Skip to main content

ΙΑΠΩΝΙΑ Μάρτιος 2019 από 3.850,00

28 Μαρτίου
10 Ημέρες

Η Αυτοκρατορία του Ήλιου- Ανθισμένες Κερασιές στην Ιαπωνία

1η Ημέρα: Αθήνα – Τόκιο, 28 Μαρτίου 2019
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Τόκιο.  

2η Ημέρα: Τόκιο, 29 Μαρτίου 2019
Άφιξη το πρωί και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στον ναό Ασακούσα. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στον γνωστό δρόμο με τα ηλεκτρονικά Νακαμίσε και τα εμπορικά της Σιντζούκου και τέλος θα επισκεφτούμε το αυτοκρατορικό παλάτι. Ακολουθεί βόλτα στο TMG (κτήριο με 2 πύργους ύψους 243 μέτρων) από το οποίο θα δούμε πανοραμικά ολόκληρο το Τόκιο. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε τη συνοικία Χαραζούκου που εντυπωσιάζει με τη νεανική κολεξιόν της, τους εμπορικούς δρόμους της περιοχής Ginza και τους υπέροχους κήπους του βασιλικού ανακτόρου. Δείπνο και διανυκτέρευση.  
 
3η Ημέρα: Τόκιο – Νίκκο, 30 Μαρτίου 2019
Πρωινό και αναχώρηση για το Νίκκο, όπου θα επισκεφθούμε τον ναό Τοσόγκου με τα περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικό) και θα συνεχίσουμε για να θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Κέγκον και τη λίμνη Τσουζέντζικο (Chuzenjiko) με το τελεφερίκ. Επιστροφή στο Τόκιο και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  
 
4η Ημέρα: Καμακούρα – Χακόνε, 31 Μαρτίου 2019
Πρωινό και αναχώρηση για Καμακούρα, επίσκεψη στον σιντοΐστικο ναό Tsurugaoka και βόλτα στον γεμάτο μαγαζιά διάσημο δρόμο Komachi. Αναχώρηση για Hakone (περιοχή γνωστή για τις φυσικές ιαματικές της πηγές) και κρουαζιέρα στην όμορφη λίμνη Άσι, με θέα το βουνό Φούτζι. Συνεχίσουμε με βόλτα με τελεφερίκ από το οποίο θα θαυμάσουμε το ηφαίστειο του Χακόνε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Χακόνε και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το μπάνιο σας στις ιαματικές πηγές της μονάδας σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.  
 
5η Ημέρα: Όρος Φούτζι – Κιότο, 1 Απριλίου 2019
Πρωινό και αναχώρηση για το μουσείο τέχνης Kubota Itchiku και επίσκεψη στο βουνό Φούτζι (ανάλογα με τον καιρό). Ο κ. Κubota, επανέφερε τη σπάνια τέχνη της βαφής των κιμονό tsujigaha Κubota, μια τέχνη που είχε εγκαταλειφθεί από το 17ο αι.    Το μουσείο άνοιξε πριν από 11 χρόνια και η εσωτερική αρχιτεκτονική μοιάζει με γιαπωνέζικο τεϊοποτείο με κορμούς κυπαρισσιών 1.000 χρόνων. Παρέχει μια μοναδική θέα στο όρος Φούτζι, το οποίο έπειτα επισκεπτόμαστε. Η ομορφιά του τοπίου και οι μελωδικοί ήχοι της φύσης συνθέτουν ποικίλες διαθέσεις. Οι Ιάπωνες αναφέρουν το δάσος ως το «hot spot» της αυτοκτονίας» αλλά εκείνο που δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει είναι γιατί οι αυτόχειρες ταξιδεύουν μέρες για να φτάσουν σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο και να κρεμαστούν. Επίσης τα αποθέματα μαγνητικού σιδήρου που υπάρχουν στο υπέδαφος του δάσους αχρηστεύουν τις φθηνού κόστους πυξίδες με αποτέλεσμα πολλοί ταξιδιώτες να χάνουν τον προσανατολισμό τους. Αξιοσημείωτη είναι η ταμπέλα στην πύλη της εισόδου: «Η ζωή σου είναι ένα πολύτιμο δώρο των γονιών σου. Σε παρακαλώ σκέψου τους γονείς, τα αδέρφια και τα παιδιά σου. Μην κρατάς μέσα σου τις στεναχώριες. Μίλησε σε κάποιον»!  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Κιότο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
6η Ημέρα: Κιότο, 2 Απριλίου 2019
Πρωινό και επίσκεψη στον Βουδιστικό ναό Kiyomizu  και στον Σιντοΐστικό ναό Fushimi Inari. Επιβλητικοί ναοί που ξεπερνάνε τη φαντασία με απίστευτη αρχιτεκτονική, τριγυρισμένοι από κατάφυτες κερασιές. Έπειτα επισκεπτόμαστε στο Εθνικό μουσείο Παγκόσμιας κληρονομιάς του Κιότο,  το οποίο φιλοξενεί πάνω από 110.000 χιλιάδες εκθέματα της Ιαπωνικής ιστορίας από το 1897, συμπεριλαμβανομένων και τα ‘ξίφη του Κιότο’. Ακολουθεί η παραδοσιακή βραδιά χορού με Γκέισες, που θα μας συνεπάρουν με τοις αρμονικές και καλλιτεχνικές κινήσεις και τέχνη τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο κα διανυκτέρευση.  
 
