Skip to main content

ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΙ ΒΙΕΤΝΑΜ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 21/01/2023 ΑΠΟ 1590

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 21/01   δειτε τα 2 συνδυαζομενα προγραμματα εδω:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΕΤΝΑΜ 

ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΠΙ ΣΕ ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ανόι, Χάλονγκ Μπέι, Χουέ, Χρυσή γέφυρα (Ba Na Hills), Χόι Αν, Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν), Κου Τσι, Δέλτα Μεκόνγκ  

11 ΗΜΕΡΕΣ / 8 ΝΥΧΤΕΣ από 1.590€

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ LUNAR  21/01

 

  • Προσφέρουμε υπερπολυτελή κρουαζιέρα στον κόλπο Χα Λονγκ, με διαμονή σε εξωτερικές καμπίνες, για να αποκομίσετε τις ομορφότερες εικόνες του τοπίου (όπως η Κατρίν Ντε Νεβ στο κινηματογραφικό Ινδοκίνα).
  • Επιλέξαμε διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία, που παίρνουν τα καλύτερα σχόλια επισκεπτών τους σε κάθε πόλη.
  • Για ευκολία του προγράμματος, πετάμε απευθείας από Ανόι στην Αυτοκρατορική Χουέ, γλιτώνοντας χρόνο από άσκοπες διαδρομές και χωρίς να χρειαστεί η παραμονή μας στην πόλη, που πέραν των μνημείων της δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω.
  • Επισκεπτόμαστε τον ομορφότερο τάφο του 2ου πιο αγαπημένου αυτοκράτορα της χώρας, Μιν Μανγκ, χώρος που επιμελήθηκε ο ίδιος ο αυτοκράτορας και χρησιμοποιούσε ως θερινή κατοικία μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του. Έτσι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει για να τελειώσει άμεσα αυτή η υπέροχη θερινή κατοικία που φαντάζει σαν ανθρώπινο σώμα από ψηλά και χαρίζει έναν υπέροχο περίπατο σε ένα εξωτικό τοπίο γεμάτο από κήπους, κανάλια και όμορφες γέφυρες.
  • Προσφέρουμε γεύματα εντός των ξενοδοχείων, αλλά και σε διάσημα εστιατόρια της χώρας, για να μπορέσετε να δοκιμάσετε τη μοναδική-γευστικότερη κουζίνα της Ασίας, από τα χέρια διάσημων Σεφ- κάτι που κάνει άλλωστε (και όχι τυχαία) και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, στο ίδιο ακριβώς εστιατόριο-εργαστήριο μαθημάτων μαγειρικής του Χόι Αν και μέσα στο παλιό εργαστήριο Οπίου στη Σαγκάη.    
  • Σας διασκεδάζουμε βλέποντας ένα παραδοσιακό σώου με μαριονέτες νερού και κάνοντας βόλτα με ποδηλατάμαξες στο κέντρο του Ανόι… Ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μία πρώτη ιδέα της πρωτεύουσας, με την άφιξή σας.
  • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μελετηθεί ειδικά για να προσφέρει ημέρες ξεκούρασης, χαλάρωσης και διακοπών στην καρδιά της χώρας, κάνοντας θαλάσσια μπάνια, αλλά προσφέροντας και τη δυνατότητα επέκτασης στο Σιέμ Ριπ, βλέποντας έτσι τον μεγαλύτερο ναό του κόσμου μέχρι και το πνιγμένο δάσος δίπλα από τη λίμνη Τόνλε Σαπ.
  • Προσφέρουμε μία πλήρη ξενάγηση του Ανόι με επίσκεψη στην τελευταία ξυλοπόδαρη κατοικία του Χο Τσι Μιν, το Ναό της Λογοτεχνίας και πρώτο εθνικό πανεπιστήμιο, αφιερωμένο στον Κομφούκιο.
  • Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω στην ομορφότερη Χρυσή Γέφυρα της χώρας που την κρατάνε δύο τεράστια χέρια και προσφέρει μία απαράμιλλη θέα στα καταπράσινα βουνά της περιοχής.
  • Προσφέρουμε πέραν του πλούσιου ταξιδιωτικού μας οδηγού, ένα πλούσιο ενημερωτικό “Do it like a local” , για να μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας, ακολουθώντας τις συνήθειες των ντόπιων για διασκέδαση και αγορές.
  • Οι έμπειροι αρχηγοί μας, είναι πολύ καλοί γνώστες του προορισμού και είναι πρόθυμοι με τις γνώσεις τους, να συμβάλουν για να έχετε το αρτιότερο ταξίδι που θα μπορούσατε να φανταστείτε! 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Χο Τσι Μιν.

Ημέρα 2η: Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν)-Τούνελ Κου Τσι (Δ)

Λόγω της πρωινής άφιξης και παραλαβής δωματίων μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο γνωστό από τον πόλεμο του Βιετνάμ «Κου Τσι», όπου θα επισκεφθούμε τα περίφημα δαιδαλώδη υπόγεια τούνελ, τα οποία κατά τη διάρκεια του πολέμου, αποτελούσαν κρησφύγετο των Βιετκόνγκ. Θα συνεχίσουμε για το κέντρο της Σαϊγκόν για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και χρόνος για ξεκούραση.

Ημέρα 3η: Χο Τσι Μιν–Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ – Ξενάγηση Χο Τσι Μιν (Π/Γ)

Πρωινή δίωρη διαδρομή για τη νότια επαρχία Μάι Το, που βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Φθάνοντας, θα κάνουμε μία βαρκάδα σε παραπόταμο του μεγάλου ποταμού και θα απολαύσουμε τη διαδρομή στο καταπράσινο κανάλι, για να δούμε πώς ψαρεύουν οι ντόπιοι με παραδοσιακό τρόπο. Θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό εργαστήριο επεξεργασίας καρύδας και κατασκευής καραμέλας. Θα συνεχίσουμε τη βαρκάδα μας μέσα από ένα πυκνό φοινικόδασος. Κατά την επιστροφή μας στο Χο Τσι Μιν, θα κάνουμε μία πανοραμική ξενάγηση της πόλης, για να δούμε την Παναγία των Παρισίων, το κεντρικό ταχυδρομείο του Άιφελ, την γαλλική Όπερα, τον μεγάλο πεζόδρομο και την γεμάτη από μικρομάγαζα διάσημη τοπική αγορά Μπεν Ταν. Γεύμα θα δοθεί κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, μπροστά από την γαλλική όπερα και το άγαλμα του Χο Τσι Μιν. Η αγορά Μπεν Ταν, είναι επίσης ένα καλό μέρος για αγορές σε παραδοσιακά αναμνηστικά και για τον περίφημο καφέ της νυφίτσας «Weasel coffee». Μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε (προαιρετικά) μια συγκλονιστική παράσταση "Α Ο" στο μέγαρο της όπερας, από τον χορογράφο του Cirque de Soleil.

Ημέρα 4η: Σαϊγκόν–Χουέ (Αυτοκρατορικός τάφος - Απαγορευμένη πόλη) – Χόι Αν (Π/Γ)

Πρωινό σε πακέτο και έχοντας πρωινή πτήση με κατεύθυνση το κεντρικό Βιετνάμ, θα φτάσουμε στην αυτοκρατορική πόλη Χουέ. Φτάνοντας στη Χουέ, θα επισκεφθούμε τον τάφο του δεύτερου και πιο αγαπητού αυτοκράτορα Minh Mang, στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε (με ηλεκτρική αμαξάδα, για περισσότερη άνεση), στην αρχαία οχυρωμένη ακρόπολη και πρώην ανάκτορο (που θυμίζει την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου).

Συνεχίζουμε για το γραφικό Χόι Αν, για να δούμε το ιστορικό κινεζικό και ιαπωνικό κέντρο με την 400 ετών κλειστή ιαπωνική γέφυρα, τον κινεζικό ναό της Θεάς της Θάλασσας και την τοπική αγορά τροφίμων. (Γεύμα θα δοθεί κατά τη διάρκεια της ξενάγησης). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 5η: Χόι Αν – Χρυσή γέφυρα (Π/Γ)

Κατά την πρωινή μας εκδρομή, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω στην ομορφότερη Χρυσή Γέφυρα της χώρας που την κρατάνε δύο τεράστια χέρια και προσφέρει μία απαράμιλλη θέα στα καταπράσινα μαρμάρινα βουνά της περιοχής. Αδράξτε την ευκαιρία και απολαύστε το θεματικό πάρκο της περιοχής που θα σας θυμίσει Ντίσνευλαντ, δείτε από κοντά τους κήπους της αγάπης και το Γαλλικό κελάρι και ψυχαγωγηθείτε με τον καλύτερο τρόπο στις εγκαταστάσεις του πάρκου.

