Skip to main content

ΛΑΟΣ - ΒΙΕΤΝΑΜ 24/12 Χριστουγεννα 2022 απο 2395

ΖΩΗΡΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  Ανόι, Ταμ Κοκ, Χάλονγκ Μπέι, Χουέ, Χρυσή γέφυρα (Ba Na Hills), Χόι Αν, Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν), Κου Τσι, Δέλτα Μεκόνγκ, Λουάνγκ Πραμπάνγκ, σπήλαια Πακ Ου  15 ΗΜΕΡΕΣ/12ΝΥΧΤΕΣ 

 

  • Προσφέρουμε υπερπολυτελή κρουαζιέρα στον κόλπο Χα Λονγκ, με διαμονή σε εξωτερικές καμπίνες, για να αποκομίσετε τις ομορφότερες εικόνες του τοπίου (όπως η Κατρίν Ντε Νεβ στο κινηματογραφικό Ινδοκίνα)
  • Επιλέξαμε διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία, που παίρνουν τα καλύτερα σχόλια επισκεπτών σε κάθε πόλη
  • Για ευκολία του προγράμματος, πετάμε απευθείας από Ανόι στην Αυτοκρατορική Χουέ, γλιτώνοντας χρόνο από άσκοπες διαδρομές και χωρίς να χρειαστεί η παραμονή μας στην πόλη, που πέραν των μνημείων της δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω
  • Επισκεπτόμαστε τον ομορφότερο τάφο του 2ου πιο αγαπημένου αυτοκράτορα της χώρας, Μιν Μανγκ, χώρος που επιμελήθηκε ο ίδιος ο αυτοκράτορας και χρησιμοποιούσε ως θερινή κατοικία μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του. Έτσι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει για να τελειώσει άμεσα αυτή η υπέροχη θερινή κατοικία που φαντάζει σαν ανθρώπινο σώμα από ψηλά και χαρίζει έναν υπέροχο περίπατο σε ένα εξωτικό τοπίο γεμάτο από κήπους, κανάλια και όμορφες γέφυρες
  • Προσφέρουμε γεύματα εντός των ξενοδοχείων, αλλά και σε διάσημα εστιατόρια της χώρας, για να μπορέσετε να δοκιμάσετε την μοναδική και γευστικότερη κουζίνα της Ασίας, από τα χέρια διάσημων Σεφ κάτι που κάνει άλλωστε (και όχι τυχαία) και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, στο ίδιο ακριβώς εστιατόριο - εργαστήριο μαθημάτων μαγειρικής του Χόι Αν και μέσα στο παλιό εργαστήριο Οπίου στη Σαγκάη
  • Σας διασκεδάζουμε παρακολουθώντας ένα παραδοσιακό σώου με μαριονέτες νερού και κάνοντας βόλτα με ποδηλατάμαξες στο κέντρο του Ανόι… Ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μία πρώτη ιδέα της πρωτεύουσας, με την άφιξή σας
  • Προσφέρουμε μία πλήρη ξενάγηση του Ανόι με επίσκεψη στην τελευταία ξυλοπόδαρη κατοικία του Χο Τσι Μιν, το Ναό της Λογοτεχνίας και πρώτο εθνικό πανεπιστήμιο, αφιερωμένο στον Κομφούκιο
  • Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω στην ομορφότερη Χρυσή Γέφυρα της χώρας που την κρατάνε δύο τεράστια χέρια και προσφέρει μία απαράμιλλη θέα στα καταπράσινα μαρμάρινα βουνά της περιοχής
  • Σας δείχνουμε με τον καλύτερο τρόπο τα ομορφότερα σημεία της Λουάνγκ Πραμπάνγκ, συμμετέχοντας πέραν των εκδρομών και στη μυσταγωγία της πρωινής δέησης των μοναχών
  • Οι έμπειροι αρχηγοί μας, είναι πολύ καλοί γνώστες του προορισμού και είναι πρόθυμοι με τις γνώσεις τους, να συμβάλουν για να έχετε το αρτιότερο ταξίδι που θα μπορούσατε να φανταστείτε!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Ανόι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι.

 

Ημέρα 2η: Άφιξη Ανόι - Καλωσόρισμα με βόλτα από ποδηλατάμαξες & βλέποντας μία παράσταση με μαριονέτες νερού (Δ)

Άφιξη στο Ανόι. Τι καλύτερο για ένα σύντομο καλωσόρισμα, κάνοντας μία χαλαρωτική ποδηλατάδα στην παλιά πόλη με τα περίφημα Cyclo (ποδηλατάμαξες) και παρακολουθώντας αναπαυτικά μία εντυπωσιακή μικρή παράσταση με μαριονέτες στο νερό. Έχοντας πάρει μία σύντομη πρώτη γεύση από το Βιετνάμ, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση.

 

Ημέρα 3η: Ανόι - Χόα Λου -Ταμ Κοκ-Ανόι (Π/Γ)

Μετά το πρωινό θα ταξιδέψουμε νότια και συγκεκριμένα στα ερείπια της αρχαίας πρωτεύουσας Χόα Λου για να θαυμάσουμε τους Ναούς αφιερωμένους στους Βασιλείς Ντιν & Λι. Ο περιβάλλον χώρος είναι όμορφα διακοσμημένος από ιβίσκους λωτούς και πλουμέριες, χαρίζοντας ένα μοναδικό άρωμα στον αέρα. Θα ακολουθήσει μία βόλτα με τα παραδοσιακά «σαμπάν» που τα κωπηλατούν με τα πόδια στο υπέροχο τοπίο του χερσαίου Χα Λονγκ (ένα μοναδικό τοπίο από καταπράσινους ασβεστόλιθους που ξεπροβάλουν στον ορίζοντα).

Επιστροφή στο Ανόι και χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στην παλιά πόλη.

 

Ημέρα 4η: Ανόι - Κρουαζιέρα στο Χα Λονγκ με πλοίο 5* (Διανυκτέρευση εντός του πλοίου) (Π/Γ/Δ)

Προβλέποντας να έχουμε μαζί μας μόνο ένα σακίδιο με τα απαραίτητα για 3 νύχτες, θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή μέσα από το Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού, θα φτάσουμε στο θεαματικότερο φυσικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, τον περίφημο «Κόλπο του Κατερχόμενου Δράκου» Χα Λονγκ.

Καταπράσινοι ασβεστολιθικοί βράχοι και εντυπωσιακά σπήλαια συμπληρώνουν μοναδικά το τοπίο, προσφέροντας συναρπαστικές εικόνες. Επιβίβαση σε παραδοσιακό 5* ξύλινο ιστιοφόρο και γνωριμία με το πλήρωμα. Ακολουθεί γεύμα στο πλοίο και στάση σε ένα παραθαλάσσιο χωριό, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα σχολείο, καθώς και καλλιέργεια μαργαριταριών - και όλα αυτά με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάνς) ή καγιάκ. Κατά την απογευματινή ώρα το πλοίο για να σας χαλαρώσει μέχρι το δείπνο, προσφέρει με την αγορά ενός κοκτέιλ, άλλο ένα δώρο στο κατάστρωμα, ατενίζοντας το δειλινό σε ένα μοναδικό τοπίο. Ακολουθούν μαθήματα τοπικής κουζίνας και ένα εντυπωσιακό δείπνο στο εστιατόριο ενός 5* πλοίο. Και η νύχτα συνεχίζεται με βραδινό ψάρεμα.

 

Ημέρα 5η: Κρουαζιέρα στον κόλπο Χα Λονγκ – Ανόι (ξενάγηση) - πτήση για Λουάνγκ Πραμπάνγκ (Λάος) (Π/Μ/Δ)

Μετά την πρωινή γυμναστική Τάι Τσι στα χρώματα της ανατολής, ακολουθεί ελαφρύ πρωινό και επίσκεψη σε ένα εντυπωσιακό σπήλαιο του Χα Λονγκ με καταπληκτική θέα στον κόλπο (σαν φωταγωγημένο αμφιθέατρο σε διάφορες αποχρώσεις). Θα συνεχίσουμε με ένα γεύμα (τύπου μπραντς) εντός του πλοίου, μέχρι την αποχώρησή μας στις 11.00 το πρωί. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στο παλιό κέντρο της πόλης και στη λίμνη Χόαν Κίεμ, μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και πτήση για το καταπράσινο Λάος και συγκεκριμένα για την πιο καλοδιατηρημένη παραδοσιακή πόλη της νοτιοανατολικής Ασίας, το Λουάνγκ Πραμπάνγκ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Δείπνο θα δοθεί κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. 

 

Ημέρα 6η: Λουάνγκ Πραμπάνγκ - Καταρράκτης Κουανγκσί - Ξενάγηση πόλης (Π/Γ)

Ακολουθώντας τα δασικά μονοπάτια θα φτάσετε στον καταρράκτη Κουανγκσί, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά του και στις μικρές λίμνες που σχηματίζονται. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις αρκούδες της περιοχής μέσα στο πάρκο τους. Κατά την επιστροφή θα επισκεφθείτε μικρά παραδοσιακά χωριά που κατασκευάζουν καλαίσθητα χειροτεχνήματα. Στο κέντρο της πόλης θα δείτε τον παλαιότερο ναό Wat Sene και τον μαγευτικό Wat Xiengthong με τις χαμηλές στέγες του, αντιπροσωπευτικά μνημεία της κλασικής αρχιτεκτονικής του Λάος. Ακολουθεί επίσκεψη στο βασιλικό ανάκτορο που λειτουργεί ως μουσείο και φιλοξενεί ενδιαφέροντα αντικείμενα. Στάση για πικ νικ και στη συνέχεια ανάβαση στην κορυφή του λόφου Phousi, για να δείτε την επιχρυσωμένη Στούπα και να θαυμάσετε μία μοναδική θέα της πόλης και του ποταμού Μεκόνγκ στα χρώματα του δειλινού. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο μεγάλο απογευματινό τοπικό παζάρι, που στήνεται μπροστά από τα ανάκτορα, στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 7η: Λουάνγκ Πραμπάνγκ - Σπήλαια Πακ Ου - Πτήση για Ανόι (Π/Γ)

Νωρίς το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στη θρησκευτική ιεροτελεστία προσφοράς ρυζιού στους μοναχούς. Ακολουθεί πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μετάβαση στον "Πατέρα των ποταμών", τον Μεκόνγκ. Ακολουθεί επιβίβαση σε πλοιάριο και επίσκεψη στα μυστηριώδη σπήλαια Πακ Ου, γεμάτα με χιλιάδες επιχρυσωμένα αγάλματα του Βούδα σε διάφορες μορφές. Γεύμα θα δοθεί κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Προαιρετικά (καιρού επιτρέποντος) μπορείτε να κάνετε μία μοναδική διαδρομή στις εξωτικές όχθες του ποταμού πάνω σε ελέφαντα. Η διαδρομή είναι συγκλονιστική!

Ακολουθεί απογευματινή πτήση για το Ανόι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 8η: Ανόι - Ξενάγηση πόλης - Συγκρότημα Χο Τσι Μιν - Πτήση Χουέ  (Π/Γ)

Μετά το πρωινό, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το συγκρότημα του "θείου Χο" (Χο Τσι Μιν) με το προεδρικό μέγαρο, τις κατοικίες και τα διάφορα άλλα κτίρια. Εκεί θα διαπιστώσουμε την επιθυμία του για έναν λιτό τρόπο ζωής και όχι διαμονή στα τοπικά ανάκτορα. Βλέποντας από κοντά το ξυλοπόδαρο οικοδόμημα που του έχτισαν οι συγχωριανοί του, θα γνωρίσουμε επίσης την ευρύτερη περιοχή των ανακτόρων με τους κήπους και την παγόδα που στηρίζεται σε μία κολώνα. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στον εντυπωσιακό Ναό της Λογοτεχνίας και στο πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ, αφιερωμένο στον Κομφούκιο και στο διάσημο Εθνολογικό μουσείο. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο κέντρο της χώρας και συγκεκριμένα στην αυτοκρατορική Χουέ. Μεταφορά και διαμονή σε τοπικό ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 9η: Χουέ - Αυτοκρατορικός Τάφος - Απαγορευμένη πόλη - Χόι Αν (Π/Γ)

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο με κατεύθυνση το κεντρικό Βιετνάμ και την αυτοκρατορική πόλη Χουέ. Φτάνοντας στην Αυτοκρατορική Χουέ, θα αρχίσουμε με την επίσκεψή μας στον τάφο του δεύτερου και πιο αγαπητού αυτοκράτορα Minh Mang, στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε (με ηλεκτρικά αμαξάκια, για περισσότερη άνεση), στην αρχαία οχυρωμένη ακρόπολη και πρώην ανάκτορο (που θυμίζει την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου). Ακολουθεί η μεταφορά μας στο Χόι Αν σε παραλιακό πολυτελές ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 10η: Χόι Αν – Χρυσή Γέφυρα και περιήγηση πόλης (Π/Δ)

Κατά την πρωινή μας εκδρομή, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω στην ομορφότερη Χρυσή Γέφυρα της χώρας που την κρατάνε δύο τεράστια χέρια και προσφέρει μία απαράμιλλη θέα στα καταπράσινα μαρμάρινα βουνά της περιοχής. Αδράξτε την ευκαιρία και απολαύστε το θεματικό πάρκο της περιοχής που θα σας θυμίσει Ντίσνεϋλαντ, δείτε από κοντά τους κήπους της αγάπης και το γαλλικό κελάρι και ψυχαγωγηθείτε με τον καλύτερο τρόπο στις εγκαταστάσεις του πάρκου.

Επιστροφή στο Χόι Αν, για να περιηγηθούμε στο ιστορικό κινεζικό και ιαπωνικό κέντρο με την 400 ετών κλειστή ιαπωνική γέφυρα, τον κινεζικό ναό της Θεάς της Θάλασσας και την τοπική αγορά τροφίμων. Ακολουθεί στάση για δείπνο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 11η: Χόι Αν – Πτήση για Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν) (Π/Δ)

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε το μπάνιο σας στη θάλασσα. Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ντανάνγκ και πτήση για τη Σαϊγκόν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο.

