Skip to main content

Κίνα ~ Υδάτινες πόλεις & Αρχαία ποτάμια Δεκέμβριος 2019 έως Μάιος 2020 από 2290,00

Χονγκ Κονγκ, (Μακάο), Γκουιλίν, Γιανγκσούο, Ορυζώνες Λονγκσένγκ, Σαντζιάνγκ, Σιάν, Χανγκτσόου, Σιτάνγκ, Φυτείες Τσαγιού, Σαγκάη

Αναχωρήσεις : 25/12, 8/1, 29/1, 18/2, 11/3, 8/4, 22/4, 6/5, 27/5

15ημέρες

1η-2η μέρα: Αθήνα - Χονγκ Κονγκ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Χονγκ Κονγκ. Άφιξη και πρωινή ξενάγηση στη "Νέα Υόρκη της Ανατολής", όπως αποκαλείται το Χονγκ Κονγκ. Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στον μεγαλύτερο κυλιόμενο διάδρομο του κόσμου, να θαυμάσετε πανοραμικά την πόλη από τον λόφο Βικτώρια και να γνωρίσετε το Αμπερντίν, που έχει "μάθει" να κινείται μέσω του νερού και να προσφέρει εξαιρετικά πιάτα θαλασσινών στα πλωτά του εστιατόρια. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και θα έχουμε το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για ψώνια στον εμπορικό δρόμο Νάθαν, σε κάποιο από τα εμπορικά καταστήματα-Outlets της Κοουλούν ή σε κάποιο από τα μικρομάγαζα της οδού Τέμπελ.

3η μέρα: Χονγκ Κονγκ, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή στο Μακάο)
Ελεύθερη μέρα στο Χονγκ Κονγκ για περαιτέρω βόλτες και ψώνια. Επίσης, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μία προαιρετική εκδρομή στο Μακάο, με την οποία θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε το νέο μεγάλο κατασκευαστικό έργο της ανθρωπότητας - την 55 χιλιομέτρων γέφυρα που ενώνει το Χονγκ Κονγκ με το Μακάο. Αυτή η πρώην Πορτογαλική αποικία υπήρξε η πρώτη, αλλά και η τελευταία αποικία της Ευρώπης στην Ασία - επεστράφη στην Κίνα το 1999 - και συνεχίζει να είναι ένα φορολογικός παράδεισος για τους απανταχού μεγιστάνες. Ο τζόγος εδώ συνεχίζει να επιφέρει περισσότερα κέρδη ακόμα και από το Λας Βέγκας. Ο οίκος ελεημοσύνης (Holy House of Mercy), ο ναός του Αγίου Δομίνικου, η κεντρική πλατεία Σενάδο με το Δημαρχείο και τη βιβλιοθήκη, τα κυβερνητικά κτίρια, ο Καθεδρικός ναός, το φρούριο και η περίφημη πρόσοψη του ναού του Αγίου Παύλου φέρουν έναν Πορτογαλικό αέρα αρχιτεκτονικής ανάμεικτο με Ασιατικά στοιχεία. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για γεύμα και φυσικά για να επισκεφθούμε κάποιο από τα καζίνο της πόλης (Venetian, City of Dreams, Lisboa, Grand Lisboa, Galaxy). Επιστροφή στο Χονγκ Κονγκ και μην ξεχάσετε το βράδυ να παρακολουθήσετε (από τη πλευρά της Κόουλουν και συγκεκριμένα τη Λεωφόρο των Άστρων), το μεγαλύτερο σόου ηχητικών και οπτικών εφέ του κόσμου να αποτυπώνεται στους ουρανοξύστες της πόλης, αλλά και να φωτογραφηθείτε στο άγαλμα-ίνδαλμα της πόλης, τον Μπρους Λι. 

4η μέρα: Χονγκ Κονγκ - Γκουιλίν/Υπερταχεία
Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη νέα υπερταχεία, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε για να μεταβούμε στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα στο Γκουιλίν, την πρώτη αρχαία πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο δυτικού τύπου. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Γκουλίν - Κρουαζιέρα στον ποταμό Λι - Γιανγκσούο  
Με μία όμορφη κρουαζιέρα στον ποταμό Λι, θα απολαύσουμε το σαγηνευτικό τοπίο που χαρίζουν τα καταπράσινα βουνά και οι βραχώδεις σχηματισμοί με την αντανάκλασή τους στα ήρεμα νερά του. Στη συνέχεια και κατά τη διαδρομή μας προς το γραφικό Γιανγκσούο, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το γηραιότερο δέντρο σε σχήμα ομπρέλας, αλλά και να κάνετε μία εξόρμηση στο ποτάμι με τον τοπικό παραδοσιακό τρόπο - με σχεδία μπαμπού! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο δυτικού τύπου. Διανυκτέρευση.   

6η μέρα: Γιανγκσούο - Ορυζώνες Λονγκσένγκ - Σαντζιάνγκ
Κατά τη διαδρομή μας προς τα βόρεια θα θαυμάσετε το ασύλληπτης ομορφιάς τοπίο που χαρίζουν οι ορυζώνες Λονγκσένγκ και οι …καθρέπτες τους στα λιμνάζοντα νερά τους. Θα συνεχίσουμε με έναν περίπατο στα παρακείμενα γραφικά χωριά και θα φθάσουμε στην πανέμορφη πόλη Σαντζιάνγκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα σοκάκια της. Το βράδυ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα γεύμα με τον παραδοσιακό κινέζικο τρόπο σε στρογγυλό περιστρεφόμενο τραπέζι. Διανυκτέρευση. 

7η μέρα: Σαντζιάνγκ - Γκουιλίν
Η περιοχή της Σαντζιάνγκ πραγματικά εντυπωσιάζει με τα ξύλινα γραφικά της σπίτια, τον τρόπο κατασκευής τους και τις ιδιαιτερότητες της μειονότητας Ντονγκ που ζει εκεί. Είναι αυτό ακριβώς που περιμένετε να δείτε ως παραδοσιακό κινέζικο πρότυπο ζωής, επισκεπτόμενοι την Κίνα. Η σημερινή μας ξενάγηση περιλαμβάνει επίσκεψη στην εκπληκτική Γέφυρα του Ανέμου και της Βροχής (Chengyang) με τον όμορφο διάκοσμο από παγόδες. Επιστροφή στο Γκουιλίν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο δυτικού τύπου σε κοντινό εστιατόριο. Χρόνος ελεύθερος για μία παραδοσιακή παράσταση. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Γκουιλίν, "Σπήλαιο Καλαμένιου Αυλού", "Προβοσκίδα του Ελέφαντα" - Σιάν
Κατά τη σημερινή μέρα θα δούμε το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο σπήλαιο του Γκουιλίν, γνωστό ως "Σπήλαιο του Καλαμένιου Αυλού". Το θέαμα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες με την τεχνική του ιδιαίτερου φωτισμού είναι μοναδικό. Στη συνέχεια θα δούμε έναν ιδιαίτερου σχήματος βράχο, που μοιάζει με προβοσκίδα ενός γιγάντιου πέτρινου ελέφαντα που πίνει νερό από το ποτάμι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Σιάν (την πρώτη αρχαία πρωτεύουσα της "Αυτοκρατορίας του Κέντρου" και αφετηρία του Δρόμου του Μεταξιού). Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο δυτικού τύπου. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Σιάν, Περιήγηση πόλης, Πήλινος Στρατός
Πρωινή ξενάγηση στον περίφημο Πήλινο Στρατό - το μεγαλύτερο ταφικό κτέρισμα της ανθρωπότητας, που αποτελείται από 8.099 πήλινα αγάλματα στρατιωτών και αλόγων, στις φυσικές τους διαστάσεις. Ακολουθεί η περιήγησή μας στην πόλη για να δούμε τον Πύργο της Καμπάνας και την Παγόδα της Μεγάλης Χήνας με θέα τα καλοδιατηρημένα τείχη της δυναστείας των Μινγκ. Δείπνο με παρακολούθηση του φημισμένου θεάματος μουσικής και χορού της δυναστείας των Τανγκ (Tang Dynasty Show). Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Σιάν - Χανγκτσόου, Κρουαζιέρα στη λίμνη Σιχού, Φυτείες Τσαγιού
Μεσημεριανή πτήση για Χανγκτσόου. Άφιξη και βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη Σιχού (Δυτική λίμνη) με τις κατάφυτες όχθες, τα πέτρινα γεφύρια και τα περίπτερα-παγόδες. Διασχίζοντας τις φυτείες τσαγιού της περιοχής θα φθάσουμε στο κέντρο της πόλης και θα έχουμε χρόνο στον πεζόδρομο με τις αγορές. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και δείπνο μπουφέ εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση. 

11η μέρα: Χανγκτσόου - Σιτάνγκ/Υδάτινες πόλεις - Σαγκάη
Πρωινή αναχώρηση για τη Σαγκάη με καθ΄ οδόν επίσκεψη στον βουδιστικό ναό Λινγκ Γιν (αναπαύσεως της ψυχής). Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την αρχαία υδάτινη πόλη Σιτάνγκ, που μοιάζει σαν να βγαίνει από όνειρο. Εκεί θα περπατήσουμε στον μακρύ σκεπαστό διάδρομο του κεντρικού καναλιού της πόλης, θα θαυμάσουμε τα παμπάλαια σπιτάκια και τα στενά δρομάκια και θα κάνουμε και μία μίνι κρουαζιέρα στην διάσημη υδάτινη πόλη. Συνεχίζουμε για τη Σαγκάη. Στάση για δείπνο σε κινέζικο εστιατόριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

12η μέρα: Σαγκάη, Κήποι Γιού Γιουάν, Βούδας από Νεφρτίτη, Εργοστάσιο μεταξιού, Συνοικία Τιανζιφάνγκ
Κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας θα επισκεφθούμε τους περίτεχνους Κήπους του Γιού Γιουάν, ένα παλιό ιστορικό και γραφικό μέρος για να ξεναγηθούμε, αλλά και για να αγοράσετε οτιδήποτε παραδοσιακό ή αναμνηστικό. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στον ναό του Βούδα από νεφρίτη. Στο κέντρο της πολύβουης πόλης θα δείτε μία μονή-ησυχαστήριο, καθώς και έναν από τους διασημότερους ναούς του Βούδα στον κόσμο, που χρονολογείται από το 1882, με βουδιστικά αγάλματα που φέρουν τη δική τους ιστορία από ταξίδια σε Βιρμανία, Σιγκαπούρη και Θιβέτ. Το κρυστάλλινο και αστραφτερό λευκό χρώμα του νεφρίτη χαρίζει την ομορφιά και την αγιότητα που αξίζει σε αυτά τα αγάλματα, ενώ οι πίνακες ζωγραφικής, οι συλλογές πορσελάνης και οι βουδιστικές γραφές, καθιστούν τον ναό σεβαστό και ελκυστικό. Αφού μάθουμε τα μυστικά της παραγωγής μεταξιού σε ένα τοπικό εργοστάσιο, θα γνωρίσουμε το SOHO της Σαγκάης, την περιοχή Τιανζιφάνγκ, που έχει μεταμορφωθεί από μία βιομηχανική παραμελημένη περιοχή σε τόπο διασκέδασης και καινοτόμων τάσεων διακόσμησης και αρχιτεκτονικής. Ακολουθεί παρακολούθηση παράστασης με τα καλύτερα ακροβατικά σόου στον κόσμο (σε ένα από τα καλύτερα θέατρα της περιοχής). Στάση για Κινέζικο δείπνο. Διανυκτέρευση.

