Skip to main content

ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ & ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ 25η Μάρτιου 2019 από 3.080.00

12 ΜΕΡΕΣ
22/03

 

Θα ταξιδέψουμε στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου. Μια χώρα που μάθαμε να συνδέουμε με τη μακρινότερη Ανατολή, με σαμουράι και σογκούν, κιμονό και γκέισες, χάρτινα φανάρια και σπίτια με χάρτινες μεσοτοιχίες, καράτε και σούμο, μαργαριτάρια Μικιμότο, ηλεκτρονικά προϊόντα Νίκον και Σόνυ και άλλα προσδιοριστικά της Ιαπωνίας.

Βέβαια ένα πρόσθετο στοιχείο υπεροχής του ταξιδιού μας, είναι η επίσκεψη και διανυκτέρευση στην κουκλίστικη Τακαγιάμα με φόντο τις Ιαπωνικές Άλπεις  και η χρονική ταύτισή του με τη ‘‘ΣΑΚΟΥΡΑ’’, την περίοδο των ανθισμένων κερασιών. Για τους γνώστες, η περίοδος αυτή είναι μία από τις ωραιότερες εποχές για ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου.

Οι Ιάπωνες βεβαίως, θα μας εκπλήξουν με την αγάπη τους για την τάξη και την πειθαρχία. Μια χώρα που σίγουρα αξίζει να την γνωρίσουμε από κοντά!

Ημέρα 1η, 22/03/19: Αθήνα - Τόκυο
Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Τόκυο, τη λαμπερή πρωτεύουσα της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου» που όχι μόνο είναι μια υπερσύγχρονη μεγαλούπολη αλλά που ανάμεσα στα εντυπωσιακά μοντέρνα δημιουργήματα διατηρεί «γωνιές» που παραπέμπουν σε παλαιότερες, πιο ρομαντικές εποχές.

Ημέρα 2η, 23/03/19: Τόκυο
Άφιξη στο διεθνές και εντυπωσιακό αεροδρόμιο του Τόκου «Ναρίτα», όπου βρίσκεται 70 χλμ. περίπου από το κέντρο της πόλης και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Μια πρώτη εξερευνητική ματιά στο νυχτερινό Τόκιο θα αποτελέσει μία ανεπανάληπτη διείσδυση στην λαμπερή και ζωντανή μητρόπολη.

Ημέρα 3η, 24/03/19: Τόκυο – Καναζάβα - Σιρακαβάγκο – Τακαγιάμα ( Ιαπωνικές Άλπεις )
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά η εμπειρία του Σινκάνσεν - τρένου βολίδα είναι μόνο η αρχή της σημερινής μέρας μιας και τη φρενήρη ταχύτητα του υπερμοντέρνου τρένου & το πολύβουο Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Τόκυο θα τα διαδεχθεί η ειδυλλιακή εικόνα των Ιαπωνικών Άλπεων με την αμόλυντη φύση και τη γαλήνια ζωή. Πρώτο μας σταθμός η Καναζάβα, η οποία γλύτωσε ανέπαφη από τη λαίλαπα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και βρίθει ιστορικών κτιρίων. Μία σύντομη περιήγηση θα μας αποκαλύψει τα μυστικά της. Συνεχίζουμε με το «κόσμημα» της κοιλάδας Σοκάβα, τη συστάδα χωριών με τις αχυροσκεπείς κατοικίες που απαρτίζουν τον διατηρητέο από την Unesco οικισμό του Σιρακαβάγκο. Το τοπίο είναι μαγευτικό ενώ η όλη σύνθεση των εικόνων και των χρωμάτων αποτελούν ένα ταξίδι στο χρόνο σε μία Ιαπωνία που έχει πλέον χαθεί στο βωμό της εξέλιξης. Νωρίς το απόγευμα και μέσα από τις κατάφυτες κοιλάδες θα καταλήξουμε στη Τακαγιάμα, τη πόλη «κόσμημα» των Δυτικών Ιαπωνικών Άλπεων.

Ημέρα 4η, 25/03/19: Τακαγιάμα – Κιότο
«Μικρό Κιότο» αποκαλούν οι Ιάπωνες την πόλη, το όνομα της οποίας σημαίνει «Ψηλό Βουνό» υποδηλώνοντας το πόσο δυσπρόσιτη ήταν, όντας απομονωμένη ανάμεσα στα πανύψηλα βουνά των ∆υτικών Άλπεων. Η συνοικία Σανμάτσι Σούτζι με τα παλιά καλοδιατηρημένα σπίτια των εμπόρων και τα αποστακτήρια Σάκε που παραπέμπει σε εικόνες από τις … Αναμνήσεις μίας Γκέισας, το Κουσακάμπε, σπίτι πλουσίου εμπόρου από το 1879 και χαρακτηριστικό δείγμα της τέχνης των ντόπιων ξυλουργών, το Τακαγιάμα Τζίνια το παλιό Κυβερνείο από το 1615 και η περιοχή της τοπικής αγοράς με το έντονο χρώμα είναι οι κυριότεροι σταθμοί της σημερινής μας περιήγησης. Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό και μεταφορά στο Κιότο.

Ημέρα 5η, 26/03/19: Κιότο
Το Κιότο είναι η πιο ιστορική και αριστοκρατική πόλη της Ιαπωνίας, με έντονο αυτοκρατορικό παρελθόν αφού αποτέλεσε τη πρωτεύουσα της Ιαπωνίας από το 794 έως τα μέσα του 17ου αιώνα. Εκατοντάδες ναοί και δεκάδες ιστορικά κτίρια απαρτίζουν τη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Ο Ναός Χέιαν, πιστό αντίγραφο του πρώτου παλατιού που περιβάλλεται από υπέροχους κήπους, με τα 1000 και πλέον αγάλματα της θεάς Κάνον και φυσικά το ανυπέρβλητο «Χρυσό Περίπτερο», το οποίο υπήρξε η θερινή βίλα του σογκούν AshikagaYoshimitsu. Συνεχίζουμε με το ναό KannonReijo, που σημαίνει "ιερός τόπος" και είναι αφιερωμένος στη θεά , «του Ελέους και της Συμπόνιας», Κάνον. Επόμενος σταθμός είναι το περίφημο κάστρο Nijo-Jo, μνημείο το οποίο ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και πρώην κατοικία των Σογκούν. Τέλος, ετοιμάστε την κάμερά σας για το υπέροχο Δάσος Μπαμπού το οποίο και θα περπατήσουμε . Επιστροφή στο Κυότο.

Ημέρα 6η, 27/03/19: Κιότο ( Νάρα ) Κιότο
Η Νάρα, πρώτη πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, είναι σήμερα μία μικρή, γραφική με έντονη την αύρα του ένδοξου παρελθόντος, πόλη. Η πρωινή μας επίσκεψη με το τοπικό τρένο θα συνοδευτεί από επίσκεψη στο Ναό Κασούγκα Τάισα, που είναι χτισμένος τον 10ο αιώνα σε κινεζικό ρυθμό και στο Τοντατσί που φιλοξενεί το πελώριο χάλκινο άγαλμα του Νταιμπούτσου (Μεγάλος Βούδας) ύψους 16 μέτρων. Έμβλημα της περιοχής είναι το περίφημο πάρκο των ελαφιών, των αγγελιοφόρων των θεών. Πάνω από χίλια, περίπου, ελάφια κυκλοφορούν και τρέχουν ελεύθερα στο πάρκο της Νάρα τα οποία είναι τόσο εξοικειωμένα με τους ανθρώπους, που μπορείτε να τα ταΐσετε και να τα φωτογραφήσετε . Επόμενος σταθμός μας ο περίφημος ναός Fushimi Inari, που αποτελείται από χιλιάδες φωτεινές κόκκινες πύλες Torii, που κρέμονται απαλά μέχρι την πλαγιά Inari στο Κιότο και αποτελεί ένα από τα ορόσημα του Κιότο.  Για το ελεύθερο απόγευμα στο Κιότο σας προτείνουμε ένα νυχτερινό πέρασμα από την περιοχή Γκιόν, την συνοικία των Γκεϊσών και σήμερα περιοχή διασκέδασης των πολιτών του Κιότο. Αυτός θα είναι και ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει η γνωριμία μας με την αρχοντική πόλη.

