Skip to main content

ΓΙΟΥΝΑΝ - ΣΙΤΣΟΥΑΝ - ΘΙΒΕΤ Καλοκαίρι 2019 από 3.190,00

Μειονότητες Νοτιοδυτικής Κίνας

Αναχώρηση: 21/6, 2/8, 13/9
17 ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κουμίνγκ
Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κουμίνγκ.

Ημέρα 2η: Κουμίνγκ
Άφιξη στο Κουμίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, στην καρδιά της Νοτιοδυτικής Κίνας. Είναι γνωστή και σαν «πόλη της άνοιξης» μια που το υψόμετρο σε συνδυασμό με το γεωγραφικό της πλάτος στον τροπικό του Καρκίνου, της εξασφαλίζει μοναδικές μέρες ηλιοφάνειας και ένα υπέροχο τοπίο στη βόρεια όχθη της λίμνης Ντιαν. Σήμερα είναι μια πόλη σχεδόν 8 εκ. κατοίκων, το παρελθόν της όμως την κατατάσσει στις σημαντικές πόλεις του γνωστού δρόμου του Μεταξιού.

Ημέρα 3η: Κουμίνγκ (επίσκεψη στο Πέτρινο Δάσος UNESCO)
Ενενήντα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κουμίνγκ βρίσκεται ένα από τα κορυφαία φυσικά τοπία του πλανήτη! Πρόκειται για το Εθνικό Πάρκο του «Πέτρινου Δάσους», έναν μοναδικό σχηματισμό καρστικών πετρωμάτων ηλικίας 270 εκ χρόνων που από το 2007 ανήκει στην UNESCO. Ιζήματα κυρίως ψαμμόλιθου και ασβεστόλιθου αναδύθηκαν κατά τη διάρκεια της Πέρμιας, Παλαιολιθικής περιόδου και αφέθηκαν για εκατομμύρια χρόνια στα «χάδια» του αέρα και της βροχής. Σήμερα οι υπαίθριοι σχηματισμοί που θυμίζουν γιγάντιους σταλακτίτες στέκουν ακίνητοι σε μυριάδες σχηματισμούς που η φαντασία σας μπορεί να ταυτίσει με δένδρα, δράκους ή μυθικά πουλιά! H μέρα μας θα κλείσει με τη γνωριμία του Κουμίνγκ και της τοπικής αγοράς του.

Ημέρα 4η: Κουμίνγκ – Νταλί (βαρκάδα στη Λίμνη Ερχάι)
Με σύντομη πτήση θα κατευθυνθούμε βόρεια, στο Νταλί, χτισμένο και αυτό στις όχθες της λίμνης Ερχάι. Η λίμνη καλύπτει μια έκταση 251 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι μια από τις επτά μεγαλύτερες λίμνες γλυκού νερού στην Κίνα και η δεύτερη μεγαλύτερη στο Γιουνάν. Οι κορυφές του βουνού Cangshan συχνά αντικατοπτρίζονται στη λίμνη, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό. Θα ήταν πραγματικά κρίμα οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στο Νταλί να μην απολαύσουν μια βαρκάδα στα ήρεμα νερά της. Γι’ αυτό κι εμείς θα «σαλπάρουμε» για μια σύντομη κρουαζιέρα που είμαστε σίγουροι πως οι μοναδικές της εικόνες θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη σας. Στη συνέχεια σειρά έχουν οι τρεις παγόδες που χρονολογούνται από την εποχή του Βασιλείου του Νταλί (9ος μ.Χ αιώνας). Βρίσκονται μεταξύ του βουνού Cangshan και της λίμνης Erhai, περίπου 1,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την αρχαία πόλη του Νταλί. Χτίστηκαν στις Πέντε Δυναστείες (907-960μ.Χ.), την εποχή του Nanzhao και του Dali Kingdoms. Το μοναστήρι Chongsheng ήταν το μεγαλύτερο μοναστήρι στην περιοχή και οι τρεις Παγοδίες ήταν μόνο ένα μέρος του. Οι παγόδες χτίστηκαν για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, για να προσεύχονται οι ντόπιοι κάτοικοι και να επικαλούνται την προστασία του Βούδα από τις συχνές καταστροφές από πλημμύρες και σεισμούς και δεύτερον, χρησιμοποιήθηκαν ως «αποθήκες» για γραφές και πολύτιμα βουδιστικά αντικείμενα. Η μέρα μας θα κλείσει με μια βόλτα στη γραφική Παλιά Πόλη.

Ημέρα 5η: Νταλί – Λιτζιάνγκ
Αναχώρηση οδικώς για την μεσαιωνική πόλη Λιτζιάνγκ, την οποία η UNESCO περιέλαβε στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Φτάνοντας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το μουσείο Ντόγκμπα, όπου και θα μιλήσουμε για τον πολιτισμό και κυρίως τη γλώσσα και τη γραφή μιας από τις πιο αξιοπρόσεχτες μειονότητες της Κίνας, αυτής των Νακσί που σήμερα αριθμεί 300.000 περίπου ανθρώπους. Η γλώσσα Dongba αποτελείται στην πραγματικότητα από 1.400 χαρακτήρες που μοιάζουν με εικόνες-σύμβολα και θεωρούνται σήμερα το μόνο ζωντανό ιερογλυφικό σύστημα γραφής στον κόσμο! Αυτός είναι και ο λόγος που το 2003, η κλασική λογοτεχνία Dongba έγινε δεκτή ως γραπτή παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μαύρη Παγόδα του Δράκου ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και βόλτα στα πέτρινα δρομάκια της πόλης όπου κατοικεί η εθνότητα των Νακσί, εκεί όπου οι γυναίκες φοράνε μπλε στολή, μαοϊκό καπελάκι και προβιά στην πλάτη με στρογγυλούς ρόδακες.

Ημέρα 6η: Λιτζιάνγκ (Παγετώνας Σμαραγδένιου Δράκου)
Σήμερα ετοιμαστείτε για μία μοναδική εμπειρία: Ανάβαση με τελεφερίκ στο βουνό του Σμαραγδένιου Δράκου με τον ομώνυμο εντυπωσιακό παγετώνα.
Το βουνό απέχει δέκα μίλια από το Λιτζιάνγκ και φιλοξενεί έναν από τους νοτιότερους παγετώνες στον κόσμο. Το Βουνό του Χιονιού - όπως λέγεται και αλλιώς - έχει 13 κορυφές, η κύρια κορυφή είναι 5.596 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι όλο το χρόνο χιονισμένο. Οι επιστήμονες λένε ότι το βουνό σχηματίστηκε πριν από 230 εκατομμύρια χρόνια από αρχαίες γεωσυντίνες όταν ακόμα οι δεινόσαυροι περιπλανιούνταν στη γη. Στη γλώσσα των Νακσί το όνομα του Βουνού σημαίνει «το μέρος που οι ερωτευμένοι πεθαίνουν για την αγάπη τους»! Πέρα όμως από τον ρομαντικό χαρακτήρα, το Jade Dragon Snow Mountain έχει πλούσια βλάστηση, με ξεχωριστό και πλήρες αλπικό κάθετο οικοσύστημα, από την υποτροπική μέχρι την ψυχρή ζώνη. Εμείς θα φτάσουμε λίγο πιο χαμηλά από την κορυφή στα 4.680μ για να απολαύσουμε τη θέα και κυρίως τον παγετώνα που αργοκυλά σφηνωμένος στις απόκρημνες πλαγιές του.
Στη συνέχεια μας περιμένει η μικρή πόλη Μπαϊσά, άλλοτε πρωτεύουσα του βασιλείου των Νασί. Αν θέλετε πραγματικά να απολαύσετε την παλιά παραδοσιακή Κίνα δεν έχετε παρά να περπατήσετε στα στενά δρομάκια της, να φωτογραφήσετε τα σπίτια και τις μικρές υπαίθριες αγορές και φυσικά τις γυναίκες Νακσί με τις ιδιαίτερες παραδοσιακές τους φορεσιές.

