Skip to main content

Πολυτελείας σαφάρι στην Τανζανία, Ζανζιβάρη, φυλές λίμνης Εγιάσι | Χριστούγεννα 2021 απο 3349,00

24/12   Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ με γεματο Σαφαρι πολυ καλες διαμονες και παραλιακο θερετρο Ζανζιβαρης

για μεσα στις γιορτες και με οτι περιλαμβανει, θεωρειται πολυ καλη προσφορα τιμης

 

  • Διαμονή σε lodge πολυτελείας 4* sup, των αλυσίδων Serena και Sopa που θα κάνουν απολαυστική τη διαμονή σας και όχι υποδεέστερα ή lodge «χωρίς όνομα». Ζητείστε τα lodge που σας δίνουν και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο.  Στην Ζανζιβάρη διaμονή  σε ξενοδοχείο 5*  στις εξωτικές παραλίες της.
  • Σαφάρι με εξαιρετικά jeep 4 x 4 και όχι mini van. Μια επιλογή που κοστίζει αλλά κερδίζουμε σε απόλαυση.
  • Επιπλέον ημέρα στο Νγκορονγκόρο και περιπατητικό σαφάρι. Μια διαφορετική εμπειρία. Μένουμε συνολικά δυο διανυκτερεύσεις για να το απολαύσουμε.
  • Διαμονή και σαφάρι στο διάσημο εθνικό πάρκο της λίμνης Μανυάρα
  • Χορταστική διάρκεια 11 ημερών.
  • Προσφέρουμε 3 διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο resort στη Ζανζιβάρη στις πανέμορφες εξωτικές παραλίες του ινδικού και όχι ξενοδοχείο πόλης για μείωση κόστους.
  • Κάνουμε πραγματικό σαφάρι διαμένοντας πέντε πολύ ακριβές διανυκτερεύσεις σε εθνικά πάρκα – φυλές.
  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Stonetown (Πέτρινη Πόλη), καθώς και στο Δάσος Ζοζάνι.
  • Επίσκεψη στη Λίμνη Εγιάσι και στις τοπικές φυλές Χατζάμπε και Ντατόγκα.
  • Σαφάρι σε τρία εθνικά πάρκα: Σερενγκέτι, Νγκορονγκόρο και Λίμνης Μανιάρα.
  • Επιλέγουμε μόνο πολύ καλά lodges για τη διαμονή μας κατά τη διάρκεια των σαφάρι στα πάρκα. Στη Ζανζιβάρη σε πολυτελές ξενοδοχείο 5*.
  • Άμεση εγκατάσταση στο ξενοδοχείο στη Ζανζιβάρη τη στιγμή της άφιξης.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ζανζιβάρη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ζανζιβάρη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ημέρα: Ζανζιβάρη – Δάσος Ζοζάνι

Άφιξη και άμεση εγκατάσταση σε ξενοδοχείο στις εξωτικές παραλίες της Ζανζιβάρης.

Η Ζανζιβάρη είναι γνωστή για τις ειδυλλιακές παραλίες της και τα κοράλλια της. Τα νησιά της Ζανζιβάρης κατοικήθηκαν από φυλές της ενδοχώρας της Αφρικής 2.000 χρόνια πριν. Από τότε πέρασαν από το νησί Άραβες, Πέρσες και άλλοι έμποροι από την Ινδία και την Ασία. Εκείνη την εποχή διαδόθηκε ο ισλαμισμός και η αρχιτεκτονική του, που χαρακτηρίζει τα νησιά του αρχιπελάγους μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια τα νησιά πέρασαν στα χέρια των Πορτογάλων, των Βρετανών και, τέλος, των Αράβων. Όλες αυτές οι κουλτούρες και οι πολιτισμοί μπλέκονται μεταξύ τους και αυτό είναι το αδιαφιλονίκητο ατού της Ζανζιβάρης. Μετά από ολιγόωρη ξεκούραση θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση του νησιού από το δάσος Ζοζάνι, με τα πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για μπάνιο και χαλάρωση. Διανυκτέρευση σε παραλιακό ξενοδοχείο

