Skip to main content

Πολύχρωμο Βιετνάμ 5* – Απομακρυσμένες φυλές | Οκτώβριος 2023 Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ από 1599

Αναχώρηση: 3/10

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΑΝΟΪ

Συγκέντρωση για την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για Ανόι, τη γοητευτική πρωτεύουσα του Βιετνάμ που βρίσκεται βόρεια. Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, δεν είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, ωστόσο είναι η πόλη όπου θα βρει κανείς τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Το βράδυ θα απολαύσουμε θέαμα με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική παράσταση που θα σας εντυπωσιάσει. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΑΝΟΪ: Ξενάγηση

Η εμπειρία που λέγεται Ανόι δεν είναι δυνατόν να χωρέσει σε μία μέρα, γι’ αυτό και η δεύτερη μέρα του ταξιδιού μας είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Άλλωστε, εδώ βρίσκεται συγκεντρωμένος ο μεγαλύτερος αριθμός μνημείων της χώρας. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε τα υπέροχα Γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου και θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, τόπο αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους, καθώς και το πολύ ενδιαφέρον Εθνολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα δούμε τη διάσημη Μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα και τον Ναό της Λογοτεχνίας, που αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Συνεχίζουμε με την πανέμορφη λίμνη Χόαν Κιέμ, όπου θα επισκεφθούμε το Ναό Νγκοκ Σον. Μια απολαυστική βόλτα με ποδήλατα που τα οδηγούν οι ντόπιοι στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης συμπληρώνει τις εικόνες που ήδη έχουμε αποκομίσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση.

 

3η ημέρα: ΑΝΟΪ – ΣΑΠΑ – ΓΥΑΛΙΝΗ ΓΕΦΥΡΑ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα μεταφερθούμε στη συνέχεια με λεωφορείο στη Σάπα, οροσειρά του βορείου Βιετνάμ. Σε υψόμετρο 1500μ., στα σύνορα με την Κίνα, τα εκπληκτικά τοπία θα μας αφήσουν άφωνους. Εδώ βρίσκεται η γυάλινη γέφυρα Σάπα η οποία παρότι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη -έχει μόνο 60 μέτρα μήκος και 5 μέτρα πλάτος- βρίσκεται 2000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και προσφέρει μια ανεπανάληπτη θέα που κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε και θα απολαύσουμε το δείπνο μας.

 

4η ημέρα: ΣΑΠΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΑΓΑΠΗ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τον σταθμό Μουόνγκ Χόα και στη συνέχεια για τον σταθμό του τελεφερίκ, το οποίο θα μας οδηγήσει στην κορυφή του βουνού και συγκεκριμένα στην επονομαζόμενη «Στέγη της Ινδοκίνας», με υψόμετρο που αγγίζει τα 3.143 μέτρα. Η θέα είναι πραγματικά μαγευτική και το βλέμμα κυριολεκτικά χάνεται στον ορίζοντα. Επόμενος σταθμός είναι ο καταρράχτης Αγάπη της Σάπα, σημείο εκκίνησης γι’ όσους αγαπούν την αναρρίχηση. Στόχος όλων να «πατήσουν» την κορυφή Fansipan. Εδώ τα δάση από μπαμπού που αριθμούν αιώνες ζωής θα σας αποζημιώσουν για την κούραση της διαδρομής. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Σάπα και το ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΣΑΠΑ – ΧΑ ΓΙΑΝΓΚ – ΤΑΪ ΕΘΝΙΚ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Χα Γιανγκ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 250 χλμ από το ξενοδοχείο μας. Είναι μια διαδρομή με στενά περάσματα που θα μας οδηγήσει σε έναν από τους πιο περιπετειώδεις προορισμούς του βορείου Βιετνάμ. Κατά την άφιξή μας μπορείτε να απολαύσετε πεζοπορία στο χωριό Tάι Έθνικ. Η γαλήνια ομορφιά με τους ορυζώνες και τους καταπράσινους λόφους με φοίνικες σε συνδυασμό με την πλούσια πολιτιστική ταυτότητα των κατοίκων εμπνέουν τον επισκέπτη. Περνώντας από την πύλη του χωριού, βυθιζόμαστε στην ηρεμία του τοπίου και αφηνόμαστε να μας παρασύρει. Αργά το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Χα Γιανγκ όπου και θα διαμείνουμε.

