Skip to main content

Πανόραμα Βόρειας Ινδίας ΜΑΡ-ΑΠΡ 2016 14 ημερες απο 1670,00

Πανόραμα Βόρειας Ινδίας  
με Βομβάη, Βαρανάσι, Ματούρα

Αναχωρήσεις: 21.01, 04.02, 11.02, 18.02, (13.03 15ήμερη με Χόλι)*, 06.04               

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

Επίσκεψη στο καταπληκτικό μουσείο του πρίγκιπα της Ουαλίας και στα σπήλαια της νήσου Ελεφαντίνης στη Βομβάη

Το μοναδικό Κατζουράχο, με τους υπέροχους και ιδιαίτερους ναούς του

Παραδοσιακούς ινδικούς χορούς "Κανταρίγια"

Το χωριό Αμπανέρι με την ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής δεξαμενή νερού (baori)

Την πόλη-φάντασμα Όρτσα με το εντυπωσιακό της κάστρο

Το Γκουάλιορ με το κολοσσιαίο του κάστρο, τους πανέμορφους ναούς και τα μεγαλειώδη παλάτια που έκτισαν οι ντόπιοι μαχαραγιάδες εντός και εκτός των τειχών

Την πόλη των ναών Βριντάβαν και τη γενέτειρα του Κρίσνα Ματούρα

Το Μαυσωλείο "Τσίνι Κα Ραούζα" στηνΆγκρα

Τα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ "Γκαϊτόρ"

Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ με τα παραδοσιακά rickshaws

Παρακολούθηση τελετής προσευχής "Aarti"

Παρά την πολύ πρωινή άφιξη, έχουμε εξασφαλίσει τα δωμάτιά σας στο ξενοδοχείο, παρόλο που κανονικά το check in είναι στις 14:00

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΒΟΜΒΑΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Βομβάη, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μαχαράστρα, τη "Νέα Υόρκη της Ινδίας", που είναι το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της χώρας και το κύριο λιμάνι της στην Αραβική θάλασσα.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΜΒΑΗ

Άφιξη νωρίς το πρωί στη Βομβάη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Λίγο αργότερα θα αναχωρήσουμε για την περιήγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε πανέμορφα και επιβλητικά αποικιακά κτήρια, που θυμίζουν την εποχή που οι Άγγλοι και οι Πορτογάλοι κυριαρχούσαν στην περιοχή, όπως την Πύλη της Ινδίας, την αγορά Crawford, το καταπληκτικό μουσείο του πρίγκιπα της Ουαλίας, τον σταθμό Βικτόρια, το DhobiGhat, την παραλιακή λεωφόρο MarineDrive κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΜΒΑΗ (ΝΗΣΙ ΕΛΕΦΑΝΤΙΝΗ)

Πρωινή εκδρομή στο νησί Ελεφαντίνη με τα περίφημα σπήλαια-ιερά. Το όνομα του νησιού δόθηκε από τους Πορτογάλους εξερευνητές, οι οποίοι φθάνοντας το πρώτο πράγμα που αντίκρυσαν ήταν ένας βασάλτινος μονόλιθος λαξευμένος σε μορφή ελέφαντα. Επίσκεψη και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΜΒΑΗ - ΒΑΡΑΝΑΣΙ - ΣΑΡΝΑΘ - ΒΑΡΑΝΑΣΙ (Πτήση, βόλτα με ρίκσο, τελετή Aarti)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Βαρανάσι ή Μπενάρες, την πιο ιερή πόλη των Ινδουιστών για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Σύμφωνα με τις Βέδες, τα ιερά κείμενα του Ινδουισμού, όποιος πεθαίνει και αποτεφρώνεται στο Βαρανάσι, κερδίζει την πολυπόθητη λύτρωση, καθώς η ψυχή του απελευθερώνεται από τον αέναο κύκλο των μετενσαρκώσεων. Στην πόλη υπάρχουν περισσότεροι από 100 ναοί με βωμούς για την καύση των νεκρών, ο σημαντικότερος των οποίων είναι ο manikarnika. Σύμφωνα με την παράδοση, τα σώματα των νεκρών μεταφέρονται από τους "ανέγγιχτους", σε μια διαδρομή μέσα από τα δρομάκια της παλιάς πόλης ως τις όχθες του Γάγγη, όπου τοποθετούνται σε σωρό ξύλων, το μέγεθος του οποίου αντικατοπτρίζει την οικονομική ευμάρεια της οικογένειας του νεκρού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απογευματινή επίσκεψη στο Σαρνάθ, την πόλη όπου πριν από 2500 χρόνια ο Βούδας δίδαξε για πρώτη φορά τους μαθητές του. Στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα στα στενά της πόλης με τα τρίκυκλα (ρίκσο), ενώ το βράδυ θα μεταβούμε στα Ghats για να δούμε την τελετή "Aarti" με τα εκατοντάδες "Ντίουας" (λάμπες-κεριά) να επιπλέουν στον Γάγγη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΝΑΣΙ - ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ (βαρκάδα στον Γάγγη, πτήση, χοροί Κανταρίγια)

Κατά τη διάρκεια της πολύ πρωινής μας βαρκάδας στα νερά του ποταμού Γάγγη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα έθιμα των κατοίκων και των προσκυνητών. Εκτός από την καύση των νεκρών, ο ποταμός αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ντόπιους: κάνοντας διαλογισμό ή το εθιμοτυπικό τους μπάνιο στα ιερά νερά του, θεωρούν πως σβήνουν όλες τους τις αμαρτίες. Στη συνέχεια, η βόλτα στις πολύχρωμες αγορές και στα γραφικά στενά δρομάκια της πόλης θα μας δώσει τη δυνατότητα να θαυμάσουμε σημαντικά της μνημεία, όπως αυτό της "Μητέρας Ινδίας". Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κατζουράχο, μια μικρή πολιτεία στα βόρεια της επαρχίας Madhya Pradesh. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο που περιλαμβάνει περίτεχνους ναούς κατασκευασμένους στο διάστημα 950-1050 μ.Χ. Οι ναοί αυτοί αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της εκλεπτυσμένης χειροτεχνίας που ανέπτυξε η δυναστεία Τσαντέλα (Chandela). Χωρίζονται σε δυτικούς (ταντρικοί-ινδουιστικοί) και ανατολικούς (τζαϊνιστικοί). Πέρα από την εξαιρετική αρχιτεκτονική τους, το ενδιαφέρον των επισκεπτών κεντρίζουν τα γλυπτά που διακοσμούν τους τοίχους τους, τα οποία αναπαριστούν θείες και ανθρώπινες φιγούρες σε αισθησιακές στάσεις. Περιλαμβάνουν μορφές θεοτήτων, ηρώων, ζώων και νυμφών με ιδιαίτερη πλαστικότητα στην κίνησή τους, δείγματα υψηλής γλυπτικής. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε τους σημαντικότερους ναούς του ανατολικού και του δυτικού συγκροτήματος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε παραδοσιακούς ινδικούς χορούς Κανταρίγια. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ - ΟΡΤΣΑ

Αναχώρηση οδικώς για την πόλη-φάντασμα Όρτσα με το φρούριό της, έδρα της δυναστείας Μπουντέλα κατά τη διάρκεια του ινδικού μεσαίωνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΡΤΣΑ -ΓΚΟΥAΛΙΟΡ - ΑΓΚΡΑ (διαδρομή με τραίνο)