7η Ημέρα: Όρος Κόγια, 3 Απριλίου 2019
Πρωινό και αναχώρηση για το όρος Κόγια, το οποίο είναι γνωστό σαν την έδρα της θρησκευτικής σέκτας Σινγκόν της ιαπωνικής Βουδιστικής θρησκείας (ένα θρησκευτικό κέντρο που ιδρύθηκε το 816 από τον βουδιστή μοναχό Kobo Daishi). Ξεκινάμε με επίσκεψη στο σύμπλεγμα ναών του Danjo Garan και συνεχίζουμε στον ναό Okunoin, που λειτουργεί ως το μαυσωλείο του Kobo Daishi. Τακτοποίηση σε παραδοσιακούς γιαπωνέζικους δίκλινους κοιτώνες στον βουδιστικό ναό Keikoin. Παραδοσιακό δείπνο και διανυκτέρευση.  

8η Ημέρα: Nάρα – Οσάκα, 4 Απριλίου 2019
Πρωινό και αναχώρηση για τη Νάρα και επίσκεψη στον βουδιστικό ναό Todaiji. Η κύρια αίθουσα του ναού είναι το μεγαλύτερο ξύλινο κτήριο στον κόσμο. Ακολουθεί επίσκεψη στο εθνικό πάρκο της Νάρα, το οποίο φιλοξενεί περισσότερα από 1200 ελάφια που κυκλοφορούν ελεύθερα. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τον ναό Kasuga Taisha που είναι γνωστός για τα δεκάδες φανάρια τα οποία τα έχουν δωρίσει επισκέπτες. Αναχώρηση για Οσάκα όπου θα επισκεφτούμε το περίφημο κάστρο της πόλης (το μεγαλύτερο κάστρο της εποχής του). Ακολουθεί ξενάγηση στο ενυδρείο Kaiyukan, το οποίο φιλοξενεί πολλές μορφές θαλάσσιας ζωής από ολόκληρο των Ειρηνικό ωκεανό. Έπειτα, θα επισκεφτούμε την πολυσύχναστή περιοχή Dotonbori για βόλτα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο κα διανυκτέρευση.  

9η Ημέρα: Οσάκα – Τόκιο, 5 Απριλίου 2019
Πρωινό και μεταφορά με το τρένο βολίδα στο Τόκιο. Βόλτα για αγορές και διασκέδαση στην πολυσύχναστη περιοχή Odaiba που βρίσκεται πάνω σε τεχνητό νησί στον κόλπο του Τόκιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο κα διανυκτέρευση.  

10η Ημέρα: Τόκιο - Αθήνα, 6 Απριλίου 2019
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Τιμή συμμετοχής έως 15 άτομα με ημιδιατροφή: 3.850€

Τιμή συμμετοχής παιδιού μέχρι 12 ετών με ημιδιατροφή: 2.900€

Διαφορά μονόκλινου: 530€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια απ’ ευθείας με SWISS AIRLINES από/προς Αθήνα
  • 1 βαλίτσα έως 23 κιλά και 1 χειραποσκευή έως 8 κιλά
  • Είσοδοι όλων των μουσείων και μνημείων
  • Δώρο η παραδοσιακή χορευτική βραδιά με Γκέισες
  • Μεταφορές αεροδρόμιο – ξενοδοχείο – αεροδρόμιο
  • Οδικές μεταφορές για ξενάγηση με ιδιωτικό λεωφορείο/τρένο
  • American buffet breakfast, δείπνο και διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (9 διανυκτερεύσεις)
  • Διαμονή σε βουδιστικό μοναστήρι με δείπνο και πρωινό
  • Περιηγήσεις – Ξεναγήσεις με επίσημο τοπικό ξεναγό
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου
  • Έντυπα, Χάρτες
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Έξοδα προσωπικής φύσεως / Ποτά, τηλεφωνήματα
  • Οτιδήποτε προαιρετικό