Skip to main content

Πανόραμα Κίνας - Χoνγκ Κoνγκ Πάσχα - Μάιος 2020 από 1099,00

12, 15 ΗΜΕΡΕΣ
11/4, 12/4, 31/5

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Χονγκ Κονγκ.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Το Χονγκ Κονγκ είναι ένας τόπος, όπου το παρελθόν έχει διεισδύσει αρμονικά στο παρόν. Ξύλινες βάρκες-βαπορέτα λικνίζονται στα νερά του λιμανιού πλάι σε υπερωκεάνια, φθαρμένα σπίτια δίπλα σε υπερσύγχρονους ουρανοξύστες, παραμελημένα δρομάκια πίσω από πολυτελή ξενοδοχεία. Ουσιαστικά, αυτό είναι το πιο συγκλονιστικό χαρακτηριστικό της πόλης. Η παράλληλη συνύπαρξη διαφορετικών φαινομενικά στοιχείων και ο συνδυασμός του εξωτικού με τις τεχνολογικές εξελίξεις. Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα υπάρχουν ουρανοξύστες. Ιστορικά τραμ διασχίζουν τους δρόμους, ενώ κάτω από το έδαφος λειτουργεί ένα από τα πιο προηγμένα μετρό του κόσμου. Στο Χονγκ Κονγκ βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο, αλλά οι ζωντανές υπαίθριες αγορές δεν παύουν να σφύζουν από ζωή και υπάρχουν σε κάθε σημείο της πόλης. Έτσι, το ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βιώσει την παράδοση μιας κινεζικής πόλης δίχως να χάνει τις "δυτικού τύπου" ανέσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο στο μεθυστικό, πολύβουο, πολύχρωμο μέρος του κόσμου. Περπατήστε στην εμπορική λεωφόρο Νάθαν Ρόουντ, κάντε μια βόλτα στην προκυμαία με τη συναρπαστική θέα των ουρανοξυστών, όπου δεσπόζει ο "Πύργος του Διεθνούς Εμπορίου", παρατηρείστε στο περίφημο πάρκο της Καουλούν τα ροζ φλαμίνγκος στην μικρή λίμνη τους, ή τον κήπο με τις πεταλούδες. Επισκεφτείτε το Μουσείο Ιστορίας ή το Μουσείο Διαστήματος. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ (Ξενάγηση)
Το Χονγκ Κονγκ, το "λιμάνι των αρωμάτων", η "Νέα Υόρκη της Ανατολής", συνεχίζει να είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές μητροπόλεις του κόσμου. Ένα καλειδοσκόπιο όπου εναλλάσσονται η Ανατολή με τη Δύση, ο πλούτος με τη φτώχεια, ο ρεαλισμός με τη δεισιδαιμονία. Αποτέλεσε Βρετανική αποικία από τα μέσα του 19ου αι. μέχρι το 1997 που επεστράφη στην Κίνα. Στο πλαίσιο "ένα κράτος, δύο συστήματα" παραμένει ένας συναρπαστικός τουριστικός πόλος, σαν μια "Τσάιναταουν", η μεγαλύτερη του κόσμου. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα περάσουμε το υποθαλάσσιο τούνελ για την πρωτεύουσα Βικτόρια. Θα σταθούμε στο λόφο Βικτόρια με την πανοραμική θέα των ουρανοξυστών του νησιού και του λιμανιού του. Το Χονγκ Κονγκ είναι στα πόδια μας, η Καουλούν απέναντι μας. Στην συνέχεια θα κάνουμε στάση στην ακτή Αμπερντίν και στην ακτή Ρέπαλς, με τον πιο παράδοξο Βουδιστικό Ναό κτισμένο στην άμμο, με αμέτρητα αγάλματα του Βούδα και μορφές της κινέζικης μυθολογίας. Μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε κάτω από την κόκκινη γέφυρα της καλοτυχίας, να χαδέψετε τον θεό του πλούτου με ένα χαρτονόμισμα στο χέρι, όπως κάνουν εδώ όλοι οι προληπτικοί Ασιάτες επισκέπτες. Το βράδυ σας προτείνουμε ένα ποτό στο μπαρ του ξενοδοχείου Peninsula. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – ΚΑΝΤΟΝΑ – ΓΚΟΥΙΛΙΝ (Bullet train)
Αναχώρηση για την Καντόνα (Γκουανγκτσόου/Guangzhou) την πρωτεύουσα του Νότου, την πόλη των λουλουδιών, χτισμένη στο Δέλτα του Μαργαριταρένιου ποταμού. Στη σύντομη ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε το βουδιστικό μοναστήρι των “6 δένδρων Μπάνιαν”, το επιβλητικό αρχοντικό-ακαδημία του “Οίκου των Τσεν” με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης που φιλοξενεί στις μέρες μας, τη νήσο Σαμιάν,πρών γαλλική συνοικία στον Μαργαριταρένιο ποταμό και την υπαίθρια πολύχρωμη αγορά Τσιν Πινγκ.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο σύγχρονο γρήγορο τραίνο (Bullet train) με προορισμό το Γκουιλίν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥIΛΙΝ (Κρουαζιέρα στον ποταμό Λι Ζιανγκ)
Η Γκουιλίν είναι γνωστή για το μοναδικό τοπίο της φύσης της, με τις ατέλειωτες σειρές των καταπράσινων λόφων-βουνών ηλικίας 300 εκατομμυρίων χρόνων και τον ποταμό Λι που τα διασχίζει. Οφείλει το όνομά του στα δάση με τις κάσιες που υπάρχουν εδώ, καθώς Γκουιλίν σημαίνει κατά λέξη "φλοιός της κάσιας". Παντού εδώ συναντά κανείς τους Τσουάνγκ την πολυπληθή μειονότητα της περιοχής που κατοικούν μαζί με ακόμη 55 (άλλες) στη Νότια Κίνα. Ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια του ρυζιού, φρούτων, του μπαμπού και της κάσιας. Διατηρούν φάρμες με πάπιες και ψάρια και είναι ψαράδες με τον μοναδικό τρόπο να ψαρεύουν στο ποταμό Λι με την βοήθεια εκπαιδευμένων κορμοράνων. Οι ορυζώνες είναι ένα άλλο μαγευτικό στοιχείο της περιοχής.

