Skip to main content

Η Ασία του Ειρηνικού: Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Μακάο | Χριστούγεννα 2023 Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ από 2480

Αναχώρηση: 23/12

 

 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Χονγκ Κονγκ.

 

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Το Χονγκ Κονγκ, το "λιμάνι των αρωμάτων", η "Νέα Υόρκη της Ανατολής", συνεχίζει να είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές μητροπόλεις του κόσμου. Ένα καλειδοσκόπιο όπου εναλλάσσονται η Ανατολή με τη Δύση, ο πλούτος με τη φτώχεια, ο ρεαλισμός με τη δεισιδαιμονία. Αποτέλεσε Βρετανική αποικία από τα μέσα του 19ου αι. μέχρι το 1997 που επεστράφη στην Κίνα. Στο πλαίσιο "ένα κράτος, δύο συστήματα" παραμένει ένας συναρπαστικός τουριστικός πόλος, σαν μια "Τσάιναταουν", η μεγαλύτερη του κόσμου.

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, ένα από τα καλύτερα στο είδος του. Ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Σήμερα θα γνωρίσουμε το εντυπωσιακό Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για ένα όμορφο ορεινό, υποτροπικό νησί με ουρανοξύστες να πλαισιώνουν την παράκτια πεδιάδα του. Βγαίνοντας από τον πολυσύχναστο κόλπο Causeway, οδηγούμε κατά μήκος ενός ελικοειδή ορεινού δρόμου προς την κορυφή Victoria Peak (1809 πόδια) για μια πανοραμική θέα στο μαγευτικό λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, τόσο εξέχοντος στα ταξιδιωτικά βιβλία και τις καρτ-ποστάλ. Μετά από αυτό, κατά μήκος του δρόμου του νησιού, περνάμε από τον κόλπο Deep Water και τον κόλπο Repulse πριν φτάσουμε στο Aberdeen, ένα παλιό ψαροχώρι όπου οι κάτοικοι των σκαφών περνούν όλη τους τη ζωή στα sampans και πιστεύεται ότι είναι ο παλαιότερος οικισμός του νησιού. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΑΚΑΟ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε με πλοίο για το πανέμορφο Μακάο, την πρώην πορτογαλική αποικία που σήμερα προσφέρει κάτι από τη λάμψη του Λας Βέγκας, ενώ μας προτρέπει για κατάδυση στην πλούσια ιστορία του. Στο Μακάο βλέπουμε την υποδειγματική συνύπαρξη ανθρώπων διαφορετικών νοοτροπιών, μιας και για πολλά χρόνια συνυπήρχαν η κινέζικη και η δυτική πολιτισμική αντίληψη, έχοντας δημιουργήσει μια εξαιρετική ποικιλία αρχιτεκτονημάτων.

Το Μακάο είναι το πιο πυκνοκατοικημένο αστικό κέντρο του πλανήτη, καθώς σε μία έκταση λίγο μεγαλύτερη από τη Γαύδο κατοικούν 660.000 άνθρωποι! Το Μακάο υπήρξε πορτογαλική αποικία μέχρι το 1999, όταν η διοίκησή του παραχωρήθηκε στην Κίνα, γι’ αυτό και η ορθότερη προφορά του ονόματός του είναι Μακάου, κατά τα πορτογαλικά πρότυπα. Η πορτογαλική επίδραση είναι ολοφάνερη και σήμερα σε πολλές όψεις της καθημερινότητας, η επίσημη γλώσσα άλλωστε είναι ακόμα η πορτογαλική, μαζί με την κινεζική.

Τα ωραιότερα αξιοθέατα και τα καλύτερα σημεία της πόλης είναι τα μουσεία της, όπως το Ναυτικό Μουσείο, η ιστορική πύλη Barrier, τα ερείπια του ναού του Αγίου Παύλου, οι εξαιρετικά εντυπωσιακοί κινεζικοί ναοί με τα ιδιαίτερα κεριά και τις μυρωδιές από τα στικς, το θέατρο Dom Pedro και οι παλιές συνοικίες - χριστιανική και κινεζική. Φυσικά θα επισκεφτούμε και ένα από τα φημισμένα καζίνο του. Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Χονγκ Κονγκ. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΪΒΑΝ – ΚΑΟΣΙΟΥΝΓΚ

Αφήνουμε πίσω μας το Χονγκ Κονγκ και αναχωρούμε αεροπορικώς για την πόλη Καοσιούνγκ της Ταϊβάν. Η Ταϊβάν είναι μία χώρα πραγματική αποκάλυψη, ένας αληθινός τίγρης της Ασίας. Πρώτος σταθμός μας η Καοσιούνγκ, μια μοντέρνα πόλη στα νότια της Ταϊβάν, όπου ο αρχαίος και ο σύγχρονος πολιτισμός συνυπάρχουν αρμονικά. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι Φο Γκουάνγκ Σαν και την αίθουσα με τους πελώριους Βούδες του. Θα δούμε επίσης τις εντυπωσιακές παγόδες του Δράκου και της Τίγρης στη μοναδική λίμνη Λότους. Τα χρώματα και οι πελώριες μορφές αναμφίβολα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον μας.

Τέλος θα επισκεφθούμε μία από τις καλύτερες νυχτερινές αγορές στη Καοσιούνγκ, τη Liouhe, η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940, γεγονός που την καθιστά μία από τις παλαιότερες νυχτερινές αγορές. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΚΑΟΣΙΟΥΝΓΚ – ΤΑΪΤΟΥΝΓΚ

Επόμενος σταθμός μας η πόλη Ταϊτούνγκ στη νοτιοανατολική ακτή της Ταϊβάν. Ένας μικρός παράδεισος χλωρίδας και πανίδας περιμένει για να μας αποκαλύψει τα θαύματά του. Πρώτος σταθμός μας το Εθνικό Πάρκο Κέντινγκ. Είναι γνωστό για τις παραλίες με τη λευκή άμμο, τις σπηλιές, τους κοραλλιογενείς υφάλους και τα βόρεια βουνά. Το κύριο θέρετρο του πάρκου, το Kenting Town, φιλοξενεί εστιατόρια, πάγκους με street food, μπαρ και νυχτερινή ζωή.

Θα δούμε επίσης τον διάσημο φάρο Eluanbi που ονομάζεται επίσης "Το Φως της Ανατολικής Ασίας", έχει ύψος 21,4 μέτρα και φημολογείται ότι είναι ο πιο φωτεινός φάρος στην Ασία. Συνεχίζοντας βόρεια κατά μήκος της εθνικής οδού στην ανατολική ακτή, υπάρχει ένα τεράστιο λιβάδι με θέα στον απέραντο Ειρηνικό Ωκεανό. Αυτό είναι το Longpan Park.

Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΤΑΪΤΟΥΝΓΚ – ΧΟΥΑΛΙΕΝ

Αναχώρηση για την πόλη Χουαλιέν. Στη διαδρομή θα επισκεφτούμε το Amis Folk, θα νιώσουμε τη ζεστή φιλικότητα των ανθρώπων της φυλής Amis, θα δούμε την εξαιρετική δεξιοτεχνία τους και θα ακούσουμε την ηχηρή ομορφιά των τραγουδιών τους.

Συνεχίζουμε για το Sanxiantai που βρίσκεται στον παραλιακό αυτοκινητόδρομο και αποτελείται από ένα ακρωτήρι που βλέπει σε ένα μικρό νησί στη θάλασσα. Το νησί περιβάλλεται από κοραλλιογενείς υφάλους και πλήθος τροπικών ψαριών, καθιστώντας το ιδανικό σημείο για καταδύσεις.

Θα κατευθυνθούμε στο Shitiping και θα παρατηρήσουμε διάφορα εδάφη που λένε συναρπαστικές ιστορίες γεωλογικής ιστορίας.

Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην περιοχή Meilun στο κέντρο της πόλης, με θέα ανατολικά στον απέραντο Ειρηνικό Ωκεανό και δυτικά στους καταπράσινους λόφους. Είναι το μέρος όπου τα βουνά, ο ωκεανός και οι καρδιές συνδέονται στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΧΟΥΑΛΙΕΝ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΑΡΟΚΟ – ΤΑΪΠΕΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο Ταρόκο, φημισμένο για τη φυσική του ομορφιά που εν πολλοίς αποδίδεται στα τρεχούμενα νερά του. Εδώ βρίσκεται και το φημισμένο φαράγγι που οφείλει το όνομά του στο μάρμαρο, που αποτελεί το κύριο υλικό των βράχων που το στοιχειοθετούν. Το συγκεκριμένο φαράγγι έχει μήκος 19 χλμ. και θα το βρούμε στα βόρεια της Χουαλιέν, στην ανατολική Ταϊβάν. Θα δούμε επίσης το τούνελ των εννέα στροφών, το φημισμένο Swallow Grotto, τη Γέφυρα Ci Mu, τον Ναό Chungshan.

Συνεχίζουμε για την Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν, ένα νησί που για τους ίδιους τους κατοίκους του αποτελεί ένα ανεξάρτητο κράτος (αν και όχι επίσημα), ενώ για την Κίνα θεωρείται ως μία επαρχία της ηπειρωτικής (Λαϊκής Δημοκρατίας της) Κίνας. Το νησί είναι γνωστό και ως Φορμόζα, ονομασία που του απέδωσαν οι Πορτογάλοι ναυτικοί του 16ου αιώνα, και σημαίνει «η όμορφη (νήσος)». Άφιξη στη μεγαλούπολη των δύο εκατομμυρίων κατοίκων (έξι μαζί με την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή). Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα, μπορούμε να κάνουμε μία πρώτη γνωριμία μαζί της. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΠΕΙ

Στην σημερινή μας περιήγηση στην πόλη θα επισκεφθούμε ένα από τα πλέον εμβληματικά μνημεία του νησιού, το Chiang Kai -shek Memorial Hall, αφιερωμένο στη μνήμη του Τσιάνγκ Κάι -Σεκ, ηγέτη της Ταϊβάν από το 1928 έως και το 1975. Πρόκειται για τον ιδρυτή της Ταϊβάν, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, αφού το 1949 κατέφυγε στο νησί, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του, με τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στην Κίνα (και τη νίκη του Μάο Τσε Τουνγκ). Μεταξύ άλλων θα δούμε τον επιβλητικό ουρανοξύστη Taipei 101, το Martyrs' Shrine αφιερωμένο στους νεκρούς του πολέμου της Δημοκρατίας της Κίνας, το National Palace Museum - ένα πραγματικό κόσμημα - που πήρε το όνομά του από το αρχικό του ίδρυμα στο Πεκίνο και στεγάζει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο αρχαίων κινεζικών αντικειμένων, καλλιγραφίας, ζωγραφικής και πορσελάνης, όλα τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν από την ηπειρωτική χώρα στα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Για όσους επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν την νυχτερινή αγορά Shilin, τη μεγαλύτερη και πιο πολυσύχναστη νυχτερινή αγορά όσον αφορά τα τρόφιμα με πιο δημοφιλές φαγητό την ομελέτα Oyster. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΤΑΪΠΕΙ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Jiufen και το Shifen, που βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη της Ταϊπέι, για την εξαιρετικά γραφική θέα και το υπέροχο φαγητό τους.

Πριν γίνει τουριστικό αξιοθέατο, το Jiufen ήταν μια πόλη εξόρυξης χρυσού στις μέρες του παγκοσμίου πολέμου. Έχει γίνει διάσημο σε μεγάλο βαθμό λόγω της ομοιότητάς του με το χωριό στο Spirited Away, αναμφισβήτητα την πιο δημοφιλή ταινία του Hayao Miyazaki. Η παλιά οδός Jiufen είναι ένα στενό δρομάκι με μικρούς πάγκους με φαγητό, τεϊοποτεία, καταστήματα με σουβενίρ και καταστήματα αγγειοπλαστικής.

Η παλιά οδός Shifen και η γέφυρα Jingan βρίσκονται δίπλα στο σταθμό Shifen. Μπορεί κανείς να περπατήσει στα καταστήματα κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών και να δοκιμάσει διάφορες τοπικές λιχουδιές. Το πιο μοναδικό αξιοθέατο εδώ δεν είναι τα παλιά κτίρια αλλά τα «τρένα που περνούν απευθείας από τις πόρτες», κάτι που μπορεί κανείς να ζήσει μόνο στο Pingxi!

Το Shifen έχει γίνει επίσης ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτεί κανείς, όπου μπορείς να γράψεις τις ευχές σου στα φανάρια του ουρανού. Στη συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες των ντόπιων καταστηματαρχών, θα παρακολουθήσετε τα φαναράκια να παρασύρονται αργά στον ουρανό μεταφέροντας τις ευχές σας, αποτελώντας μια όμορφη ανάμνηση που μπορεί να δημιουργηθεί μόνο εδώ.

Επιστροφή στην Ταϊπέι και τελευταία στάση πριν την αναχώρηση για το αεροδρόμιο η νυχτερινή αγορά Raohe. Μια από τις παλαιότερες νυχτερινές αγορές στην Ταϊπέι.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας για Ελλάδα. Το ταξίδι μας φτάνει στο τέλος και εμείς ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας για το επόμενο.

 

11η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Υπερπλήρεις εικόνων, γνώσεων και εμπειριών επιστρέφουμε σπίτι μας, έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2480€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2480 € 950 €
  Twin Room 2480 € 950 €
  Triple Room 2480 € 950 €
  Single Room 3180 € 950 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* και 5* στο Χονγκ Κονγκ Hotel Intercontinental Grand Stanford 5*.
  • Πρωινό καθημερινά στο Χονγκ Κονγκ και 1 γεύμα την 4η ημέρα.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στην Ταιβάν (6 γεύματα σε εστιατόρια και 1 δείπνο στο ξενοδοχείο την 6η ημέρα)
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για αναχωρήσεις από Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 950€
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από –  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF 1533

23/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 188

23/12/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

23:20

18:45 (+1)

KL 808

02/01/2024

TΑΪBAN – AΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

00:30

08:10

ΚL 1575

02/01/2024

AΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35