Skip to main content

Βιετνάμ 5*, Μι Σον και Σιγκαπούρη | Απρίλιος - Ιούνιος 2023 από 1599€

27/4, 18/5, 22/6

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα, και πτήση για τη Σιγκαπούρη, μία από τις πιο ανεπτυγμένες και οργανωμένες πόλεις στον κόσμο.

 

2η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (ξενάγηση)

Πρωινή άφιξη στη Σιγκαπούρη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Κατόπιν θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη: θα περάσουμε από το διοικητικό της κέντρο, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον υπέροχο κόλπο της πόλης από το Merlion Park, καθώς και τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους. Αφού επισκεφθούμε τον ναό Thian Hock Keng, έναν από τους παλιότερους της Σιγκαπούρης, θα μπούμε στη συνοικία των Κινέζων και έπειτα στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


3η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (ελεύθερη)

Ημέρα ελεύθερη στη Σιγκαπούρη! Ο χρόνος είναι στη διάθεσή μας για βόλτες, ψώνια και περαιτέρω γνωριμία με την πόλη που κινεί σε μεγάλο βαθμό τα νήματα της οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΪ (ξενάγηση – παράσταση με μαριονέτες στο νερό)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ανόι, την πρωτεύουσα του βορρά του Βιετνάμ, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τα υπέροχα Γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου και θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, τόπο αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους, καθώς και το πολύ ενδιαφέρον Εθνολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα δούμε τη διάσημη Μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα και τον Ναό της Λογοτεχνίας, που αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ.

Συνεχίζουμε με την πανέμορφη λίμνη Χόαν Κιέμ, όπου θα επισκεφθούμε το Ναό Νγκοκ Σον. Μια απολαυστική βόλτα με ποδήλατα που τα οδηγούν οι ντόπιοι στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, συμπληρώνει τις εικόνες που ήδη έχουμε αποκομίσει, και στη συνέχεια απολαμβάνουμε μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης, που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και στους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΑΝΟΪ – ΧΑΛΟΝΓΚ (Κρουαζιέρα στο Χαλόνγκ Μπέι – Διανυκτέρευση εν πλω)

Πρωινή αναχώρηση για το Χαλόνγκ Μπέι που βρίσκεται βορειανατολικά του Ανόι, και λόγω της εντυπωσιακής ομορφιάς του, χαρακτηρίστηκε το 1994 Τοπίο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Φτάνοντας θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοιάριο και θα απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα, πλέοντας ανάμεσα στις καταπράσινες ψηλές βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν. Είναι ένα μοναδικό θέαμα, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας.

Εν πλω θα απολαύσουμε ένα πλούσιο γεύμα με θαλασσινά, και κατόπιν θα έρθουμε πλέοντας στην περιοχή του Μπα Τράι Ντάο, όπου θα χαλαρώσουμε στο σπα και στην πισίνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

6η ημέρα: ΧΑΛΟΝΓΚ – ΑΝΟΪ (ξενάγηση)

Σήμερα θα θαυμάσουμε τα χρώματα που παίρνει ο κόλπος του Χαλόνγκ με την ανατολή του ήλιου. Θα μαγευτούμε από τα νησάκια που ξεπετιόνται στον ορίζοντα καθώς το πλοίο πλέει. Πρωινό εν πλω και όλος ο χρόνος δικός μας για αξέχαστη εμπειρία. Επιστροφή στην προβλήτα από όπου θα μεταφερθούμε οδικώς στο Ανόι. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσουμε το Ανόι με τον αρχηγό μας. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Μπατ Τρανγκ, το «κεραμικό χωριό», γνωστό για την υψηλής ποιότητας παραγωγή κεραμικών, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αλλά και να συμμετέχουμε στην παραγωγή. Επιστροφή στο Ανόι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.


7η ημέρα: ΑΝΟΪ – ΤΑΜ ΚΟΚ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΥΕ

Πρωινή αναχώρηση προς το νότο, τα απέραντα αγροτικά τοπία της περιφέρειας του Ανόι, και το Νιν Μπιν. Θα επισκεφτούμε την τοποθεσία της πρώτης πρωτεύουσας του Βιετνάμ, της Χόα Λου (10ος-11ος αι.), που βρίσκεται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού.

Θα συνεχίσουμε για το Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάν) στο ποτάμι. Το τοπίο έχει τεράστιους ασβεστολιθικούς βράχους που εξέχουν εντυπωσιακά από το επίπεδο, υγρό, και καλλιεργημένο έδαφος, γι αυτό και ονομάζεται το «στεγνό Χάλονγκ». Η γαλήνη των καναλιών με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια θα σας σαγηνεύσουν.

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τη Χουέ, την αυτοκρατορική πρωτεύουσα του κράτους στο διάστημα 1802-1945, που βρίσκεται βορειότερα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΧΟΥΕ (ξενάγηση – Βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων) – ΧΟΪ ΑΝ

Μια όμορφη πρωινή βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων, θα μας οδηγήσει στην 7όροφη Παγόδα Τιέν Μου, το πιο σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε στην Απαγορευμένη Πόλη (Αυτοκρατορικό προπύργιο), εκεί όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια. Τα περισσότερα κτίρια του περιτοιχισμένου συγκροτήματος είχαν καταστραφεί ολοσχερώς από τους πολέμους, αλλά τελευταία έχουν ανακατασκευαστεί αρκετά, ώστε η εικόνα της πόλης του 1800 να διατηρείται. Η γνωριμία μας με τη Χουέ θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη επίσκεψη στην τοπική αγορά Ντονγκ Μπα.

Συνεχίζουμε για την αρχαία γραφική πόλη της Χόι Αν. Κατά τη διάρκεια 16ου-18ου αιώνα, η Χόι Αν υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η πόλη παρουσιάζει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στιλ, με έντονες βιετναμέζικες, κινεζικές και ιαπωνικές επιρροές. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.


9η ημέρα: ΧΟΪ ΑΝ – ΜΙ ΣΟΝ – ΧΟΪ ΑΝ

Όσοι ξυπνήσουν νωρίς, μπορούν να δοκιμάσουν μια βουτιά στα ζεστά νερά της θάλασσας της Ν. Κίνας, μια και η Χόι Αν είναι παραλιακή. Όλοι μαζί αργότερα, θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό Χώρο του Μι Σον, σημαντικότατο μνημείο του Πολιτισμού των Τσαμς. Παρότι η περιοχή αυτή είναι πολύ μακριά από την Ινδία, το βασίλειο των Champa που αναπτύχθηκε εδώ από τον 2ο αιώνα μ.Χ., είχε τις ρίζες και τη θρησκεία της μεγάλης υπερδύναμης του νότου. Ο χώρος έχει πάνω από 70 θρησκευτικά και διοικητικά κτίσματα ινδουιστικής επιρροής, και προστατεύεται από την UNESCO. Σήμερα μέσα στο τροπικό δάσος του Μι Σον, υπάρχουν περίπου 25 από αυτά τα κτίσματα-ιερά συντηρημένα, ενώ τα υπόλοιπα είναι ερείπια με έντονα τα σημεία των βομβαρδισμών της περιόδου 1970-75.

Επιστροφή στο Χόι Αν, και βραδινή βόλτα για όσους το επιθυμούν. Τα δρομάκια αυτής της αρχαίας πόλης χτισμένης στις εκβολές του ποταμού, είναι γεμάτα με μικρά μαγαζιά, που όταν το φώς πέσει - και μαζί του η ζέστη, ανθίζουν από κόσμο. Διανυκτέρευση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας.

 


10η ημέρα: ΧΟΪ ΑΝ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΪΓΚΟΝ (ξενάγηση)

Το πρωί θα κάνουμε περιήγηση με τα πόδια στους παραδοσιακούς δρόμους της Χόι Αν, που διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό και τα κτίρια και η γραφική τους ατμόσφαιρα.

Θα επισκεφτούμε τον κινέζικο Ναό Πουκ Κιέν, την περίφημη Ιαπωνική Γέφυρα, την παραδοσιακή κατοικία Ταν Κυ, καθώς και τη γραφική αγορά τροφίμων της πόλης.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τη Σαϊγκόν, τη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ.

Σαϊγκόν πρωτεύουσα του νότιου τμήματος, ονομαζόταν Πρέι Νοκόρ μέχρι τον 17ο αιώνα και την εισβολή των Βιέτ, που έδωσαν το όνομα τους στο σημερινό κράτος. Άλλαξε σε Σαϊγκόν ως κέντρο της Γαλλικής Ινδοκίνας, και ως ορμητήριο των αμερικάνικων δυνάμεων. Τέλος, πήρε το όνομα του πολιτικού, φιλοσόφου, και ήρωα Χο Τσι Μινχ από το 1976, και την ένωση του νοτίου με το βόρειο τμήμα της χώρας.

Με την άφιξή μας ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε την παγόδα Βιν Νγιέμ, το παλιό Δημαρχείο, την Όπερα, τη μικρή «Νοτρ Νταμ» και το θαυμάσιο Κεντρικό Ταχυδρομείο, το Προεδρικό μέγαρο, ή παλάτι της Ανεξαρτησίας, κτίρια τα οποία σηματοδοτούν την έντονη γαλλική επιρροή στην πόλη από την περίοδο της αποικιοκρατίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


11η ημέρα: ΣΑΪΓΚΟΝ – ΜΙ ΤΟ (ΔΕΛΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΕΚΟΝΓΚ)

Στο επίκεντρό μας σήμερα βρίσκεται η περιοχή του Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ, μια τεράστια περιοχή που αρδεύεται από αυτή την υδάτινη ραχοκοκαλιά της Ινδοκίνας. Θα οδηγηθούμε προς τα νoτιο-δυτικά, στο χωριό Μι Το, και εκεί θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να δούμε την τοπική πλωτή ψαραγορά. Θα μπούμε σε αμαξάκια με άλογο για να επισκεφτούμε το γραφικό χωριουδάκι, και στη συνέχεια σε μικρά βαρκάκια, όπου θα γνωρίσουμε την καθημερινότητα των ντόπιων, μέσω των μικρών υδάτινων καναλιών. Η ζωή σε αυτά τα πλωτά μέρη μοιάζει τόσο μακρινή, απλή και ήρεμη, σε σχέση με την κοντινή μεγαλούπολη. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΣΑΪΓΚΟΝ – ΤΟΥΝΕΛ ΚΟΥ ΤΣΙ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Κου Τσι, που ονομαζόταν και «Σιδηρούν Τρίγωνο», γιατί ενώ βρισκόταν κοντά στη Σαϊγκόν, ήταν το ορμητήριο και κρησφύγετο των επαναστατικών δυνάμεων στον πόλεμο του 1970-75. Εκεί είναι φτιαγμένο ένα ολόκληρο υπόγειο χωριό με δαιδαλώδη τούνελ μήκους άνω των 200 χιλ., όπου θα επισκεφθούμε τα μεγαλύτερα από αυτά. Κάτω από 3-4 μέτρα χώμα για να αντέχει τους βομβαρδισμούς, διακινείτο ένα ολόκληρο στράτευμα Βιετκόνγκ, ενάντια στις αμερικάνικες δυνάμεις. Στα εκθέματα του τοπικού μουσείου αποτυπώνεται η περίοδος του πολέμου, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στη χώρα, τη γη, και τους ανθρώπους της.

Μετά την επίσκεψη μας θα μεταβούμε οδικώς στο αεροδρόμιο της Σαϊγκόν για την πτήση της επιστροφής μας.

 

13η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 990 €
  Twin Room 1599 € 990 €
  Triple Room 1599 € 990 €
  Single Room 2379 € 990 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΒΙΕΤΝΑΜ  :  25 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό (στις πτήσεις Αθήνα-Σιγκαπούρη και Σιγκαπούρη-Αθήνα περιλαμβάνεται γεύμα)
  • Ξενοδοχεία 5* στο Βιετνάμ, στη Σιγκαπούρη 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία στο Βιετνάμ και όχι σε τοπικά εστιατόρια, εκτός του γεύματος εν πλω στο Χαλόνγκ Μπέι. Στη Σιγκαπούρη πρωινό.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εκδρομή στο Ταμ Κοκ (από το Ανόι).
  • Εκδρομή στο χωριό Μι Το στη περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ.
  • Εκδρομή και Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Μι Σον.
  • Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι.
  • Θέαμα με μαριονέτες στο νερό.
  • Κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ.
  • Επίσκεψη στο Κεντρικό Βιετνάμ (Χόι Αν, Χουέ), όπου βρίσκονται τα μαγικά πολιτιστικά στολίδια και οι πανέμορφες παραλίες του Βιετνάμ
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα με την αναχώρηση, μπορεί να σας περιμένει στην Ασία).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά .

 

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €

Βίζα που πληρώνεται τοπικά: 25 $

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΟΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 25 $

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΓΧΡΩΜΕΣ

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TR 713

27/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

13:45

05:45 +1

TR 300

28/04/2023

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΑΝΟΪ

08:00

10:30

TR 307

06/05/2023

ΣΑΪΓΚΟΝ –  ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

14:55

18:10

TR 712

09/05/2023

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΑΘΗΝΑ

05:35

11:55