Skip to main content

Κίνα - Ιαπωνία, ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στις μυθικές χώρες της Άπω Ανατολής | 11.06.2024 Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ από 4199

Αναχώρηση: 11/06

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΕΚΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο.

2η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ

Άφιξη σε μια μοντέρνα πόλη 22.000.000 κατοίκων, που ιδιαίτερα μετά το «λίφτινγκ» ολυμπιακών διαστάσεων που δέχτηκε με αφορμή τη διοργάνωση και φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008, μετετράπη σε μία όμορφη, σύγχρονη μητρόπολη, με πολύ πράσινο, μεγαλοπρεπή βουλεβάρτα και φουτουριστικά κτίρια κορυφαίων διεθνώς αρχιτεκτόνων. Με ιστορία 3.000 ετών και πλέον, ως πρωτεύουσα τους τελευταίους οχτώ αιώνες, διαθέτει σήμερα έναν άπειρο αριθμό πολιτιστικών θησαυρών που προκαλούν τη διεθνή προσοχή συνεχώς. Κέντρο πολιτικής, πολιτισμού, διεθνών σχέσεων καθώς εδώ βρίσκονται η κεντρική κυβέρνηση με τα υπουργεία της, τις εθνικές ενώσεις και οργανισμούς, τις ξένες πρεσβείες και γραφεία πολυεθνικών εταιριών.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ (Απαγορευμένη Πόλη, Χουτόνγκ)

Ολόκληρη η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην αιώνια πόλη, τη «βόρεια πρωτεύουσα» το Πεκίνο, χοάνη μίξης όλης της πολιτιστικής προσφοράς με την αρχαία παράδοση. Θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία της «Ουράνιας Ειρήνης», Τιέν Αν Μεν, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. Παρατηρήστε τα επιβλητικά κτίρια γύρω της: αυτό του Λαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντί του το Εθνικό Μουσείο, στο κέντρο της το Μνημείο των Ηρώων του Λαού (έναν γρανιτένιο μονόλιθο με ανάγλυφες παραστάσεις μνημόνευσης όσων έπεσαν για τους σκοπούς της κομμουνιστικής επανάστασης) και προς τα νότια το επιβλητικό Μαυσωλείο του προέδρου Μάο Τσε Τουνγκ. Βόρεια υπάρχει η εξωτερική πύλη των ανακτόρων από όπου ο Μάο ανήγγειλε τη δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου του 1949.
Περπατώντας προς την πύλη κάτω από το τεράστιο πορτραίτο του Μάο μας αποκαλύπτεται το μεγαλύτερο στον κόσμο ανακτορικό συγκρότημα, η «Απαγορευμένη Πόλη» με τα πορφυρά τείχη και τις κίτρινες κεραμιδοσκεπές. Λέγεται έτσι γιατί ήταν εκτός των ορίων των κοινών θνητών για περίπου εφτά αιώνες. Τότε η είσοδός τους εδώ σήμαινε θάνατο. Σήμερα αρκεί ένα εισιτήριο για να εισέλθεις σ' αυτήν! Εγκαινιάστηκε το 1421 από τον Γιόνγκ Λε, τον τρίτο αυτοκράτορα της δυναστείας των Μινγκ και έκτοτε διέμειναν εκεί όλοι οι επόμενοι καθώς και η κατοπινή δυναστεία των Τσινγκ (1644-1911), με τους οποίους τερματίστηκε το αυτοκρατορικό καθεστώς στην Κίνα. Υπήρξε το πολιτικό-διοικητικό κέντρο της αχανούς αυτοκρατορίας, μια πραγματική «πόλις εν πόλει». Επίσημες όμορφες αίθουσες του χρυσού αυτοκρατορικού θρόνου, με τη μοναδική εξωτερική διακόσμηση μιας φίνας πολυχρωμίας, ιδιωτικά τμήματα με κρεβατοκάμαρες του αυτοκράτορα, της αυτοκράτειρας και των παλλακίδων του, μαρμάρινοι διάδρομοι, τοξοειδείς γέφυρες, πλακόστρωτες αυλές, μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε ένα-ένα στη σειρά.

Αργότερα θα επισκεφθούμε τα γραφικά χουτόνγκ, γειτονιές-απομεινάρια της παλιάς πόλης που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα πίσω από την Απαγορευμένη Πόλη. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα μικρά γκρίζα σπιτάκια με τα γραφικά σοκάκια, για να γνωρίσουμε το παραδοσιακό Πεκίνο. Τελευταία επίσκεψη για σήμερα θα είναι ο Ναός του Ουρανού, το λαμπρότερο μνημείο της πόλης, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της χώρας, εξαίρετο δείγμα της αρχιτεκτονικής των Μινγκ και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα λατρείας της αρχαιότερης θεότητας των Κινέζων, του Ουρανού.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ (Σινικό Τείχος, Τάφοι των Μινγκ)

Ξεκινάμε σήμερα για το Σινικό Τείχος. Θρυλικό, παραμυθένιο, ηρωικό εγχείρημα, κατασκευαστικό επίτευγμα, δόξα των Κινέζων. Σαν ένας μεγάλος κοιμώμενος δράκος, που τεντώνεται και λιάζεται στις κορφές και τα φαράγγια ενός από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία στον κόσμο. Μια φορά να σταθεί στο Σινικό Τείχος, είναι όνειρο κι επιταγή για κάθε Κινέζο.
Στο κοντύτερο σημείο από το Πεκίνο, στο πέρασμα «Τζιου Γιονγκ Γκουάν», ακολουθούμε το πλήθος των Κινέζων, πραγματοποιώντας έτσι κι εμείς το δικό μας όνειρο να σταθούμε, να περπατήσουμε πάνω του.
Ακολουθεί η παρακείμενη νεκρόπολη Σισανλίνγκ, όπου έχουν ταφεί, σύμφωνα με τη γεωμαντική τέχνη του Φενγκ Σούι, 13 αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Θα περπατήσουμε στην Ιερή Οδό με τα μυθικά ζώα-φύλακες των τάφων. Θα δούμε τη μεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας, σύμβολο μακροζωίας, και το ταφικό σύμπλεγμα του αυτοκράτορα Γιονγκ Λε. Επιστροφή το απόγευμα στο Πεκίνο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια Πεκίνου, εκτός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ – πτήση για ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ

Αφήνουμε πίσω μας σήμερα το Πεκίνο και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Χανγκτσόου, την αρχαία πρωτεύουσα των Νότιων Σονγκ περί τον 7ο αιώνα μ.Χ. Σήμερα είναι ένα δυναμικό οικονομικό κέντρο, στο χρυσό Δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ, και ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα των Κινέζων. Φημισμένη η περιοχή για την παραγωγή μεταξιού, πράσινου τσαγιού και ειδών λινάτσας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ – ΞΙΤΑΝΓΚ – ΣΑΓΚΑΗ (ακροβατικά)

Η πρωινή μας βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη Ξιχού (Δυτική Λίμνη) με τις κατάφυτες όχθες, τις γωνιές των νούφαρων, τις προκυμαίες των κλαιουσών ιτιών, τα πέτρινα γεφύρια και τα περίπτερα-παγόδες, θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές και ίσως να συμφωνήσουμε με εκείνους που θεωρούν το Χανγκτσόου ως την ωραιότερη πόλη της Κίνας. Θα περπατήσουμε επίσης μέσα στον ρομαντικό Βοτανικό Κήπο και αργότερα θα δούμε πανέμορφες φυτείες πράσινου τσαγιού.
Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Ξιτάνγκ, μία μεσαιωνική πολύχνη στην περιοχή του Μεγάλου Καναλιού, την ομορφότερη, που μοιάζει όντως σαν να βγαίνει από ένα όνειρο. Ολόκληρη η μικρή πόλη είναι ένα ποίημα, μια φωτογραφία. Και οι κάτοικοί του αλλά και οι επισκέπτες το βλέπουν σαν μια παραμυθούπολη. Δεν ξέρουν καλά-καλά αν οι άνθρωποι περιπλανώνται μέσα στο τοπίο ή αν το τοπίο σαλεύει μέσα στις καρδιές τους.
Πρόκειται για μια υδάτινη πολιτεία, όπου εδώ συγκλίνουν 9 ποταμοί. 108 γέφυρες από την εποχή των Μινγκ ενώνουν τα διάφορα σημεία της αρχαίας αυτής πόλης, που παραμένει αναλλοίωτη από τον χρόνο. Δεν υπάρχουν σύγχρονα κτίρια, μόνο αρχιτεκτονικοί θησαυροί φτιαγμένοι μεταξύ του 1300 και του 1900 μ.Χ. Από το 771 π.Χ. υπήρξε στρατηγικό σημείο και όριο μεταξύ δυο πολιτειών, αλλά υπό τις δυναστείες των Γιουάν (1271-1368), των Μινγκ και των Τσινγκ (1368-1911) έγινε μια εξέχουσα πόλη. Τα πάντα έχουν μείνει εδώ όπως τότε, ακόμα και οι γέφυρες που κοσμούν σαν ουράνια τόξα τα τεχνητά κανάλια.
Θα περπατήσουμε στον μακρύ σκεπαστό διάδρομο του κεντρικού καναλιού – το πιο φημισμένο τμήμα της πόλης – και θα θαυμάσουμε τα μικρά, παμπάλαια σπίτια στα στενά δρομάκια της. Σταθείτε σε μια γέφυρα, φωτογραφίστε τις βάρκες που κινούνται νωχελικά στα νερά του καναλιού, αλλά και τις δυο πλευρές με τα σπίτια, τα μπαλκονάκια τους, τα κόκκινα διακοσμητικά φαναράκια… φωτογραφίες γεμάτες ποίηση, φωτογραφίες βγαλμένες από τον μεσαίωνα. Συνεχίζουμε για τη Σαγκάη, το «Μαργαριτάρι της Ανατολής», την πόλη-φάρο στον δρόμο του εκσυγχρονισμού της Κίνας. Κατά την είσοδό μας στην πόλη μια επιβλητική εικόνα μας καλωσορίζει: ένα δάσος από ουρανοξύστες αγγίζει τα σύννεφα, ενώ ο ποταμός Χουανγκπού τη χωρίζει σε δύο τμήματα, το παλιό και το νέο.

