Skip to main content

Πεκίνο-Μόσχα....παράλληλοι δρόμοι....

Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012 = € 1190

Αναχωρήσεις: 24/4, 20/5, 28/5, 17/6, 24/6, 8/7, 22/7, 12/8, 26/8, 2/9

Δυο πρώην Αυτοκρατορίες Κίνα-Πεκίνο… Ενα μεγάλο κομμάτι γης στον παγκόσμιο άτλαντα, που έχει να θυμάται πολλά από την πανάρχαια ιστορία της. Μία παγόδα αντιθέσεων και ιδεών που καλύπτει όλο το πολιτιστικό πίνακα της Ασίας.  Μία μεταξένια κλωστή που έχει καλύψει όλους τους ανθρώπους ποικιλοτρόπως. Μία έντονη μυρωδιά γλυκόξινων γεύσεων που την έχουμε λίγο ως πολύ δοκιμάσει όλοι μας… …Το αυτοκρατορικό στέμμα της Ρωσίας και η καρδιά αυτής…η Μόσχα-εκεί  περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στη χώρα, το σοβιετικό παρελθόν συγκρούεται με το καπιταλιστικό μέλλον καθώς η νέα Μόσχα αναδύεται.  Η υπερθετική πόλη, 30 χλμ σε διάμετρο φιλοξενεί 15 εκατομμύρια κόσμου και ξεχωρίζει για τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, το μελλοντικό πιο κολοσσιαίο κτίριο στον κόσμο, τις πάνω από 1600 εκκλησίες, τα καινοτόμα θέατρα με μοναδικές παραστάσεις και την ποικιλία των αρχιτεκτονικών της στοιχείων. Δύο πρώην αυτοκρατορίες-δύο κομουνιστικές συνέχειες και μία νέα οικονομική απελευθέρωση δίνουν τον καλύτερο συνδυασμό στον αρχαίο και τον νέο πολιτισμό!

(new program in Greece!!!!)

Περιλαμβάνονται

  • • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aeroflot
  • • Μεταφορές από και προς τa αεροδρόμια και των δύο πόλεων
  • • Ελληνόφωνη πανοραμική ξενάγηση πόλης με επίσκεψη του Κρεμλίνου και του metro (στην Μόσχα)
  • • Αγγλόφωνη ξενάγηση απαγορευμένης πόλης, πλατείας Τιεν Αν Μεν, Θερινών Ανακτόρων, Σινικού Τέιχους, τάφους αυτοκρατόρων Μίνγκ, Ιερού δρόμου, Χουτόνγκ στο Πεκίνο.
  • • 3 διαν/σεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Holiday Inn Lesnaya 4* (Μόσχα)
  • • 3 διαν/σεις στο κεντρικό ξενοδοχείο του Πεκίνου Holiday Inn Central Plaza hotel  4*
  • • 3 δείπνα στην Μόσχα & 2 γεύματα στο Πεκίνο
  • • Ασφάλεια αστικής  ευθύνης

--

Δεν περιλαμβάνονται

  • • Φόροι αεροδρομίων-επίναυλα καυσίμων (€330)
  • • Κόστος Βίζας(5 εργάσιμες), είσοδοι, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια (€ 185)

--

Σημειώσεις

  • • Η τιμή της ιατροφαρμακευτικής ασφάλειας ισχύει για άτομα έως 75 ετών
  • • Κράτηση μόνο μετά από προκαταβολή € 300 κατ’ άτομο
  • • Δυνατότητα πληρωμής με 6 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες (για τους ιδιώτες)
  • • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του!
  • • Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων

--

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα Πτήση Αθήνα-Πεκίνο

Αναχώρηση από Αθήνα και πτήση για Πεκίνο με ενδιάμεσο σταθμό.

--

2η ημέρα Πεκίνο: Μεταφορά στο ξενοδοχείο, ημέρα ελεύθερη. Προαιρετική επίσκεψη του ναού του ουρανού

Με την άφιξη θα σας περιμένει ο τοπικός μας συνεργάτης για να σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε μόνοι σας τον κοντινό ναό του ουρανού και για να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στα ψώνια μεταξιού, κασμίρ και παραδοσιακών αντικειμένων από τις υπαίθριες αγορές περιμετρικά του ναού. Ακόμα αξίζει να επισκεφθείτε προαιρετικά, αν θέλετε, τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις με το γνωστό στάδιο που θυμίζει φωλιά πουλιού και μία επίδειξη σερβιρίσματος και αρώματος τσαγιού κατά την διαδρομή. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την περίφημη πάπια του Πεκίνου σε ένα πολυτελές εστιατόριο της πόλης (Η εμπειρία είναι μοναδική).

--

3η ημέρα Πεκίνο: Ξενάγηση Τιεν Αν Μεν-Απαγορευμένη πόλη-Θερινά Ανάκτορα

Θα ακολουθήσει μία ολοήμερη εκδρομή στην μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου Τιεν Αν Μεν (σημαδεμένη από τις αιματηρές διαδηλώσεις του 1989)  που φιλοξενεί και το Μαυσωλείο του Μάο (με το γιγάντιο πορτρέτο του στην νοτιοδυτική πλευρά) σφύζει από κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας και εντυπωσιάζει με την θέα των πολύ κοντινών της οικοδομημάτων όπως την επιβλητική «αίθουσα του λαού»-κοινοβούλιο αλλά και την απαγορευμένη πόλη.   Στην συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στην απαγορευμένη πόλη, γνωστή για το αυτοκρατορικό παλάτι στις δυναστείες Μινγκ και Κινγκ και ένα από τα σημαντικότερα 5 παλάτια στον κόσμο. Θα ξεδιπλωθεί μπροστά σας μια ολόκληρη πόλη από 980 κτίρια και 8.704 δωμάτια. Θα ακολουθήσει η μεταφορά σας στα θερινά ανάκτορα…ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος κήπος στην Κίνα που βρίσκεται μόλις 12 χλμ. έξω από το Πεκίνο, που υπήρξε καλοκαιρινό θέρετρο των αυτοκρατόρων, εκτείνεται σε 290 στρέμματα και αξίζει να θαυμάσετε τον μακρύ ξυλόγλυπτο διάδρομο κατά μήκος της πανέμορφης λίμνης, να φωτογραφηθείτε στην μαρμάρινη γόνδολα, να κάνετε μία βόλτα με παραδοσιακό σκάφος κατά μήκος της λίμνης, να φωτογραφηθείτε με φόντο την επιβλητική παγόδα και να ξεκουραστείτε στους μοναδικούς κήπους με τα υπέροχα γεφυράκια. Θα δοθεί  παραδοσιακό γεύμα κατά την διάρκεια της διαδρομής. Επιστροφής το ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Οι ακροβατικές επιδείξεις έχουν γεννηθεί σ’ αυτήν την χώρα. Πρότασή μας η παρακολούθηση τους σε ειδικό θέατρο της περιοχής.

--

4η ημέρα Πεκίνο: Εκδρομή Σινικό τείχος-Τάφοι αυτοκρατόρων Μινγκ-Ιερός δρόμος

Πρότασή μας η ολοήμερη εκδρομή στο Σινικό τείχος, (Ένα υψηλού επιπέδου οικοδομικής τέχνης έργο, απλώνετε κατά μήκος 6.000 χιλιομέτρων. Κατασκευάστηκε για να προστατεύσει την χώρα από τους εισβολείς Ούννους και Μαντζουριανούς. Στο μοναδικό ανθρώπινο έργο θεατό από τη Σελήνη, που εκτείνεται από τον Ειρηνικό έως την έρημο του Θιβέτ, οι αρχαίοι κινέζοι κατασκεύασαν πύργους και ταράτσες ανά 500 μέτρα απ’ όπου με σήματα από φωτιές ή καπνούς έστελναν πληροφορίες στο Πεκίνο για τυχόν εχθροπραξίες).   Θα ακολουθήσει  επίσκεψη στους τάφους των αυτοκρατόρων της Δυναστείας των Μινγκ και στον Ιερό δρόμο. (Στην Κίνα οι νεκροί αποτεφρώνονται και γι’ αυτό δεν υπάρχουν νεκροταφεία. Μια από τις λίγες νεκροπόλεις στην ασιατική αυτή χώρα είναι οι  τάφοι των αυτοκρατόρων Μινγκ-Έργο τελειοποίησης της κινέζικης αρχιτεκτονικής τάφων, οι τάφο αυτοί βρίσκονται 50 χλμ βορειοδυτικά του Πεκίνου και φιλοξενούν 13 από τους 16 αυτοκράτορες της Κίνας. Περίφημη αρχιτεκτονική δημιουργία πυλών, αιθουσών για θυσίες, τέμπλων, αγαλμάτων αποτελούν το αξιοθέατο της νεκρόπολης «Σισαλίνγκ» Παραδοσιακό  γεύμα στην διαδρομή. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Νυχτερινή μας πρόταση προαιρετική παρακολούθηση της Όπερας του Πεκίνου.

--

5η ημέρα Πεκίνο: Χουτόνγκς – πτήση για Μόσχα

Αποχαιρετήστε την ιστορική πόλη κάνοντας μία μικρή  παραδοσιακή βόλτα με άμαξες στα παραδοσιακά σπιτάκια Χουτόνγκς (απομεινάρι της παλαιάς Κίνας). Όμορφα φτιαγμένα περιμετρικά της λίμνης τα μικρά οικοδομήματα προσφέρουν εικόνες από την παλαιά Κίνα-εκείνη με τα επικοινωνούντα σπίτια, μικρομάγαζα αλλά και καλντερίμια. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του όμορφου αρχοντικού του πρίγκιπα Γκόνγκ (στο μέσω της λίμνης) και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για πτήση στην Μόσχα! Το καλωσόρισμα στην Μόσχα  θα γίνει μαζί με τις πρώτες πληροφορίες του προγράμματος από τον ελληνόφωνο υπάλληλο του γραφείου μας στην πρωτεύουσα της Ρωσίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο σας, δείπνο και διανυκτέρευση.

--

6η ΗΜΕΡΑ:  Ξενάγηση πόλης & προαιρετική εκδρομή στο Σεργκιέβ Ποσάντ (Ζαγκόρσκ)

Η πρωινή ξενάγηση πόλης περιλαμβάνει τις ακόλουθες στάσεις: Στην γέφυρα του πατριάρχη (με την πιο πολυφωτογραφημένη πανοραμική θέα προς το Κρεμλίνο) για μία γρήγορη  επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Στον «λόφο των σπουργιτιών», με την όμορφη θέα που χαρίζει στην πόλη και στο Ολυμπιακό Στάδιο (Λουζνικί), το προαύλιο του πανεπιστημίου Λομονόσοβ –  ένας από τους 7 πύργους «αδελφές» του Στάλιν Στην διάσημη Κόκκινη (δηλαδή όμορφη) Πλατεία που δεσπόζει το σύμβολο της πόλης «ο ναός του Αγ. Βασιλείου ή αλλιώς ο ναός της Αγίας Σκέπης της Παναγίας» , το διάσημο εμπορικό κέντρο Γκουμ,  το μαυσωλείο του Λένιν με θέα το Κρεμλίνο και το μουσείο Ιστορίας. Στάση στον κήπο του Αλέξανδρου για να δείτε το άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη και την αιώνια φλόγα. Στην πανοραμική ξενάγηση με το πούλμαν θα έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε το Ολυμπιακό στάδιο, την Μοσφίλμ (το Χόλλυγουντ της Ρωσίας-γνωστό για τις τεχνικές κατασκευές παλαιών πόλεων και ανακτόρων που δεσπόζουν το καλοκαίρι για τις ανάγκες των γυρισμάτων ταινιών), την Πρεσβειούπολη (περιοχή γνωστή για τις πολλές πρεσβείες), το Πάρκο της Νίκης ή αλλιώς ο λόφος των προσκυνητών (γνωστό από το πολεμικό μουσείο αφιερωμένο στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο-το άγαλμα των πατριωτών και γνωστό ως πάρκο αναψυχής-για χειμερινές και καλοκαιρινές δραστηριότητες), το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι γραφικό τοπίο που περικλείει και την διάσημη λίμνη των κύκνων, την αψίδα του θριάμβου & το μουσείο Μποροντινό (αφιερωμένα στην νίκη του 1812 ενάντια στον Ναπολέοντα & με παραστάσεις από την νίκη αυτή σε όλη την περίμετρο του κτηρίου), την Εθνική βιβλιοθήκη, την πλατεία θεάτρων, τα κτήρια της κρατικής ασφάλειας (πρώην KGB), τα θέατρα Μπολσόι & Μάλι, τις πλατείες Μανέζναγια Πουσκινσκαγια, το άγαλμα του ιδρυτή της πόλης,  μουσεία, οβελίσκοι, πλατείες, οδοί, πάρκα που είναι αφιερωμένα στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» 1941-1945.  Τέλος ξενάγησης, επιστροφή στο ξενοδοχείο & δείπνο! Απογευματινή προαιρετική εκδρομή στο Σεργκιέβ Ποσάντ (Ζαγκόρσκ) Για όσους επιθυμούν θα ακολουθήσει με το τέλος της ξενάγησης της πόλης η κάτωθι προαιρετική εκδρομή:  70 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας, διασχίζοντας μια ευχάριστη εξοχή και περνώντας από χωριά που θυμίζουν «Παλιά Ρωσία» με τα πλούσια διακοσμημένα ξύλινα σπίτια τους, θα φτάσετε σε μία όμορφη  γραφική πόλη, αλλά και το υπέροχο μοναστήρι του 14ου αιώνα (ή αλλιώς το Βατικανό  της Ορθόδοξης Ρωσίας-Αγία Λαύρα). Η περιοχή λόγω της θρησκευτικής της αξίας, αντλεί προσκυνητές από όλη την χώρα αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η πόλη ισχυρίζεται επίσης ότι είναι η γενέτειρα της διάσημης κούκλας Ματρυόσκα από το μεγάλο κατασκευαστικό εργοστάσιο παιχνιδιών της περιοχής. Μην ξεχάσετε λοιπόν εκεί να κάνετε τις όποιες αγορές σας σε αναμνηστικά.

--

7η ΗΜΕΡΑ: Περιήγηση Κρεμλίνου–πεζόδρομος «Στάρι Αρμπάτ»-ξενάγηση Μετρό & επιστροφή με metro

Επίσκεψη της καρδιάς της Μόσχας και όλης της Ρωσίας, την έδρα των εκάστοτε κυβερνήσεων. Θα δείτε το Κανόνι και την Καμπάνα (τους επονομαζόμενους τσάρους λόγω και των Τσαρικών παραστάσεων που φέρουν πάνω τους), το πρώην «Μέγαρο Συνεδριάσεων του Κ.Κ.Σ.Ε.», τα κτήρια υπηρεσιών της προεδρίας, το Προεδρικό μέγαρο, θα επισκεφθείτε τη πλατεία των ναών του Κρεμλίνου, κάποιους από τους ναούς του, που τώρα λειτουργούν ως μουσεία και το «Παλάτι του Πατριάρχη» (ένα μουσείο, που δημιουργήθηκε στον χώρο κατοικίας των πρώτων πατριαρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας). Προαιρετική είσοδος στο Θησαυροφυλάκιο/Παλάτι Πανοπλιών(Άρμουρυ), με εκθέματα πανοπλιών ευγενών και Τσάρων, κοσμημάτων, πολύτιμων σταυρών, αμαξών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων, θρόνων. Θα ακολουθήσει η περιήγηση στον πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ και ελευθερώνοντας το πούλμαν, θα σας δοθεί ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τον καφέ σας ή να περπατήσετε ανάμεσα από τους πλανόδιους μικροπωλητές & ζωγράφους του διάσημου αυτού πεζόδρομου. Το πούλμαν το αφήνουμε πριν τον πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ. Στην προσυμφωνημένη ώρα με τον συνοδό σας, θα ακολουθήσει η γνωριμία με το διάσημο metro & τους ιστορικούς σταθμούς του, διακοσμημένους με βιτρό, μπρούτζινα αγάλματα περίτεχνα φωτιστικά , μέχρι την επιστροφή στο ξενοδοχείο με αυτό το μέσο! – Δείπνο & Διαν/ση! Προαιρετική παρακολούθηση-διασκέδαση με φολκλορικά συγκροτήματα για χορό-μουσική και διασκέδαση!

--

8η ΗΜΕΡΑ Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα

--


Μερικά από τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία μας

Πεκίνο-Holiday Inn Central Plaza 4*+

Σε ένα όμορφο δεντρόφυτο σημείο και με εύκολη πρόσβαση στον Ναό του Ουρανού, την Απαγορευμένη πόλη αλλά και την πλατεία Τιεν Αν Μεν  (Μόλις 10’ με το metro) , θα βρείτε ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο με πολύ καλό γυμναστήριο, αίθουσες μασάζ, σάουνα, θερμαινόμενη πισίνα, μεγάλη επιβλητική υποδοχή, μπαρ, εστιατόριο πρωινού και δυτικού τύπου γευμάτων, εστιατόριο α-λα-καρτ,  μπαρ με σνακς στην υποδοχή. Τα δωμάτια των 36 τετραγωνικών μέτρων διαθέτουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο, δορυφορική τηλεόραση με 60 καλωδιακά κανάλια, χώρο εργασίας, 2 τηλεφωνικές γραμμές, τηλεφωνητή, στεγνωτήρα μαλλιών, μπουρνούζι, καφετιέρα, μίνι ψυγείο-μπαρ, πρέσα σιδερώματος  Παίρνει 4 ½ στα 5 αστέρια κριτικής επισκεπτών.

Μόσχα - Holiday Inn Lesnaya hotel 4*

Ένα μοντέρνο ξενοδοχείο 4*,  περιτριγυρισμένο από καταστήματα και εστιατόρια της Lesnaya Street, στο κέντρο της Μόσχας απέχει 5’ με τα πόδια από το σταθμό
Belorusskaya και 3χλμ από την Κόκκινη Πλατεία. Τα 301 δωμάτιά και σουίτες του ξενοδοχείου είναι ηχομονωμένα και εξοπλισμένα με κλιματισμό, μίνι μπαρ, επιφάνεια εργασίας, θυρίδα ασφαλείας, επίπεδη οθόνη & δυνατότητα πρόσβασης στο internet μετά από ζήτηση. Ακόμα το ξενοδοχείο διαθέτει αίθουσα πρωινού, φινετσάτο εστιατόριο με διεθνής σπεσιαλιτέ, γυμναστήριο, μπαρ. Παίρνει 4 στα 5 αστέρια κριτικής επισκεπτών.