 

3η ημέρα: Παραλίες Ζανζιβάρης – «Πέτρινη πόλη» - Παραλίες Ζανζιβάρης

Στο επικεντρό μας σήμερα η γραφική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, η πανέμορφη Stonetown («Πέτρινη πόλη»). Έχοντας έντονη την αίσθηση περασμένης εποχής, θα αναζητήσουμε στα στενά της σοκάκια -μερικά έχουν πλάτος όσο το άνοιγμα των χεριών-, τα διακοσμημένα με κοράλλια σπίτια της, με τις μεγάλες, σκαλιστές, ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές, τα τζαμιά, τις πλατείες, την Αγορά των Σκλάβων με τα υγρά κελιά όπου τους στοίβαζαν αλυσοδεμένους (η Ζανζιβάρη υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίας σκλάβων στην Ανατολική Αφρική), το Αραβικό Φρούριο, τα γραφικά μαγαζιά και τα υπαίθρια παζάρια της, που είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις της αφρικανικής τέχνης. Η παλιά «Πέτρινη πόλη» του νησιού προστατεύεται από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις παραλίες. Χρόνος ελεύθερος για μπάνια και χαλάρωση ή δραστηριότητες που μπορείτε να επιλέξετε.

 

4η ημέρα: Ζανζιβάρη

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε τις υπέροχες παραλίες του Ινδικού. Η Ζανζιβάρη είναι γνωστή για τις ειδυλλιακές παραλίες της και τα κοράλλια της. Για όσους θέλουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, μπορούν να κάνουν snorkeling, diving, βαρκάδα στο ηλιοβασίλεμα να κολυμπήσουν με τα δελφίνια, να κάνουν ψάρεμα, ποδηλασία κ.ά.

 

5η ημέρα: Ζανζιβάρη – Αρούσα – λίμνη Μανιάρα ( Σαφάρι )

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αρούσα. Άφιξη και κατευθυνόμαστε στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης. Το πάρκο έχει έκταση 330 τετρ. χλμ., εκ των οποίων τα 230 τετρ. χλμ. καλύπτει η λίμνη. Είναι γνωστό κυρίως για τους ελέφαντες και τα λιοντάρια που ξεκουράζονται στα κλαδιά των δέντρων (Tree climbing lions), καθώς και για την ποικιλία στα είδη των πουλιών (περίπου 380 είδη). Απολαμβάνουμε το σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο, με εξειδικευμένους οδηγούς, που μας κατευθύνουν στα καλύτερα σημεία θέασης, παρέχοντάς μας παράλληλα όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτόν τον παράδεισο όπου βρισκόμαστε. Το όλο τοπίο θυμίζει σκηνικό από ταινία… Διανυκτέρευση σε λοντζ στη λίμνη Μανιάρα.

 

6η ημέρα: Λίμνη Μανιάρα - πάρκο Σερενγκέτι ( Σαφάρι )

Αναχώρηση για το Πάρκο Σερενγκέτι. Το πάρκο βρίσκεται σε ένα εσωτερικό, ψηλό οροπέδιο, ιδρύθηκε το 1951 και σε αυτό ζουν προστατευμένα χιλιάδες δείγματα της αφρικανικής πανίδας. Το Σερενγκέτι είναι η προέκταση του Πάρκου Μασάι Μάρα της Κένυας και καλύπτει μια έκταση 14.760 τετρ. χλμ. Από το 1981 περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το σαφάρι στην Τανζανία είναι από τα πιο εντυπωσιακά, γιατί τα πάρκα της θεωρούνται από τα πιο άγρια και πλούσια. Το Σερενγκέτι είναι ένα από τα πλουσιότερα πάρκα του κόσμου, αφού έχει 35 είδη ζώων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από το Βορρά στο Νότο. Μετά την άφιξή μας θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι στο πάρκο Σερενγέτι.