Γεύμα θα δοθεί κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας στη παραλιακή πλευρά της περιοχής.

Ημέρα 6η: Χόι Αν (Π/Δ)

Ελεύθερη μέρα για να απολαύσετε τη θάλασσα και να χαλαρώσετε στις εξωτικές παραλίες της περιοχής. Εκμεταλλευτείτε τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου σας και απολαύστε το κολύμπι στη θάλασσα, με τις καλύτερες ανέσεις. Το ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις για το ιστορικό κέντρο του Χόι Αν. Κάντε μία βραδινή βόλτα και θαυμάστε τα πολυάριθμα πλεούμενα τάματα που ανάβουν στα κανάλια της πόλης. Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 7η: Χόι Αν – Ανόι  (Π/Δ)

Ημέρα ελεύθερη, μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο της Ντα Νανγκ & πτήση για Ανόι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 8η: Ανόι – Συγκρότημα Χο Τσι Μιν – Κρουαζιέρα από τον κόλπο Χα Λονγκ σε πλοίο 5* (Διανυκτέρευση εντός του πλοίου) (Π/Γ/Δ)

Προβλέποντας να έχουμε μαζί μας μόνο ένα σακίδιο με τα απαραίτητα δύο ημερών, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το συγκρότημα του "θείου Χο" (Χο Τσι Μιν) με το προεδρικό μέγαρο, τις κατοικίες και τα διάφορα άλλα κτίρια. Εκεί θα διαπιστώσουμε την επιθυμία του για έναν λιτό τρόπο ζωής και όχι διαμονή στα τοπικά ανάκτορα. Βλέποντας από κοντά το ξυλοπόδαρο οικοδόμημα που του έχτισαν οι συγχωριανοί του, θα γνωρίσουμε επίσης την ευρύτερη περιοχή των ανακτόρων με τους κήπους και την παγόδα που στηρίζεται σε μία κολώνα και ακολουθώντας τη διαδρομή μέσα από το Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού, θα φτάσουμε στο θεαματικότερο φυσικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, τον περίφημο «Κόλπο του Κατερχόμενου Δράκου» Χα Λονγκ. Καταπράσινοι ασβεστολιθικοί βράχοι και εντυπωσιακά σπήλαια συμπληρώνουν μοναδικά το τοπίο, προσφέροντας συναρπαστικές εικόνες. Επιβίβαση σε παραδοσιακό 5* ξύλινο ιστιοφόρο και γνωριμία με το πλήρωμα. Ακολουθεί γεύμα στο πλοίο και στάση σε ένα παραθαλάσσιο χωριό, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα σχολείο, καθώς και καλλιέργεια μαργαριταριών - και όλα αυτά με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάνς) ή καγιάκ. Κατά την απογευματινή ώρα το πλοίο για να σας χαλαρώσει μέχρι το δείπνο, προσφέρει με την αγορά ενός κοκτέιλ, άλλο ένα δώρο στο κατάστρωμα, ατενίζοντας το δειλινό σε ένα μοναδικό τοπίο. Ακολουθούν μαθήματα τοπικής κουζίνας και ένα εντυπωσιακό δείπνο στο εστιατόριο ενός 5* πλοίου. Και η νύχτα συνεχίζεται με βραδινό ψάρεμα.

Ημέρα 9η: Κρουαζιέρα στον Κόλπο Χα Λονγκ – Ανόι (Ξενάγηση) (Π/Δ)

Μετά την πρωινή γυμναστική Τάι Τσι στα χρώματα της ανατολής, ακολουθεί ελαφρύ πρωινό και επίσκεψη σε ένα εντυπωσιακό σπήλαιο του Χα Λονγκ με καταπληκτική θέα στον κόλπο (σαν φωταγωγημένο αμφιθέατρο σε διάφορες αποχρώσεις). Ώρα χαλάρωσης, μέχρι την αποχώρησή μας στις 11.00 το πρωί. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στο κέντρο της πόλης, με έμφαση στον εντυπωσιακό Ναό της Λογοτεχνίας και στο πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ, αφιερωμένο στον Κομφούκιο. Κάντε τις τελευταίες σας αγορές με αναμνηστικά και απολαύστε τον ελεύθερο χρόνο σας στην παλιά πόλη. Εμείς θα σας διασκεδάσουμε κάνοντας μία χαλαρωτική ποδηλατάδα στην παλιά πόλη με τα περίφημα Cyclo (ποδηλατάμαξες) και παρακολουθώντας αναπαυτικά μία εντυπωσιακή μικρή παράσταση με μαριονέτες νερού.

Δείπνο θα δοθεί κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η: Ανόι – Αθήνα (πτήση επιστροφής)  (Π)

Πρωινό ελεύθερο μέχρι την απογευματινή μας μεταφορά στο αεροδρόμιο και για την πτήση επιστροφής.

Ημέρα 11η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημ/νία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

21/01

Αθήνα – Σιγκαπούρη

TR 713

10:55

03:30*

22/01

Σιγκαπούρη – Σαϊγκόν

TR 304

07:35

08:30

30/01

Ανόι – Σιγκαπούρη

TR 309

19:25

00:05

31/01

Σιγκαπούρη – Αθήνα

TR 712

03:00

09:25

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Διαμονή

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Πανόραμα Βιετνάμ

 

11 ημέρες

BB + 10 γεύματα

4*sup, 5*

21/01

1.590

+590

960

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω ενδιάμεσου σταθμού σε πτήσεις της Scoot (θυγατρική της Singapore), με τα νέας τεχνολογίας αεροσκάφη dreamliner της Boeing με μία (1) κύρια αποσκευή 20 κιλών ανά άτομο
  • Ένα κυρίως μενού για τις μεγάλες πτήσεις Αθήνα – Σιγκαπούρη – Αθήνα
  • 2 (δύο) διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχείο στη Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν)
  • 3 (τρεις) διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχείο στο Χόι Αν
  • 1 (μία) διανυκτέρευση σε παραδοσιακό πλοίο 5* στον κόλπο Χα Λονγκ
  • 2 (δύο) διανυκτερεύσεις στο Ανόι σε μπουτίκ ξενοδοχείο 4* superior
  • 8 πρωινά (Π), 4 Γεύματα (Γ), 6 δείπνα (Δ)
  • Μεταφορές - εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
  • Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλο το ταξίδι
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Κόστος έκδοσης βίζας Βιετνάμ 25 ευρώ (για απλή είσοδο), πληρώνονται στο γραφείο μας.
  • Τυχόν τοπικοί δημοτικοί, φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • Υπάρχει περίπτωση υποχρεωτικού γκαλά την παραμονή πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο, κάτι που θα ανακοινωθεί μόλις λάβουμε ενημέρωση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Το πρόγραμμα συνδυάζεται με το Βιετνάμ-Καμπότζη. Έτσι οι πελάτες έχουν μία νύχτα στο Χόι Αν και αναχωρούν για Σιέμ Ριπ, κάνοντας εκεί ένα τριήμερο πρόγραμμα και ξαναενώνονται στο Ανόι!

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.

 


 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ 

Ανόι, Χάλονγκ Μπέι, Χουέ, Χρυσή γέφυρα (Ba Na Hills), Χόι Αν, Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν), Κου Τσι, Δέλτα Μεκόνγκ, Σιεμ Ριπ  

 11 ΗΜΕΡΕΣ / 8 ΝΥΧΤΕΣ από 2.350€    ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ LUNAR  21/01

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Προσφέρουμε υπερπολυτελή κρουαζιέρα στον κόλπο Χα Λονγκ, με διαμονή σε εξωτερικές καμπίνες, για να αποκομίσετε τις ομορφότερες εικόνες του τοπίου (όπως η Κατρίν Ντε Νεβ στο κινηματογραφικό Ινδοκίνα).
  • Επιλέξαμε διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία, που παίρνουν τα καλύτερα σχόλια επισκεπτών τους σε κάθε πόλη.
  • Για ευκολία του προγράμματος, πετάμε απευθείας από Ανόι στην Αυτοκρατορική Χουέ, γλιτώνοντας χρόνο από άσκοπες διαδρομές και χωρίς να χρειαστεί η παραμονή μας στην πόλη, που πέραν των μνημείων της δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω.
  • Επισκεπτόμαστε τον ομορφότερο τάφο του 2ου πιο αγαπημένου αυτοκράτορα της χώρας, Μιν Μανγκ, χώρος που επιμελήθηκε ο ίδιος ο αυτοκράτορας και χρησιμοποιούσε ως θερινή κατοικία μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του. Έτσι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει για να τελειώσει άμεσα αυτή η υπέροχη θερινή κατοικία που φαντάζει σαν ανθρώπινο σώμα από ψηλά και χαρίζει έναν υπέροχο περίπατο σε ένα εξωτικό τοπίο γεμάτο από κήπους, κανάλια και όμορφες γέφυρες.
  • Προσφέρουμε γεύματα σε διάσημα εστιατόρια της χώρας, για να μπορέσετε να δοκιμάσετε τη μοναδική-γευστικότερη κουζίνα της Ασίας, από τα χέρια διάσημων Σεφ- κάτι που κάνει άλλωστε (και όχι τυχαία) και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, στο ίδιο ακριβώς εστιατόριο-εργαστήριο μαθημάτων μαγειρικής του Χόι Αν και μέσα στο παλιό εργαστήριο Οπίου στη Σαγκάη.
  • Σας διασκεδάζουμε βλέποντας ένα παραδοσιακό σώου με μαριονέτες νερού και κάνοντας βόλτα με ποδηλατάμαξες στο κέντρο του Ανόι… Ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μία πρώτη ιδέα της πρωτεύουσας, με την άφιξή σας.
  • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μελετηθεί ειδικά για να προσφέρει ημέρες ξεκούρασης, χαλάρωσης και διακοπών στην καρδιά της χώρας, κάνοντας θαλάσσια μπάνια, αλλά προσφέροντας και τη δυνατότητα επέκτασης στο Σιέμ Ριπ, βλέποντας έτσι τον μεγαλύτερο ναό του κόσμου μέχρι και το πνιγμένο δάσος δίπλα από τη λίμνη Τόνλε Σαπ.
  • Προσφέρουμε μία πλήρη ξενάγηση του Ανόι με επίσκεψη στην τελευταία ξυλοπόδαρη κατοικία του Χο Τσι Μιν, το Ναό της Λογοτεχνίας και πρώτο εθνικό πανεπιστήμιο, αφιερωμένο στον Κομφούκιο.
  • Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω στην ομορφότερη Χρυσή Γέφυρα της χώρας που την κρατάνε δύο τεράστια χέρια και προσφέρει μία απαράμιλλη θέα στα καταπράσινα μαρμάρινα βουνά της περιοχής.
  • Δώρο δείπνο με χορούς Αψάρα στην Καμπότζη.
  • Προσφέρουμε πέραν του πλούσιου ταξιδιωτικού μας οδηγού, ένα πλούσιο ενημερωτικό “Do it like a local” , για να μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας, ακολουθώντας τις συνήθειες των ντόπιων για διασκέδαση και αγορές.
  • Οι έμπειροι αρχηγοί μας, είναι πολύ καλοί γνώστες του προορισμού και είναι πρόθυμοι με τις γνώσεις τους, να συμβάλουν για να έχετε το αρτιότερο ταξίδι που θα μπορούσατε να φανταστείτε!

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Χο Τσι Μιν.

 

Ημέρα 2η: Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν) -Τούνελ Κου Τσι (Δ)

Λόγω της πρωινής άφιξης και παραλαβής δωματίων μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο γνωστό από τον πόλεμο του Βιετνάμ «Κου Τσι», όπου θα επισκεφθούμε τα περίφημα δαιδαλώδη υπόγεια τούνελ, τα οποία κατά τη διάρκεια του πολέμου αποτελούσαν κρησφύγετο των Βιετκόνγκ. Θα συνεχίσουμε για το κέντρο της Σαϊγκόν για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και χρόνος για ξεκούραση.

 

Ημέρα 3η: Χο Τσι Μιν – Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ – Ξενάγηση Χο Τσι Μιν (Π/Γ)