Μετά την πρωινή επίσκεψή μας στο παλατιακό συγκρότημα του αυτοκράτορα Jehangir, θα αναχωρήσουμε για το Γκουάλιορ, μια πόλη με πολύπτυχη ιστορία και λαμπρά αξιοθέατα. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από το κολοσσιαίο του φρούριο, ένα από τα σημαντικότερα της Ινδίας. Τα θεμέλιά του ακουμπούν σε θρύλους και θαύματα και η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. "Μαργαριτάρι στο περιδέραιο των φρουρίων του Χιντουστάν" το αποκάλεσε ο Μπαμπούρ, ο ιδρυτής της δυναστείας των Μουγκάλ, όταν το επισκέφθηκε πριν πέντε αιώνες. Αν εντυπωσίασε έναν πολεμιστή της κλάσης του Μπαμπούρ, σίγουρα θα εντυπωσιάσει κι εμάς. Ντόπιοι και ξένοι κατακτητές το διεκδίκησαν και ξεδίπλωσαν τη σημαία τους στα τείχη του μετά από επικές μάχες.Δίπλα στον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στο φρούριο, κάνουμε στάση για να δούμε τους Τζαϊνιστές Τιρτανκάρα (προφήτες), που είναι σκαλισμένοι στον βράχο. Ο ένας φθάνει σχεδόν τα 20 μέτρα. Τα γυμνά αγάλματα, που ανήκουν στην ινδική παράδοση και μαρτυρούν ότι το Γκουάλιορ ήταν κέντρο τζαϊνιστικής λατρείας. Ο Μογγόλος αυτοκράτορας Μπαμπούρ όμως, ως καλός μουσουλμάνος, έδωσε εντολή να καταστρέψουν τα είδωλα. Σώθηκαν μερικά, έστω με σπασμένα κεφάλια και γεννητικά όργανα (αποκαταστάθηκαν αργότερα). Θα δούμε το παλάτι Γκουρζάρι Μαχάλ, που έκτισε ο Μαν Σινγκ Τομάρ για την αγαπημένη του γυναίκα, την Μρινιαγιάνι, που απαίτησε ξεχωριστή κατοικία για τον εαυτό της. Θα επισκεφθούμε επίσης το παλάτι Μαν Μαντίρ, οι εξωτερικοί τοίχοι του οποίου είναι στολισμένοι με μωσαϊκά που απεικονίζουν κίτρινες πάπιες, ελέφαντες και τίγρεις, τους δύο ναούς Σας Μπάχου και Τέλι Κα Μαντίρ του 9ου αιώνα, που συνδυάζει στοιχεία του βόρειου και του νότιου στυλ αρχιτεκτονικής, τον ναό του Ηλίου, καθώς και το μουσείο της δυναστείας των Σκίντια στο παλάτι Τζάϊ Βιλάζ, που κτίστηκε έχοντας ως πρότυπο τα ανάκτορα των Βερσαλλιών. Το υπόλοιπο παλάτι χρησιμοποιείται και σήμερα από τον μαχαραγιά του Γκουάλιορ και δεν είναι επισκέψιμο. Ένα άλλο γειτονικό παλάτι είναι το Ούσα Κιράν (Παλάτι των Ηλιαχτίδων της Αυγής). Κτίστηκε το 1902 σε στυλ αρ ντεκό και φιλοξένησε τον Γεώργιο Ε΄, τον βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας. Σήμερα είναι ξενοδοχείο της περίφημης αλυσίδας Τατζ. Μετά το πέρας της ξενάγησής μας θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο τραίνο για την Άγκρα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ

Η Άγκρα ταυτίζεται με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της δυναστείας των Μουγκάλ, των Τουρκομογγόλων κατακτητών, που από τα μέσα του 16ου αιώνα την χρησιμοποίησαν για μεγάλα διαστήματα ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας τους. Η ξενάγησή μας ξεκινάει σήμερα με το πιο γνωστό μνημείο αγάπης αλλά και ματαιοδοξίας στον κόσμο, το Ταζ Μαχάλ. Το εξαιρετικό αυτό κτίσμα δημιούργησε ο σουλτάνος Σαχ Τζαχάν μέσα σε έναν κήπο που παραπέμπει στον Κήπο του Παραδείσου του Κορανίου, ως μαυσωλείο στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους το 1631. Για την κατασκευή του, που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και ολοκληρώθηκε το 1653, συγκεντρώθηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες και αρχιτέκτονες από την Ινδία ως την Περσία. Το μαυσωλείο αυτό διακρίνεται για τις τέλειες αναλογίες, τις ένθετες διακοσμήσεις και τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμησή του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κόκκινο Φρούριο, έργο των αυτοκρατόρων Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν. Χτισμένο κοντά στον ποταμό Γιαμούνα, περιβάλλεται από διπλά τείχη, το ύψους των οποίων υπερβαίνει τα 20 μέτρα. Αποτελείται από σειρά παλατιών και κήπων συνθέτοντας μια ολόκληρη καστροπολιτεία. Εδώ ο Σαχ Τζαχάν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έγκλειστος από τον γιο του Άουρaνγκαζεπ. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με το μαυσωλείο Τσίνι Κα Ραούζα. Ο Mulla Shukrullah Shirazi ήταν πρωθυπουργός του Μογγόλου αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν και παράλληλα διάσημος ποιητής με το ψευδώνυμο "Allami". Θέλησε να οικοδομήσει το δικό του μαυσωλείο το 1639 και να επιμεληθεί ο ίδιος για τη διακόσμησή του. Η τεχνική που επέλεξε διαχέει αφειδώς στον χώρο φωτεινά χρώματα και σχέδια, γνωστά ως "Κα Rauza Chini". Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ - ΜΑΤΟΥΡΑ - ΒΡΙΝΤΑΒΑΝ - ΣΙΚΑΝΤΡΑ - ΑΓΚΡΑ