Στο σαφάρι μας οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ένας ελέφαντας ξύνει το χορτάρι με τα πόδια του και μετά το σηκώνει με την προβοσκίδα του για να τινάξει το χώμα πριν το βάλει στο στόμα του, επιβεβαιώνοντας έτσι τη φήμη του. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας ογκώδης ινδικός βούβαλος με τα τρομακτικά κέρατα και το χαρακτηριστικό ευέξαπτο βλέμμα. Τα βλέμματά μας χαμηλώνουν, καλύτερα να μην τον προκαλέσουμε. Καμηλοπαρδάλεις τεντώνουν τους μακριούς τους λαιμούς για να τσιμπολογήσουν από τις ακακίες και παιχνιδιάρικοι μπαμπουίνοι κουτρουβαλούν και κάνουν ότι τσακώνονται. Όλες αυτές οι εικόνες σε συνδυασμό με τις αχανείς πράσινες πεδινές εκτάσεις, που διακόπτονται από «νησίδες» γρανιτένιων λόφων, προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση μεγαλείου στον επισκέπτη.

 

7η ημέρα: Σερενγκέτι ( Σαφάρι )

Πολύ πρωινό ξύπνημα με ένα λαμπερό αφρικάνικο χαμόγελο και μια ζεστή κούπα καφέ, για να παρακολουθήσουμε τα μεγάλα θηλαστικά, όσο είναι ακόμα εν δράσει. Αργότερα, με τη ζέστη, θα κρυφτούν στη δροσιά για να απολαύσουν τη σιέστα τους και εμείς θα επιστρέψουμε στο λόντζ.    Μετά το πρωινό σαφάρι, επιστροφή στο lodge για μεσημεριανό και ολιγόωρη ξεκούραση.    Το μεσημέρι η φύση ηρεμεί στην Αφρική. Θα ξεχυθούμε πάλι το απόγευμα, γύρω στις 16.30, σε αυτό το πανηγύρι θηρευτών και θηραμάτων.

Στη γλώσσα των Μασάι «Σερενγκέτι» θα πει «απέραντη πεδιάδα». Εδώ νιώθει κανείς το κάλεσμα της Αφρικής, ακούγοντας τους βρυχηθμούς των άγριων ζώων στη διάρκεια του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος, που θα απολαύσουμε κάνοντας σαφάρι. Οι «big five» της αφρικανικής πανίδας είναι παρόντες εδώ: λιοντάρια, αφρικανικοί ελέφαντες, βουβάλια, ρινόκεροι και λεοπαρδάλεις, όμως οι εκπρόσωποι της πανίδας είναι πολύ περισσότεροι: ζέβρες, γαζέλες, αντιλόπες, τσιτάχ, ύαινες, ιπποπόταμοι, κροκόδειλοι και μπαμπουίνοι…

Επιστροφή στο λόντζ για βραδινό.   Στο τέλος της ημέρας, ένα ζεστό μπάνιο, ένα ποτό πλάι στην αναμμένη φωτιά και δείπνο κάτω από τα αστέρια, και στη συνέχεια κουβεντούλα για τις εμπειρίες που ζήσαμε μέχρι τα βλέφαρά μας να κλείσουν κουρασμένα. Αύριο μια διαφορετική εμπειρία μάς περιμένει.  

 

8η ημέρα: Σερενγκέτι - Νγκορονγκορο ( σαφάρι )

Αναχωρούμε σήμερα για το διάσημο Νγκορονγκόρο, μια τοποθεσία από τις γοητευτικότερες της Αφρικής, με τον απέραντο κρατήρα του που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων. Η διαδρομή είναι μοναδική: εικόνες, ήχοι και μυρωδιές μιας φύσης που δύσκολα συναντάμε στον πλανήτη, καθώς κατευθυνόμαστε στο πιο διάσημο πάρκο, που στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη καλντέρα του κόσμου. Φτάνοντας θα κάνουμε ένα σαφάρι. Θα κατέβουμε στη βάση του κρατήρα Νγκορονγκόρο, ο οποίος αποτελεί καταφύγιο για περίπου 25.000 θηλαστικά, μεταξύ των οποίων ο υπό εξαφάνιση μαύρος ρινόκερος, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε είδη πουλιών (περισσότερα από 380 είδη). Τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Νγκορονγκόρο (Περιπατητικό σαφάρι με συνοδεία ένοπλου Ρέιντζερ)

Μια διαφορετική εμπειρία θα έχουμε σήμερα. Θα έχουμε ένα τρίωρο περιπατητικό σαφάρι στο διάσημο πάρκο. Συνοδεία ένοπλου Ρέινζτερ θα περπατήσουμε σε αυτό τον παράδεισο και θα αναζητήσουμε εκτός από ζώα και Μασάι να βόσκουν τα ζώα τους.   Το σαφάρι αυτό δεν επιτρέπεται για παιδιά κάτω των 10 ετών και για να γίνει θα πρέπει να έχετε καλή φυσική κατάσταση.

 

10η ημέρα: Νγκορονγκορο – Φυλές Λίμνης Εγιάσι – Αρούσα ( Ξενάγηση, Δείπνο, Διανυκτέρευση )

Νωρίς σήμερα το πρωί αναχωρούμε για τη λίμνη Εγιάσι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε γηγενείς της περιοχής, οι οποίοι ζουν ακόμα σε πρωτόγονες συνθήκες. Θα δούμε μέλη της Φυλής Χατζάμπε, οι οποίοι μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούν σπηλιές για τη διαμονή τους, θα παρατηρήσουμε πώς ανάβουν φωτιές και ποια δέντρα χρησιμοποιούν για αυτό, θα μας δείξουν πώς συλλέγουν μέλι και θα μας διδάξουν πώς φτιάχνουν φάρμακα από φυσικά προϊόντα που γιατρεύουν βαριές ασθένειες. Αργότερα θα επισκεφτούμε τη Φυλή Ντατόγκα, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και τρέφονται με παράγωγα των ζώων και καρπούς. Ζουν ως νομάδες και μετακινούνται από μέρος σε μέρος για να βρουν τροφή για τα ζώα τους. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους σιδεράδες της φυλής να φτιάχνουν όπλα, όπως μαχαίρια, τόξα και δόρατα με τη δική τους παραδοσιακή μέθοδο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Αρούσα όπου θα κάνουμε μια ξενάγηση και μετά θα πάρουμε το βραδυνό μας στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στην Αρούσα.

 

11η ημέρα: Αρούσα - προαιρετικό περπάτημα στο Κιλιμάτζαρο - αναχώρηση για την Αθήνα

Ολόκληρη ημέρα ελεύθερη.
Όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν μπορούν να έχουν μια μοναδική εμπειρία ανάβασης στο Κιλιμάντζαρο. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναρριχητικές δυνατότητες. Πρόκειται για περπάτημα. Χρειάζεται όμως καλή φυσική κατάσταση.

Περιγραφή trekking    - Πύλη Μαράγκου (1.800 μ.) – Καταφύγιο Μαντάρα (2.700 μ.)

Σήμερα θα ζήσουμε μία μοναδική εμπειρία ανάβασης στο Κιλιμάντζαρο, το ψηλότερο βουνό της Αφρικής. Υψηλότερη κορυφή του βουνού είναι η Κίμπο, στα 5.895 μέτρα. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από την Αρούσα, στις 8 το πρωί και μετά από 2 ώρες οδήγηση θα φτάσουμε στο χωριό Μαράνγκου. Από εκεί θα πάμε στην Πύλη Μαράνγκου που είναι η πρώτη και κύρια είσοδος προς το όρος Κιλιμάντζαρο και το Εθνικό Πάρκο του Κιλιμάντζαρο. Συνολικά οι είσοδοι προς το βουνό είναι 7. Το πάρκο καλύπτει όλη την περιοχή γύρω από το βουνό, μαζί με τα τροπικά δάση, που βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από τα 1.820 μέτρα.

Στην πύλη θα ολοκληρώσουμε τις απαιτούμενες διατυπώσεις και μετά θα αρχίσουμε την ανάβασή μας. Θα ακολουθήσουμε το πιο εύκολο μονοπάτι για πεζοπορία 9 χλμ. μέχρι το καταφύγιο Μαντάρα, που θα διαρκέσει 4 με 5 ώρες. Αυτό είναι το πρώτο καταφύγιο – σταθμός στην ανάβαση μέχρι την κορυφή Κίμπο. Η διαδρομή είναι απλή, ελαφρώς ανηφορική και περνάει μέσα από πυκνό δάσος. Ονομάζεται και Διαδρομή Coca-Cola, επειδή είναι σχετικά απλή και πρωτίστως ευχάριστη και επειδή καθ’ οδόν σε όλα τα περίπτερα με το νερό και τα βασικά είδη ανεφοδιασμού, προσφέρεται και το γνωστό αναψυκτικό. Το κλίμα κατά την πεζοπορία μας στο συγκεκριμένο μονοπάτι είναι εξαιρετικό. Είναι μεν βροχερό αλλά δεν φυσάει πολύ – φυσάει τόσο όσο να απολαμβάνουμε τα υπέροχα αρώματα του δάσους και να ακούμε τους ήχους που βγάζουν τα πουλιά και οι μαϊμούδες!

Όταν φτάσουμε στο καταφύγιο, όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν την πεζοπορία για περίπου 1 χλμ. (15 λεπτά) μέχρι τον κρατήρα Μάουντι. Ως γνωστόν όλο το Κιλιμάντζαρο είναι ένα ηφαίστειο, ωστόσο δεν είναι ενεργό. Ο κρατήρας Μάουντι είναι μεν αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας, αλλά σήμερα είναι γεμάτος βλάστηση και μόνο στο βαθύτερο σημείο του η βλάστηση αυτή είναι αδύναμη. Η επίσκεψη εκεί, προσφέρει υπέροχη θέα, τόσο προς το Κίμπο που ορθώνεται μπροστά μας και τη γύρω περιοχή (οροπέδια, Λίμνη Τζάιπ, όρη Πάε και Ουσαμπάρα) αλλά και προς τα πίσω, στην απόσταση που έχουμε διανύσει από την πύλη μέχρι το καταφύγιο. Επίσης ο κρατήρας βρίσκεται ακριβώς στην άκρη του δάσους βροχής του Κιλιμάντζαρο και λειτουργεί ως σημείο εγκλιματισμού για όσους σκοπεύουν να ανέβουν ψηλότερα την 1η μέρα ανάβασης αλλά και για εκείνους που κατεβαίνουν από το καταφύγιο Χορόμπο τη 2η μέρα. Αφού απολαύσουμε τη θέα και ξεκουραστούμε στο καταφύγιο και στον κρατήρα, θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο για την επιστροφή μας στην Πύλη Μαράνγκου. Κι από κει θα ξαναπάμε στην Αρούσα.

Εναλλακτικά: Όσοι δεν επιθυμείτε να ακολουθήσετε τη σημερινή πεζοπορία στο Κιλιμάντζαρο μπορείτε να περάσετε μια πολύ όμορφη και δημιουργική μέρα στην Αρούσα. Ο αρχηγός μας θα διαμορφώσει για σας ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα στην όμορφη και σημαντική αυτή πόλη της Τανζανίας.

