Skip to main content

Νότια Αφρική | Ταξίδι εμπειριών: Σαφάρι - Εξωπραγματικά φαράγγια -Οινογνωσία - Παρατήρηση φαλαινών | Χριστούγεννα 2022 από 2999€

25/12  11 μέρες   μεγάλο σπανιο προγραμμα!

  • Σπάνιες πτήσεις για τους Καταρράκτες Βικτώρια, με επιστροφή από το Κέιπ Τάουν.
  • Σπάνιες τέσσερις (4) ολόκληρες διανυκτερεύσεις σε μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου, το Κέιπ Τάουν, παρά το ακριβό κόστος διαμονής, και όχι περικοπή αυτών για μείωση κόστους. 
  • Η πολύχρονη εμπειρία στο ταξίδι αυτό έχει διαμορφώσει την ιδανική κατανομή διανυκτερεύσεων χωρίς να τις σπαταλάμε σε χωριά χαμηλού κόστους. Αντ’ αυτού βλέπετε ότι προσθέτουμε μια διανυκτέρευση  υψηλού κόστους στο Κέιπ Τάουν που είναι απαραίτητη, για να το απολαύσουμε όπως πρέπει. 
  • Διαμονή στο Κέιπ Τάουν στην ακριβή συνοικία Waterfront, ιδανική επιλογή για να είστε «μέσα στα πράγματα».
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε, στην Μποτσουάνα!
  • Διπλό σαφάρι στο Πάρκο Τσόμπε, πλωτό αλλά και χερσαίο!
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Εκδρομή στο Χερμάνους για παρατήρηση φαλαινών, εκδρομή με υψηλό κόστος που ωστόσο συμπεριλαμβάνουμε στο πρόγραμμα.
  • 2ήμερο σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ.
  • Ερχόμαστε σε συγκλονιστικά σημεία του Πάρκου Κρούγκερ όπως:
  • στο Παράθυρο του Θεού ένα εντυπωσιακό καταπράσινο φαράγγι
  • το Bourke’s Luck Potholes με τους αλλόκοτους, χρωματιστούς βράχους, και το
  • Three Rondavels με τις τεράστιες βραχοκορφές πάνω από το φαράγγι του ποταμού Μπλάιντ.
  • Επίσκεψη στο Σοβέτο, τη θρυλική συνοικία στο Γιοχάνεσμπουργκ.
  • Οινογνωσία στην Κωνσταντία του Κέιπ Τάουν, σε ένα από τα καλύτερα οινοποιεία που έχουμε βρει στα ταξίδια μας στον κόσμο!
  • Επίσκεψη στο Μπούλντερ, όπου θα δούμε την αποικία των πιγκουίνων της άμμου.
  • Επίσκεψη στο μουσείο Απαρχάιντ, στο Γιοχάνεσμπουργκ. 
  • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό

 

Ημέρα 0: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Προσοχή!!! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο γίνεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας από την ημερομηνία αναχώρησης του ταξιδιού μας!

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τους Καταρράκτες της Βικτώρια, στη Ζιμπάμπουε. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αφρικής, οι Καταρράκτες Βικτώρια, απλώνονται σε πλάτος 1.700 μέτρων και πέφτουν από ύψος 90 έως 107 μέτρων στο Φαράγγι του Ζαμβέζη. «Ο καπνός που βρυχάται», έτσι ονόμαζαν οι ιθαγενείς τον υδάτινο αυτό γίγαντα. Το πέπλο της ομίχλης που σχηματίζεται από την πτώση των νερών είναι ορατό από απόσταση 40 χιλιομέτρων.

Οι καταρράκτες ανακαλύφθηκαν από τον δόκτωρ Ντέιβιντ Λίβινγκστον στις 16/11/1855, ο οποίος θαυμάζοντας την ομορφιά του τοπίου έγραψε: «Τέτοια όμορφη θέα πρέπει να ατένιζαν οι άγγελοι στο πέταγμά τους» και τους έδωσε το όνομα της βασίλισσάς του, της Βικτωρίας.

Με την άφιξή μας λοιπόν θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στους Καταρράκτες για να απολαύσουμε από κοντά αυτό το υπερθέαμα της φύσης!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΟΜΠΕ/ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ (Βαρκάδα, Σαφάρι)

Ολοήμερη εκδρομή σε ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα της Αφρικής, το Τσόμπε, στη γειτονική Μποτσουάνα μία από τις πιο πλούσιες σε χλωρίδα και πανίδα χώρες της Αφρικής. Στην Μποτσουάνα λοιπόν ερχόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε, από τα πλέον ποικιλόμορφα της «μαύρης ηπείρου», όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα εκπληκτικό πλωτό σαφάρι στον ποταμό Ζαμβέζη και στη συνέχεια με Jeep στο χερσαίο κομμάτι του. Μια εμπειρία που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ζιμπάμπουε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ – πτήση για ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Γιοχάνεσμπουργκ μια υπερσύγχρονη και δυναμική πόλη, στην οποία δεσπόζουν οι ουρανοξύστες - ένα Μανχάταν στην καρδιά της Αφρικής, και η οικονομική, βιομηχανική και εμπορική πρωτεύουσα της χώρας. Σύντομη περιήγηση στην πόλη, όπου θα επισκεφτούμε το περίφημο μουσείο του Απαρτχάιντ. Στις αίθουσες του μουσείου υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ταινίες ντοκουμέντα, προσωπικά αντικείμενα αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες που εξιστορούν την πιο μελανή σελίδα στην Ιστορία της χώρας από το 1948 - 1994. Στη συνέχεια θα δούμε το Μουσείο του Απαρτχάιντ και θα επισκεφτούμε τη συνοικία του Σοβέτο όπου θα δούμε το σπίτι του Νέλσον Μαντέλα, το μνημείο Hector Pieterson και την εκκλησία Regina Mundi. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΧΕΪΖΙΒΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΟΥΓΚΕΡ (σαφάρι 4x4)

Αναχωρούμε σήμερα από το Γιοχάνεσμπουργκ και μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής φτάνουμε οδικώς στην περιοχή Χέιζιβιου, που αποτελεί το κέντρο εξόρμησης για τα σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερης βιοποικιλότητας πάρκα της Αφρικής. Ειδικοί λένε πως αν σε όλη την Αφρική εξαφανιστούν τα ζώα, είτε από έλλειψη τροφής είτε από τους λαθροκυνηγούς (είτε και από τα δύο), στο Πάρκο Κρούγκερ θα υπάρχουν ακόμη. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Φτάνοντας λοιπόν στο Κρούγκερ θα κάνουμε το πρώτο μας σαφάρι με 4x4 για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τον απίστευτο αυτό φυσικό θησαυρό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΟΥΓΚΕΡ (σαφάρι 4x4) – PANORAMA ROUTE (BLYDE RIVER CANYON)

Ξεκινάμε την ημέρα μας με ακόμα ένα σαφάρι με 4x4 στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, μία ευκαιρία ακόμη για να δούμε από κοντά τον πλούτο του Πάρκου και τους «αυθεντικούς κατοίκους» του. Οι ανεπανάληπτες εμπειρίες συνεχίζονται ακολουθώντας την διαδρομή Panorama που θα μας φέρει στα πιο εντυπωσιακά σημεία του Κρούγκερ: στο λεγόμενο «Παράθυρο του Θεού» (God’s Window) θα μείνουμε άφωνοι από την ασύγκριτης ομορφιάς θέα, ένα καταπράσινο φαράγγι 700-900 μέτρων γεμάτο οργιαστική βλάστηση και άγρια ζωή! Στο Bourke’s Luck Potholes θα δούμε τα αποτελέσματα αιώνων διάβρωσης των βράχων από το νερό, που δημιουργεί αλλεπάλληλους αλλόκοτους σχηματισμούς σε ένα στενό φαράγγι, ενώ στο Three Rondavels παρατηρούμε τις τεράστιες βραχοκορφές που ορθώνονται πάνω από το φαράγγι του ποταμού Μπλάιντ. Τα φυσικά αξιοθέατα του Πάρκου Κρούγκερ πραγματικά δεν έχουν τελειωμό και ο ρυθμός που το ένα διαδέχεται το άλλο είναι τέτοιος που τα επιφωνήματα θαυμασμού δεν σταματούν!

Η συναρπαστική αυτή ημέρα ολοκληρώνεται με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΟΥΓΚΕΡ – ΠΡΑΙΤΩΡΙΑ – ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για την Πραιτώρια, «την πόλη της ζακαράντας», των δέντρων με τα πανέμορφα ροζ άνθη. Περιήγηση στην πόλη με τα μνημειώδη κτίρια που περιβάλλουν την Πλατεία του Καθεδρικού Ναού, το Άγαλμα του Κρούγκερ, το Ανάκτορο της Δικαιοσύνης, το Κοινοβούλιο και το επικό Μνημείο των Πρωτοπόρων. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ (ξενάγηση – Θεματικό Πάρκο Gold Reef)) – πτήση για ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ (Ξενάγηση – Τελεφερίκ – Οινογνωσία)

Το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης από όπου θα πετάξουμε για την «Πόλη του Ακρωτηρίου», το Κέιπ Τάουν. Σίγουρα η πιο κοσμοπολίτικη πόλη της χώρας, το Κέιπ Τάουν θεωρείται ως μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Νότιας Αφρικής (πίσω μόνο από το Γιοχάνεσμπουργκ) και η παλαιότερη αποικία των Ευρωπαίων στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Στη συνέχεια της ημέρας ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πόλη του Κέιπ Τάουν. Μία πόλη στην άκρη μιας ηπείρου δεν σημαίνει πάντα πως είναι μια ξεχασμένη πόλη. Στην περίπτωση μάλιστα του Κέιπ Τάουν συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κοσμοπολίτικο, γεμάτο ζωή και χρώματα, το Κέιπ Τάουν και η ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου συνδυάζουν την ιστορία με το μέλλον του τόπου.

Σήμερα λοιπόν απολαμβάνουμε ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανεβούμε με το τελεφερίκ (καιρού επιτρέποντος, εισιτήριο μετ’ επιστροφής περιλαμβάνεται) στην κορυφή του επίπεδου Τέιμπλ Μάουντεν, όπου από ύψος 1.088 μέτρων θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης αλλά και θα θαυμάσουμε τα υποβλητικά βραχώδη τοπία της περιοχής.

Στη συνέχεια κατηφορίζουμε στην παλιά πόλη όπου θα δούμε όλα τα ιστορικά της μνημεία, όπως το Κάστρο, την Ολλανδική Εκκλησία, το παλιό Δημαρχείο, την τοπική Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, τη γραφική συνοικία των Μαλαισίων με τα πολύχρωμα τζαμιά, καθώς και την εκπληκτική αποβάθρα του λιμανιού.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Κωνσταντία, προάστιο το Κέιπ Τάουν για να επισκεφθούμε δύο wine estates όπου και θα δοκιμάσουμε κρασιά της περιοχής. Η Κωνσταντία είναι πολύ γνωστή για την οινοπαραγωγή της, ούσα μάλιστα μία από τις παλαιότερες οινοπαραγωγικές περιοχές στο Νότιο Ημισφαίριο!

Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ – Νησί Ντούικερ/Φώκιες, Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας, Μπούλντερ

Πρωινή αναχώρηση μέσω μιας εντυπωσιακής παραλιακής διαδρομής προς τις εσχατιές της αφρικανικής ηπείρου, στο περίφημο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Θα περάσουμε από τα κοσμοπολίτικα προάστια της πόλης με κατεύθυνση το Χάουτ Μπέι, για να επιβιβαστούμε στο ειδικό πλοιάριο προς το Νησί Ντούικερ, όπου θα δούμε αποικίες από φώκιες και κορμοράνους.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας από το μοναδικής ομορφιάς πέρασμα Τσάπμαν με κατεύθυνση το προστατευόμενο πάρκο του Ακρωτηρίου. Αφού απολαύσουμε από το νοτιοδυτικότερο άκρο της Αφρικής το αγκάλιασμα του Ατλαντικού με τον Ινδικό Ωκεανό, κατευθυνόμαστε στο Μπούλντερ, όπου θα δούμε την αποικία των πιγκουίνων της άμμου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Κέιπ Τάουν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ – ολοήμερη εκδρομή ΧΕΡΜΑΝΟΥΣ – Θαλάσσιο σαφάρι

Ξεκινάμε νωρίς το πρωί για ολοήμερη εκδρομής στο Χερμάνους, προς τη νότια πλευρά της χώρας. Καθώς βρίσκεται στην καρδιά του Cape Whale Route, το άλλοτε ταπεινό ψαροχώρι του Χερμάνους αναπτύχθηκε σταδιακά σε παγκόσμιας φήμης τουριστικός προορισμός. Παρόλα αυτά όμως διατηρεί ακόμα τη ρουστίκ γοητεία του και τη φυσική ομορφιά του, τα ίδια στοιχεία που τράβηξαν αρχικά το ενδιαφέρον για το Χερμάνους. Εδώ λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να επιβιβαστούμε σε καταμαράν και να κάνουμε θαλάσσιο σαφάρι: θα μάθουμε πολλά για τη θαλάσσια ζωή της περιοχής και αν είμαστε λίγο τυχεροί θα δούμε τους… κύριους εκπροσώπους της μπροστά μας: φώκιες, φάλαινες, δελφίνια, πιγκουίνοι και δεκάδες είδη από θαλασσοπούλια που βρίσκουν εδώ καταφύγιο.

Το απόγευμα θα περπατήσουμε στην πόλη του Χερμάνους για να πάρουμε μία αίσθηση του όμορφου οικισμού, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Κέιπ Τάουν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ (ελεύθερη ημέρα)

Απολαμβάνουμε σε χαλαρούς ρυθμούς τη σημερινή μέρα, χαλαρώνοντας και ανακαλύπτοντας ακόμη περισσότερες πλευρές του Κέιπ Τάουν. Η πόλη προσφέρεται για βόλτες και οι ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες εμπειρίες είναι πολλές.

Διανυκτέρευση στο Κέιπ Τάουν.

 

11η ημέρα: ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ – πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη την επόμενη ημέρα σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/12/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2999 € 1090 €
  Twin Room 2999 € 1090 €
  Triple Room 2999 € 1090 €
  Single Room 3839 € 1090 €

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΤ 761

25/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

*00:45

06:35

ΕΤ 829

25/12/2022

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ –  ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

08:30

12:10

ΕΤ 846

04/01/2023

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ –
ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

14:35

22:00

ΕΤ 760

04/01/2023

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:00

03:00 +1

*Προσοχή!!! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση από την Αθήνα γίνεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας από την ημερομηνία αναχώρησης του ταξιδιού μας, δηλαδή το βράδυ στις 24/12.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4 & 4* sup.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (βραδινό)  μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια.
  • Περιηγήσεις, μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 1090

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Σύμφωνα με οδηγία της Νοτίου Αφρικής για ανηλίκους κάτω των 18 ετών επιπλέον του διαβατηρίου απαιτείται και ληξιαρχική πράξη γέννησης του ανηλίκου, μεταφρασμένη στα αγγλικά από την πρεσβεία. Διαφορετικά δεν θα επιτραπεί η επιβίβαση του ανηλίκου στην πτήση.