Η Ματούρα, η γενέτειρα του Κρίσνα, ως πόλη ιερή, προσελκύει πλήθη πιστών που προσέρχονται για να σβήσουν παλιές αμαρτίες και να κάνουν ένα βήμα προς τη μόκσα, τη λύτρωση από τον κύκλο της ζωής και του θανάτου. Ο θεός, σύμφωνα με τον μύθο, γεννήθηκε σε ένα κελί φυλακής. Γύρω από το κελί κτίστηκε ένα τεράστιο συγκρότημα, ο ναός της Γεννήσεως του Κρίσνα (Sri Krishna Janma Bhoomi), κορυφαίος χώρος λατρείας για τους Ινδουιστές. Στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, θα δούμε μια πλούσια συλλογή γλυπτών της σπουδαίας Σχολής της Ματούρας (1ος π.Χ. - 6ος μ.Χ. αιώνας), η οποία στηρίχθηκε σε μια στέρεη ντόπια παράδοση και εμπλουτίστηκε από επιρροές που προήλθαν από την ελληνιστική Σχολή της Γκαντάρας. Αυτές οι περίπου σύγχρονες σχολές, άλλαξαν τα δεδομένα σχετικά με την τέχνη και τον βουδισμό, όχι μόνο στην Ινδία αλλά και στην ευρύτερη Ασία. Συνεχίζουμε για το Βρινταβάν ("Άλσος με βασιλικούς"), την πόλη των ναών (λέγεται ότι εδώ υπάρχουν 5.000 ναοί), που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ιερού ποταμού Γιαμούνα. Στα άλση και τα λιβάδια της περιοχής πέρασε ο Κρίσνα τα νεανικά του χρόνια παίζοντας τη φλογέρα του δίπλα σε κοπάδια αγελάδων και χορεύοντας με τις βοσκοπούλες. Μέσα από στενά πολύβουα σοκάκια θα φθάσουμε σε χώρους λατρείας που κτίστηκαν πριν πεντακόσια χρόνια αλλά και πιο πρόσφατα. Οι ναοί Madan Mohan, Shri Radha Raman,Iskon Krishna Balarama Mandir, είναι μερικά από τα κοσμήματα του Βρίνταβαν, τα οποία θα επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας. Στη Σικάντρα, έξω από την Άγκρα, θα επισκεφθούμε τον τάφο του Άκμπαρ (Άκμπαρ σημαίνει Μέγας), του σημαντικότερου αυτοκράτορα της δυναστείας των Μουγκάλ. Ξεχωρίζει η επιβλητική πύλη από κόκκινο ψαμμίτη με ενθέσεις λευκού μαρμάρου, η οποία οδηγεί σε ένα μεγάλο κήπο περσικού στυλ (chahar bagh). Στο κέντρο του κήπου, η μετά θάνατον κατοικία του Άκμπαρ είναι τόσο μεγαλοπρεπής, όσο αρμόζει σε έναν πράγματι - και όχι απλώς κατ’ όνομα - μεγάλο αυτοκράτορα. Επιστροφή στην Άγκρα. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ - ΦΑΤΕΡΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ - ΑΜΠΑΝΕΡΙ - ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Τζαϊπούρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ρατζαστάν. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Φατεχπούρ Σικρί, την καστροπολιτείααπό κόκκινο ψαμμίτη που έκτισε ο Άκμπαρ εκεί όπου υπήρχε ένα χωριό, το Σίκρι, για να τιμήσει τον Σελίμ-ουντ-ντιν-Τσίστι, τον σούφι ασκητή που προέβλεψε ότι ο μέχρι τότε άτεκνος αυτοκράτορας θα αποκτούσε όχι μόνον ένα γιό, αλλά τρεις. Η πόλη περιλαμβάνει αίθουσα θησαυροφυλακίου, σχολείο, χώρους εκδηλώσεων, ξεχωρίζει όμως η αίθουσα του θρόνου με τη λίμνη που κατασκεύασε ο Άκμπαρ για τον μουσικό του, οι εξαιρετικές ικανότητες του οποίου έκαναν ακόμη και τα πουλιά να σιγούν για να ακούσουν τη μουσική του! Το Σούκρι ονομάστηκε Φάτεχπουρ, Πόλη της Νίκης, μετά τη νικηφόρο εκστρατεία του Άκμπαρ στο Γκουτζαράτ, χρησιμοποιήθηκε όμως ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του μόνο για 14 χρόνια, από το 1571 ως το 1585, πιθανότατα λόγω ανεπάρκειας νερού. Υπολογίζεται ότι το 1585 είχε περί τους 250.000 κατοίκους. Επόμενος σταθμός μας είναι το Αμπανέρι. Πρόκειται για μικρό, αγροτικό χωριουδάκι της επαρχίας Ρατζαστάν, που έχει στο εσωτερικό του ένα baori, δηλαδή έναν ταμιευτήρα νερού ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής με βαθμιαία μειούμενες κλίμακες. Με 3.500 σκαλιά και βάθος 20 μέτρα είναι από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα baori της Ινδίας. Από τον 9ο αιώνα που κατασκευάστηκε παρείχε νερό σε εποχές ξηρασίας και αποτελούσε χώρο κοινωνικών συναθροίσεων και τελετουργικού καθαρμού πριν την προσέλευση των πιστών στον παρακείμενο ναό της Χαρσάτ Μάτα, της θεάς της Χαράς και της Ευτυχίας, στην οποία ήταν αφιερωμένος. Συνεχίζουμε για Τζαϊπούρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ, ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΜΠΕΡ (Ανάβαση στο φρούριο με ελέφαντες, βόλτα με Ρίκσα, Τελετή Aarti)

