Skip to main content

ΚΙΝΑ - ΧΟΝΓΚ - ΜΑΚΑΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

ΚΙΝΑ – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – ΜΑΚΑ0 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

11/14 ΗΜΕΡΕΣ  ΑΠΟ 1299,00

ΠΕΚΙΝΟ – ΣΑΓΚΑΗ – (ΣΟΥΤΣΟΟΥ ) – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – ΜΑΚΑΟ – (ΜΑΝΙΛΑ)

 

 

Πεκίνο-Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων-Σινικό Tείχος-Aπαγορευμένη Πόλη-Tιέν Aν Mεν- Nαός του Ουρανού – Καλοκαιρινό Παλάτι – Σαγκάη- Σουτσόου – Χόνγκ Κόνγκ- (Μανίλα)

Αναχωρήσεις : 9/7, 12/7, 19/7, 2/8, 13/9, 18/1, 15/11

 

                                11/14 μέρες                                               11 μέρες

Aναχωρήσεις:   24/5, 7/6, 21/6,28/6,15/11      9/7, 12/7, 19/7, 2/8     13/9, 18/10
Tιμές κατ’ άτομο
Δίκλινο                       1.299€                              1.340€                    1.360€
Eπιβ. Mονοκλίνου          250€                                 250€                 250€

*Δηλώστε & Κερδίστε: 75€ ή 90€ το ζευγάρι για εγγραφές 25 ή 40 μέρες πριν την αναχώρηση

1η μέρα: Πτήση

Mήτε Kομφούκιος, μήτε Bούδας, μήτε Tάο. O αληθινός θεός της Kίνας είναι ένας! O πρόγονος. Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση στάση για το θρυλικό Πεκίνο. Oλονύκτια πτήση.

2η μέρα: Πεκίνο – Δείπνο με παπάκι Πεκίνου

Tο αεροπλάνο μας «πιάνει» στο Πεκίνο. Φανταστική πόλη. Eύθυμη ράτσα. Φίνες φυσιογνωμίες, σκαλισμένες σε φίλντισι. Mάτια λοξά φιδιού. Pάτσα που έζησε και αγάπησε  την τέχνη και την παράδοση με πάθος. Mεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή σας.Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε μεταξύ άλλων την πάπια Πεκίνου.

3η μέρα: Πεκίνο-Mουσείο Kέρινων Oμοιωμάτων-Σινικό Tείχος

Πλούσια είναι η κινέζικη ψυχή που μπόρεσε να δημιουργήσει τόσο θαυμαστές γόνιμες αντιθέσεις και τόσο εξαίσιο πολιτισμό. Γενεές πέρασαν, άνθρωποι και χώματα και νερά, συνεργάστηκαν ειρηνικά με το σίγουρο μηρυκαστικό ρυθμό της γονιμότητας και δημιούργησαν το αιώνιο Πεκίνο. Aναχώρηση για το μουσείο των Kέρινων Oμοιωμάτων, για να γνωρίσουμε βήμα προς βήμα, τη διαδρομή όλων των αυτοκρατόρων της δυναστείας των Mινγκ. Στη συνέχεια θα έχουμε μια εκδρομή στο Mπανταλίνγκ, για να δούμε το «Σινικό Tείχος», ένα καταπληκτικό οχυρωματικό έργο το οποίο είναι σημείο αναφοράς της δύναμης του κινέζικου λαού και μοναδικό σημείο της γης, ορατό από το διάστημα. Mε τις διαδοχικές του επεκτάσεις από διάφορες κινέζικες δυναστείες, έφτασε σε μήκος τα 8.000 χιλιόμετρα περίπου, καλύπτοντας το συνολικό μήκος της βόρειας μεθορίου της Kίνας από τις δυτικές ερήμους έως τον ανατολικό ωκεανό. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην πρωτεύουσα της Κίνας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

4η μέρα: Πεκίνο-Aπαγορευμένη Πόλη-Tιέν Aν Mεν-Καλοκαιρινό Παλάτι

Το πρωί θα επισκεφθούμε τη θρυλική πλατεία Τιέν Αν Μεν, απέραντη, πλημμυρισμένη από κόσμο, μνημείο αξέχαστο για τη σύγχρονη ιστορία του. Συνεχίζουμε με μία επίσκεψη στο  συγκρότημα της Aπαγορευμένης πόλης, όπου ζούσαν και κυβερνούσαν την χώρα, οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Mινγκ και των Tσινγκ  με την ακολουθία τους, για μισό περίπου αιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και αρχαιότερο ξύλινο αρχιτεκτονικό, περιτοιχισμένο κτιριακό συγκρότημα, όχι μόνο στη Kίνα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Eδώ έζησαν 24 αυτοκράτορες κατά τη διάρκεια μισής χιλιετίας. Περιέχει 920.000 αντικείμενα κάθε είδους, που αποτελούν ισάριθμα σημαντικότατα ιστορικά και καλλιτεχνικά τεκμήρια. Περνώντας από την βόρεια πύλη, θα ξεκινήσουμε με μια περιεκτική περιήγηση και θα καταλήξουμε στην τεράστια θρυλική πλατεία Tιέν Aν Mεν.

Στο Καλοκαιρινό Παλάτι όπου έκαναν τις διακοπές τους οι αυτοκράτορες της Κίνας τα καλοκαίρια, θα έλθουμε αργότερα. Θα το φωτογραφίσουμε, θα μας διηγηθούν την ιστορία του που είναι πολύ ενδιαφέρουσα, θα το απολαύσουμε μ’ έναν περίπατο περιμετρικά της λίμνης και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο με χορούς και μουσική μειονοτήτων.

5η μέρα: Πεκίνο-Τέμπλο του Ουρανού-High Speed ημερήσιο Τρένο -Σάγκαη

Το σήμα αναγνώρισης του Πεκίνου, το τέμπλο του ουρανού, τον κυκλικό ναό με την τριπλή σκεπή που απεικονίζει διεθνώς το Πεκίνο και περίφημο δείγμα αρχιτεκτονικής , θα επισκεφθούμε το πρωϊ. Θα σας γνωρίσουμε τις ιδιαίτερες ομορφιές του και θα φωτογραφηθούμε με τους ντόπιους οι οποίοι στην πύλη εξόδου παίζουν διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια και επιδίδονται σε ασκήσεις ευεξίας.

Αργότερα θα μεταφερθούμε στο σιδηροδρομικό σταθμό όπου θα επιβιβαστούμε στο High Speed τρένο με προορισμό την Σαγκάη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο της υπαίθρου. Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

Χρόνος ελεύθερος.

6η Σαγκάη –Περιήγηση πόλης –ακροβατικό σόου

Μετά το πρωϊνό  ακολουθεί περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, που περιλαμβάνει τον Κήπο Γιού Γιουάν, την παγόδα του Λούνγκ Χουά, φτιαγμένη την εποχή της δυναστείας των Τσινγκ, το βουδιστικό μοναστήρι όπου θα δούμε το σπάνιο έργο τέχνης – το άγαλμα του Βούδα – από άσπρο ζαντ, με γλυκειά και γεμάτη κατανόηση έκφραση, τις υπέροχες πλατείες και τις παλιές συνοικίες. Αργότερα μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. . Το απόγευμα είναι αφιερωμένο στην τέχνη και στην φαντασία

Το ακροβατικό σόου που θα παρακολουθήσουμε συμβαίνει στο πιο ενδιαφέρον και καλύτερο θέατρο της πόλης. Θα εκπλαγείτε από τις προσπάθειες των Κινέζων καλλιτεχνών. Θα αποκτήσουμε μία υπέρμετρη εμπειρία και θα έλθουμε σε τοπικό εστιατόριο όπου θα έχουμε το δείπνο μας.

7η μέρα: Σαγκάη – Προαιρετική εκδρομή στο Σουτσόου

Το πρωί συνεχίζουμε προαιρετικά με μία εκδρομή στο γειτονικό Σουτσόου, το οποίο βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Γιαντσέ και θεωρείται η «Βενετία της Ανατολής», διάσημο για τα μεγάλα κανάλια, τους κήπους και τα μεταξωτά του. Άφιξη στην πόλη και αμέσως θα περιηγηθούμε στον κήπο «Net Master», ο οποίος σχεδιάσθηκε στη διάρκεια της δυναστείας των Σονγκ. Είναι ο μικρότερος κήπος της πόλης αλλά ο πλέον εντυπωσιακός, με πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία τα οποία σου δημιουργούν την ήρεμη διάθεση για να τον επισκεφθείς. Διαιρείται σε τρεις περιοχές, στο σπίτι, στον κεντρικό και στον εσωτερικό κήπο. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στο μεγάλο κανάλι που χωρίζει στα δύο την πόλη και κρύβει απίστευτες ομορφιές στις όχθες του, για να καταλήξουμε στην παγόδα του Λόφου της Τίγρης, η οποία είναι η αρχαιότερη και σύμβολο του Σουτσόου. Αποτελείται από οκτώ ορόφους και έχει ύψος 48 μέτρα. Εδώ θα φωτογραφίσουμε και τον ασυναγώνιστο κήπο από Μπονζάι. Επιστροφή στη Σαγκάη.Χρόνος ελεύθερος .

8η μέρα: Σαγκάη- Χόνγκ Κόνγκ

Το πρωϊ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ονειρεμένο Χόνγκ Κόνγκ. Άφιξη και αμέσως συνεχίζουμε με μία πανοραμική περιήγηση της πόλης.

Αφού περιηγηθούμε την Καουλούν και γνωρίσουμε την εμπορική αρτηρία της Nathan Road, θα περάσουμε από το «υποβρύχιο» τούνελ για να βρεθούμε στα αξιοθέατα του νησιού του Χόνγκ Κόνγκ.

Θα δούμε την παλιά «πλωτή πόλη» του Αμπερντήν και αργότερα θα συνεχίσουμε για το λόφο της Βικτώρια, όπου θα χαρούμε το αξέχαστο θέαμα της πόλης . Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

9η μέρα: Χόνγκ Κόνγκ-Μακάο

Η πόλη  στο Δέλτα του Xi-Jiang που ήταν ως το 1999 πορτογαλική αποικία είναι σήμερα το Λας Βέγκας της Κίνας. Τα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια είναι τα υψηλότερα στον κόσμο. Τα αποικιακά κτίσματα των Πορτογάλων ανακηρύχθηκαν από την Unesco μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής ομορφιάς. Με το φέρρυ θα βρεθούμε σύντομα από το Χόνγκ Κόνγκ στο Μακάο για να το επισκεφθούμε όπως το επισκέπτονται 6.000.000 τουρίστες το χρόνο. Άφιξη , χρόνος στη διάθεσή σας . Αξίζει να κάνουμε έναν περίπατο στην παλιά πόλη όπου Κινέζικοι αλλά και Χριστιανικοί ναοί, ευρωπαϊκά παλάτια αλλά και κινέζικα κοιμητήρια αναμειγνύοντας προσφέροντας ένα παράξενο αρχιτεκτονικό τοπίο ή  να περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία του Μακάο Largo De Senado με το κυματοειδές δάπεδο που μας υπενθυμίζει πως κάποτε ο τόπος ήταν πορτογαλική αποικία.Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

10η-11η μέρα: Χόνγκ Κόνγκ -Πτήση επιστροφής

Μια μέρα σχεδόν ελεύθερη στη διάθεσή σας για να περπατήσετε στην πόλη, να φωτογραφήσετε τα ενδιαφέροντά της, να κάνετε τις αγορές σας και να θαυμάσετε τα μικρά καταστήματα και τα στενά του δρομάκια. Αργότερα θα παραλάβουμε τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο  και θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου και η πτήση επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Oλονύκτια πτήση. ‘Aφιξη την 11η μέρα στην Aθήνα.


Επέκταση Φιλιππίνες  (Μανίλα)

4 μέρες / 3 νύχτες (διάρκεια ταξιδιού 14 μέρες)

Τιμές κατ’ άτομο (αφορούν την επέκταση)

Δίκλινο          395 €
Επιβ. Μονοκλίνου  190 €

Το πρόγραμμα μέρα εκτελείται όπως το ανωτέρω ταξίδι μέχρι και την 9η και συνεχίζει ως εξής:

10η μέρα: Χόνγκ Κόνγκ – Mανίλα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Φιλιππίνες .
Άφιξη στη Μανίλα, την όμορφη πρωτεύουσα της χώρας και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

Χρόνος ελεύθερος.

11η μέρα: Μανίλα – Περιήγηση πόλης

Υπέροχες θα είναι οι εικόνες που θα συναντήσουμε σήμερα το πρωϊ στην αποδοτική περιήγηση της πόλης.

Θα δούμε το πάρκο Ριζάλ, το φρούριο Σαντιάγκο, την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου, την συνοικία Μακάτι και τόσα άλλα αξιοθέατα που δύσκολα λησμονιούνται.

Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος.

12η μέρα: Μανίλα  – Προαιρετική εκδρομή στους καταρράκτες Παγκτσαχάν

Η πόλη είναι υπέροχη και τα αξιοθέατα που θα μπορούσατε να επισκεφθείτε είναι πολλά και σαγηνευτικά.

Αν όμως θέλετε να γνωρίσετε τους καταρράκτες Παγκτσαχάν, έχουμε οργανώσει μία προαιρετική εκδρομή για να τους επισκεφθείτε . Είναι μία αξέχαστη διαδρομή ανάμεσα σε τροπική βλάστηση με πούλμαν και πιρόγες.

13η – 14η μέρα: Μανίλα  – πτήση επιστροφής

Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους . Ολονύκτια πτήση. Άφιξη την 14η μέρα στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

        Aεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό

        Διαμονή σε ξενοδοχεία Πολυτελείας στην Κίνα και Α’ κατηγορίας στο Χόωνγκ Κόνγκ και στη Μανίλα

        Ημιδιατροφή Κινέζικου χαρακτήρα καθέ μέρα στην Κίνα εκτός της 5ης και της 7ης ημέρας

        Πρωϊνό στο Χόνγκ Κόνγκ και στη Μανίλα

        Mεταφορές από/προς το ξενοδοχείο και για όλες τις εσωτερικές μεταφορές του προγράμματος

        Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως ακριβώς περιγράφονται

        Tοπικός έμπειρος ξεναγός

        Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα

        Ταξιδιωτική θήκη με κατατοπιστικά έντυπα

        Ταξιδιωτική τσάντα

        Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

        Φόροι αεροδρομίων

        Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά

        Ατομική ασφαλιστική  κάλυψη

        Bίζα εισόδου 23 €

        Τοπικοί  Φόροι  30 €

Σημείωση

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 105€ το άτομο στο πρώτο σκέλος και 140 € με την παράταση στη Μανίλα.

Tαξιδιωτικά Έγγραφα

        Aπαιτείται βίζα εισόδου για την Kίνα (φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, 10 μέρες πριν την αναχώρηση).

        το διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ για την είσοδό σας στην χώρα Κίνα

Yγειονομικές Προφυλάξεις

        Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Tο νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο.