Skip to main content

ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΝΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ 12 ΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Η Κίνα είναι σίγουρα μία χώρα άκρως γοητευτική. Το μνημεία της μοναδικά. Το Σινικό Τείχος δεσπόζει σε όλο του το μεγαλείο και οριοθετεί τα βορειοανατολικά σύνορά της. Η περίφημη πλατεία Τιέν Αν Μεν είναι σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας και ακόμα και σήμερα θυμίζει τον μεγάλο ηγέτη Μάο και τους πύρινους λόγους του. Στην Κίνα το σύγχρονο παντρεύεται με το αρχαίο και δημιουργεί μια αίσθηση μαγική και μία διάθεση εξερευνητική γι’ αυτή την αχανή χώρα Σε αυτό το ταξίδι θα ζήσουμε από κοντά την Κινέζικη καθημερινότητα, θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους της και θα δοκιμάσουμε τις ξεχωριστές γεύσεις της κουζίνας της. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με το φαντασμαγορικό Χονγκ Κονγκ, ένα από τα ωραιότερα λιμάνια του πλανήτη.

 

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

1η μέρα: Αθήνα - Πεκίνο. Αναχώρηση για το Πεκίνο μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η μέρα: Πεκίνο. Άφιξη στο Capital, Διεθνές αεροδρόμιο της μεγαλούπολης και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με την Κινέζικη κουζίνα, δοκιμάζοντας τη περίφημη «Πάπια Πεκίνου».

3η μέρα: Πεκίνο. Μέρα ορόσημο η σημερινή. Η εκδρομή μας θα μας οδηγήσει στο μοναδικό ανθρώπινο έργο ορατό από το Διάστημα όπως πιστοποίησαν οι πρώτοι αστροναύτες, το Σινικό Τείχος, το απόλυτο επίτευγμα της Κινεζικής Αρχιτεκτονικής και πλέον κολοσσιαίο έργο στην ιστορία του ανθρώπινου είδους. Η στιγμή που κάποιος φθάνει πάνω στους προμαχώνες του μυθικού κατασκευάσματος είναι η κορύφωση κάθε ταξιδιού στην απέραντη χώρα. Αργότερα θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν την Ολυμπιάδα του 2008.

4η μέρα: Πεκίνο Μπορεί η «Πρωτεύουσα του Βορρά», όπως μεταφράζεται η λέξη Beijing, που είναι το Κινεζικό όνομα της πόλης των 13 εκ. κατοίκων να έχει αλλάξει εντυπωσιακά τα τελευταία 15 - 20 χρόνια και να έχει μετατραπεί σε μία μεγαλούπολη με μοντέρνα κτίρια και φαρδιές λεωφόρους, τα μνημεία της όμως παραμένουν αθάνατα: Η παγκόσμια γνωστή πλατεία Τιεν Αν Μεν, δηλαδή της Ουράνιας Ειρήνης - μεγαλύτερη σε διαστάσεις πλατεία στο κόσμο - περιβαλλόμενη από ιστορικά κτίρια όπως το μπαλκόνι που τη 1η Οκτωβρίου του 1949 ο Μαο Τσε Τουνγκ ανακήρυξε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το Εθνικό Μουσείο, το Κοινοβούλιο του Λαού. Η περίφημη «Απαγορευμένη πόλη», αυτοκρατορική κατοικία από το 1402 έως το 1912 με τα 9999 δωμάτια και πολιτικό – διοικητικό κέντρο της αυτοκρατορίας για πάνω από 500 χρόνια. Αυτό ακριβώς το Πεκίνο θα γνωρίσουμε στην σημερινή μας ξενάγηση.

5η μέρα: Πεκίνο - Σιάν Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερός. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Ναό του Ουρανού, το αρτιότερο αρχιτεκτόνημα της εποχής της δυναστείας των Μινγκ με το μοναδικό κυκλικό του σχήμα και θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη στον περίφημο Ναό Λάμα, που από το 1694 που χτίστηκε σαν κατοικία των ευνούχων των αυτοκρατόρων Μινγκ, μετετράπη σε παλάτι από τον αυτοκράτορα Γιονγκτσένγκ, της δυναστείας των Τσινγκ και αφού επέζησε της πολιτιστικής επανάστασης (ήταν κλειστό), ανακαινίστηκε και λειτουργεί σήμερα σαν Μοναστήρι. Κατόπιν μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό όπου θα επιβιβαστούμε σε νυκτερινή ταχεία, που θα μας μεταφέρει στο Σιάν. (Η διανυκτέρευση γίνεται σε 4κλινες κουκέτες).

6η μέρα: Σιάν. Άφιξη νωρίς το πρωί στο Σιάν, την πιο ιστορική πόλη της Κίνας, πρωτεύουσα για αιώνες του «Τσουνγκ Γκουο», του Κεντρικού Βασιλείου όπως είναι το σωστό όνομα που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι για να αναφερθούν στη χώρα τους, και αρχή του περίφημου «Δρόμου του Μεταξιού» που για αιώνες μετέφερε εμπορεύματα και ιδέες από τη Δύση προς την Ανατολή και αντίστροφα. Είμαστε πλέον στη κοιτίδα του Κινεζικού πολιτισμού! Για την ακρίβεια τριάντα χιλιόμετρα δυτικά του σύγχρονου Σιάν ξεκίνησαν τα πάντα στη Κίνα, αρκετές χιλιετίες πριν. Αιώνες μετά το 1974, εντελώς τυχαία από ένα χωρικό που έσκαβε για τη διάνοιξη κάποιου πηγαδιού έγινε μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα και βγήκε στο φως ο περίφημος Πήλινος Στρατός, που κατασκευάστηκε 2300 χρόνια πριν, για να συνοδεύει στο νεκρικό του ταξίδι τον αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουανγκ Τι. Η επίσκεψη στο τεράστιο, θαυμάσιο μουσείο με τους χιλιάδες πήλινους στρατιώτες και άρματα θα μας αφήσει άφωνους. Επιστροφή στην πόλη, όπου θα θαυμάσουμε τα ιστορικά τείχη της πόλης με τους διάσημους Πύργους τους. Δείπνο σε ξενοδοχείο της πόλης και παρακολούθηση ενός εντυπωσιακού θεάματος, εμπνευσμένο από τη δυναστεία των Τανγκ.

7η μέρα: Σιάν – Καντόνα Πτήση για την ηρωική Καντόνα, χτισμένη στις όχθες του Μαργαριταρένιου Ποταμού. Η νησίδα Σάμιαν από όπου ξεκίνησαν το 19ο αιώνα οι πόλεμοι του Οπίου, το μαυσωλείο του Σαν Γιατσέν που ανάγκασε σε παραίτηση τον τελευταίο αυτοκράτορα και έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Κίνας τερματίζοντας ένα θεσμό που κράτησε χιλιετηρίδες, αποτελούν τη πρώτη μας γνωριμία με την πολύβουη πόλη. Θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη σε φυτεία τσαγιού, για να δούμε τα μυστικά του πράσινου τσαγιού μέσα στην πατρίδα του, αφού είναι γνωστό ότι η Κίνα είναι εκεί που πρωτοκαλλιεργήθηκε το τσάι και το Ναό Λινγκίν, ένα από τους πλουσιότερους και παλαιότερους Βουδιστικούς Ναούς, που χτίστηκε την εποχή της Ανατολικής Δυναστείας των Τζίν.

8η μέρα: Καντόνα - Χονγκ Κονγκ. Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο λιμάνι και στην συνέχεια, αναχώρηση με πλοίο Καταμαράν για το Χονγκ Κονγκ, την πρώην Βρετανική αποικία που από το 1997 ανήκει και πάλι στη Κίνα, με ειδικό όμως καθεστώς, διατηρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το χαρακτήρα των προηγούμενων ετών. Με την άφιξη, ξεκινάει η ξενάγηση μας αφού περάσουμε το  υποθαλάσσιο τούνελ με το Λόφο Βικτώρια και την μοναδική πανοραμική θέα των ατελείωτων ουρανοξυστών. Στη συνέχεια είναι η σαγηνευτική Repulse Βay με τους Ναούς αφιερωμένους στις Κινεζικές θεότητες της θάλασσας και το γραφικό Aberdeen με τα εκατοντάδες σπίτια-βάρκες που περιμένουν για να μας μυήσουν στο «άλλο», παραδοσιακό Χονγκ Κονγκ. Για το βράδυ, σας προτείνουμε δείπνο στο διάσημο πλωτό εστιατόριο Jumbo και στην συνέχεια ποτό στο Felix, the American Bar στο 30ο όροφο του ξενοδοχείου Peninsula απολαμβάνοντας τα φώτα νέον και το εκθαμβωτικό skyline του Χονγκ Κονγκ, shopping στη νυχτερινή αγορά της Temple Street.

9η μέρα: Χονγκ Κονγκ – Καντόνα – Σανγκάη. Πρωινό στο ξενοδοχείο και επιστροφή στην Καντόνα απ΄ όπου θα πετάξουμε για την Σαγκάη, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

10η μέρα: Σαγκάη. Η μεστή ξενάγηση της Σαγκάης θα μας αποκαλύψει τα διαφορετικά πρόσωπα της μητρόπολης, όπως τη κινεζική παραδοσιακή εικόνα στη γραφική China Town με τα δαιδαλώδη δρομάκια και τους περίφημους κήπους Γιου, τη θρησκευτική κατάνυξη στον ιερό Ναό του Βούδα από Ζαντ, τη πολυκοσμία στη Πλατεία του Λαού και στη κεντρική εμπορική οδό Νανζινγκ Ντονγκλού που την περπατούν 6 εκ. άνθρωποι τη μέρα, την εποχή της αποικιοκρατίας με το διάσημο Bund, τη προκυμαία με τα δυτικής αρχιτεκτονικής κτίρια και φυσικά το Pudong με τους φουτουριστικούς ουρανοξύστες σύμβολα της οικονομικής δύναμης της πόλης σήμερα.

11η μέρα: Σαγκάη – Αθήνα. Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πλήρεις εντυπώσεων, θα ξεκινήσουμε για την πτήση της επιστροφής μας.

12η μέρα: Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα.

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

Σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Διανυκτέρευση σε Τετράκλινες κουκέτες στο τρένο Πεκίνο - Σιάν Δυνατότητα διαμονής σε δίκλινες κουκέτες       με την αντίστοιχη επιβάρυνση εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από το Χονγκ Κονγκ όπου η διανυκτέρευση είναι με πρωινό
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνος Αρχηγός - Ξεναγός
  • Αχθοφορικά, μίας (1) αποσκευής κατ’ άτομο
  • Φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Βίζα εισόδου στην Κίνα

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

  • Απαραίτητο το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού και 2 έγχρωμες φωτογραφίες 15 μέρες πριν από την αναχώρηση.
  • Απαιτείται διπλή βίζα εισόδου στη Κίνα η οποία χορηγείτε από την Ελλάδα.

 

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με αντίστροφη φορά