Η Αρούσα βρίσκεται στην βορειοανατολική Τανζανία, είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας και θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα του αφρικανικού σαφάρι. Είναι χτισμένη πάνω στη Μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα της Αφρικής, στους πρόποδες του όρους Μερού και πολύ κοντά σε πλείστα εθνικά πάρκα.

Η ευρύτερη περιοχή της Αρούσα πρωτοκατοικήθηκε από τη φυλή Μασάι τη δεκαετία του 1830 και λειτούργησε ως κόμβος ανταλλακτικού εμπορίου. Οι Μασάι αντάλλασαν σιτηρά, μέλι, μπύρα και καπνό με ζώα, γάλα, κρέας και δέρματα. Αυτά ίσχυαν ως το 1896, όταν κατέλαβαν τα εδάφη οι Γερμανοί. Ακολούθησαν οι Βρετανοί μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μαζί τους ήρθαν και οι… Έλληνες. Στην Αρούσα ζει μία πολύ ισχυρή ελληνική κοινότητα, η οποία μάλιστα είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση για την ελληνική διασπορά στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι έλληνες μετανάστες ανά την υφήλιο ασχολήθηκαν επαγγελματικά ως επί το πλείστον με το εμπόριο και την εστίαση. Στην Τανζανία όμως αρχικώς έφτασαν ως εργάτες για την κατασκευή των σιδηροδρόμων τη δεκαετία του 1920 και αμέσως μετά απέκτησαν φυτείες. Συγκεκριμένα στην Αρούσα, περιήλθαν στα χέρια τους φυτείες καφέ που διατηρούσαν οι Γερμανοί προπολεμικά, τις οποίες αργότερα εξέλιξαν σε μεικτές. Λόγω της ισχυρής οικονομικής δύναμης που ανέπτυξαν με τις φυτείες μπήκαν και στην αποικιακή ιεραρχία αλλά εκεί έπαιξαν διττό ρόλο. Αφενός χρησιμοποίησαν την ευρωπαϊκή ταυτότητά τους απέναντι στους ευρωπαίους για να ισχυροποιηθούν στην ιεραρχία και αφετέρου την ελληνική προς τους Αφρικανούς, με το επιχείρημα ότι οι Έλληνες είναι ένας αρχαίος πολιτισμένος λαός και δεν είναι ρατσιστές όπως οι Γερμανοί και οι Βρετανοί…

Όλα αυτά θα τα δούμε και θα τα μάθουμε στην όμορφη Αρούσα σήμερα. Μετά το τέλος των δραστηριοτήτων μας (είτε στο βουνό είτε στην πόλη) θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και δείπνο. Διανυκτέρευση στην Αρούσα.

Προσοχή: Η διαδρομή από την Πύλη Μαράνγκου μέχρι το καταφύγιο Μαντάρα είναι μεν απλή για τους ορειβάτες αλλά απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.

Το βράδυ αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

 

12η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3349 € 850 €
  Twin Room 3349 € 850 €
  Triple Room 3349 € 850 €
  Single Room 4089 € 850 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ  :  50 €

 

Περιλαμβανονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Άμεση εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας στη ζανζιβάρη με την άφιξή μας.
  • 3 διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη σε resort και όχι ξενοδοχείο πόλης. 
  • Lodges πολυτελείας (4* sup) στα πάρκα.
  • Σαφάρι με jeep 4X4, στη Ζανζιβάρη και όχι με mini van.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός και έμπειρος ρέιντζερ για τα σαφάρι.
  • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

 

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 850

 Βίζα Τανζανίας: 50 €. Για την έκδοση απαιτούνται το λιγότερο δέκα (10) ημέρες. Δεν υφίσταται η δυνατότητα έκδοσης βίζας-εξπρές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 204

24/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

12:40

17:45

QR 1351

25/12/2021

ΝΤΟΧΑ - ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

01:10

05:40

QR 1350

03/01/2022

ΤΑΝΖΑΝΙΑ – ΝΤΟΧΑ

23:35

05:40

QR 203

04/01/2022

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:35

11:30