 

6η ημέρα: ΧΑ ΓΙΑΝΓΚ – ΛΟΥΝΓΚ ΤΑΜ – ΛΟΥΝΓΚ ΚΑΜ – ΒΟΥΟΝΓΚ ΧΑΟΥΖ – ΝΤΟΝΓΚ ΒΑΝ

Η μέρα μας ξεκινάει με μια ακόμα εκδρομή. Προορισμός μας αυτή τη φορά το χωριό Λουνγκ Ταμ. Εδώ θα γνωρίσουμε την παραδοσιακή υφαντουργία από λινό H' mong, που οφείλει το όνομά της στη μειονότητα H' mong. Τα ρούχα H'mong έχουν περίπλοκα, μοναδικά σχέδια και πολύχρωμα κεντήματα, είναι φτιαγμένα από κάνναβη και είναι διεθνώς γνωστά. Στον αντίποδα θα επισκεφτούμε το χωριό Λουνγκ Καμ, στη γραφική κοιλάδα Σουνγκ Λα, ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε και είναι επίσης γνωστό ως «πολιτιστικό τουριστικό χωριό». Εκτός από το γραφικό του περιβάλλον, το κύριο αξιοθέατο είναι ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι Χμονγκ του Πάο, ενός πλούσιου έμπορου οπίου. Θα δούμε επίσης την έπαυλη της οικογένειας Βουόνγκ, η οποία θεωρείται κομψοτέχνημα. Ολόκληρο το οίκημα είναι ένας πίνακας ζωγραφικής, αφού παντού είναι σκαλισμένοι δράκοι, φοίνικες και νυχτερίδες που συμβολίζουν τη μακροζωία και την ευημερία της οικογένειας. Στο σπίτι, υπάρχει μια εικόνα της δυναστείας Nguyen. Ολόκληρο το αρχοντικό έχει έκταση 1.120 m2 με 64 διαφορετικά δωμάτια που περιλαμβάνουν σαλόνι, γραφείο, υπνοδωμάτιο, δωμάτιο μελών της οικογένειας, κουζίνα, αποθήκη οπίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Χα Γιανγκ και ξεκούραση.

 

7η ημέρα: ΝΤΟΝΓΚ ΒΑΝ – ΜΠΑΟ ΛΑΚ – ΤΙΝΓΚ ΤΟΥΚ – ΚΑΟ ΜΠΑΝΓΚ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την επαρχία Κάο Μπαγνκ όπου θα γνωρίσουμε τις διαφορετικές φυλές που ζουν εκεί. Εδώ βρίσκονται πολλά ιστορικά κειμήλια, γραφικά σημεία και γενικότερα είναι ένας τόπος εμποτισμένος με εθνική πολιτιστική ταυτότητα. Η εξερεύνηση αυτής της γης κάνει τους επισκέπτες να αγαπούν και να θέλουν να συνεχίσουν να βιώνουν και να εξερευνούν τα ποιητικά χρώματα της τοποθεσίας. Η πόλη Τινχ Τουκ είναι ο τόπος όπου εργάζονται χιλιάδες εργάτες, η πιο ευημερούσα και πολυσύχναστη πόλη στο Βορρά κατά την περίοδο των μεταρρυθμίσεων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Εδώ βρίσκεται το ορυχείο κασσίτερου που έθεσε τα θεμέλια για τη βιομηχανία εξόρυξης μη σιδηρούχων μετάλλων του Βιετνάμ. Το έργο ήταν τότε το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ασία. Αργά το βράδυ επιστρέφουμε στο Κάο Μπανγκ όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

8η ημέρα: ΚΑΟ ΜΠΑΝΓΚ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΠΑΝ ΤΖΙΟΚ – ΓΚΝΟΥΟΜ ΓΚΝΑΟ – ΦΟΥΚ ΣΕΝ – ΚΑΟ ΜΠΑΝΓΚ

Η μέρα είναι αφιερωμένη στα διάσημα τουριστικά μέρη του Κάο Μπανγκ. Ο καταρράκτης Ban Gioc είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα του Βιετνάμ. Έχει ύψος 30 μ. και πλάτος 300μ, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο (αλλά όχι τον ψηλότερο) καταρράκτη της χώρας. Στη συνέχεια μας περιμένει το σπήλαιο Γκνουόμ Γκνάο που ανακαλύφθηκε το 1921, με συνολικό μήκος 2.144 μέτρα (συμπεριλαμβανομένων 1.000 μέτρων για τουριστικές υπηρεσίες). Το σπήλαιο είναι πραγματικά ένα ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης. Έχει τρεις κύριες πύλες: Nguom Ngao, Nguom Lom και Ban Thuon. Μπαίνοντας, το φυσικό τοπίο με τους πολλούς παράξενους σταλακτίτες θα μας αφήσει άφωνους. Οι αμέτρητοι σταλακτίτες αναπτύσσονται από κάτω προς τα πάνω, από τις ψηλές πέτρινες καμάρες που κρέμονται κάτω με πολλά σχήματα που αντανακλούν το αστραφτερό, φανταστικό φως. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Phuc Sen, το χιλιόχρονο χωριό σφυρηλάτησης του λαού Νουνγκ. Οι ντόπιοι τεχνίτες εξακολουθούν να εργάζονται χειρωνακτικά, βασιζόμενοι κυρίως στη μακροχρόνια εμπειρία τους στην επιλογή πρώτων υλών, στο πώς να σφυρηλατήσουν χάλυβα για να εφαρμόσουν τη δική τους τεχνογνωσία και να δημιουργήσουν προϊόντα όπως μαχαίρια, ψαλίδια, τσάπες, δρεπάνια εξαιρετικής ποιότητας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΚΑΟ ΜΠΑΝΓΚ – ΚΟΛΠΟΣ ΧΑΛΟΓΚ (Διανυκτέρευση εν πλω)

Αφήνουμε το ξενοδοχείο μας και κατευθυνόμαστε στον κόλπο Χάλογκ. Καθ' οδόν, θα επισκεφθούμε το Dong Khe, That Khe, την ιστορική τοποθεσία, όπου σημειώθηκε η εναρκτήρια νίκη της εκστρατείας του 1950. Η εκστρατεία σηματοδότησε μια σημαντική καμπή, συμβάλλοντας στην αποφασιστική νίκη του Βιετνάμ ενάντια στους Γάλλους αποικιοκράτες.

Φτάνοντας θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοιάριο, οπότε ετοιμαστείτε για μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία για 2 ημέρες και 1 νύχτα στον πανέμορφο κόλπο.

Διανυκτέρευση και δείπνο εν πλω.

 

10η ημέρα: ΧΑΛΟΓΚ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΙΝ ΒΙΝ

Μετά το πρωινό μας θα απολαύσουμε κρουαζιέρα στον κόλπο του Χάλογκ όπου υπάρχουν περισσότερες από 2.000 ασβεστολιθικές νησίδες που αναδύονται από το καθαρό σμαραγδένιο νερό, πολλές από τις οποίες περιέχουν πανέμορφες σπηλιές. Το μεσημεριανό γεύμα με φρέσκα θαλασσινά θα σερβιριστεί στο σκάφος κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Επιστροφή στο Χάλογκ και αναχώρηση για την επαρχία Νιν Βιν, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

11η ημέρα: ΝΙΝ ΒΙΝ – ΑΝΟΪ

Σήμερα θα επισκεφτούμε μια από τις αρχαίες πρωτεύουσες του Βιετνάμ. Μετά από μια διαδρομή 95 χιλιομέτρων μέσω του αγροτικού βορείου Βιετνάμ θα βρεθούμε στην πρώτη πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Χόα Λου. Βρίσκεται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού σε μια στενή κοιλάδα που περιβάλλεται από ασβεστολιθικά βουνά. Στο Tam Kok θα απολαύσουμε μια χαλαρωτική βόλτα με μικρά σαμπάν στο ποτάμι, καθώς κωπηλατούμε μέσα από ελικοειδή ποτάμια που διασχίζουν τους ορυζώνες μέχρι τις σπηλιές των ιερών σπηλαίων Tam Coc Caves. Τεράστια ασβεστολιθικά καρστ ακριβώς έξω από τους πράσινους ορυζώνες δίνουν στην περιοχή την ονομασία «ξηρό Halong». Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την καθημερινή ζωή των ντόπιων, καθώς ασχολούνται με τα κεντήματα. Κάπου εδώ το ταξίδι μας φτάνει στο τέλος του. Αναχωρούμε για το Ανόι όπου και θα διανυκτερεύουμε.

 

12η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Υπερπλήρεις με μοναδικές εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες, επιστρέφουμε σπίτι μας και σκεφτόμαστε ήδη τον επόμενο προορισμό μας!

 

13η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  3/10/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 860 €
  Twin Room 1599 € 860 €
  Triple Room 1599 € 860 €
  Single Room 2029 € 860 €

Extras

+ VISA VIETNAM  :  25 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Μία διανυκτέρευση σε 5* κρουαζιερόπλοιο.
  • Ξενοδοχείο 5* στο Ανόι, και από τα καλύτερα της κάθε περιοχής στο υπόλοιπο πρόγραμμα. Οι επιλογές στο βόρειο Βιετνάμ είναι περιορισμένες και τα περισσότερα καταλύματα είναι πολύ απλά. Ανάλογα απλό είναι και το πρωινό που αυτά προσφέρουν. Έχουμε επιλέξει για εσάς τα καλύτερα διαθέσιμα σε κάθε περιοχή που διανυκτερεύουμε.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία (και στο κρουαζιερόπλοιο) και όχι σε τοπικά εστιατόρια.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Οι μεταφορές γίνονται με μικρότερα λεωφορεία, λόγω του οδικού δικτύου στο βόρειο Βιετνάμ.
  • Θέαμα με μαριονέτες στο νερό, στο Ανόι.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €

 

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από        Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 204

03/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

14:00

18:25

QR 982

03/10/2023

ΝΤΟΧΑ – ΑΝΟΪ

19:55

07:20 (+1)

QR 977

14/10/2023

ΑΝΟΪ –  ΝΤΟΧΑ

19:30

22:55

QR 211

15/10/2023

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

01:50

06:40

13 ήμερες / 11 διανυκτερεύσεις