Ημέρα 7η, 28/03/19: Κιότο – Χιροσίμα – Οσάκα
Μετά το πρωινό μας, θα επιβιβαστούμε και πάλι στο τρένο-βολίδα. Άφιξη στη Χιροσίμα, που το όνομά της ξυπνά μνήμες από τις ζοφερές τελευταίες μέρες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, αλλά που σήμερα το Ιαπωνικό πείσμα μεταμόρφωσε σε μία μοντέρνα πόλη- πρότυπο, που δείχνει να έχει ξεπεράσει το τραύμα της ατομικής βόμβας. Η μέρα μας θα ξεκινήσει με την πολυφωτογραφημένη πύλη «Ιτσουκουσίμα» στο νησάκι της Mιγιαζίμα λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Χιροσίμα, όπου και θα απολαύσουμε μία μικρ΄σ διάρκειας κρουαζιέρα. Πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό θαλάσσιο Τορίι, το απόλυτο σύμβολο της Ιαπωνικής κουλτούρας. Στη συνέχεια η ξενάγηση μας θα συνεχιστεί στο Πάρκο της Ειρήνης, με το μοναδικό κτίριο που έμεινε όρθιο ακριβώς δίπλα στο σημείο που εξερράγη η ατομική βόμβα την 6η Αυγούστου του 1945, το κενοτάφιο προς τιμήν των χιλιάδων θυμάτων, την Αιώνια Φλόγα και την καμπάνα της Ειρήνης και το μουσείο με τα εκθέματα από τις τραγικές εκείνες ημέρες. Όλα αυτά όχι μόνο προκαλούν συγκίνηση και θλίψη αλλά αφήνουν τον επισκέπτη βαθιά προβληματισμένο από τις επιπτώσεις της χρήσης των πυρηνικών όπλων. Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου θα επιβιβαστούμε στο τρένο για τον επόμενο προορισμό μας την Οσάκα.

Ημέρα 8η, 29/03/19: Οσάκα – Τόκυο
Σήμερα θα απολαύσουμε την Οσάκα και τον ισχυρότερο οικονομικό και εμπορικό κολοσσό του κράτους. Η πόλη περιλαμβάνεται εδώ και χρόνια στη λίστα με τις πέντε πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, απόρροια της συνάθροισης χρήματος και της φρενήρους οικονομικής δραστηριότητας. Ξεκινάμε από το κάστρο της Οσάκα, πιστό αντίγραφο του παλιού κάστρου που καταστράφηκε στο πόλεμο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περιοχή της Ουμέντα με τα φουτουριστικά της κτίρια. Συνεχίζουμε με το UmedaSkyBuilding , ο οποίος αποτελείτε από δύο πύργους 40 ορόφων, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Καταλήγουμε στον τελευταίο όροφο απ’ όπου η θέα είναι μοναδική και το Ναό Σουμιγιόσι, με το φημισμένο Σιντοιστικό τέμπλο της Οσάκα. Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό για τη μεταφορά στο Τόκυο με τρένο-βολίδα.

Ημέρα 9η, 30/03/19: Τόκυο - Φούτζι - Χακόνε (Λίμνη Άσι) – Τόκυο
Μετά το πρωινό μας, μας περιμένει το Όρος– Ηφαίστειο Φούτζι ή Φούτζι-γιάμα.Είναι το ψηλότερο ιαπωνικό όρος , σύμβολο της Ιαπωνίας, με 3776 μέτρα ύψος και τον απόλυτα συμμετρικό του κώνο, το οποίο περιβάλλεται από 5 λίμνες και αποτελεί μέρος του Εθνικού πάρκου. Πρώτος άνθρωπος που έφθασε στην κορυφή του Φούτζι ήταν ένας ανώνυμος μοναχός το 663 μ.Χ. Η κορυφή του θεωρείται ιερή και ήταν απαγορευμένος τόπος για τις γυναίκες(!) μέχρι τη μεταρρυθμιστική περίοδο Μέιτζι. Η θέα του τις ηλιόλουστες μέρες από το Χακόνε, στα 2300 μ. ύψος, είναι μαγευτική. Με μία μικρή κρουαζιέρα ( εφόσον οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν ) στην καταγάλανη λίμνη Άσι με θέα την οροσειρά των κεντρικών Άλπεων θα κλείσει τη μέρα μας. Επιστροφή στο Τόκυο.