Η σημερινή ημέρα μας επιφυλάσσει μια συναρπαστική εμπειρία. Με ένα άνετο ποταμόπλοιο θα διασχίσουμε ένα τμήμα του ποταμού Λι ανάμεσα στα "κομψότερα βουνά κάτω από τον ουρανό". Ένας τεράστιος πίνακας πράσινου αποκαλύπτεται στα βλέμματά μας. Θρύλοι και παραμύθια γράφονται στον ορίζοντα καθώς περνάμε ανάμεσα σε πετρωμένα άλογα και καμήλες, ελέφαντες και κοκορομαχίες, δάση από μπαμπού και μπανανιές, χωριά ιθαγενών. Στο τέλος της κρουαζιέρας θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Γιανγκσούο με τη μεγάλη υπαίθρια αγορά του γεμάτη είδη λαϊκής τέχνης, αντίκες, κεραμικά, πίνακες και μεταξωτά.

Το βράδυ μην παραλείψετε μια βόλτα στην προκυμαία του ποταμού Λι, στον πεζόδρομο με τους μικροπωλητές. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΙΛΙΝ – ΞΙΑΝ (πτήση)
Σήμερα το πρωί θα θαυμάσουμε τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες στο σπήλαιο του "Καλαμένιου Αυλού" και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Ξιάν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΞΙΑΝ (Πήλινος Στρατός)
Το Ξιαν αποτέλεσε πρωτεύουσα ένδεκα δυναστειών. Σήμερα είναι ο σημαντικότερος προορισμός των επισκεπτών της Κίνας, αφού εδώ έγινε το 1974 μια εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη, ίσως η σημαντικότερη του 20ου αιώνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ταφική υπόγεια πολιτεία στον κόσμο. Αυτό το θαύμα θα επισκεφθούμε σήμερα, ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό μνημείο: το Μουσείο των 6.000 πήλινων στρατιωτών σε φυσικό μέγεθος, που στέκουν φύλακες στο Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ Τι, ο οποίος πέθανε πριν από περίπου 2.300 χρόνια, καθώς και το Μουσείο με τα μπρούντζινα άρματα. Μια μαρτυρία της δύναμης, της ανάπτυξης και της ακμής της χώρας κατά την περίοδο της ολιγόχρονης δυναστείας των Τσιν (221-206 π.Χ.). Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΞΙΑΝ (ξενάγηση) – ΣΑΓΚΑΗ (πτήση)
Σήμερα θα επισκεφθούμε τα καλοδιατηρημένα τείχη της δυναστείας των Μινγκ, τα οποία εκτείνονται σε μήκος 16 χιλιομέτρων καθώς και το βουδιστικό μοναστήρι με το τέμπλο της 'Χάριτος και της Ευσπλαχνίας” και την επταόροφη “Μεγάλη Παγόδα της Άγριας Χήνας”, το μόνο κτίσμα της δυναστείας των Τανγκ που σώζεται στην πόλη και αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής των Τανγκ. Με τα κίτρινα τούβλα, τη φτωχή διακόσμηση της φαντάζει απέριττη και μεγαλειώδης. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση που θα μας μεταφέρει στη Σαγκάη. Κατά την είσοδό μας στην πόλη μια επιβλητική εικόνα μας καλωσορίζει: ένα δάσος από ουρανοξύστες αγγίζει τον ουρανό, ενώ ο ποταμός Χουανγκπού τη χωρίζει σε δύο τμήματα, το παλιό και το νέο. Η σύγχρονη “high tech” περιοχή της Πουτόνγκ, με την πυκνή κυκλοφορία στις εναέριες λεωφόρους, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι εδώ ξύπνησε ένας γίγαντας. Η Σαγκάη, που κάποτε ήταν μια από τις πιο αμαρτωλές πόλεις της Ασίας, απέκτησε τη χαμένη αίγλη της και είναι σήμερα η οικονομική πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Με μια ματιά στην Σαγκάη θα ξαφνιαστείτε από το πλήθος των σύγχρονων κτισμάτων και τους ουρανοξύστες με τη φουτουριστική αρχιτεκτονική τους. Τελευταία επίσκεψη μας θα είναι στον σούπερ-ουρανοξύστη Τζιν Μάο, ύψους 420,5 μέτρων. Με παραδοσιακά στοιχεία κινεζικού στυλ παγόδας, η μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική του συμβολίζει την είσοδο της Σαγκάης στις αρχιτεκτονικές προκλήσεις του 21ου αιώνα. Είναι το δεύτερο υψηλότερο κτίριο της Κίνας. Το ασανσέρ θα μας ανεβάσει σε 45 δευτερόλεπτα στον 88ο όροφο(ύψος 340.1 μέτρα) με ταχύτητα ανέμου. Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση αλλά και το υψηλότερο παρατηρητήριο της χώρας. Η θέα όλης της πόλης από εκεί είναι μοναδική! Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΣΑΓΚΑΗ – ΣΟΥΤΣΟΟΥ – ΣΑΓΚΑΗ (Ακροβατικά)
Η Σαγκάη, το "Μαργαριτάρι της Ανατολής", είναι η πόλη-φάρος στο δρόμο του εκσυγχρονισμού της Κίνας. Στις αρχές του 20ου αιώνα θεωρείτο η "Νέα Υόρκη της Άπω Ανατολής" και αργότερα ο Μάο την καταδίκασε ως αμαρτωλή πόλη στη λήθη του χρόνου, απέκτησε σήμερα τα χαμένα της πρωτεία στην οικονομική και εμπορική ζωή της Ασίας.

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το κοντινό Σουτσόου, την πόλη του νερού, του ρυζιού και του μεταξιού, που είναι κτισμένη σε 14 κανάλια, με 350 καμπυλωτές πέτρινες γέφυρες και 12 μεγάλες παγόδες. Με ιστορία 6.000 χρόνων αποτελεί κέντρο μεγάλης πολιτιστικής σπουδαιότητας. Η "Βενετία της Ανατολής" όπως τη χαρακτήρισε ο Μάρκο Πόλο όταν την επισκέφθηκε, είναι φημισμένη για τους κήπους - μινιατούρες των αρχοντικών της. Ένας μικρόκοσμος, ζωντανός μάρτυρας μιας άλλης εποχής μας αποκαλύπτεται στον κήπο του "Μαέστρου των διχτυών", τον μικρότερο και ωραιότερο της πόλης. Στη συνέχεια, στο μουσείο του μεταξιού, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά της σηροτροφίας και της μεταξουργίας, ενώ στο εργοστάσιο θα παρακολουθήσουμε την επεξεργασία της κλωστής, αλλά και την παρασκευή υφασμάτων και παπλωμάτων. Στο τέλος της περιήγησής μας θα φωτογραφήσουμε από το παρακείμενο πάρκο την Παγόδα της Λευκής Τίγρης που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο.

Μετά το δείπνο, μας περιμένει μια αξέχαστη εμπειρία: τα παγκοσμίως φημισμένα ακροβατικά της Σαγκάης σε μια σούπερ παράσταση! Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΣΑΓΚΑΗ (ξενάγηση) – ΞΙΤΑΝΓΚ – ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ
Αρχίζουμε σήμερα το πρωί την ξενάγηση της πόλης με πρώτη επίσκεψη στον ναό του Jade Buddha, όπου μαζί με τους Κινέζους πιστούς θα απολαύσουμε την κατανυκτική ομορφιά των αγαλμάτων του Βούδα και θα ακούσουμε τις ψαλμωδίες των νεαρών μοναχών. Εδώ φυλάσσεται το ομορφότερο ίσως άγαλμα του Βούδα ολόκληρης της Ασίας. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη και τους κήπους του μανδαρίνου Γιού. Οι κήποι Γιού κατασκευάστηκαν για την οικογένεια Παν (πλούσιοι αξιωματούχοι επί δυναστείας Μινγκ) και χρειάστηκαν 18 χρόνια για να ολοκληρωθούν (1559-1577). Περίτεχνα περίπτερα, μικρές γέφυρες, μυστικοί διάδρομοι μας αποκαλύπτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο από κήπους, λιμνούλες και σκιερούς διαδρόμους.

Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας, αναχωρούμε οδικώς για το Ξιτάνγκ την αρχαία πόλη της Κίνας που μοιάζει σαν να βγαίνει από όνειρο. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα ποίημα, μια φωτογραφία. Φθάνοντας θα αναρωτηθείτε: "σίγουρα ζουν άνθρωποι σ΄ αυτήν τη φωτογραφία;". Πρόκειται για μια υδάτινη πολιτεία, αφού εδώ συγκλίνουν 9 ποταμοί. 108 γέφυρες από την εποχή των Μινγκ ενώνουν τα διάφορα σημεία της αρχαίας αυτής πόλης, που παραμένει αναλλοίωτη από τον χρόνο. Δεν υπάρχουν σύγχρονα κτίρια, μόνο αρχιτεκτονικοί θησαυροί φτιαγμένοι μεταξύ 1300 και 1900 μ.Χ. Από το 771 π.Χ. υπήρξε στρατηγικό σημείο και όριο μεταξύ δυο πολιτειών, αλλά υπό τις δυναστείες των Γιουάν (1271-1368), των Μινγκ και των Τσινγκ (1368-1911) έγινε μια εξέχουσα πόλη. Τα πάντα έχουν μείνει εδώ όπως τότε, ακόμα και οι γέφυρες που κοσμούν σαν ουράνια τόξα τους ποταμούς. Θα περπατήσουμε στον μακρύ σκεπαστό διάδρομο του κεντρικού καναλιού - το πιο φημισμένο τμήμα της πόλης - και θα θαυμάσουμε τα μικρά, παμπάλαια σπίτια στα στενά δρομάκια της. Σταθείτε σε μια γέφυρα, φωτογραφείστε τις βάρκες που κινούνται νωχελικά στα νερά του καναλιού, αλλά και τις δυο πλευρές με τα σπίτια, τα μπαλκονάκια τους, τα κόκκινα διακοσμητικά φαναράκια… φωτογραφίες γεμάτες ποίηση, φωτογραφίες βγαλμένες από τον μεσαίωνα.

Συνεχίζουμε οδικώς για το Χανγκτσόου, μια από τις αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας και σήμερα ένα δυναμικό οικονομικό κέντρο, στο χρυσό Δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ – ΠΕΚΙΝΟ (πτήση)
Η πρωινή μας βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη Ξιχού (Δυτική λίμνη) με τις κατάφυτες όχθες, τις γωνιές των νούφαρων, τις προκυμαίες των κλαιουσών ιτιών, τα πέτρινα γεφύρια και τα περίπτερα-παγόδες, θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές και ίσως να συμφωνήσουμε με εκείνους που θεωρούν το Χανγκτσόου ως την ωραιότερη πόλη της Κίνας. Θα περπατήσουμε επίσης μέσα στον ρομαντικό Βοτανικό Κήπο και αργότερα θα δούμε πανέμορφες φυτείες πράσινου τσαγιού.

Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Πεκίνο. Άφιξη σε μια μοντέρνα πόλη 18.000.000 κατοίκων, που συνεχώς αλλάζει χρώμα. Η πόλη που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2008. Κέντρο πολιτικής, πολιτισμού, διεθνών σχέσεων καθώς εδώ βρίσκονται η κεντρική κυβέρνηση με τα Υπουργεία της, τις εθνικές ενώσεις και οργανισμούς, ξένες πρεσβείες και πολυεθνικές εταιρίες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ (Απαγορευμένη Πόλη – Χουτόνγκ – Δείπνο με πάπια Πεκίνου)
Ολόκληρη η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην αιώνια πόλη, το Πεκίνο, χοάνη μίξης όλης της πολιτιστικής προσφοράς με την αρχαία παράδοση. Θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία της "Ουράνιας Ειρήνης", την Τιεν Αν Μεν, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. Παρατηρείστε τα επιβλητικά κτίρια γύρω της, το Μαυσωλείο του Μάο Τσε Τουνγκ, ο οποίος πέθανε το 1976, τα κτίρια του Λαϊκού Κοινοβουλίου, του Εθνικού Μουσείου και το Μνημείο των Ηρώων του Λαού, ένα γρανιτένιο οβελίσκο με ανάγλυφες παραστάσεις της Μεγάλης Πορείας του Μάο με τον κόκκινο στρατό του στον Βορρά. Εδώ, στην πλατεία αυτή, ο Μάο ανήγγειλε τη δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου του 1949.

Στη συνέχεια θα περπατήσουμε κάτω από το τεράστιο πορτραίτο του Μάο προς τα πορφυρά τείχη και τη λεωφόρο που οδηγεί στην "Απαγορευμένη Πόλη". Λέγεται έτσι γιατί ήταν εκτός των ορίων των κοινών θνητών για περίπου 500 χρόνια. Τότε η είσοδός τους σήμαινε θάνατο. Σήμερα αρκεί ένα εισιτήριο! Εγκαινιάστηκε το 1421 από τον Γιόνγκ Λε, τον 3ο αυτοκράτορα της δυναστείας των Μινγκ και έκτοτε διέμειναν εκεί όλοι οι επόμενοι καθώς και η κατοπινή δυναστεία των Τσινγκ (1644-1911), με τους οποίους τερματίστηκε το αυτοκρατορικό καθεστώς στην Κίνα. Υπήρξε το πολιτικο-διοικητικό κέντρο της απέραντης αυτοκρατορίας, μια πραγματική "πόλις εν πόλει". Τα επιβλητικά παλάτια, οι περίφημες παγόδες, τα ιδιωτικά δώματα του αυτοκράτορα και των παλλακίδων του, οι μαρμάρινοι διάδρομοι, οι τοξοειδείς γέφυρες, οι πλατείες, μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε ένα-ένα στη σειρά. Τελευταία επίσκεψη για σήμερα θα είναι ο Ναός του Ουρανού, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας και μάρτυρας της σπουδαίας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής τέχνης των Κινέζων. Θα επισκεφθούμε επίσης τα περίφημα χουτόνγκ, τα απομεινάρια της παλιάς γειτονιάς που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα μικρά γραφικά σοκάκια για να γνωρίσουμε το παραδοσιακό Πεκίνο.

Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου εκτός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ (Σινικό Τείχος, Τάφοι των Μινγκ)
Σινικό Τείχος, θρυλικό και παραμυθένιο. Το μοναδικό ανθρώπινο έργο που είναι ορατό από το διάστημα, ηρωικό εγχείρημα, κατασκευαστικό επίτευγμα, δόξα των Κινέζων. Σαν ένας μεγάλος κοιμισμένος δράκος, που τεντώνεται και λιάζεται στις κορφές και τα φαράγγια ενός από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία στον κόσμο. Μια φορά να σταθεί στο Σινικό Τείχος, είναι όνειρο κι επιταγή για κάθε Κινέζο. Στο κοντύτερο σημείο από το Πεκίνο, στο Τζιου Γιονγκ Γκουάν, τους ακολουθούμε, πραγματοποιώντας έτσι κι εμείς το δικό μας όνειρο. Ακολουθεί η νεκρόπολη Σισανλίνγκ, όπου έχουν ταφεί, σύμφωνα με την γεωμαντική τέχνη του Φενγκ Σούι, 13 αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Θα περπατήσουμε στην Ιερή Οδό με τα μυθικά ζώα-φύλακες των τάφων. Θα δούμε τη μεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας στην είσοδο της νεκρόπολης και τον τάφο του αυτοκράτορα Γιονγκ Λε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ (Θερινά Ανάκτορα) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα. Ο συνδυασμός της πρωτεύουσας στην κοιλάδα και της ξεκούρασης στα κοντινά δυτικά βουνά, εντυπωσίασε τους αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Έτσι, τον 16ο αιώνα διαμόρφωσαν τα προϋπάρχοντα κτίσματα των αυτοκρατόρων Γιν και Γιουάν, στα περίφημα ως σήμερα Θερινά Ανάκτορα. Θα περπατήσουμε στο πάρκο με τα αυτοκρατορικά περίπτερα της αυτοκράτειρας Σι Ξι, τον μακρύ διάδρομο, θα απολαύσουμε τη θέα της όμορφης λίμνης Κουνμίνγκ και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στη μαρμάρινη βάρκα-τεϊοποτείο της Σι Ξι. Το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/4/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1099€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 1099 € 780 €
  Twin Room 1099 € 780 €
  Triple Room 1099 € 780 €
  Single Room 1879 € 780 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/4/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1099€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 1099 € 780 €
  Twin Room 1099 € 780 €
  Triple Room 1099 € 780 €
  Single Room 1879 € 780 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  31/5/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1099€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 1099 € 780 €
  Twin Room 1099 € 780 €
  Triple Room 1099 € 780 €
  Single Room 1879 € 780 €

Extras
+ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 15 ΗΜΕΡΟΥ  :  760 €
+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ  :  128 €

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
Ξενοδοχεία 5* εκτός από τη Σαγκάη που είναι το Holiday Inn 4*. Στο Χονγκ Κονγκ Hotel Intercontinental Grand Stanford 5*.
Ημιδιατροφή καθημερινά (μικτά ευρωπαϊκά & κινέζικα γεύματα) εκτός από το Χονγκ Κονγκ που είναι με πρωινό. Επειδή κάποιοι ταξιδιώτες έχουν πρόβλημα με τα κινέζικα γεύματα,επιλέγει κάποια γεύματα κινέζικα και κάποια δυτικού τύπου. ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός από την πάπια Πεκίνου).
Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
Ακροβατικό σόου στη Σαγκάη, παράσταση χορών Δυναστείας Τανγκ στο Ξιάν.
Δείπνο με πάπια Πεκίνου στο Πεκίνο.
Βόλτα με πλοιάριο στο Χανγκτσόου, στα υδάτινα κανάλια του Σουτσόου και στον ποταμό Λι στο Γκουιλίν.
Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
Τοπικός ξεναγός.
Έμπειρος Έλληνας αρχηγός (ο οποίος μπορεί να σας συνοδεύει από την Ελλάδα ή να τον συναντήσετε στην Ασία, ανάλογα με την αναχώρηση).
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 780
Βίζα Κίνας: 128 €
Φόροι στην Κίνα που πληρώνονται τοπικά περίπου 90 €.
ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ, το οποίο παραδίδεται στα γραφεία μας τουλάχιστον 20 εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση, μαζί με μια έγχρωμη φωτογραφία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Όποιος ταξιδιώτης έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ VISA & ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Βίζα Κίνας: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται διαβατήριο με 6μήνη ισχύ, το οποίο παραδίδεται στα Γραφεία μας τουλάχιστον 20 εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση μαζί με μία έγχρωμη φωτογραφία
Σε όποιον ταξιδιώτη έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδος στη χώρα.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

QR 204

11/04/2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:00

23:35

QR 818

12/04/2020

ΝΤΟΧΑ – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

03:25

16:05

QR 895

25/04/2020

ΠΕΚΙΝΟ – ΝΤΟΧΑ

01:50

05:55

QR 203

25/04/2020

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

08:05

13:05

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

QR 204

12/04/2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:00

23:35

QR 818

13/04/2020

ΝΤΟΧΑ – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

03:25

16:05

QR 895

26/04/2020

ΠΕΚΙΝΟ – ΝΤΟΧΑ

01:50

05:55

QR 203

26/04/2020

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

08:05

13:05

                      

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

QR 204

31/05/2020

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:00

23:35

QR 892

01/06/2020

ΝΤΟΧΑ – ΠΕΚΙΝΟ

01:55

14:55

QR 815

14/06/2020

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – ΝΤΟΧΑ

01:20

04:45

QR 203

14/06/2020

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

08:05

13:05