Skip to main content

ΙΟΥΛΙΟ ως ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2022 Νότια Αφρική! από 3290€

Αναχωρήσεις: 03/07, 24/07, 02/08, 21/08, 11/09, 23/10/2022       ~        14 μέρες

Διαδρομή των Κήπων

 Σαφάρι με 4x4 στο πάρκο Κρούγκερ

Κέιπ Τάουν, Χερμάνους, Σβέλενταμ, Μόσελ Μπέι, Νάισνα, Πάρκο Τσιτσικάμα, Πορτ Ελίζαμπεθ (Διαδρομή των Κήπων), Γιοχάνεσμπουργκ, Πρετόρια, Δύο Σαφάρι στο Πάρκο Κρούγκερ

Καταρράκτες Βικτώρια/Ζιμπάμπουε

Ολοήμερη εκδρομή-σαφάρι στο Πάρκο Τσόμπε/Μποτσουάνα εντός της τιμής!!!

  • Τρεις διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην Πόλη του Ακρωτηρίου, το πανέμορφο Κέιπ Τάουν, την παλαιότερη αποικία των Ευρωπαίων στο νότιο τμήμα της Αφρικανικής ηπείρου
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας
  • Πλοιάριο για να δούμε από κοντά τις φώκιες
  • Επίσκεψη στην παραλία Μπούλνερ με τους πιγκουίνους
  • Περιλαμβάνεται η περίφημη Διαδρομή των Κήπων, μια από τις ομορφότερες οδικές διαδρομές

       του κόσμου με εναλλαγές τοπίων και βλάστησης

  • Επίσκεψη στο παραλιακό θέρετρο Χερμάνους και στο γραφικό Σβέλενταμ με το έντονο Ολλανδικό

        χρώμα

  • Περιήγηση στο Μόσελ Μπέι και επίσκεψη στο Ναυτικό μουσείο, αφιερωμένο στον Πορτογάλο

      θαλασσοπόρο Βαρθολομαίο Ντιάζ

  • Επίσκεψη στην μικρή παραθαλάσσια πόλη Νάισνα και Κρουαζιέρα στην λιμνοθάλασσα
  • Επίσκεψη στον εκπληκτικής ομορφιάς Εθνικό Δρυμό Τσιτσικάμα
  • Περιήγηση στο Πορτ Ελίζαμπεθ, το τέλος (ή την αφετηρία) της Διαδρομής των Κήπων
  • Ξενάγηση στην σύγχρονη μεγαλούπολη της Νοτίου Αφρικής, το Γιοχάνεσμπουργκ
  • Επίσκεψη στο μουσείο του Απαρτχάιντ, ένα από σημαντικότερα "μνημεία" του Γιοχάνεσμπουργκ,

        καθώς επικεντρώνεται στην ιστορία που σημάδεψε την χώρα κατά τον 20ο αιώνα

  • Περιήγηση στο Σοβέτο, το οποίο κατά την περίοδο του Απαρτχάιντ αποτελούσε γκέτο του

       έγχρωμου πληθυσμού της πόλης

  • Περιήγηση στην Πρετόρια, την εκτελεστική πρωτεύουσα της χώρας
  • Πρωινό και απογευματινό σαφάρι με οχήματα 4x4 στο πάρκο Κρούγκερ
  • Εσωτερική πτήση από το αεροδρόμιο του πάρκου Κρούγκερ (Μπουμαλάγκα) προς Γιοχάνεσμπουργκ, για να μην κάνουμε δύο φορές την ίδια οδική διαδρομή
  • Δύο διανυκτερεύσεις και επίσκεψη στους Καταρράκτες Βικτώρια της Ζιμπάμπουε
  • Πλωτό και χερσαίο σαφάρι στο Πάρκο Τσόμπε της Μποτσουάνας
  • Ημιδιατροφή
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

Η Νότια Αφρική κατοικείται από ένα μείγμα ανθρώπων αφρικανικής, ασιατικής και ευρωπαϊκής καταγωγής και ως εκ τούτου υπάρχει στην χώρα μεγάλη ποικιλία πολιτισμικών στοιχείων και γλωσσών.

Εξ ίσου διαφορετική είναι και η ποικιλία των τοπίων της, συμπεριλαμβανομένων των θεαματικών οροσειρών, των τραχιών ακτών, των όμορφων παραλιών, των δασών, των ερήμων, καθώς και των περιοχών άγριας φύσης, όπως το περίφημο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, όπου θα αναζητήσουμε εκπροσώπους της αφρικανικής πανίδας στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, η Νότια Αφρική διαθέτει εξελιγμένη τουριστική υποδομή, εξαιρετικά οδικά και αεροπορικά δίκτυα και καταλύματα, που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

1η μέρα: Αθήνα - Κέιπ Τάουν

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κέιπ Τάουν (Cape Town), την Πόλη του Ακρωτηρίου, μια κοσμοπολίτικη πόλη που σφύζει από ζωή και που θα σας εκπλήξει με την ιστορία της και τα ποικίλα αξιοθέατά της. Η "Μητέρα Πόλη", όπως αποκαλείται από τους Νοτιοαφρικανούς, είναι η παλαιότερη αποικία των Ευρωπαίων στο νότιο τμήμα της Αφρικανικής ηπείρου.

2η μέρα: Κέιπ Τάουν

Στο σημείο όπου σμίγει ο Ατλαντικός με τον Ινδικό ωκεανό, βρίσκεται μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, το Κέιπ Τάουν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Περπατήσετε στην κοσμική προκυμαία Victoria and Albert Waterfront, μία περιοχή με εμπορικά καταστήματα, εκλεκτά εστιατόρια, καφέ και μπαράκια με ζωντανή αφρικανική και τζαζ μουσική, κάτι αντίστοιχο με το Fisherman's Wharf στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Κέιπ Τάουν, Ξενάγηση, Τραπεζοειδές Όρος

Ξεκινάμε σήμερα την γνωριμία της πόλης, ανεβαίνοντας αρχικά στο Όρος Τέιμπλ (Table Mountain) με την επίπεδη κορυφή του, που δεσπόζει στην πόλη. Η ανάβασή μας με το τελεφερίκ (καιρού επιτρέποντος) θα μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε την επιβλητική θέα του αστικού ιστού και της γύρω περιοχής από το ύψος των 1.088 μέτρων. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς το κέντρο της πόλης και θα δούμε μεταξύ άλλων το νεοκλασικό Δημαρχείο με τον Πύργο του Ρολογιού, που κατασκευάστηκε με πρότυπο το λονδρέζικο Big Ben. Από το μπαλκόνι του Δημαρχείου ο Νέλσον Μαντέλα εκφώνησε την πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή. Συνεχίζουμε με τους Κήπους της Εταιρείας (Company’s Gardens), τους πιο παλιούς κήπους της Νότιας Αφρικής, που δημιουργήθηκαν από την Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδών τον 17ο αιώνα για τον εφοδιασμό του στόλου της με φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούσαν εκεί, αλλά και για να εμπορεύονται τα προϊόντα με τους ναυτικούς που έφθαναν στην πόλη. Σήμερα, δέντρα, θάμνοι και λουλούδια διαφόρων ειδών περιβάλλουν τα γύρω ιστορικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του Κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής. Τέλος, θα δούμε την πολύχρωμη γραφική συνοικία των Μαλαισίων (Bo-Kaap) με τα γεωργιανά σπίτια και τα  στενά λιθόστρωτα δρομάκια, που βρίσκεται στις πλαγιές του Signal Hill. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κέιπ Τάουν, Ολοήμερη εκδρομή στο Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας, Νησάκι Σιλ (Φώκιες), Παραλία Μπούλνερ (Πιγκουίνοι) 

Πρωινή αναχώρηση για την χερσόνησο Κέιπ και με πρώτη μας στάση στον κόλπο Χάουτ (Haut Bay), απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να δούμε από κοντά τις φώκιες στο νησάκι Σιλ Seal/Duiker Island). Στη συνέχεια, ακολουθώντας την ορεινή διαδρομή με την μοναδική θέα στον ωκεανό, θα φθάσουμε στο περίφημο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, όπου θα αντικρίσουμε το σημείο ένωσης των δύο ωκεανών (Ατλαντικού και Ινδικού), αλλά και τον διασημότερο φάρο του κόσμου. Φθάνοντας εν συνεχεία στην παραλία Μπούλντερ, θα δούμε τους πανέμορφους πιγκουίνους και θα μάθουμε για τον τρόπο ζωής τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κέιπ Τάουν - Διαδρομή των Κήπων - Χερμάνους - Σβέλενταμ - Μόσελ Μπέι

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την περίφημη Διαδρομή των Κήπων. Θεωρείται μια από τις ομορφότερες οδικές διαδρομές του κόσμου, καταπράσινη, με εναλλαγές τοπίων και βλάστησης. Πρώτη μας στάση θα είναι στο παραλιακό θέρετρο Χερμάνους, το οποίο είναι γνωστό για τις φάλαινες που έρχονται εδώ από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο για να ζευγαρώσουν και να γεννήσουν. Επόμενος σταθμός μας το γραφικό Σβέλενταμ, ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα διοίκησης, που χρονολογείται από το 1747. Η μικρή αυτή πόλη έχει έντονο Ολλανδικό χρώμα (το δηλώνει άλλωστε και το όνομά της) που αποτυπώνεται στα αποικιακής αρχιτεκτονικής  κτίριά του. Συνεχίζουμε για το Μόσελ Μπέι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Μόσελ Μπέι, Ναυτικό Μουσείο Ντιάζ - Διαδρομή των Κήπων - Νάισνα, Κρουαζιέρα στη λιμνοθάλασσα

Πρωινή επίσκεψη στο τοπικό Ναυτικό μουσείο, αφιερωμένο στον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Βαρθολομαίο Ντιάζ, που το 1488 έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακάλυψε το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, πραγματοποιώντας τον περίπλου της Αφρικής. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια μικρή βόλτα στην πόλη για να δούμε το πρώτο ταχυδρομείο της Νότιας Αφρικής και θα αναχωρήσουμε για τη Νάισνα (Knysna), μια μικρή παραθαλάσσια πόλη σε μια πανέμορφη προστατευόμενη λιμνοθάλασσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια μίνι κρουαζιέρα στη λιμνοθάλασσα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Νάισνα - Διαδρομή των Κήπων - Εθνικός Δρυμός Τσιτσικάμα - Πορτ Ελίζαμπεθ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον εκπληκτικής ομορφιάς Εθνικό Δρυμό Τσιτσικάμα. Αυτό το περίεργο όνομα προέρχεται από τη γλώσσα Khoi και σημαίνει "τόπος με πολύ νερό" ή "καθαρό νερό", πιθανή αναφορά στον ομώνυμο ποταμό". Μέσα στο δάσος υπάρχουν γιγαντιαία δέντρα - το μεγαλύτερο είναι άνω των 800 ετών και το ύψος του ξεπερνά τα 35 μέτρα. Γεμάτοι από υπέροχες εικόνες φθάνουμε στο Πορτ Ελίζαμπεθ, το τέλος (ή την αφετηρία) της Διαδρομής των Κήπων. Τα παλαιότερα κτίρια της πόλης είναι του 1820, όταν έφθασε στην περιοχή η πρώτη ομάδα των Βρετανών αποίκων. Σήμερα η πόλη αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κόμβο (αυτοκινητοβιομηχανία, κλωστοϋφαντουργία, βιομηχανία τροφίμων κλπ.) και το λιμάνι της είναι ένα από τα μεγαλύτερα στη Νότια Αφρική. Σύντομη πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Πορτ Ελίζαμπεθ - Γιοχάνεσμπουργκ (Πτήση), Ξενάγηση, Μουσείο Απαρτχάιντ, Σοβέτο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Γιοχάνεσμπουργκ, την σύγχρονη μεγαλούπολη της Νοτίου Αφρικής. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων και το μουσείο του Απαρτχάιντ. Το μουσείο αυτό άνοιξε τις πύλες του το 2001 και αποτελεί ένα από σημαντικότερα "μνημεία" του Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς επικεντρώνεται στην ιστορία που σημάδεψε την χώρα κατά τον 20ο αιώνα. Το Απαρτχάιντ, η πολιτική δηλαδή των λευκών που καθόριζε και επέβαλλε τον διαχωρισμό των ανθρώπινων ομάδων βάσει φυλετικών κριτηρίων (απαρτχάιντ σημαίνει διαχωρισμός στη γλώσσα των Μπόερς, τα αφρικάανς), στιγμάτισε την χώρα για πολλές δεκαετίες από το 1948 έως το 1994, όταν έγιναν οι δημοκρατικές εκλογές με συμμετοχή όλων των εθνοτήτων και ο Νέλσον Μαντέλα εξελέγη πρόεδρος της χώρας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Σοβέτο, που βρίσκεται στα προάστια της πόλης, το οποίο κατά την περίοδο του Απαρτχάιντ αποτελούσε γκέτο του έγχρωμου πληθυσμού της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Γιοχάνεσμπουργκ - Καταρράκτες Βικτώρια (Ζιμπάμπουε)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τους Καταρράκτες Βικτώρια, τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου. Άφιξη και περιήγηση στο "υδάτινο μονοπάτι των αγγέλων", εκεί που 550.000 κυβικά νερού πέφτουν κάθε λεπτό με πίεση σε φαράγγια με τροπική βλάστηση και κάνουν όλους να "προσκυνούν" ένα μοναδικό φαινόμενο. Ο συνδυασμός του έντονου θορύβου από την πτώση του νερού, το σύννεφο του ατμού μετά την πτώση, η πολυχρωμία από τα ουράνια τόξα, το επιβλητικό υψόμετρο του φαραγγιού και η ηρεμία των ζώων και των πουλιών, δίνουν άλλη διάσταση σε ένα κάδρο, που μένει στη μνήμη όλων των επισκεπτών! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

10η μέρα: Καταρράκτες Βικτώρια, Ολοήμερη εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε/Μποτσουάνα

Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε της Μποτσουάνας. Το Τσόμπε είναι μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Μποτσουάνας - καλύπτει μία έκταση 11.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων - και συγκεντρώνει πολλά είδη άγριων ζώων, όπως λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, αντιλόπες, ύαινες, τσιτάχ, ιπποπόταμους, κροκοδείλους κλπ. και κυρίως τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων στον πλανήτη. Φθάνοντας θα κάνουμε βόλτα με πλοιάριο στον ποταμό Τσόμπε θαυμάζοντας την άγρια ζωή της περιοχής. Στάση για γεύμα και ακολουθεί χερσαίο σαφάρι στο πάρκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

11η μέρα: Καταρράκτες Βικτώρια - Πάρκο Κρούγκερ (Πτήση), Απογευματινό Σαφάρι

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Γιοχάνεσμπουρκ για Μπουμαλάγκα, το τοπικό αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το περίφημο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ (Kruger), που είναι ευρέως γνωστό για την εκπληκτική ποικιλία της άγριας ζωής. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της γύρω περιοχής (ανάλογα την αναχώρηση, η διαμονή μπορεί να γίνει σε ξενοδοχείο στο Χέιζιβιου). Το πάρκο ιδρύθηκε το 1898 από τον Paul Kruger για την προστασία της μοναδικής τοπικής πανίδας και χλωρίδας. Καταλαμβάνει έκταση περίπου 2 εκατομμυρίων εκταρίων και μοιράζεται σύνορα με τη Μοζαμβίκη και τη Ζιμπάμπουε. Εκτός από τα "Big Five", τα "Μεγάλα Πέντε", δηλαδή τα πέντε είδη άγριας ζωής - λιοντάρια, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, βουβάλια και ρινόκερους - οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συναντήσουν καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αντιλόπες και πολλά είδη πτηνών. Σήμερα θα απολαύσουμε το απογευματινό μας σαφάρι με οχήματα 4x4, παρατηρώντας τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

12η μέρα: Πάρκο Κρούγκερ, Πρωινό Σαφάρι - Πρετόρια, Περιήγηση - Γιοχάνεσμπουργκ

Σήμερα το πρωί μας περιμένει ένα ακόμα σαφάρι στο πάρκο με οχήματα 4x4. Θα πλησιάσουμε αρκετά ζώα, κάποια από αυτά ίσως μόλις έχουν ξυπνήσει ύστερα από το νυχτερινό τους κυνήγι. Γεμάτοι απίστευτες εικόνες θα αναχωρήσουμε για την εκτελεστική πρωτεύουσα της χώρας, την Πρετόρια, που απεικονίζει ολόκληρη την ιστορία της Νότιας Αφρικής. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία περιβάλλεται από πολλά ιστορικά και αρχιτεκτονικά σημαντικά κτίρια, όπως το Παλάτι της Δικαιοσύνης και το Παλαιό Καπιτώλιο. Εξ ίσου εντυπωσιακά είναι το Δημαρχείο, η Όπερα και τα κτίρια της Ένωσης, η επίσημη έδρα της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής. Συνεχίζουμε για το Γιοχάνεσμπουργκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

13η μέρα: Γιοχάνεσμπουργκ - Πτήση για Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

14η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

 

Αναχωρήσεις: 03/07, 24/07, 02/08, 21/08, 11/09, 23/10        ~        14 μέρες

   

 

                                                                            Αναχωρήσεις: 03/07, 11/09

Τιμή κατ’ άτομο σε Δίκλινο

3.290€

3ο άτομο έως 12 ετών

3.040€

Μονόκλινο

4.050€

Αναχωρήσεις: 24/07, 02/08, 21/08, 23/10

Τιμή κατ’ άτομο σε Δίκλινο

3.390€

3ο άτομο έως 12 ετών

3.140€

Μονόκλινο

4.140€

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Δύο εσωτερικές πτήσεις: Πορτ Ελίζαμπεθ-Γιοχάνεσμπουργκ, Γιοχάνεσμπουρκ-Μπουμαλάγκα (Πάρκο Κρούγκερ)
  • Αεροπορικά εισιτήρια Γιοχάνεσμπουργκ-Καταρράκτες Βικτώρια-Γιοχάνεσμπουργκ
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4*sup.
  • Ημιδιατροφή
  • Δύο σαφάρι το πάρκο Κρούγκερ με ανοιχτά οχήματα 4x4

    (1 πρωινό και 1 απογευματινό)

  • Ολοήμερη εκδρομή με σαφάρι (πλωτό και χερσαίο) και γεύμα στο πάρκο Τσόμπε της Μποτσουάνας
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές, είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται

 

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: 980 €
  • Βίζα Ζιμπάμπουε (πληρώνεται επιτόπου): περίπου 40 €
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

 

 

Ενδεικτικές πτήσεις

Πτήσεις

με

Turkish Airlines

1η μέρα

TK1844

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

22:00-23:30

2η μέρα

TK 44

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ

01:50-11:45

13η μέρα

TK 41

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

18:10-04:50+1

14η μέρα

TK1845

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

07:40-09:05