Ημέρα 10η, 31/03/19: Τόκυο (Ολοήμερη εκδρομή στο Νίκκο) Τόκυο
Η σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή θα μας μεταφέρει στο μαγευτικό Νίκκο, τόπο λατρείας και προσκυνήματος της μεσαιωνικής Ιαπωνίας και διάσημο τουριστικό θέρετρο σήμερα. Αφού φωτογραφηθούμε με φόντο την ιερή τοξωτή γέφυρα Σινκί-ο, μας περιμένει o Ναός Τοσόγκου με τα υπερβολικά διακοσμημένα συμπλέγματα ναών, που έρχονται σε αντίθεση με τον Ιαπωνικό μινιμαλισμό και το μαυσωλείο του Σογκούν της περιοχής, Τοκουγκάουα Ιεγιάσου, που χτίστηκε το 1634 από τον εγγονό του. Στη συνέχεια η λίμνη Τσουτζέντζι, με το υπέροχο ορεινό τοπίο που την περιβάλλει και ο ορμητικός καταρράκτης Κέγκον, που η υδατόπτωση του αγγίζει τα 97 μέτρα, θα μας γεμίσουν με συναισθήματα γαλήνης, όπως χιλιάδες άλλους επισκέπτες της περιοχής ανά τους αιώνες. Επιστροφή στο Τόκυο αργά το απόγευμα. Μία βόλτα στη νυκτερινή Γκίνζα, όπου κυριαρχούν τα προκλητικά φωτισμένα κτίρια και οι πύργοι των πολυεθνικών εταιρειών είναι μία σπάνια φουτουριστικής χροιάς εμπειρία που μόνο η Ιαπωνική πρωτεύουσα μπορεί να προσφέρει.

Ημέρα 11η, 01/04/19: Τόκυο – Αθήνα
Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τον απλοϊκό Σιντοϊστικό Ναό Μειτζί Τζεγκού αφιερωμένο στον αυτοκράτορα Μέιτζι, ο οποίος στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα μετέτρεψε την Ιαπωνία από ένα παρακμιακό φεουδαρχικό έθνος σε παγκόσμια δύναμη. Αμέσως μετά οι χαρακτηριστικοί, ιαπωνικής τεχνοτροπίας, κήποι του Αυτοκρατορικού Παλατιού, με την απέριττη κομψότητα τους, θα μας μυήσουν στη ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση ενός έθνους όπου το λειτουργικό θριαμβεύει του φανταχτερού. Ακολουθεί η παραδοσιακή συνοικία της Ασακούσα με τον ιερό Ναό αφιερωμένο στη αγαπημένη θεότητα του ελέους Κάνον. Τέλος, διατρέχουμε τους εμπορικούς δρόμους της Γκίνζα με τα ακριβά καταστήματα και τα κομψά καφέ, που θεωρούνται οι ακριβότερες εμπορικές αρτηρίες του κόσμου. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα.

Ημέρα 12η, 02/04/19: Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα .

 

Σημείωση: Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Πτήσεις με Qatar Airways :

22/03 Αθήνα – Ντόχα    17.55 – 23.25 
23/03 Ντόχα – Τόκυο    01.55 - 17. 55 
01/04 Τόκυο – Ντόχα    22.20 - 04. 00 
02/04 Ντόχα – Αθήνα   07.10 – 12.10  

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: € 3.080

Τιμή μονόκλινου: € 4.030

 

Σημείωση: Η ανωτέρω τιμή είναι βασισμένη σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.

Εάν η συμμετοχή είναι μικρότερη των 15 ατόμων, θα υπάρξει επιβάρυνση € 280 κατ’ άτομο ( ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων) .

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει :

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με QatarAirways
  • Εξασφαλισμένα ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Τόκυο ( Hotel Metropolitan Ikebukuro 4* )
  • Τακαγιάμα( Ryu Resort & Spa Takayama 4*)
  • Κιότο ( Grand Hotel Kyoto 4* )
  • Οσάκα ( The New Otani 5*)
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
  • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
  • Αγγλόφωνοι τοπικοί ξεναγοί
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ατομική ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φιλοδωρήματα 890€
  • Ότι δεν αναγράφεται στο αναλυτικό πρόγραμμα ή στα περιλαμβανόμενα

Απαραίτητα για το ταξίδι
Διαβατήριο σε ηλεκτρονική μορφή ( σε έγχρωμο αρχείο pdf ), που θα πρέπει να αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (25) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.