Ημέρα 7η: Λιτζιάνγκ – Τζονγκντιάν
Η οδική διαδρομή μας, ανεβαίνοντας στις παρυφές των Ιμαλάϊων, μας οδηγεί στο περίφημο φαράγγι της Καλπάζουσας Τίγρης, μοναδικό φυσικό τοπίο, εξαιρετικής ομορφιάς, γνωστό σε ολόκληρη την Κίνα! Το φαράγγι θεωρείται ένα από τα μακρύτερα, βαθύτερα και στενότερα φαράγγια στον κόσμο. Είναι περίπου 98 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχαίας πόλης Λιτζιάνγκ, και βρίσκεται ανάμεσα στο Βουνό του Χιονιού του Δράκου και το ορεινό τοπίο Haba. Το φαράγγι εκτείνεται περίπου 15 χιλιόμετρα και δημιουργεί ένα θαυμάσιο σκηνικό που σε συνδυασμό με το άσπρο νερό συναρπάζει τους επισκέπτες. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Τζονγκντιάν με τον θιβετιανό χαρακτήρα.

Ημέρα 8η: Τζονγκντιάν
Σήμερα η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο Μοναστήρι Ζονγκ Ζανγν Λινσί ή Guihua. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Θιβετιανό μοναστήρι στο Shangri-La της επαρχίας Γιουνάν. Είναι γνωστό και σαν «μικρό παλάτι της Ποτάλα", καθώς ολόκληρο το μοναστήρι είναι χτισμένο σε παραδοσιακό στυλ με μυστηριακή εντελώς ατμόσφαιρα.
Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Πουντακούο που αποτελείται από δύο υπέροχες λίμνες. Πρώτη μας στάση λοιπόν η Λίμνη Μπιταχάιμε, σε υψόμετρο 3.540μ. Στο κέντρο της, ένα μικρό δασώδες νησί γίνεται το καταφύγιο για πολλά σπάνια είδη πουλιών. Εάν είμαστε τυχεροί θα απολαύσουμε τα ροζ σύννεφα, τα χιονισμένα βουνά και τα κοντινά δάση να αντικατοπτρίζονται στα νερά της. Συνεχίζουμε για τη Λίμνη Shudu που βρίσκεται στα 3.705μ. και είναι μία από τις μεγαλύτερες λίμνες του νομού Diqing και ένα από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα στην Κίνα! Η λίμνη είναι αρκετά ρηχή γι’ αυτό και οι Κινέζοι την αποκαλούν "τόπος όπου μπορεί κανείς να ψαρέψει με ένα ξύλινο ραβδί". Το νερό είναι τόσο καθαρό που μπορεί κανείς να δει τα ψάρια που κολυμπούν.

Ημέρα 9η: Τζονγκντιάν – Λάσα
Αναχώρηση αεροπορικώς για τη θρυλική Λάσα, την πρωτεύουσα του Θιβέτ, μία πόλη που ακόμη και σήμερα, παρόλο τον εμφανή εκμοντερνισμό της, συνεχίζει να γοητεύει τον ταξιδιώτη με τον μοναδικό της χαρακτήρα στα 3.650 μ. Η γνωριμία μας λοιπόν με την πόλη ξεκινάει με την απογευματινή επίσκεψη της Νορμπουλίνγκα, του θερινού Ανακτόρου του Δαλάι Λάμα.

Ημέρα 10η:Λάσα
Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση της πρωτεύουσας του Θιβέτ.
Καμιά περιγραφή, καμιά εικόνα, κανένα ντοκιμαντέρ δεν μπορεί να μεταφέρει την αίσθηση που νιώθει ο ταξιδιώτης εδώ. Η ανάσα κοφτή από τον «ελαφρύ» αέρα, η όσφρηση κατακλισμένη από τη μυρωδιά του «καμένου βούτυρου» και η ματιά ζαλισμένη από τις εικόνες που τρέχουν μπροστά σου. Άνθρωποι με σκαμμένα πρόσωπα από τις ρυτίδες, κοκκινωπά μάγουλα, καπέλα, κομποσκοίνια, κορλό που γυρίζουν ασταμάτητα σε χέρια επιτήδεια κι ένα συνεχές «πήγαινε – έλα». Ναι, είστε εδώ, στη Λάσα, στη Στέγη του κόσμου. Κι όσο κι αν λυγίζουν τα γόνατα, όσο κι αν η κούραση βαραίνει στο σώμα, η ψυχή νιώθει μια περίεργη ανάταση όχι τόσο από θρησκευτικό δέος, όσο από θαυμασμό! Ξεκινάμε λοιπόν. Επίσκεψη στη θρυλική Ποτάλα, το παλάτι που αποτέλεσε από το τέλος του 17ου αιώνα την έδρα των Δαλάι Λάμα, των θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών του Θιβέτ και που σήμερα αποτελεί το σύμβολο της περιοχής. Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στον ιερό ναό Tζοκάνγκ, με το σημαντικότερο άγαλμα του Βούδα για τον Λαμαϊσμό που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα καθώς και της πλατείας Μπαρκόρ που τον περιβάλει. Εκεί θα συναντήσετε ντόπιους να προσεύχονται αλλά και επισκέπτες που θαυμάζουν τα ενδιαφέρονται είδη της ντόπιας αγοράς! Χαθείτε κι εσείς μαζί τους σε αυτό τον δρόμο, φωτογραφήστε, ψωνίστε αναμνηστικά μα πάνω απ’ όλα μην ξεχάσετε να αφουγκραστείτε τον ρυθμό γύρω σας. Είστε στη Στέγη του κόσμου!

Ημέρα 11η: Λάσα
Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στα μοναστήρια Γκάντεν, Nτρεπούνγκ & Σέρα που πέρα από την απαράμιλλη θιβετιανή αρχιτεκτονική τους έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον διότι αποτελούν τη ζωντανή συνέχιση της θρησκευτικής παράδοσης του μοναστικού τάγματος της Γκελούκπα με τους εκατοντάδες μοναχούς τους. Και τα τρία αποτελούν λίκνα του Λαμαϊσμού και γοητεύουν με τις δυνατές συγκινήσεις που προσφέρουν στον ταξιδιώτη.
Στον περίβολο του μοναστηριού Σέρα, θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δούμε τους μοναχούς να εξασκούνται σε ένα περίεργο είδος «διαλογισμού».

Ημέρα 12η: Λάσα - Γκιαντσέ
Το ονειρικό τοπίο του Θιβέτ ξετυλίγετε σήμερα μπροστά μας! Οι δρόμοι φιδωτοί «γλύφουν» θαρρείς το ορεινό τοπίο, που εκπέμπει τέτοια γαλήνη που σίγουρα δεν συνάδει με την αγριότητα του τοπίου. Η βλάστηση ελάχιστη, όμως η καθαρότητα της ατμόσφαιρας, η διαύγεια του ουρανού και η απαλότητα των νεφών παραπέμπουν σε έναν γήινο παράδεισο. Κι εκεί ψηλά διασχίζοντας τα ορεινά περάσματα των Ιμαλαΐων στα 5000μ. ξεπροβάλει μπροστά μας η λίμνη Γιάμντροκ Τσο. Το πνεύμα μαγνητίζεται, η εικόνα ξεφεύγει από τον πιο δυνατό φωτογραφικό φακό και μόνο ο ήχος του θρυλικού Βραχμαπούτρα ξεπλένει για λίγο τη σκέψη μας και μας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Μια μέρα σπάνια που λίγο πριν τη δύση μάς φέρνει στο Γκιαντσέ που θα μας φιλοξενήσει για σήμερα.