Πρώτη μας επίσκεψη σήμερα θα είναι στο φρούριο της Αμπέρ, που ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Το βασίλειο της Αμπέρ δεν ήταν από τα σημαντικότερα του Ρατζαστάν. Απέκτησε όμως τεράστια ισχύ και πλούτο τον 16ο αιώνα, όταν ο ηγεμόνας του όχι μόνον δέχθηκε να συνεργαστεί με τον Άκμπαρ αλλά και να του δώσει μια πριγκίπισσα ως σύζυγο, υπό τον όρο ότι ο γιός που θα αποκτούσε ο αυτοκράτορας από αυτόν τον γάμο θα γινόταν διάδοχός του. Ο Άκμπαρ τήρησε την υπόσχεσή του και ο γιός αυτός, ο πρίγκιπας Σελίμ, ανέβηκε στο θρόνο ως Τζαχανγκίρ, "κατακτητής του κόσμου". Η λάμψη των παλατιών και το μεγαλείο του κάστρου της Αμπέρ δεν αφήνει αμφιβολία ότι οι εξ αγχιστείας συγγενείς και σύμμαχοι του Άκμπαρ είχαν προωθηθεί στις ανώτατες θέσεις της αυτοκρατορικής ιεραρχίας. Ο Μαν Σινγκ, που έκτισε το πρώτο παλάτι κατά τον 16ο αιώνα, ήταν ο αρχηγός του αυτοκρατορικού στρατού του Άκμπαρ. Το Ντιβάν - ι - Αμ (Χώρος Δημοσίων Ακροάσεων), η πύλη του Γκανέσα, το Σις Μαχάλ (Παλάτι των Καθρεπτών), οι κήποι με γεωμετρική διάταξη ξεχωρίζουν. Η αρχιτεκτονική και ο διάκοσμος ακολουθούν το ινδοϊσλαμικό στυλ που είχαν καθιερώσει οι Ινδο-τουρκο-μογγόλοι αυτοκράτορες. Συνεχίζουμε για το μαρμάρινο σύμπλεγμα μαυσωλείων των βασιλέων της Τζαϊπούρ, "Γκαϊτόρ". Το κενοτάφιο του διάσημου μαχαραγιά Μαντχό Σίνγκ Β΄, που παντρεύτηκε 5 συζύγους, είχε 18 ερωμένες, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει διάδοχο, κυριαρχεί στο πρώτο προαύλιο. Φυσικά ακολουθούν και άλλα κενοτάφια βασιλέων με σπουδαίες ιστορίες. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην Τζαϊπούρ, την επονομαζόμενη και "Ροζ Πόλη". Σύμφωνα με την παράδοση, το ροζ χρώμα συνδέεται με τη φιλοξενία και η πόλη πήρε το χρώμα αυτό το 1853, κατά την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα Alfred. Η πόλη κτίστηκε βάσει πολεοδομικού σχεδίου στις αρχές του 18ου αιώνα από τον σπουδαίο αστρονόμο, μαθηματικό και πολεμιστή μαχαραγιά Τζάι Σινγκ Β΄ για να γίνει πρωτεύουσα του οίκου των Κατσβάχα, όταν η παλιά πρωτεύουσα, η Αμπέρ, δεν κάλυπτε πλέον τις ανάγκες του βασιλείου.Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της πόλης με τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα των παλατιών των μαχαραγιάδων και το αστεροσκοπείο Jandar Mandar, που κατασκεύασε ο Τζάι Σινγκ ΙΙ το 1729. Θα δούμε επίσης το έμβλημα της πόλης, την πενταόροφη πρόσοψη του Hawa Mahal, γνωστού και ως "Παλάτι των Ανέμων". Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη όση και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάσθηκε. Το παλάτι αυτό κτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες. Η απογευματινή μας βόλτα στην πόλη με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (Ρίκσο) είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια γεύση από το κέντρο και τις πολύχρωμες αγορές της Τζαϊπούρ. Το ηλιοβασίλεμα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία "Αάρτι", κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο ή καμφορά, προσφέρεται σε μία ή περισσότερες θεότητες, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ - ΔΕΛΧΙ

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα του κράτους, το Δελχί. Το Παλιό και το Νέο Δελχί είναι στην πραγματικότητα δύο πόλεις που συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά. Το Παλιό Δελχί είναι πολύβουο, αποτελούμενο από ένα δίκτυο από στενούς δρόμους, με φθαρμένα σπίτια και μικροσκοπικά μαγαζιά, όπου ανακατεύονται οι φωνές των εμπόρων, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι βοϊδάμαξες, τα ποδήλατα, τα καρότσια και τα τρίκυκλα ποδήλατα (ρίκσα). Το Νέο Δελχί εγκαινιάστηκε επίσημα το 1931 και έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μια σύντομη περιήγηση σε μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης, θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα της. Διανυκτέρευση στο Δελχί.

13η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ (Ξενάγηση)

Αρχή της σημερινής μας ξενάγησης αποτελεί η παλιά πόλη. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Φρούριο, ένα υπέροχο κάστρο φτιαγμένο από κόκκινη πέτρα, αντίγραφο του αντίστοιχου στην Άγκρα, που κατασκευάσθηκε στο διάστημα 1639-1648. Σ΄ έναν ψηλό του πύργο ο Νεχρού ύψωσε στις 15/8/1947 την τρίχρωμη σημαία της Ανεξάρτητης Ινδίας από την Βρετανική κυριαρχία και κάθε χρόνο την ίδια ημέρα επαναλαμβάνεται η τελετή αυτή από τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Μεγάλο Τζαμί, το Τζάμα Μαστζίντ, που αποτελεί τη θρησκευτική έδρα της πολυπληθούς μουσουλμανικής ομάδας του Παλαιού Δελχί. Ακολουθούν επισκέψεις στο Rajghat, το σημείο αποτέφρωσης του Μαχάτμα Γκάντι μετά τη δολοφονία του το 1948. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Νέο Δελχί, περνώντας από τη δενδροφυτεμένη λεωφόρο Rajpath με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, το Κοινοβούλιο και την Πύλη των Ινδιών, που χτίστηκε στη μνήμη των Ινδών στρατιωτών - πεσόντων στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Θα επισκεφθούμε το κτίσμα-έμβλημα της πόλης, τον μιναρέ Κουτούμπ, με την περίτεχνη αρχιτεκτονική του διακόσμηση από αμμόλιθο και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με την επίσκεψη στον Τάφο του δεύτερου Μογγόλου αυτοκράτορα, του Χουμαγιούν, ένα εντυπωσιακό Μαυσωλείο στα αρχιτεκτονικά σχέδια του οποίου βασίστηκε το Ταζ Μαχάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ - ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι, απ΄ όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Σημείωση

Τα προγράμματα της Ινδίας έχουν ιδιαιτερότητες έναντι των άλλων προγραμμάτων, λόγω ιδιομορφίας της χώρας και της ζωής των κατοίκων της. Δεν είναι ταξίδια ξεκούρασης ή χαλάρωσης. Ο ταξιδιώτης πρέπει να επιλέξει την Ινδία, όταν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να γνωρίσει τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, τις παραδόσεις τους και τον πολιτισμό τους.

Οι συνθήκες του ταξιδιού είναι δύσκολες: δρόμοι που διανύονται αργά λόγω της μεγάλης συμφόρησης από κάθε λογής όχημα και ζώο, πτήσεις που ακυρώνονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο, οπότε οι αντίστοιχες διαδρομές πρέπει να γίνουν οδικά, εξαθλιωμένοι άνθρωποι που ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες. Το ταξίδι στην Ινδία απευθύνεται στον ενημερωμένο ταξιδιώτη. Η Ινδία είναι μια απαιτητική χώρα που αξιώνει σεβασμό, υπομονή, ανεκτικότητα, τεντωμένες κεραίες, γερό στομάχι!!!

Κατά τη γνώμη μας είναι μια μοναδική χώρα και το ταξίδι σ΄ αυτήν θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη σκέψη σας, αρκεί να είστε προετοιμασμένοι να αποδεχθείτε τις ιδιομορφίες της.

**Super Τιμή**

Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY

1.670 €

+ 585 €

Αναχώρηση 13.03 *- 15ημερο με Χόλι - ζητείστε μας το ειδικό πρόγραμμα !

                                           Σημαντική Παρατήρηση

Η τιμή  ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων

Στην σπάνια  περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99€ κατ’ άτομο

                                                                                            Έως 12 άτοκες δόσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
    Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* πολυτελείας σε όλες τις πόλεις εκτός από την Όρτσα το οποίο είναι το   καλύτερο που υπάρχει στην πόλη. ΟΛΑ τα τα ξενοδοχεία του προγράμματός μας είναι ΜΟΝΟ 5* deluxe ,και όχι απλά 5* Ινδικής κατηγοριοποίησης. Χρησιμοποιούμε μόνο τις αλυσίδες Marriott / Jaypee  / Hilton / Sheraton / Meridien  σε Αγκρα και Τζαιπουρ και Grand 5* deluxe στο Δελχί και όχι άλλα υποδεέστερα ξενοδοχεία δίνοντας τα σαν αντίστοιχα αυτών.
    Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
    Ινδικοί παραδοσιακοί χοροί "Κανταρίγια" στο Κατζουράχο
    Επίσκεψη στο καταπληκτικό μουσείο του πρίγκιπα της Ουαλίας και στα σπήλαια της νήσου Ελεφαντίνης
    Βόλτα με παραδοσιακά Rickshaw στο κέντρο της Τζαϊπούρ και στα Γκατς στο Βαρανάσι
    Επίσκεψη στο Μαυσωλείο "Τσίνι Κα Ραούζα" στην Άγκρα
    Επίσκεψη στα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ, "Γκαϊτόρ"
    Παρακολούθηση τελετής προσευχής (Άαρτι)
    Επίσκεψη στο "Baori", έναν διάσημο ταμιευτήρα νερού ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής στο Αμπχανέρι
     Επίσκεψη στο χωριό Αμπανέρι
     Επίσκεψη στο Σαρνάθ στο Βαρανάσι
    Επίσκεψη στο εντυπωσιακό κάστρο της Όρτσα
    Επίσκεψη στο Γκουάλιορ, τη Ματούρα και το Βρινταβάν
    Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
    Τοπικός έμπειρος ξεναγός
    Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
    Ασφάλεια αστικής ευθύνης
    Δωρεάν ταξιδιωτικός-βιβλίο στα ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
    Φόροι αεροδρομίων 695,00 ευρω, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
    Βίζα Ινδίας (πληροφορίες δείτε παρακάτω)

 

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι για την έκδοση Τουριστικής βίζας για την Ινδία από 01/03/2013 απαιτείται η φυσική παρουσία του ταξιδιώτη στην Ινδική Πρεσβεία, για την κατάθεση των δικαιολογητικών και λήψη δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 3, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 2107216227

Ώρες λειτουργίας

Παράδοση: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 11:00 *** αυστηρά με σειρά προτεραιότητας

Παραλαβή: Δευτέρα – Παρασκευή 15:30 – 16:30

Προσοχή! Οι αιτήσεις πρέπει να παραδίδονται συμπληρωμένες.

Το υπουργείο εξωτερικών της Ινδίας με απόφασή του για τη χορήγηση βίζας ζητά:

  1. Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες διάρκεια και με τουλάχιστον 2 κενές σελίδες για τις σφραγίδες θεωρήσεων άφιξης/αναχώρησης
  2. Την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση βίζας (*)  
  3. Δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες 5x5 βιομετρικές σε άσπρο φόντο
  4. Δακτυλικά αποτυπώματα που θα συνοδεύουν την αίτηση
  5. 2 φωτοτυπίες διαβατηρίου

(*) Εάν επιθυμείτε μπορούμε να συμπληρώσουμε εμείς την αίτησή σας

(απευθυνθείτε στο ταξιδιωτικό σύμβουλο που σας εξυπηρετεί)  

Επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανήλικους και σπουδαστές επικοινωνήστε με το γραφείο μας για περαιτέρω πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα γραφεία μας στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα Τηλ. 2103232800 Φαξ: 210 3232450) και στη Θεσσαλονίκη

( Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους, 54624 Θεσσαλονίκη, Τηλ 2310230001 Φαξ :2310230777 )

Σημείωση: Από την ανωτέρω διαδικασία εξαιρούνται παιδιά κάτω των 12 ετών και ηλικιωμένοι άνω των 70 όπου μπορούμε να βγάζουμε εμείς τη βίζα χωρίς να απαιτείται η παρουσία τους στην Πρεσβεία.