13η μέρα: Σαγκάη, Προβλήτα Μπaντ, Λεωφόρος Ναντζίνγκ, Πύργος Τζιν Μάο, Σιν Τιαντ Ντι
Η σημερινή μας ξενάγηση έχει αφετηρία τη διάσημη προβλήτα Μπαντ, γνωστή για τη δυτικού τύπου αρχιτεκτονική της. Θα περάσουμε από τη γεμάτη πολυκαταστήματα λεωφόρο Ναντζίνγκ και θα επισκεφθούμε τον ύψους 420 μέτρων πύργο Τζιν Μάο (Πύργο της Ευημερίας), από τους μεγαλύτερους του κόσμου (μεγαλύτερος από τους δίδυμους πύργους της Κουάλα Λουμπούρ), ένα νέο επίτευγμα της Αμερικανο-Κινεζικής συνεργασίας με σχεδιαστική βάση τον ευοίωνο αριθμό οκτώ, που από το παρατηρητήριο του 88ου ορόφου του χαρίζει μία απίστευτη θέα στην γύρω περιοχή. Θα συνεχίσουμε για το κέντρο της πόλης και την περιοχή Σιν Τιάντ Ντι. Περιοχή με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και ένας μοντέρνος πεζόδρομος, διακοσμημένος από μοντέρνα αρχιτεκτονική. Ο συνδυασμός των παλαιών στοιχείων με τον μεταμοντέρνο διάκοσμο του εσωτερικού των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων, καφετεριών και γκαλερί, αφήνει σίγουρα μία ιδιαίτερη εντύπωση! Δείπνο μπουφέ δυτικού τύπου εντός του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

14η μέρα: Σαγκάη - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

15η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

15 μέρες

Αναχωρήσεις

Τιμές κατ’ άτομο

25/12, 8/1, 29/1

18/2, 11/3, 8/4, 22/4, 6/5, 27/5

Σε δίκλινο δωμάτιο

2290

2.390

Επιβάρυνση Μονόκλινου

+ 750

+ 750

 Περιλαμβάνονται  

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης - aπ΄ ευθείας για Πεκίνo με Air China ή με ενδιάμεσο σταθμό με Aeroflot ή Emirates
  • Ξενοδοχεία 4*, 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ακροβατικό σόου στη Σαγκάη
  • Κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, είσοδοι, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, Βίζα εισόδου στην Κίνα, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη: + € 910
  • Τοπικοί φόροι για φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και φόρους εσωτερικών πτήσεων: + € 150 κατ' άτομο, πληρωτέοι στην Κίνα
  • Δείπνο την ημέρα επιστροφής

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία

  • Χονγκ Κονγκ (2 Διανυκτερεύσεις): Harbour Plaza 8 Degrees 4*
  • Γκουιλίν (2 Διανυκτερεύσεις): Lijiang Waterfall Hotel 5*
  • Γιανγκσούο (1 Διανυκτέρευση): New West Street Hotel 4*
  • Σαντζιάνγκ (1 Διανυκτέρευση): Dongxiang Guest House 5*
  • Σιάν (1 Διαν/ση): Grand Noble Hotel 5*
  • Χανγκτσόου (1 Διαν/ση): Zhejiang International Hotel 5*
  • Σαγκάη (2 Διανυκτερεύσεις): Northern Star 5*

Σημειώσεις

  • Το ταξίδι πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων
  • Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (π.χ.10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται - πραγματοποιείται με επιβάρυνση +€ 190 κατ’ άτομο
  • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του
  • Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και μια έγχρωμη φωτογραφία με σκούρο ένδυμα σε λευκό φόντο
  • Υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσετε το ταξίδι σας στο Πεκίνο, προσθέτοντας άλλες 3 διανυκτερεύσεις και έχοντας ένα πλήρες πακέτο εκδρομών, όπως αυτό αναγράφεται στο πρόγραμμά μας "Υδάτινες πόλεις και Πήλινος Στρατός".