Η σύγχρονη «high tech» περιοχή της Πουτόνγκ, μία από τις «ζώνες ελεύθερης οικονομίας», δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι εδώ ξύπνησε ένας γίγαντας. Η Σαγκάη, που κάποτε ήταν μια από τις πιο αμαρτωλές πόλεις της Ασίας, απέκτησε τη χαμένη αίγλη της και είναι σήμερα η οικονομική πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ολόκληρου του κόσμου.
Μετά το δείπνο, μας περιμένει μια αξέχαστη εμπειρία: τα παγκοσμίως φημισμένα ακροβατικά της Σαγκάης σε μια σούπερ παράσταση, που κόβει την ανάσα! Χαριτωμένοι και ευκίνητοι αρτίστες θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τους νόμους της βαρύτητας με τα ανεπανάληπτα νούμερά τους! Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΣΑΓΚΑΗ – ΣΟΥΤΣΟΟΥ – ΣΑΓΚΑΗ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το κοντινό Σουτσόου, την πόλη του νερού, του ρυζιού και του μεταξιού, που είναι κτισμένη σε 14 κανάλια, με 350 καμπυλωτές πέτρινες γέφυρες και 12 μεγάλες παγόδες. Με ιστορία 6.000 χρόνων, αποτελεί κέντρο μεγάλης πολιτιστικής σπουδαιότητας. Η «Βενετία της Ανατολής» όπως τη χαρακτήρισε ο Μάρκο Πόλο όταν την επισκέφθηκε, είναι φημισμένη για τους κήπους-μινιατούρες των αρχοντικών της. Ένας μικρόκοσμος, ζωντανός μάρτυρας μιας άλλης εποχής μας αποκαλύπτεται στον κήπο του «μαέστρου των διχτυών», τον μικρότερο και ωραιότερο της πόλης.
Στη συνέχεια, στο Μουσείο του Μεταξιού, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά της σηροτροφίας και της μεταξουργίας, ενώ στο εργοστάσιο θα παρακολουθήσουμε την επεξεργασία της κλωστής, αλλά και την παρασκευή υφασμάτων και παπλωμάτων. Θα γνωρίσουμε την παλιά πόλη με τα κανάλια της μέσα από ένα πλοιάριο. Ένα τοπίο μαγευτικό, μια Κίνα που σβήνει μπρος στην πρόκληση του μοντέρνου. Στο τέλος της περιήγησής μας θα φωτογραφίσουμε από το παρακείμενο πάρκο την Παγόδα της «Λευκής Τίγρης» που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο.
Στη διαδρομή της επιστροφής μας στη Σαγκάη θα ξαφνιαστείτε από το πλήθος των σύγχρονων κτισμάτων και τους ουρανοξύστες με τη φουτουριστική αρχιτεκτονική. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΣΑΓΚΑΗ (ξενάγηση) – πτήση για ΟΣΑΚΑ (Κανσάι)

Η Σαγκάη, που στις αρχές του 20ού αιώνα θεωρείτο η «Νέα Υόρκη της Άπω Ανατολής» και αργότερα ο Μάο την καταδίκασε ως αμαρτωλή πόλη στη λήθη του χρόνου, έχει αποκτήσει πλέον τα χαμένα της πρωτεία στην οικονομική και εμπορική ζωή της Ασίας.
Αρχίζουμε σήμερα το πρωί την ξενάγηση στην πόλη με πρώτη επίσκεψη στους κήπους του μανδαρίνου Γιού. Οι κήποι Γιού κατασκευάστηκαν για την οικογένεια Παν (πλούσιοι αξιωματούχοι επί δυναστείας Μινγκ) και χρειάστηκαν 18 χρόνια για να ολοκληρωθούν (1559-1577). Περίτεχνα περίπτερα, μικρές γέφυρες, μυστικοί διάδρομοι μας αποκαλύπτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο από κήπους, λιμνούλες και σκιερούς διαδρόμους.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό του Jade Buddha, όπου μαζί με τους Κινέζους πιστούς θα απολαύσουμε την παράξενη ομορφιά των αγαλμάτων του Βούδα και θα ακούσουμε τις ψαλμωδίες των νεαρών μοναχών. Εδώ φυλάσσεται το ομορφότερο ίσως άγαλμα του Βούδα ολόκληρης της Ασίας, ο «Βούδας από λευκό νεφρίτη».
Τελευταία επίσκεψή μας θα είναι στον σούπερ ουρανοξύστη Τζιν Μάο, ύψους 420,5 μέτρων. Με παραδοσιακά στοιχεία κινεζικού στυλ παγόδας, η μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική του συμβολίζει την είσοδο της Σαγκάης στις αρχιτεκτονικές προκλήσεις του 21ου αιώνα. Είναι το τρίτο ψηλότερο κτίριο της πόλης. Το ασανσέρ θα μας ανεβάσει σε 45 δευτερόλεπτα στον 88ο όροφο (ύψος 340.1 μέτρα) με ταχύτητα ανέμου. Η θέα όλης της πόλης από ψηλά είναι μοναδική.
Μετά το τέλος της ξενάγησής μας στη Σαγκάη αναχωρούμε για το αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε σε πτήση με προορισμό την Οσάκα. Οι δύο μεγαλύτερες πύλες εισόδου επισκεπτών στην Ιαπωνία είναι η περιοχή του Τόκιο, που την εξυπηρετούν τα αεροδρόμια Haneda και Narita, και η περιοχή της Οσάκα, που την εξυπηρετούν τα αεροδρόμια Osaka και Kansai. Όλα τα αεροδρόμια στη χώρα είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις με κρατικό έλεγχο, και ανταγωνίζονται μεταξύ τους προσφέροντας όλο και καλύτερες υπηρεσίες, για την προσέλκυση των ταξιδιωτών!
Άφιξη, λοιπόν, στο Κανσάι, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της περιοχής του κόλπου της Οσάκα. Πρόκειται για ένα τεχνητό νησί 4,0X2,5 χλμ. με 2 αεροδιαδρόμους και ένα φουτουριστικό terminal, που κατασκευάστηκε μέσα στη θάλασσα για να μην ενοχλεί με την 24ωρη λειτουργία του τη γύρω πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ένα τεράστιο έργο χωματουργικό, οικοδομικό και τεχνολογικό, που έδωσε την τεχνογνωσία από το 1990 και μετά, για την κατασκευή και άλλων νησιών-αεροδρομίων ανά τον κόσμο.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Οσάκα.

9η ημέρα: ΟΣΑΚΑ (ξενάγηση) – εκδρομή στη ΝΑΡΑ – ΚΙΟΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πάμε να γνωρίσουμε την Οσάκα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας. Αν το Κιότο είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, η Οσάκα είναι η εμπορική. Πρόκειται για μια μεγάλη βιομηχανική και εμπορική πόλη, με συναρπαστική μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, φουτουριστικούς χώρους διαβίωσης, γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και μαγευτική κουζίνα. Οι Γιαπωνέζοι λένε πως «η Οσάκα είναι η πόλη για να βγάλεις λεφτά, το Κιότο για να ψωνίσεις και το Τόκιο για να διασκεδάσεις».

Στην ξενάγησή μας στην πόλη θα επισκεφτούμε το Κάστρο της Οσάκα (είσοδος περιλαμβάνεται) που έχτισε ο Χιντεγιόσι Τογιοτόμι το 1586 (το σημερινό είναι αντίγραφο του αυθεντικού) με μεσαιωνικά εκθέματα και πολεμικές στολές των σαμουράι της εποχής.
Στη συνέχεια θα ανέβουμε στο παρατηρητήριο του ουρανοξύστη Ουμέντα για μια πανοραμική θέα της Οσάκα. Θα περάσουμε επίσης από την περιοχή Σινσαϊμπάσι, την κατεξοχήν εμπορική και καταναλωτική αρτηρία της πόλης!
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς με προορισμό μας το Κιότο. Καθ’ οδόν θα κάνουμε μια στάση στην ιερή πόλη Νάρα, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας.
Εδώ γεννήθηκε η Ικεμπάνα, η τέχνη των λουλουδιών και το μελόδραμα «Νο». «Μόνο αφού δει κάποιος τη Νάρα τού επιτρέπεται να πεθάνει», λένε οι Ιάπωνες για την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μπρούντζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων. Σύμβολο ειρήνης τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο Πάρκο της πόλης, γύρω από τον Ναό Τοντάι-τζι που θα επισκεφτούμε στη συνέχεια.
Στο μεγάλο συγκρότημα κυριαρχεί το περίπτερο που στεγάζει το άγαλμα του Βούδα (Νταϊμπουτσουντέν), που για τη χύτευσή του χρειάστηκαν εκατοντάδες τόνοι λιωμένου μπρούντζου, υδράργυρου και φυτικού κεριού. Πάνω από 3.000 πέτρινα φανάρια μέσα στο δάσος οδηγούν στον εντυπωσιακό ναό Κασούγκα Τάισα, με το έντονο κόκκινο χρώμα, τον οποίο θα επισκεφτούμε.
Συνεχίζουμε οδικώς προς το Κιότο, όπου θα ολοκληρωθεί η ημέρα μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΚΙΟΤΟ (ξενάγηση, παράσταση Γκιόν)

Η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στο πανέμορφο Κιότο, όπου θα θαυμάσουμε από κοντά τον καταπληκτικό ναό Φουσίμι-Ινάρι, στους πρόποδες του βουνού Ινάρι. Το ιερό είναι αφιερωμένο στον θεό του ρυζιού και κατατάσσεται αναμφισβήτητα στα ομορφότερα σημεία του Κιότο, με τις χιλιάδες πορτοκαλί πύλες να το κάνουν να ξεχωρίζει.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μεγαλειώδες συγκρότημα του Κάστρου Νίτζο, το οποίο φημίζεται για την υπέροχη εσωτερική του διακόσμηση και τα λεγόμενα «πατώματα αηδονιού», κατασκευασμένα έτσι ώστε να «κελαηδούν» όταν κάποιος περπατούσε πάνω τους (γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την παρουσία του).
Θα επισκεφτούμε τον ναό Κιγιομίτζου και μαζί με τους κατοίκους-προσκυνητές της πόλης που συνηθίζουν να εξαγνίζονται με το καθαρό νερό της πηγής Κιγιομίτζου, θα ανεβούμε τον μικρό λόφο που θα μας φέρει στον ναό με το άγαλμα της θεάς του Ελέους Κανόν με τα 11 κεφάλια.

Αργότερα θα έρθουμε στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, όπου θα περπατήσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία). Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τελετουργία του τσαγιού και μάλιστα σε βουδιστικό ναό του Κιότο, τον Κοντάι-τζι. Το τσάι εισήχθη από την Κίνα τον 8ο αιώνα και το εκτιμούσαν για τις ιαματικές του ιδιότητες. Οι ευγενείς άρχισαν να το πίνουν στις πολυτελείς γιορτές τους και αργότερα ο Μουράκο Σούκο ανέπτυξε τις πνευματικές πλευρές του εθίμου που υιοθετήθηκαν από τους Σαμουράι. Το σημείο τελετής (τσάτσι), όπου προσφέρεται λεπτοαλεσμένο τσάι (μάτσα) από τον οικοδεσπότη στους λίγους καλεσμένους, είναι μια μοναδική πολύτιμη στιγμή.
Συνεχίζουμε με τον ναό Rengeo-in Sanjusangendo στην ανατολική πλευρά του Κιότο, ο οποίος είναι διάσημος για τα 1001 αγάλματα της θεάς του Ελέους Κανόν. Ο ναός ιδρύθηκε το 1164 και ανοικοδομήθηκε έναν αιώνα αργότερα, αφού η αρχική δομή είχε καταστραφεί σε πυρκαγιά. Με μήκος 120 μέτρα, η αίθουσα του ναού είναι η μακρύτερη ξύλινη κατασκευή της Ιαπωνίας.
Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε στο θέατρο Γκιόν μία παράσταση pot puri παραδοσιακών ιαπωνικών τεχνών, για να πάρουμε μία γεύση της κουλτούρας του ιαπωνικού λαού.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΚΙΟΤΟ – ΔΑΣΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥ – διαδρομή με το τρένο-βολίδα – ΧΑΚΟΝΕ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΥΤΖΙ)

Έχετε περπατήσει ποτέ μέσα σε ένα ολόκληρο δάσος από μπαμπού; Σήμερα θα έχετε αυτή τη σπάνια ευκαιρία, σε μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή περιήγηση που πρώτο το γραφείο μας εισήγαγε στο πρόγραμμά του. Πάμε λοιπόν να δούμε ένα από τα πιο όμορφα κι εντυπωσιακά μέρη της Ιαπωνίας, το Δάσος από Μπαμπού!
Οι Ιάπωνες έχουν μια μακρά ιστορία με το μπαμπού, μέσα από μύθους και θρύλους, συνδέοντας μεταφορικά τη δύναμη ενός άνδρα με αυτό το φυτό. Ωστόσο, δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε δάση μπαμπού στη φυσική τους κατάσταση που μεγαλώνουν τόσο ψηλά και χοντρά, όπως συμβαίνει εδώ.
Στη συνέχεια αφήνουμε το Κιότο και επιβιβαζόμαστε στο τρένο-βολίδα με κατεύθυνση ανατολικά προς το Χακόνε. Τα γρήγορα τρένα είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος μετακίνησης στη χώρα, μακράν περισσότερο από τα αεροπλάνα. Ήσυχα, ασφαλή, αισθητικά άψογα, και ακριβή, με μέσω χρόνο καθυστέρησης τα 15 δευτερόλεπτα(!).
Το θέρετρο Χακόνε, στους πρόποδες του Φούτζι, είναι γνωστό – μεταξύ άλλων - για τις θερμές πηγές του. Εδώ θα απολαύσουμε μια σύντομη κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι, και θα οδηγηθούμε στη βάση του τελεφερίκ που θα μας ανεβάσει στην περίφημη Κοιλάδα του Βρασμού, ή Ογουακουντάνι. Η γεωθερμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, και ανάλογα με την έντασή της επιτρέπεται ή απαγορεύεται από τις αρχές η είσοδος των επισκεπτών.

Θα θαυμάσουμε τη θέα, και με το πούλμαν μας θα συνεχίσουμε προς την περιοχή του Όσινο Χακάι. Είναι μια περιοχή με φυσικές πηγές και μικρές λίμνες, προερχόμενες από τους πάγους των βουνών που λιώνουν. Περνώντας μέσα από τους πορώδεις βράχους, το νερό καταλήγει μετά από πολλά χρόνια στις λίμνες του γραφικού αυτού χωριού. Σύμφωνα με τον θρύλο, όποιος πιει νερό από τις λίμνες αυτές θα λάβει το δώρο της αιώνιας νεότητας.
Εκεί είναι και το καλύτερο σημείο θέασης του όρους Φούτζι, αρκεί ο καιρός να το επιτρέπει, ώστε τα σύννεφα να μην καλύπτουν τον τέλειο κώνο του ιερού βουνού των Ιαπώνων. Μέχρι πριν από εκατό χρόνια ήταν άβατο, και το ανέβαιναν μόνο ιερείς και προσκυνητές, ήταν δε απαγορευτικό για τις γυναίκες μέχρι το 1872. Οι αυτόχθονες Αϊνού ήταν οι πρώτοι που ονόμασαν το όρος αυτό Φούτζι, δίνοντάς του το όνομα της θεάς της φωτιάς Φούτσι. Oι μεταγενέστεροι Ιάπωνες διατήρησαν τόσο το όνομα, όσο και τον ιερό χαρακτήρα του βουνού. Αποτελεί δε την αγαπημένη εκδρομή όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας.
Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο ξενοδοχείο στην περιοχή του Όρους Φούτζι. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΧΑΚΟΝΕ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΥΤΖΙ) – ΚΑΜΑΚΟΥΡΑ – ΤΟΚΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την Καμακούρα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιαπωνίας, 52 χλμ. νότια του Τόκιο. Η πόλη ιδρύθηκε το 1192 ως οχυρό των Σαμουράι και μέχρι το 1333 υπήρξε πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Η περιήγησή μας στην πόλη ξεκινά με τον Ναό του Μεγάλου Βούδα, το μπρούντζινο άγαλμα του οποίου έχει ύψος 13 μέτρα και βάρος 100 τόνους. Είναι το ένα από τα δύο μεγαλύτερα μπρούντζινα αγάλματα του Βούδα στην Ιαπωνία - το άλλο βρίσκεται στη Νάρα. Οι αναλογίες του αγάλματος αυτού είναι παραμορφωμένες, έτσι ώστε να μοιάζει ισορροπημένος σε όσους βρίσκονται μπροστά του - αυτή η χρήση της προοπτικής ίσως δηλώνει κάποια ελληνική επιρροή μέσω του «Δρόμου του Μεταξιού». Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, θα επισκεφτούμε τον Ναό της Θεάς Κανόν, με τους υπέροχους κήπους, και τη θέα προς τις παραλίες της πόλης. Θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι Κομάτσι–ντόρι με τα χαρακτηριστικά παλιά μαγαζάκια, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αγορές.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Τόκιο. Το 1603 το ψαροχώρι Έντο στις όχθες του ποταμού Σούμιντα-γκάουα αντικατέστησε το Κιότο ως πρωτεύουσα της χώρας και μέχρι τον 18ο αιώνα είχε ήδη εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Πόλη των μεγάλων αντιθέσεων και της πλούσιας παράδοσης, μια πόλη-αίνιγμα, ένας πραγματικός γρίφος. Πόλη του σούμο, των σαμουράι, των γκεϊσών, του σούσι, της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού. Μοντέρνα πόλη, με άπειρους ουρανοξύστες, ιλιγγιώδεις ρυθμούς και με σήμα κατατεθέν τον συνωστισμό. Οι «προωθητές» είναι ένα παγκοσμίως μοναδικό και πρωτότυπο επάγγελμα: υπάλληλοι με λευκά γάντια έχουν καθήκον να σπρώχνουν τους επιβάτες των υπερφορτωμένων βαγονιών του μετρό, ώστε να κλείνουν οι πόρτες και να συνεχίζονται τα δρομολόγια!
Άφιξη λοιπόν στο Τόκιο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΤΟΚΙΟ: 1η ξενάγηση

Το 1603 το ψαροχώρι Έντο στις όχθες του ποταμού Σούμιντα-γκάουα αντικατέστησε το Κιότο ως πρωτεύουσα της χώρας και μέχρι τον 18ο αιώνα είχε ήδη εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Πόλη των μεγάλων αντιθέσεων και της πλούσιας παράδοσης, μια πόλη-αίνιγμα, ένας πραγματικός γρίφος. Πόλη του σούμο, των σαμουράι, των γκεϊσών, των σούσι, της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού. Μοντέρνα πόλη, με άπειρους ουρανοξύστες, ιλιγγιώδεις ρυθμούς και με σήμα κατατεθέν τον συνωστισμό. Οι «προωθητές» είναι ένα παγκοσμίως μοναδικό και πρωτότυπο επάγγελμα: υπάλληλοι με λευκά γάντια έχουν καθήκον να σπρώχνουν τους επιβάτες των υπερφορτωμένων βαγονιών του μετρό, ώστε να κλείνουν οι πόρτες και να συνεχίζονται τα δρομολόγια!

Ξεκινάμε λοιπόν για την πρώτη μας ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Πάμε στη συνοικία της Ασάκουσα: εδώ θα δούμε τον Ναό Σένσο-τζι, γνωστός και ως Ασάκουσα Κανόν καθώς εδώ φυλάσσεται το αγαλματίδιο της θεάς Κανόν: αντικρίζοντάς το απορεί κανείς πόσο καιρό μπορεί να πέρασε το αγαλματάκι αυτό στη θάλασσα πριν το ψαρέψουν τυχαία δυο ψαράδες το μακρινό έτος 628.
Θα έχουμε έπειτα χρόνο για να περπατήσουμε το δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι, ανάμεσα σε δεκάδες γραφικά μαγαζάκια με πάγκους όπου βρίσκει κανείς τα πάντα: εντυπωσιακά κιμονό, σπαθιά σαμουράι, μάσκες του παραδοσιακού θεάτρου Νο, χειροτεχνίες, σουβενίρ, παραδοσιακές γιαπωνέζικες λιχουδιές και τόσα άλλα.
Συνεχίζουμε με το Sky Tree, έναν επιβλητικό πύργο που μας δίνει εξαιρετική θέα της πόλης και απολαμβάνουμε κρουαζιέρα στον ποταμό Σουμίντα που θα μας φέρει από την Ασάκουσα μέχρι την Οντάιμπα.