Ημέρα 13η: Γκιαντσέ - Σιγκάτσε
Η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη στο μοναστικό σύμπλεγμα του Παλκόρ που ανάμεσα στα υπόλοιπα φιλοξενεί και τη στούπα Πάνγκο Tσόρτεν, τη σημαντικότερη και μεγαλύτερη στο Θιβέτ. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο κοντινό Σιγκάτσε όπου το απόγευμα θα επισκεφτούμε την έδρα του Πάντσεν Λάμα, δεύτερο στην ιεραρχία μετά τον ίδιο τον Δαλάι Λάμα. Η έδρα του, το περίφημο Tασιλχούνπο, είναι ένα εκπληκτικής αρχιτεκτονικής αρμονίας σύμπλεγμα που καθηλώνει τον επισκέπτη. Η γραφική τοπική αγορά κλείνει πιο ανάλαφρα τη μέρα μας.

Ημέρα 14η:Σιγκάτσε – Λάσα – Τσενγκτού
Επιστροφή οδικώς στη Λάσα και απογευματινή πτήση για το Tσενγκτού, την πρωτεύουσα του Σιτσουάν που αποτελεί την πολυπληθέστερη επαρχία της Κίνας.

Ημέρα 15η: Τσενγκτού (Σπήλαια Νταζού) Λεσάν
Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στην επίσκεψη στα περίφημα σπήλαια του Νταζού με τις δεκάδες μορφές του Βούδα, δείγμα θρησκευτικής αφοσίωσης αλλά και πολιτιστικής ανάτασης στην ευρύτερη περιοχή αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν. Είναι τόσο διάσημα όσο οι σπηλιές Mogao στο Dunhuang, επαρχία Gansu. Μεταξύ των βραχογραφημάτων υπάρχουν πάνω από 50.000 αγάλματα και πάνω από 100.000 κινέζικα χαρακτικά επιγραφών. Τα βουδιστικά αγάλματα κυριαρχούν σε αυτήν την ομάδα σκαλιστών βράχων ενώ υπάρχουν και εξαίρετες ταοϊστικές και κομφουκιανές πέτρινες φιγούρες. Μετά την επίσκεψη καταλήγουμε στο Λεσάν για διανυκτέρευση.

Ημέρα 16η: Λεσάν – Τσενγκτού
Το πρωί στην περιοχή του Λεσάν θα επισκεφθούμε το τεράστιο και επιβλητικό άγαλμα του Βούδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο του κόσμου και από το 1996 είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την ξενάγηση επισκεπτόμαστε το ειδικό κέντρο μελέτης και προστασίας των «Πάντα» που είναι γηγενή της περιοχής του Σιτσουάν. Το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου μέσω ενδιάμεσου σταθμού επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Ημέρα 17η: Αθήνα
Ύστερα από ένα χορταστικό οδοιπορικό στη Στέγη του Κόσμου και στα μαγικά τοπία της Νοτιοδυτικής Κίνας επιστρέφουμε γεμάτοι εικόνες στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

         

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι
Βίζα
Είσοδοι

ΓΙΟΥΝΑΝ

ΣΙΤΣΟΥΑΝ ΘΙΒΕΤ

17 ημέρες

HΒ Ημιδιατροφή

21/6, 2/8, 13/9

5*, 4*

3.190

+890

+990

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* & 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ξεναγήσεις, μεταφορές, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρους τοπικούς αγγλόφωνους ξεναγούς
  • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό/συνοδό της εκδρομής
  • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά μιας (1) αποσκευής κατ' άτομο Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Βίζα Κίνας (128€) και Άδεια Διέλευσης Θιβέτ
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
  • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300kb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
  • Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο jpg μεγέθους 10kb-1Mb) ειδικών διαστάσεων (παρακαλώ επικοινωνήστε με τους συμβούλους μας), τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.