Πρωινή δίωρη διαδρομή για τη νότια επαρχία Μάι Το, που βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Φτάνοντας, θα κάνουμε μία βαρκάδα σε παραπόταμο του μεγάλου ποταμού και θα απολαύσουμε τη διαδρομή στο καταπράσινο κανάλι, για να δούμε πώς ψαρεύουν οι ντόπιοι με παραδοσιακό τρόπο. Θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό εργαστήριο επεξεργασίας καρύδας και κατασκευής καραμέλας. Θα συνεχίσουμε τη βαρκάδα μας μέσα από ένα πυκνό φοινικόδασος. Κατά την επιστροφή μας στο Χο Τσι Μιν, θα κάνουμε μία πανοραμική ξενάγηση της πόλης, για να δούμε την Παναγία των Παρισίων, το κεντρικό ταχυδρομείο του Άιφελ, την γαλλική Όπερα, τον μεγάλο πεζόδρομο και την γεμάτη από μικρομάγαζα διάσημη τοπική αγορά Μπεν Ταν. Γεύμα θα δοθεί κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, μπροστά από την γαλλική όπερα και το άγαλμα του Χο Τσι Μιν. Η αγορά Μπεν Ταν, είναι επίσης ένα καλό μέρος για αγορές σε παραδοσιακά αναμνηστικά και για τον περίφημο καφέ της νυφίτσας «Weasel coffee». Μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε (προαιρετικά) μια συγκλονιστική παράσταση "Α Ο" στο μέγαρο της όπερας, από τον χορογράφο του Cirque de Soleil.

 

Ημέρα 4η: Σαϊγκόν – Χουέ (Αυτοκρατορικός τάφος – Απαγορευμένη πόλη) – Χόι Αν (Π/Γ)

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο με κατεύθυνση το κεντρικό Βιετνάμ και την αυτοκρατορική πόλη Χουέ. Φτάνοντας στην Αυτοκρατορική Χουέ, θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας στον τάφο του δεύτερου και πιο αγαπητού αυτοκράτορα Minh Mang, στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε (με ηλεκτρική αμαξάδα, για περισσότερη άνεση), στην αρχαία οχυρωμένη ακρόπολη και πρώην ανάκτορο (που θυμίζει την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου).

Συνεχίζουμε για το γραφικό Χόι Αν, για να δούμε το ιστορικό κινεζικό και ιαπωνικό κέντρο με την 400 ετών κλειστή ιαπωνική γέφυρα, τον κινεζικό ναό της Θεάς της Θάλασσας και την τοπική αγορά τροφίμων. (Γεύμα θα δοθεί κατά τη διάρκεια της ξενάγησης). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

 

Ημέρα 5η: Χόι Αν – Χρυσή γέφυρα-Σιεμ Ριπ  (Π/Γ)

Κατά την πρωινή μας εκδρομή, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω στην ομορφότερη Χρυσή Γέφυρα της χώρας που την κρατάνε δύο τεράστια χέρια και προσφέρει μία απαράμιλλη θέα στα καταπράσινα μαρμάρινα βουνά της περιοχής. Αδράξτε την ευκαιρία και απολαύστε το θεματικό πάρκο της περιοχής που θα σας θυμίσει Ντίσνευλαντ, δείτε από κοντά τους κήπους της αγάπης και το Γαλλικό κελάρι και ψυχαγωγηθείτε με τον καλύτερο τρόπο στις εγκαταστάσεις του πάρκου.

Γεύμα θα δοθεί κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ντα Νανγκ και απογευματινή πτήση για Σιεμ Ριπ. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε την πολύβουη αγορά με μουσικές παραστάσεις από συγκροτήματα αναπήρων πολέμου. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6η: Σιέμ Ριπ (Ναοί: Άνγκορ Τομ, Τα Προμ, Άνγκορ Βατ) – Δείπνο με χορούς Αψάρα (Π/Δ)

Η πρωινή μας ξενάγηση θα έχει αφετηρία την οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ ("η μεγάλη πόλη"), πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά τον 12ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε με το αίθριο των ελεφάντων μπροστά από τα ερείπια του βασιλικού ανακτόρου και θα επισκεφθούμε το εντελώς διαφορετικό και πολυ-κινηματογραφημένο αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι Τα Προμ, σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα που το έχει κυριολεκτικά καταβροχθίσει. Τέλος νωρίς το απόγευμα, θα επισκεφθούμε τον πιο διάσημο ναό, τον μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ "Η Πόλη των Ναών", ένα από τα θαύματα του ανατολικού κόσμου με αριστουργήματα διακοσμητικών λεπτομερειών και αρχιτεκτονικού στυλ, με εντυπωσιακά ερείπια να αποδεικνύουν τα θεαματικά επιτεύγματα του μεγαλύτερου πολιτισμού της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με την ινδουιστική μυθολογία, αποτελεί ένα αντίγραφο του σύμπαντος με το όρος Meru να περιβάλλεται από ηπείρους και ωκεανούς με πολυάριθμες στοές και εικόνες ουράνιων χορευτών Αψάρα.

(Προαιρετικά και χρόνου επιτρέποντος, μπορείτε να κάνετε μία απογευματινή βόλτα με ελέφαντες στον λόφο Phnom Bakheng για να δείτε το δειλινό να χαρίζει μοναδικές αποχρώσεις στον καταπληκτικό Άνγκορ Βατ). Θα ακολουθήσει δείπνο με μουσική και χορούς Αψάρα.

 

Ημέρα 7η: Σιέμ Ριπ, πλωτά χωριά (βαρκάδα στο πλημμυρισμένο δάσος) – Βιετνάμ (Ανόι) (Π/Δ)

Στα πλωτά ψαροχώρια της τεράστιας λίμνης Τόνλε Σαπ θα θαυμάσουμε την διαφορετικότητα του τοπίου με τα τριώροφα πασσαλόπηκτα σπίτια των ψαράδων. Στην περίπτωση που η λίμνη έχει πλημμυρίσει, θα σας προσφέρουμε ένα μοναδικό δώρο: βαρκάδα στο πλημμυρισμένο δάσος, μία μοναδική εμπειρία που μας την παρέχουν οι μητέρες του χωριού, δείχνοντας μας κρυψώνες αποδημητικών πουλιών.

Θα ακολουθήσει στάση για γεύμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για πτήση πίσω στο Βιετνάμ (Ανόι). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 8η: Ανόι – Συγκρότημα Χο Τσι Μιν – Κρουαζιέρα από τον κόλπο Χα Λονγκ σε πλοίο 5* (Διανυκτέρευση εντός του πλοίου) (Π/Γ/Δ)

Προβλέποντας να έχουμε μαζί μας μόνο ένα σακίδιο με τα απαραίτητα δύο ημερών, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το συγκρότημα του "θείου Χο" (Χο Τσι Μιν) με το προεδρικό μέγαρο, τις κατοικίες και τα διάφορα άλλα κτίρια. Εκεί θα διαπιστώσουμε την επιθυμία του για έναν λιτό τρόπο ζωής και όχι διαμονή στα τοπικά ανάκτορα. Βλέποντας από κοντά το ξυλοπόδαρο οικοδόμημα που του έχτισαν οι συγχωριανοί του, θα γνωρίσουμε επίσης την ευρύτερη περιοχή των ανακτόρων με τους κήπους και την παγόδα που στηρίζεται σε μία κολώνα και ακολουθώντας τη διαδρομή μέσα από το Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού, θα φτάσουμε στο θεαματικότερο φυσικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, τον περίφημο «Κόλπο του Κατερχόμενου Δράκου» Χα Λονγκ. Καταπράσινοι ασβεστολιθικοί βράχοι και εντυπωσιακά σπήλαια συμπληρώνουν μοναδικά το τοπίο, προσφέροντας συναρπαστικές εικόνες. Επιβίβαση σε παραδοσιακό 5* ξύλινο ιστιοφόρο και γνωριμία με το πλήρωμα. Ακολουθεί γεύμα στο πλοίο και στάση σε ένα παραθαλάσσιο χωριό, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα σχολείο, καθώς και καλλιέργεια μαργαριταριών - και όλα αυτά με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάνς) ή καγιάκ. Κατά την απογευματινή ώρα το πλοίο για να σας χαλαρώσει μέχρι το δείπνο, προσφέρει με την αγορά ενός κοκτέιλ, άλλο ένα δώρο στο κατάστρωμα, ατενίζοντας το δειλινό σε ένα μοναδικό τοπίο. Ακολουθούν μαθήματα τοπικής κουζίνας και ένα εντυπωσιακό δείπνο στο εστιατόριο ενός 5* πλοίου. Και η νύχτα συνεχίζεται με βραδινό ψάρεμα.

 

Ημέρα 9η: Κρουαζιέρα στον Κόλπο Χα Λονγκ – Ανόι (Ξενάγηση) (Π/Δ)

Μετά την πρωινή γυμναστική Τάι Τσι στα χρώματα της ανατολής, ακολουθεί ελαφρύ πρωινό και επίσκεψη σε ένα εντυπωσιακό σπήλαιο του Χα Λονγκ με καταπληκτική θέα στον κόλπο (σαν φωταγωγημένο αμφιθέατρο σε διάφορες αποχρώσεις). Ώρα χαλάρωσης, μέχρι την αποχώρησή μας στις 11.00 το πρωί. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στο κέντρο της πόλης, με έμφαση στον εντυπωσιακό Ναό της Λογοτεχνίας και στο πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ, αφιερωμένο στον Κομφούκιο. Κάντε τις τελευταίες σας αγορές με αναμνηστικά και απολαύστε τον ελεύθερο χρόνο σας στην παλιά πόλη. Εμείς θα σας διασκεδάσουμε κάνοντας μία χαλαρωτική ποδηλατάδα στην παλιά πόλη με τα περίφημα Cyclo (ποδηλατάμαξες) και παρακολουθώντας αναπαυτικά μία εντυπωσιακή μικρή παράσταση με μαριονέτες νερού.

Δείπνο θα δοθεί κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 10η: Ανόι – Αθήνα (πτήση επιστροφής)  (Π)

Πρωινό ελεύθερο μέχρι την απογευματινή μας μεταφορά στο αεροδρόμιο και για την πτήση επιστροφής.

 

Ημέρα 11η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημ/νία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

21/01

Αθήνα – Σιγκαπούρη

TR 713

10:55

03:30*

22/01

Σιγκαπούρη – Σαϊγκόν

TR 304

07:35

08:30

30/01

Ανόι – Σιγκαπούρη

TR 309

19:25

00:05

31/01

Σιγκαπούρη – Αθήνα

TR 712

03:00

09:25

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Διαμονή

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Βιετνάμ-Καμπότζη

 

11 ημέρες

BB + 10 γεύματα

4*sup, 5*

21/01

2.350

+590

980

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω ενδιάμεσου σταθμού σε πτήσεις της Scoot (θυγατρική της Singapore), με τα νέας τεχνολογίας αεροσκάφη dreamliner της Boeing με μία (1) κύρια αποσκευή 20 κιλών ανά άτομο
  • Ένα κυρίως μενού για τις μεγάλες πτήσεις Αθήνα – Σιγκαπούρη – Αθήνα
  • 2 (δύο) διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχείο στη Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν)
  • 1 (μία) διανυκτέρευση σε 5* ξενοδοχείο στο Χόι Αν
  • 2 (δύο) διανυκτερεύσεις στο Σιεμ Ριπ σε ξενοδοχείο 4* superior
  • 1 (μία) διανυκτέρευση σε παραδοσιακό πλοίο 5* στον κόλπο Χα Λονγκ
  • 2 (δύο) διανυκτερεύσεις στο Ανόι σε μπουτίκ ξενοδοχείο 4* superior
  • 8 πρωινά (Π), 4 Γεύματα (Γ), 6 δείπνα (Δ)
  • Μεταφορές - εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
  • Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό
  • Έμπειρο συνοδό σε όλο το ταξίδι
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Κόστος έκδοσης βίζας πολλαπλών εισόδων Βιετνάμ & Καμπότζης 80 ευρώ (εισπράττονται στο γραφείο μας).
  • Τυχόν τοπικοί δημοτικοί, φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • Υπάρχει περίπτωση υποχρεωτικού γκαλά την παραμονή πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο, κάτι που θα ανακοινωθεί μόλις λάβουμε ενημέρωση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Το πρόγραμμα συνδυάζεται με το Πανόραμα Βιετνάμ. Έτσι οι πελάτες έχουν μία νύχτα στο Χόι Αν και αναχωρούν για Σιέμ Ριπ, κάνοντας εκεί ένα τριήμερο πρόγραμμα και ξαναενώνονται στο Ανόι. Ο συνοδός για 3 ημέρες (όσο το Πανόραμα Βιετνάμ κάνει διακοπές στο Χόι Αν), θα συνοδεύσει το πρόγραμμα της Καμπότζης και θα ξαναενώσει τα γκρουπ στο Ανόι. Έτσι οι ταξιδιώτες του Πανοράματος Βιετνάμ θα έχουν μαζί τους τον τοπικό μας αγγλόφωνο συνοδό για 2 ημέρες στις διακοπές τους.
  • Η πτήση από Σιεμ Ριπ για Ανόι, είναι μέσω Ντα Νανγκ.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.