Στη συνέχεια ερχόμαστε στην πιο ακριβή συνοικία του Τόκιο και ολόκληρης της Ιαπωνίας: σωστά μαντέψατε, είναι η περιοχή όπου βρίσκεται το Αυτοκρατορικό Παλάτι, το οποίο και θα θαυμάσουμε εξωτερικά. Η αυτοκρατορική οικογένεια της χώρας, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους Ιάπωνες, ανοίγει τις πύλες του ανακτόρου μόνο κάθε Πρωτοχρονιά για να δεχτεί και να χαιρετίσει τους πολίτες.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΤΟΚΙΟ: εκδρομή στο ΝΙΚΚΟ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ιερή πόλη του Νίκκο. Φτάνοντας, θα διασχίσουμε την τοξωτή και κατακόκκινη γέφυρα Σιν-κιό (Ιερή Γέφυρα) πάνω από τον ποταμό Νταϊγία, και ανηφορίζοντας θα επισκεφτούμε το ιερό Τόσο-γκου με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Δεκάδες πέτρινα φανάρια οδηγούν στην κύρια πύλη του συγκροτήματος, αλλά και του μαυσωλείου του shogun Tokugawa Ieyasu. Η Παγόδα, ο Ιερός Στάβλος, οι Ιερές Αποθήκες, ο Πύργος του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν θα μας εντυπωσιάσουν.
Θα δούμε τους καταρράκτες Κεγκόν και τη λίμνη Τσουζέντζι, και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Τόκιο. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΤΟΚΙΟ: 2η ξενάγηση – πτήση επιστροφής

Αφού απολαύσουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο και κάνουμε check-out, πάμε να συνεχίσουμε την εξερεύνηση του Τόκιο. Η ξενάγησή μας σήμερα ξεκινάει από τον μεγαλύτερο τόπο λατρείας στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το σιντοϊστικό Ιερό Μεϊτζί Τζινγκού. Είναι το μνημείο που έστησε η Ιαπωνία εις μνήμην του αυτοκράτορα Μεϊτζί (1852-1912), στα χρόνια του οποίου έγινε το πέρασμα από τη φεουδαρχία στη σύγχρονη Ιαπωνία. Δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα απλώνεται ένας υπέροχος κήπος (δώρο του Μεϊτζί στη Σοκέν), που οδηγεί σε ένα ρομαντικό τεϊοποτείο στη λίμνη με τα νούφαρα. Αξίζει να σκεφτείτε πως κάθε Πρωτοχρονιά 3 εκατομμύρια Ιάπωνες έρχονται εδώ για να εξαγνιστούν εν όψει της νέας χρονιάς.

Θα περάσουμε από τη διάσημη διασταύρωση Σιμπούγια, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία στον πλανήτη με διαδοχικές διαβάσεις, που σε κάθε κόκκινο φανάρι γεμίζουν από κόσμο. Θα δούμε το Εθνικό Μουσείο με την εντυπωσιακή συλλογή εκθεμάτων του ιαπωνικού πολιτισμού, το μεγαλύτερο και παλαιότερο μουσείο όλης της χώρας, ενώ θα πάμε επίσης στην Ακιχαμπάρα, την «ψηφιακή» γειτονιά του Τόκιο, όπου αμέτρητα καταστήματα πωλούν όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε σχετικά με anime και manga.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Τόκιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ /ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση. 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/6/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 4199€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4199 € 990 €
  Twin Room 4199 € 990 €
  Triple Room 4199 € 990 €
  Single Room 5289 € 990 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Κεντρικά ξενοδοχεία 5* σε Πεκίνο και Χανγκτσόου. Στη Σαγκάη το ξενοδοχείο είναι το Holiday Inn 4*. Στην Ιαπωνία ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
  • Δείπνο με πάπια Πεκίνου στο Πεκίνο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά. Στην Κίνα μικτά ευρωπαϊκά & κινέζικα γεύματα μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός από την πάπια Πεκίνου). Από την τεράστια εμπειρία μας σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας γνωρίζουμε ότι τα γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στην Κίνα διαφέρουν κατά πολύ από τα αντίστοιχα σε κινέζικα εστιατόρια της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τους Έλληνες ταξιδιώτες, ούτε ως προς την ποσότητα ούτε ως προς την ποιότητα.
  • «Τελετή του τσαγιού».
  • Ακροβατικό σόου στη Σαγκάη.
  • Βόλτα με πλοιάριο στο Χανγκτσόου και στα υδάτινα κανάλια του Σουτσόου.
  • Επίσκεψη στο δάσος από μπαμπού στο Κιότο.
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις με ακουστικά στην Ιαπωνία.
  • Διαδρομή με το τρένο-βολίδα.
  • Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€
  • Βίζα Κίνας: 128€

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1533

11/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

15:15

17:45

AF 202

11/06/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΠΕΚΙΝΟ

22:00

15:25 +1

AF 293

25/06/2024

TOKIO – ΠΑΡΙΣΙ

21:50

05:40 +1

AF 1532

26/06/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

10:05

14:20