 

Ημέρα 12η: Τούνελ Κου Τσι - Ξενάγηση Χο Τσι Μιν (Π/Δ)

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το γνωστό από τον πόλεμο του Βιετνάμ «Κου Τσι», όπου θα ξεναγηθούμε στα περίφημα δαιδαλώδη υπόγεια τούνελ, τα οποία κατά τη διάρκεια του πολέμου αποτελούσαν κρησφύγετο των Βιετκόνγκ. Θα συνεχίσουμε για το κέντρο της Σαϊγκόν, για να ξεναγηθούμε στο κέντρο της πόλης και έτσι να γνωρίσουμε τη Παναγία των Παρισίων, το κεντρικό ταχυδρομείο του Άιφελ, την γαλλική Όπερα, τον μεγάλο πεζόδρομο και την γεμάτη από μικρομάγαζα διάσημη τοπική αγορά Μπεν Ταν. Δείπνο θα δοθεί κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

 

Ημέρα 13η: Χο Τσι Μιν - Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ (Π/Γ)

Πρωινή δίωρη διαδρομή για τη νότια επαρχία Μάι Το, που βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Φτάνοντας, θα κάνουμε μία βαρκάδα σε παραπόταμο του μεγάλου ποταμού και θα απολαύσουμε τη διαδρομή στο καταπράσινο κανάλι, για να δούμε πώς ψαρεύουν οι ντόπιοι με παραδοσιακό τρόπο. Θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό εργαστήριο επεξεργασίας καρύδας και κατασκευής καραμέλας. Θα συνεχίσουμε τη βαρκάδα μας μέσα από ένα πυκνό φοινικόδασος. Γεύμα θα δοθεί κατά την διάρκεια της εκδρομής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Μην ξεχάσετε να παρακολουθήσετε (προαιρετικά) μια συγκλονιστική παράσταση "Α Ο" στο μέγαρο της όπερας, από τον χορογράφο του Cirque de Soleil.

 

Ημέρα 14η: Χο τσι Μιν - Πτήση επιστροφής (Π)

Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, μπροστά από την γαλλική όπερα και το άγαλμα του Χο Τσι Μιν. Η αγορά Μπεν Ταν, είναι επίσης ένα καλό μέρος για αγορές σε παραδοσιακά αναμνηστικά και για τον περίφημο καφέ της νυφίτσας «Weasel coffee». Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής

 

Ημέρα 15η: Άφιξη στην Αθήνα

Πρωινή ανταπόκριση και άφιξη στην Αθήνα.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημ/νία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

24/12

Αθήνα – Κων/λη

TΚ1844

21:40

00:15*

25/12

Κων/λη – Ανόι

TΚ 164

02:05

15:25

06/01

Σαϊγκόν – Κων/λη

TΚ 163

22:15

05:55*

07/01

Κων/λη – Αθήνα

TΚ1845

08:10

08:35

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Διαμονή

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

ΛΑΟΣ – ΒΙΕΤΝΑΜ

 

15 ημέρες

HB

4*sup, 5*

24/12

2.395

+795

980

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Εξασφαλισμένα διεθνή αεροπορικά εισιτήρια (οικονομικής θέσης) μέσω ενδιάμεσου σταθμού σε πτήσεις της Turkish
  • Εσωτερικές πτήσεις (Ανό ι -Λουάνγκ Πραμπάνγκ - Ανόι & Ανόι - Χουέ & Ντανάνγκ - Σαϊγκόν)
  • Μία (1) κύρια αποσκευή 20 κιλών ανά άτομο
  • Μεταφορές - εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα  
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Ανόι σε μπουτίκ ξενοδοχείο 4*sup (τύπου The Q)
  • Μία (1) διανυκτέρευση σε παραδοσιακό πλοίο 5* στον κόλπο Χα Λονγκ
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Λουάνγκ Πραμπάνγκ (Λάος) σε ξενοδοχείο 5*
  • Μία (1) διανυκτέρευση σε μπουτίκ 4*sup ξενοδοχείο στη Χουέ (τύπου Eldora)
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στο Χόι Αν
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στη Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν)
  • 11 πρωινά (Π), 6 Γεύματα (Γ), 1 Μπραντς (Μ), 6 δείπνα (Δ)
  • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
  • Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Κόστος έκδοσης βίζας Βιετνάμ 95 δολάρια (για πολλαπλή είσοδο στο Βιετνάμ & απλή για Λάος).
  • Τυχόν τοπικοί δημοτικοί, φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 

  • Ο ναύλος περιλαμβάνει το κόστος μίας κύριας αποσκευής & μίας χειραποσκευής
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.