Skip to main content

Μογγολία Μαντσουρία Β & Ν Κορέα με αναχώρηση 6 Ιουλίου

Ειδική Αναχώρηση 6/7 για τις περίφημες γιορτές του Νααντάμ

Το πιο πλούσιο πρόγραμμα με πλήρη γύρο Νότιας Κορέας με Σεούλ, Γκιονκτσού και το παραθαλάσσιο Πουσάν

06 Ιουλίου – 27 Ιουλίου… από 4590€

22 ημέρες

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομικής θέσης)

Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 5* &

ειδικές παραδοσιακές σκηνές (γιούρτες 2 ατόμων στο Καρακορούμ της Μογγολίας)

Ημιδιατροφή καθημερινά

Πλούσιες ξεναγήσεις & εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο

Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός

Επιβάρυνση μονόκλινου… 1000€

Επιπλέον φόροι αεροδρομίων/είσοδοι… 690€

Γενικά

Το ταξίδι αυτό φιλοδοξεί να σας ταξιδέψει στις αχανείς εκτάσεις της συναρπαστικής Μογγολίας, μιας χώρας που γέννησε δυνατούς πολεμιστές και φιλοξενεί ακόμα και σήμερα φυλές νομάδων. Λίγο πιο κάτω η Μαντζουρία, επαρχία της Κίνας με ανάκτορα και πόλεις θαυμαστά αντίγραφα των καλύτερων αρχιτεκτονημάτων του Πεκίνου. Η αποκάλυψη του ταξιδιού είναι σίγουρα η Βόρεια Κορέα, μια χώρα σχεδόν αποκλεισμένη κι όμως τόσο γοητευτική που ξεπερνά κάθε ταξιδιωτική προσδοκία. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στην Νότια Κορέα για να συμπληρωθεί το παζλ μια χώρας με δύο πρόσωπα. Ένα ταξίδι χορταστικό που σίγουρα θα σας συγκινήσει.

Παρατηρήσεις

Το πιο πλούσιο πρόγραμμα με πλήρη γύρο Νότιας Κορέας με Σεούλ, Γκιονκτσού και το παραθαλάσσιο Πουσάν.

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Για την Βίζα εισόδου χρειάζονται 4 έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες και φωτοτυπια του διαβατηρίου, τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από την αναχώριση του ταξιδιού.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5*. Ειδικές παραδοσιακές σκηνές (γιούρτες 2 ατόμων στο Καρακορούμ της Μογγολίας)
  • Διατροφή: Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Ημέρα 1: Aθήνα - Πουσάν Πτήση για το Πουσάν, στο νότιο άκρο της χερσονήσου της Κορέας.

Ημέρα 2: Πουσάν Άφιξη στο Πουσάν αργά το απόγευμα, λόγω της διαφοράς της ώρας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3: Πουσάν - Κυονγκσού Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στη ξενάγηση του μεγαλύτερου λιμανιού της Ν. Κορέας. Από εδώ εταιρείες κολοσσοί εξάγουν καθημερινά τα προϊόντα τους στη παγκόσμια αγορά συνδράμοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας. Το πάρκο Τελόνγκνταε, η κεντρική παραλιακή λεωφόρος με τις ναυτιλιακές εταιρείες και φυσικά η εντυπωσιακή ψαραγορά θα μας αποκαλύψουν μία σύγχρονη και δυναμική πόλη στην οποία χτυπά η καρδιά του εξαγωγικού εμπορίου της δέκατης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Το απόγευμα αναχωρούμε οδικώς για το Κυονγκσού, παλιά πρωτεύουσα της χώρας όπου φθάνουμε μετά από περίπου 2 ώρες.

Ημέρα 4: Κυονγκσού Το Κυονγκσού αποτέλεσε για αιώνες το οικονομικό και διοικητικό κέντρο του Νότιου τμήματος της Χερσονήσου της Κορέας και δίκαια θεωρείται από τις κοιτίδες του κορεάτικού πολιτισμού. Η ολοήμερη ξενάγηση μας στους ναούς και στις παγόδες του Κυονγκσού σύμβολα της Βουδιστικής παράδοσης της χώρας, στους τύμβους όπου θάβονταν οι βασιλείς και οι εξέχουσες προσωπικότητες της περιοχής, στο Παλάτι που έχει αναστηλωθεί ένα μικρό του τμήμα καθώς και στο εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τα χιλιάδες εκθέματα είναι αποκαλυπτική της εξέχουσας ιστορικής σημασίας της πόλης που φυσικά προστατεύεται από την UNESCO.

Ημέρα 5: Κυονγκσού - Σεούλ Διασχίζουμε σήμερα το ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο εσωτερικό της Ν. Κορέας βιώνοντας και εμείς την υψηλότατη υποδομή της καθώς και την ανάπτυξη που έχει συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες και νωρίς το απόγευμα προσεγγίζουμε τη Σεούλ τη μητρόπολη της χώρας που ενσαρκώνει όλα τα χαρακτηριστικά του Κορεάτικου θαύματος. Η πρώτη μας περιήγηση σήμερα το απόγευμα θα μας οδηγήσει στις εγκαταστάσεις και το Ολυμπιακό Στάδιο της Ολυμπιάδας του 1988 εδώ που η Σεούλ κατοχύρωσε την εξέχουσα θέση της στη παγκόσμια κοινότητα ενώ στη συνέχεια η μέρα μας θα κλείσει με το περίπατό μας στη πάντα πολύβουη Ιταεβόν τη καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Ημέρα 6: Σεούλ - Oυλάν Mπαντόρ Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στη πρωτεύουσα της Ν. Κορέας. Στην αρχή το πολιτικό κέντρο της χώρας με το κοινοβούλιο και το εντυπωσιακό προεδρικό μέγαρο, οι κεντρικές λεωφόροι με τα επιβλητικά μοντέρνα κτίρια που στεγάζουν τα κεντρικά γραφεία των chaebol (των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών), το πολύβουο εμπορικό κέντρο και φυσικά το επιβλητικό Αυτοκρατορικό Παλάτι είναι ανάμεσα στα άλλα τα κύρια σημεία της ξενάγησής μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο απ' όπου πετάμε για την Ουλάν Μπατόρ.

Ημέρα 7: Ουλάν Μπατόρ- Καρακορούμ Πόσες εναλλαγές μπορεί να έχει ένα τέτοιο ταξίδι! Από τους φρενήρεις αστικούς ρυθμούς της Σεούλ, στην απόλυτη γαλήνη των στεπών της Κεντρικής Μογγολίας. Η οδική μας διαδρομή καθώς οδεύουμε για το Καρακορούμ είναι αποκαλυπτική. Αχανή καταπράσινα λιβάδια όπου ζώα, περήφανοι Μογγόλοι καβαλάρηδες και καταυλισμοί με Γκέρς (τις τυπικές σκηνές - κατοικίες των Μογγόλων νομάδων) εναλλάσσονται συνεχώς συνθέτοντας ένα άκρως υπερρεαλιστικό αλλά σύναμμα απολαυστικό σκηνικό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τοπική φάρμα όπου θα μυηθούμε στα ήθη και έθιμα των νομάδων της περιοχής, θα αρμέξουμε φοράδες και οι πιο τολμηροί θα γευτούμε βότκα με γάλα φοράδας. Η δε διαμονή μας είναι ακόμη πιο θεαματική αφού για 2 βραδιές θα κοιμηθούμε και εμείς σε Γκέρς όπως άλλωστε και οι πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας.

Ημέρα 8: Καρακορούμ Η σημερινή μας ξενάγηση στο Καρακορούμ είναι αποκαλυπτική της ιδιοσυγκρασίας του αγέρωχου λαού της στέπας. Το μοναστήρι Εντέρνε Τζού με το ναό του Δαλάι Λάμα αθάνατο μνημείο της Βουδιστικής κληρονομιάς της περιοχής, τα ερείπια της μυθικής πρωτεύουσας του Τζένγκις Χαν από όπου διοίκησε τη μεγαλύτερη εδαφικά αυτοκρατορία στη παγκόσμια μεσαιωνική ιστορία, το μνημείο της ιστορίας των Μογγόλων καθώς και η ανάμιξη μας με τους νομάδες κατοίκους της περιοχής είναι οι δραστηριότητες που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας.

Ημέρα 9: Καρακορούμ - Ουλάν Μπαντόρ Επιστρέφουμε οδικά στο Ουλάν Μπατόρ όπου φθάνουμε νωρίς το απόγευμα. Η κεντρική πλατεία με τα σοβιετικού τύπου επιβλητικά δημόσια κτίρια και η ανάβαση μας στους γειτονικού λόφους για να απολαύσουμε τη πανοραμική θέα της πόλης, την ώρα που ο ήλιος θα οδεύει προς τη δύση θα κλείσουν τη πρώτη μας ουσιαστική γνωριμία με τη πρωτεύουσα της Μογγολίας.

Ημέρα 10: Ουλάν Μπαντόρ - Πεκίνο Η πρωινή μας ξενάγηση είναι μεστή και περιεκτική. Το Βουδιστικό μοναστήρι Γκάρντεν, το θαυμάσιο μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τα απολιθώματα της Πλειστοκενικής περιόδου και τους σκελετούς των Δεινοσαύρων που διατήρησε ανέπαφους το ξηρό κλίμα της ερήμου Γκόμπι καθώς και τα σημαντικότερα κτίρια του κέντρου της πόλης θα ολοκληρώσουν τη γνωριμία μας με αυτή. Tο βράδυ πετάμε για το Πεκίνο.

Ημέρα 11: Πεκίνο - Nτατόνγκ Το Πεκίνο μπορεί να είναι ήδη οικείο στους περισσότερους από εμάς αλλά δεν παύει να είναι πάντα η πρωτεύουσα του πολυπληθέστερου κράτους του πλανήτη και μία πόλη που έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία 15 χρόνια αποτέλεσμα της υπερανάπτυξης της Κίνας κατ' αυτή τη περίοδο. Καθώς τα σπουδαιότερα μνημεία έχουν φρεσκαριστεί με αφορμή την Ολυμπιάδα ορόσημο στην ιστορία της χώρας, όλα είναι ακόμη πιο λαμπερά. Έτσι η πρωινή μας επίσκεψη στη θρυλική πλατεία Τιεν Αν Μεν και στη μνημειώδη Απαγορευμένη Πόλη αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό για να πάρουμε το τραίνο για τη Nτατόνγκ την οποία προσεγγίζουμε αργά το απόγευμα.

Ημέρα 12: Nτατόνγκ Στην ευρύτερη περιοχή της Ντατόνγκ υπάρχουν μερικά κορυφαία θρησκευτικά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας. Τα περίφημα βουδιστικά σπήλαια με τα απαράμιλλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας αγάλματα του Βούδα και των Μποτιοσάτβας καθώς και το μοναδικό Κρεμαστό Mοναστήρι που αιωρείται στις άκρες του απότομου βράχου που το στεγάζει είναι συγκλονιστικά μνημεία που αφήνουν άφωνο τον επισκέπτη. Τέλος η ίδια η πάντα ζωντανή Ντατόνγκ με το καλαίσθητα αναπαλαιωμένο ιστορικό της κέντρο αποπνέει πάντα την αύρα ενός παρελθόντος που δυστυχώς έχει πια χαθεί στις μεγαλύτερες Κινεζικές πόλεις.

Ημέρα 13: Nτατόνγκ - Πεκίνο Επιστροφή με το τραίνο στο Πεκίνο. Το απόγευμα μας το αφιερώνουμε σε ένα από τα λιγότερο επισκεπτόμενα σημεία της πόλης που όμως έχει ιδιαίτερη σημασία για την ιστορία της. Ο περίφημος Λαμαιστικός Ναός σύμβολο της πίστης της τελευταίας αυτοκρατορικής δυναστείας των Qing θα μας εκπλήξει με την εμπνευσμένη αρχιτεκτονική του ενώ η βόλτα με rickshaw σε κάποιο από τα «Χουτόνγκ» τις τελευταίες εναπομείναντες παλιές γειτονιές της κινεζικής πρωτεύουσας θα κλείσουν ένα απόγευμα αφιερωμένο στο άλλο, λιγότερο γνωστό Πεκίνο.

Ημέρα 14: Πεκίνο - Τσενγκτέ Αλλαγή σκηνικού σήμερα καθώς η πρωινή μας διαδρομή με το τραίνο θα μας οδηγήσει στη πύλη της θρυλικής Ματζουρίας, το αρχοντικό Τσενγκτέ, τη πόλη θέρετρο των Μαντσού αυτοκρατόρων της δυναστείας των Qing που βασίλευσε από το 1644 έως το 1911 όπου και κατέρρευσε ο θεσμός του αυτοκράτορα. Το απόγευμα μας είναι αφιερωμένο στην επίσκεψη των θερινών ανακτόρων, με τα εντυπωσιακά κτίρια και τους τεράστιους κήπους που δίκαια του δώσανε θέση στη περίοπτη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια οι Βουδιστικοί Αυτοκρατορικοί Ναοί της παγκόσμιας Ειρήνης και του Πουτούο Ζονγκ θα μας αποκαλύψουν της βαθιά πίστη των Μαντσού Αυτοκρατόρων.

Ημέρα 15: Τσενγκτέ - Σενιάνγκ Η σημερινή μας οδική διαδρομή μας θα μας οδηγήσει 450 χλμ βορειότερα στη καρδιά της Μαντζουρίας και στη πρωτεύουσά της, την κοσμοπολίτικη Σενγιάνγκ που σήμερα είναι μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη μεγαλούπολη με 7 εκατομμύρια κατοίκους και συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος στην ολοένα και αυξανόμενη οικονομική και γεωπολιτική επιρροή της περιοχής.

Ημέρα 16: Σενιάνγκ Η Σενγιάνγκ είναι η πόλη από όπου ξεκίνησαν οι Μαντσού για τη κατάκτηση στης Κίνας και την ίδρυση της τελευταίας αυτοκρατορικής δυναστείας. Οι ίδιοι ποτέ δεν λησμόνησαν τη γεννήτορα τους και όχι μόνο διατήρησαν και διεύρυναν την επιβλητική Απαγορευμένη Πόλη αλλά παράλληλα κατασκεύασαν εντυπωσιακά μαυσωλεία για να τους φιλοξενήσουν στη μεταθανάτιο ζωή, όταν πλέον επέστρεφαν στη Μητέρα Μανζτουρία. Τα παραπάνω μαζί με το σύγχρονο κέντρο της πόλης θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον στη σημερινή μας ξενάγηση.

Ημέρα 17: Σενιάνγκ - Πιον Γιανγκ Οι συγκινήσεις που προσφέρει το σπάνιο αυτό ταξίδι είναι ατελείωτες. Μέρα ορόσημο και η σημερινή αφού η σύντομή μας πτήση με την Air Koryo, τον εθνικό αερομεταφορέα της Β. Κορέας θα μας μεταφέρει στην Πιον Γιανγκ, τη πρωτεύουσα του πιο απομονωμένου πολιτικά κράτους του πλανήτη και σίγουρα το μοναδικό εναπομένον Σταλινικό καθεστώς σε ένα κόσμο που έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία 17 χρόνια. Οι επόμενες 3 μέρες θα είναι μοναδικές και αποκαλυπτικές αυτού του τόσο ιδιότυπου κράτους.

Ημέρα 18: Πιον Γιάνγκ Η ολοήμερη ξενάγηση μας στη πρωτεύουσα της Β. Κορέας ξεκινάει με το μνημείο προς τιμή του εκλιπόντος προέδρου Κιμ Ιλ Σουνγκ και συνεχίζεται με το Ιστορικό Μουσείο όπου θα θυμηθούμε τα όσα συνέβησαν στο πόλεμο της Κορέας. Αμέσως μετά μας περιμένει το μνημείο Τσολίμα, τα δημόσια κτίρια του κέντρου και φυσικά το Παλάτι των Παιδιών όπου θα παρακολουθήσουμε καλλιτεχνική παράσταση από τα πιο ταλαντούχα παιδιά της χώρας.

Ημέρα 19: Πιον Γιάνγκ Η σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή θα μας οδηγήσει πρώτα στη Αποστρατιοτικοποιημένη Ζώνη ακριβώς στη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα όπως αυτή καθορίστηκε στο τέλος του πολέμου και συνεχίζουμε για στην παλιά πρωτεύουσα Καεσόνγκ όπου θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βασιλέων του αρχαίου βασιλείου Κορύο και στη συνέχεια αφού απολαύσουμε τυπικό Κορεάτικο γεύμα καθισμένοι οκλαδόν σε παραδοσιακό Ryokan θα επιστρέψουμε πλήρεις εντυπώσεων από την ενδοχώρα της Βόρεια Κορέας στη γνώριμη Πιον Γιάνγκ.

Ημέρα 20: Πιον Γιανγκ - Σανχαϊγουάν Πρωινή πτήση για το Πεκίνο και άμεση αναχώρηση οδικώς για το Σανχαϊγουάν, στη Κίτρινη Θάλασσα. Η άφιξη μας συνδυάζεται με την επίσκεψη στο σημείο που το μνημειώδες Σινικό Τείχος καταλήγει … στη θάλασσα καθώς και στο πρώτο εντυπωσιακό φρούριο για τη προάσπιση του τείχους. Το μουσείο του Σινικού τείχους θα ολοκληρώσει τη γνωριμία μας με το σπουδαίο αυτό κατασκεύασμα.

Ημέρα 21: Σανχαϊγουάν - Πεκίνο - Αθήνα Επιστροφή στο Πεκίνο και πτήση μέσω ενδιάμεσου για την Αθήνα.

Ημέρα 22: Αθήνα Άφιξη στην Αθήνα.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5*. Ειδικές παραδοσιακές σκηνές (γιούρτες 2 ατόμων στο Καρακορούμ της Μογγολίας)
  • Διατροφή: Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες