιότατους ελέφαντες της ερήμου και άλλα άγρια ζώα στο θεαματικό αφρικάνικο τοπίο. Αφού περάσουμε από το Palmwag, θα φτάσουμε στο Kaokoland.

6η μέρα: Kaokoland, Φυλή Χίμπα
Πρωινή εξόρμηση στην απομακρυσμένη βόρεια Ναμίμπια, στα σύνορα με την Αγκόλα, για να δούμε τα χωριά της φυλής των Χίμπα, που ζουν απομονωμένοι, σε πρωτόγονες συνθήκες, στις εσχατιές της χώρας. Οι Χίμπα είναι από τους λίγους πλέον λαούς της Αφρικής, που έχουν κρατήσει τον παλιό τρόπο ζωής. Θα μάθουμε πώς φτιάχνουν τις καλύβες τους, αλλά και τον τρόπο διαβίωσής τους σ’ αυτήν την απομονωμένη περιοχή.

7η μέρα: Kaokoland - Damaraland
Πρωινή αναχώρηση για το Damaraland, έχοντας πολλές πιθανότητες να συναντήσουμε αρκετά θηλαστικά και οπληφόρα, που τρέφονται με τη χαμηλή βλάστηση της περιοχής.

8η μέρα: Damaraland - Βραχογραφίες, "Καμμένο Βουνό" - Ακτή των Σκελετών - Σβάκοπμουντ
Σήμερα θα γνωρίσουμε το πιο αφιλόξενο και ταυτόχρονα πανέμορφο τοπίο, την περίφημη Ακτή των Σκελετών: αμμώδεις θίνες, ψηλά φαράγγια, αποικίες με φώκιες και άλλα θαλάσσια θηλαστικά. Πολυάριθμα ναυάγια που έχουν προσαράξει στις ακτές, στοιχειώνουν την παράκτια έρημο. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε λόφους με πολλές βραχογραφίες - μυστηριώδη κατάλοιπα παλαιότερων κοινωνιών - καθώς και το λεγόμενο "Καμένο Βουνό", όπου έχουν βρεθεί δείγματα προϊστορικής ανθρώπινης εγκατάστασης. Άφιξη στο ιστορικό Σβάκοπμουντ, στην ακτή του Ατλαντικού.

9η μέρα: Σβάκοπμουντ - Κόλπος Γουάλβις - Σβάκοπμουντ
Ολοήμερη εκδρομή στον Κόλπο Walvis, ένα από τα πλουσιότερα σε θαλάσσια πανίδα μέρη του πλανήτη μας. Επιβίβαση σε σκάφος για την κρουαζιέρα μας, όπου θα δούμε τις φώκιες του Ακρωτηρίου, σπάνια δελφίνια και ίσως ακόμη και φάλαινες. Στη διάρκεια της κρουαζιέρας θα δοκιμάσουμε θαλασσινά και το πασίγνωστο νοτιοαφρικάνικο κρασί.

10η μέρα: Σβάκοπμουντ - Έρημος Ναμίμπ - Σοσσουσβλέι
Πρωινή αναχώρηση για την Έρημο Ναμίμπ, την αρχαιότερη έρημο του κόσμου, μέσα από τα σκοτεινά φαράγγια του Kuiseb και τα σεληνιακά τοπία της Νοτιοδυτικής Αφρικής. Στη διαδρομή μας θα δούμε τα εκπληκτικά ενδημικά φυτά Welwitschia, που έχουν προσαρμοστεί στο σκληρό και άνυδρο περιβάλλον της ερήμου. Η ημέρα μας θα κλείσει με τον καλύτερο και θεαματικότερο τρόπο: θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα πάνω από την έρημο Ναμίμπ και τους εντυπωσιακούς κατακόκκινους αμμόλοφους, που έχουν κάνει τη Ναμίμπια διάσημη σε όλον τον κόσμο. Άφιξη στο Σοσσουσβλέι, στα όρια τους Εθνικού Πάρκου Naukluft.

11η μέρα: Σοσσουσβλέι - Φαράγγι - Σεσριέμ - Dead Vlei - Σοσσουσβλέι
Σήμερα μας περιμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Αφρικής: μια θάλασσα από γιγαντιαίους, πορτοκαλί αμμόλοφους. Τα όμορφα τοπία του Σοσσουσβλέι και το προϊστορικό τοπίο με τα αποξηραμένα δέντρα, θα είναι το επίκεντρό μας. Θα επισκεφθούμε το φαράγγι Sesriem, τον πανύψηλο Αμμόλοφο με το περίεργο όνομα 45, καθώς και το μοναδικό τοπίο των αποξηραμένων ελών και υγροτόπων, γνωστό σαν Dead Vlei - για πολλούς είναι συνώνυμο με τη χώρα.

12η μέρα: Σοσσουσβλέι - Βίντχουκ, Ξενάγηση
Πρωινή αναχώρηση για το Βίντχουκ. Άφιξη και ξενάγηση στην πρωτεύουσα για να γνωρίσουμε τα σημαντικότερα μνημεία, όπως την εκκλησία Christus Kirche, το οχυρό Alte Feste και το Post Steet Mall, με τη μεγαλύτερη συλλογή μετεωριτών στον κόσμο, που έπεσαν στην περιοχή τον 19ο αιώνα.

13η, 14η μέρα: Βίντχουκ - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη το απόγευμα της 14ης ημέρας.

Τι πρέπει να περιμένετε από το ταξίδι:

  • Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές στους χωματόδρομους του εσωτερικού. Τα ξενοδοχεία είναι πολύ καλά. Στα πάρκα οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε εξαιρετικά και καθαρά lodge. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε φυσικά μνημεία και σαφάρι σε πάρκα για παρατήρηση αγρίων ζώων. Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία. Διαδρομές υπό συνθήκες περιπέτειας σε μερικά από τα ωραιότερα Αφρικάνικα τοπία. Η Ναμίμπια διαθέτει καλή ταξιδιωτική υποδομή σε σχέση με άλλες Αφρικανικές χώρες. Το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει κατά την εκτέλεσή του. Έξοδα από απρόβλεπτες αλλαγές λόγω εκτάκτων συνθηκών πάντα καλύπτονται από τους ταξιδιώτες.


ΑΝΑΧ. 11 Μαρτίου, 3 Απριλίου,   14 μέρες
Τιμή κατ’ άτομο         

  • Δίκλινο 3.980                                  
  • Μονόκλινο 4.720                                                 

• Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, βίζα, φόροι Εθνικών Πάρκων: 680 €
• Προκαταβολή: 1.600 €
• Ελάχιστες συμμετοχές: 12 -16 άτομα
Για συμμετοχές κάτω των 12 ατόμων (ελάχιστες 8-11) η τιμή διαφοροποιείται κατά 190 € επιπλέον κατ’ άτομο

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  
  • Ξενοδοχεία 4* και Lodge
  • Ημιδιατροφή (εκτός 1ης, 2ης, 13ης & 14ης ημέρας)
  • Οδικές μεταφορές & ξεναγήσεις κατά το πρόγραμμα
  • Αρχηγός από Ελλάδα
  • Αγγλόφωνος τοπικός οδηγός-ξεναγός
  • Είσοδοι μνημείων, μουσείων και εθνικών Πάρκων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Έντυπα
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, βίζα, φόροι εθνικών Πάρκων € 680
  • Φιλοδωρήματα ξεναγών/οδηγών/αχθοφόρων
  • Ποτά (αλκοολούχα & μη), προσωπικά έξοδα
  • Οτιδήποτε προαιρετικό ή δεν αναφέρεται