Skip to main content

Ινδοκίνα: Πανόραμα Βιετνάμ - Σιγκαπούρη Ταξίδι 13 ημερών Καλοκαίρι 2023 από 1590

01/06, 29/06, 21/09

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Σιγκαπούρη
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ’ ευθείας πτήση για τη Σιγκαπούρη.

 

Ημέρα 2η: Άφιξη Ανόι – Αναπαυτικό καλωσόρισμα με ποδηλατάμαξες (Π/Δ)
Πρωινή ανταπόκριση στη Σιγκαπούρη και πτήση για Ανόι.
Θα ακολουθήσει η μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα έχουμε ένα σύντομο καλωσόρισμα, με μία χαλαρωτική ποδηλατάδα στην παλιά πόλη & στη λίμνη Χόαν Κίεμ με τα περίφημα Cyclo (ποδηλατάμαξες). Τέλος θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε ένα επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο και θα επιστρέψουμε πάλι στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 3η: Ανόι, εκδρομή στον ποταμό Ταμ Κοκ/Βόλτα με καλαμένιες βάρκες (Π/Γ)
Μετά το πρωινό, θα έχουμε μία 2ωρη διαδρομή μέσα από το γραφικό τοπίο της υπαίθρου, με προορισμό την αρχαία πρωτεύουσα του Βιετνάμ, την πόλη Χόα Λου. Ακολουθεί μια 3ωρη πλεύση με καλαμένιες βάρκες (σαμπάν) στον ποταμό Ταμ Κοκ. Γνωστός στους ντόπιους σαν ο “ηπειρωτικός Κόλπος του Χα Λονγκ”, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και να φωτογραφίσετε το υπέροχο τοπίο με τους διάσπαρτους ασβεστόλιθους. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφθείτε επίσης τους ναούς του αυτοκράτορα Ντιν Μπο Λι και του αυτοκράτορα Λε Ντάι Χανχ, καθώς και τη σπηλιά Bich Dong. Η τοποθεσία θεωρήθηκε ιδιαίτερα εντυπωσιακή για τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας “Ινδοκίνα”. Επιστροφή στο Ανόι αργά το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τη λίμνη Χόαν Κίεμ στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 4η: Ανόι – Ξενάγηση πόλης - Συγκρότημα Χο Τσι Μιν (Π/Δ)
Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το συγκρότημα του “θείου Χο” (Χο Τσι Μιν) με το προεδρικό μέγαρο, τις κατοικίες και τα διάφορα άλλα κτίρια. Εκεί θα διαπιστώσουμε την επιθυμία του για έναν λιτό τρόπο ζωής και όχι διαμονή στα τοπικά ανάκτορα. Βλέποντας από κοντά το ξυλοπόδαρο οικοδόμημα που του έχτισαν οι συγχωριανοί του, θα γνωρίσουμε επίσης την ευρύτερη περιοχή των ανακτόρων με τους κήπους και την παγόδα που στηρίζεται σε μία κολώνα. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στο κέντρο της πόλης, με έμφαση στον εντυπωσιακό Ναό της Λογοτεχνίας και στο πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ, αφιερωμένο στον Κομφούκιο και το μεγαλύτερο Εθνολογικό Μουσείο της Ινδοκίνας, που στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό μέγαρο.
Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε μία μικρή βραβευμένη παράσταση με μαριονέτες στο νερό και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για αγορές και για να απολαύσετε τη λίμνη Χόαν Κίεμ στο κέντρο της πόλης. Δείπνο θα δοθεί κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5η: Ανόι - Κρουαζιέρα από τον κόλπο Χα Λονγκ σε πλοίο 5* (Διανυκτέρευση εντός του πλοίου) (Π/Γ/Δ)
Προβλέποντας να έχουμε μαζί μας μόνο ένα σακίδιο με τα απαραίτητα δύο ημερών, θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή μέσα από το Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού και θα φτάσουμε στο θεαματικότερο φυσικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, τον περίφημο «Κόλπο του Κατερχόμενου Δράκου» Χα Λονγκ. Καταπράσινοι ασβεστολιθικοί βράχοι και εντυπωσιακά σπήλαια συμπληρώνουν μοναδικά το τοπίο, προσφέροντας συναρπαστικές εικόνες. Επιβίβαση σε παραδοσιακό 5* ξύλινο ιστιοφόρο και γνωριμία με το πλήρωμα. Ακολουθεί γεύμα στο πλοίο και στάση σε ένα παραθαλάσσιο χωριό, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα σχολείο, καθώς και καλλιέργεια μαργαριταριών -και όλα αυτά με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάνς) ή καγιάκ. Κατά την απογευματινή ώρα το πλοίο για να σας χαλαρώσει μέχρι το δείπνο, προσφέρει με την αγορά ενός κοκτέιλ, άλλο ένα δώρο στο κατάστρωμα, ατενίζοντας το δειλινό σε ένα μοναδικό τοπίο. Ακολουθούν μαθήματα τοπικής κουζίνας και ένα εντυπωσιακό δείπνο στο εστιατόριο ενός 5* πλοίου. Και η νύχτα συνεχίζεται με βραδινό ψάρεμα.

 

Ημέρα 6η: Κρουαζιέρα στον Κόλπο Χα Λονγκ-Ανόι (Π/Μ)
Μετά την πρωινή γυμναστική Τάι Τσι στα χρώματα της ανατολής, ακολουθεί ελαφρύ πρωινό και επίσκεψη σε ένα εντυπωσιακό σπήλαιο του Χα Λονγκ με καταπληκτική θέα στον κόλπο (σαν φωταγωγημένο αμφιθέατρο σε διάφορες αποχρώσεις). Θα συνεχίσουμε με ένα γεύμα (τύπου μπραντς) εντός του πλοίου, μέχρι την επιστροφή μας στο Ανόι.
Χρόνος ελεύθερος για να ανακαλύψετε την παλιά πόλη με τα δεκάδες μικρομάγαζα, αλλά και να δείτε από κοντά την διαδικασία μετακίνησης των εμπορευμάτων-για να περάσει το τρένο στο στενότερο πέρασμα εντός της παλιάς πόλης.

 

Ημέρα 7η: Ανόι – Χουέ - Χοι Αν (Αυτοκρατορικός τάφος - Απαγορευμένη πόλη) (Π/Γ)
Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο με κατεύθυνση το κεντρικό Βιετνάμ και την αυτοκρατορική πόλη Χουέ. Φτάνοντας στην Αυτοκρατορική Χουέ, θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας στον τάφο του δεύτερου και πιο αγαπητού αυτοκράτορα Minh Mang, στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε (με ηλεκτρική αμαξάδα, για περισσότερη άνεση), στην αρχαία οχυρωμένη ακρόπολη και πρώην ανάκτορο (που θυμίζει την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου).
Ακολουθεί η μεταφορά στο Χοι Αν, για να δούμε το ιστορικό κινεζικό και ιαπωνικό κέντρο με την 400 ετών κλειστή ιαπωνική γέφυρα, τον κινεζικό ναό της Θεάς της Θάλασσας και την τοπική αγορά τροφίμων. (Γεύμα θα δοθεί κατά τη διάρκεια της εκδρομής).

 

Ημέρα 8η: Χοι Αν - Χρυσή Γέφυρα - Χοι Αν (Π/Δ)
Κατά την πρωινή μας εκδρομή, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω στην ομορφότερη Χρυσή Γέφυρα της χώρας που την κρατάνε δύο τεράστια χέρια και προσφέρει μία απαράμιλλη θέα στα καταπράσινα μαρμάρινα βουνά της περιοχής. Αδράξτε την ευκαιρία και απολαύστε το θεματικό πάρκο της περιοχής που θα σας θυμίσει Ντίσνεϋλαντ, δείτε από κοντά τους κήπους της αγάπης και το γαλλικό κελάρι και ψυχαγωγηθείτε με τον καλύτερο τρόπο στις εγκαταστάσεις του πάρκου. Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο.

 

Ημέρα 9η: Χόι Αν (Π)
Ελεύθερη μέρα για να απολαύσετε τη θάλασσα και να χαλαρώσετε σε μία από τις παραλίες της περιοχής. Εκμεταλλευτείτε τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου σας και απολαύστε το κολύμπι στη θάλασσα, με τις καλύτερες ανέσεις. Το ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις για το ιστορικό κέντρο του Χόι Αν. Κάντε μία βραδινή βόλτα και θαυμάστε τα πολυάριθμα πλεούμενα τάματα που ανάβουν στα κανάλια της πόλης. Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο.

 

Ημέρα 10η: Χόι Αν - Σαϊγκόν (Χο Τσι Μιν)-Τούνελ Κου Τσι (Π/Γ)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ντα Νανγκ για την πτήση μας προς τη Σαϊγκόν (Χο Τσι Μιν). Άμεση αναχώρηση για Κου Τσι, όπου θα επισκεφθούμε τα περίφημα δαιδαλώδη υπόγεια τούνελ, τα οποία κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αποτελούσαν κρησφύγετο των Βιετκόνγκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Γεύμα θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο.

 

Ημέρα 11η: Χο Τσι Μιν- Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ (Π/Γ)
Πρωινή δίωρη διαδρομή για τη νότια επαρχία Μάι Το, που βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Φθάνοντας, θα κάνουμε μία βαρκάδα σε παραπόταμο του μεγάλου ποταμού και θα απολαύσουμε τη διαδρομή στο καταπράσινο κανάλι, για να δούμε πώς ψαρεύουν οι ντόπιοι με παραδοσιακό τρόπο. Θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό εργαστήριο επεξεργασίας καρύδας και κατασκευής καραμέλας. Θα συνεχίσουμε τη βαρκάδα μας μέσα από ένα πυκνό φοινικόδασος. Δοκιμάστε το διάσημο αυτί του ελέφαντα (το νόστιμο ψάρι του ποταμού) στη στάση που θα ακολουθήσει για γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στο κέντρο της πόλης ή για να επισκεφθείτε το παλιό εργοστάσιο Οπίου που έχει γίνει πολυχώρος με εστιατόρια και καφέ. Εξερευνήστε τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, μπροστά από την γαλλική όπερα και το άγαλμα του Χο Τσι Μιν. Η αγορά Μπεν Ταν, είναι επίσης ένα καλό μέρος για αγορές σε παραδοσιακά αναμνηστικά και για τον περίφημο καφέ της νυφίτσας «Weasel coffee». Μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε (προαιρετικά) μια συγκλονιστική παράσταση “Α Ο” στο μέγαρο της όπερας, από τον χορογράφο του Cirque de Soleil.

 

Ημέρα 12η: Χο Τσι Μιν–Ξενάγηση πόλης – Σιγκαπούρη (Π)
Μετά το πρωινό, θα έχουμε όλο τον χρόνο στη διάθεσή μας, για να εξερευνήσουμε την Σαϊγκόν. Κατά την πανοραμική μας ξενάγηση, θα δούμε το μουσείο πολέμου με σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον πόλεμο με τους Αμερικανούς. Θα δούμε από κοντά την Παναγία των Παρισίων, το γοτθικού στυλ κεντρικό ταχυδρομείο του Άιφελ, την γαλλική Όπερα, τον μεγάλο πεζόδρομο και την γεμάτη από μικρομάγαζα διάσημη τοπική αγορά Μπεν Ταν.
Θα συνεχίσουμε για το αεροδρόμιο και την απογευματινή μας πτήση για τη Σιγκαπούρη.
Φτάνοντας νωρίς το βράδυ στη Σιγκαπούρη, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία βραδινή πανοραμική ξενάγηση, για να γνωρίσουμε το μικρό κρατίδιο και να δούμε από κοντά το Σιντριβάνι του Πλούτου (ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο), τον μυθικό θαλάσσιο λέοντα, την κινέζικη & ινδική & Αραβική συνοικία. Τέλος θα γνωρίσουμε και το νέο σημείο συνάντησης της πόλης Κλαρκ Κη. Μετά το τέλος της σύντομης ξενάγησής μας, θα τακτοποιηθούμε σε τυπικό κατάλυμα για μερικές ώρες ύπνου.

 

Ημέρα 13η: Σιγκαπούρη-Αθήνα
Πολύ πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη την ίδια ημέρα στην Αθήνα.

 

 

01/06, 21/09 σε Δίκλινο

1.590€

01/06, 21/09 Μονόκλινο

2.160€

29/06 σε Δίκλινο

1.750€

29/06 Μονόκλινο

2.320€

Φόροι

980€

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις μέσω ενδιάμεσου σταθμού με την Scoot (θυγατρική της Singapore), με μία (1) κύρια αποσκευή 20 κιλών ανά άτομο και ένα κυρίως μενού για τις μεγάλες πτήσεις Αθήνα-Σιγκαπούρη-Αθήνα.
  • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* & 4*sup.
  • Γεύματα: 10 πρωινά(Π), 5 Γεύματα (Γ),1 Μπραντς (Μ), 5 δείπνα(Δ).
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Kατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα .
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Ξεναγός: Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Βίζα εισόδου: Κόστος βίζας Βιετνάμ 30 ευρώ (για απλή είσοδο). Πληρώνονται στο γραφείο μας πριν την αναχώρηση. .
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

 

Πτήσεις: Scoot (θυγατρική της Singapore)

Ημ/νία Διαδρομή Αρ. Πτήσης  Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1/6,  29/6,  21/9 Αθήνα – Σιγκαπούρη TR 713 13:45 05:45*
 2/6, 30/6, 22/9 Σιγκαπούρη – Ανόι TR 300 10:00 12:30
12/6, 10/7, 2/10 Σαϊγκόν – Σιγκαπούρη TR 303 17:20 20:25
13/6, 11/7, 3/10 Σιγκαπούρη – Αθήνα TR 712 5:35 11:55

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα